"PC games lopen voor op console games"

Kevin (KoosyNL)
PC gaming is dood. Althans, dat is de mening van menig gamer en ontwikkelaar. De verkoopcijfers van veel PC titels liegen er ook niet om: Unreal Tournament III verkoopt veel minder op de PC vergeleken met de versies op de consoles. Toch zijn er ontwikkelaars die daar heel anders over denken. Zo ook Thomas Vu, de gameplay ontwikkelaar van Spore.

Volgens Vu worden op PC games de meeste originele games gemaakt, en lopen ze hierbij voor op de consoles. Daarbij is de PC nog steeds het meest geschikt voor bepaalde typen games:

" RTS are PC games. FPS are still PC games. Sure consoles have come a long way, with Halo and Call of Duty 4 - the console versions are pretty good, but at the same time, if you really want to be at the forefront of making really interesting new games, PC is where it's at, in my opinion."

Vu zegt ook dat de meest verkopende en meest gespeelde games, nog steeds PC games zijn. Hij doelt hier op World of Warcraft en The Sims. Volgens Vu zullen mensen altijd je game kopen als het maar een goed spel is.

Games als World of Warcraft en Spore, zullen eerst worden gemaakt op de PC. Als deze nieuwe concepten aanslaan worden ze vaak naar de consoles gebracht. Hierbij zijn de PC games dus de voorlopers, op wat nog komt op de consoles.