CD: The Fleshtones - Take a Good Look

Chantal (rocha01)
Dat The Fleshtones niet nieuw zijn in de muziekwereld bewijst het feit dat ze al sinds de jaren zeventig te vinden zijn in het muzieklandschap. In het begin waren ze vooral gericht op het maken van punk en new-wave, waarmee ze in New Yorkse naam maakten. Door de jaren heen zijn er vele albums uitgebracht en daar is anno 2008 weer een nieuwe cd bijgekomen: Take A Good Look. De heren scharen hun muziek zelf onder de noemer 'Super Rock'. Is deze cd ook super of is het er gewoon eentje in de hele reeks van albums?

Live versus album
Aanvankelijk klinkt de cd best fris en ruig, toch krijg je het gevoel dat er iets mist. Helemaal de vinger leggen op dit gemis is moeilijk, maar het is er wel. Live zullen de heren de nummers van deze nieuwe cd onwaarschijnlijk goed neer kunnen zetten, zoals we van hen gewend zijn, maar als album is het wat minder. De bezieling ontbreekt bij tijd en wijle. Garage-rock, of zoals The Fleshtones het zelf noemen: Super Rock, kenmerkt zich niet door literaire hoogstandjes en op de teksten moeten we dan ook niet al te veel letten, maar ontkomen doe je er niet aan. Qua muziek weet het de mindere tekstuele kwaliteiten niet te verdoezelen. Het lijkt her en der of ze wat zijn blijven hangen in de hippietijd.


The Fleshtones


Uitgelicht
Als je van de cd enkele nummers wilt aanhalen, dan mag vermeldt worden dat de titeltrack misschien wel de beste is van het album. 'Take A Good Look' klinkt goed en is ook tekstueel behoorlijk te behappen. Nummers als 'Feels Good To Feel' en 'Back To School' maken eens te meer duidelijk dat de zestigers een beetje in de tijd blijven steken. De teksten geven een verlangen weer naar die tijd. 'Never Grew Up' bevestigt dit ook nog enigszins. Het geheel is geen slecht album te noemen, maar het mist gewoon net dat beetje extra om een hele sterke indruk te maken. De heren kunnen zoveel beter, dat hebben ze in het verleden al bewezen.


Label: Yep Roc Records Releasedatum: 23 januari 2008
Waardering: