Man met hond de cel in na wandeling

Icoon OpmerkelijkEen 31-jarige man uit Den Haag liet gisteren de hond van een vriend van hem uit en belandde met hond en al in de cel.

Tijdens zijn wandeling attendeerde een andere wandelaar de man op twee controlerende boswachters. Deze deelden naar eigen zeggen bekeuringen uit aan mensen die hun hond niet aangelijnd hebben. De man lijnde voor de zekerheid zijn hond aan en vervolgde zijn weg. Even later hielden de twee boswachters de man staande en gaven hem proces-verbaal voor het niet aangelijnd hebben van zijn hond.

De man moest zich legitimeren, hierop vroeg hij de boswachters hetzelfde te doen. Deze weigerden zich echter te legitimeren. De man besloot daarom zijn legitimatiebewijs niet te tonen aan de buitengewoon opsporingsambtenaren. De man werd aangehouden voor het niet tonen van zijn legitimatiebewijs en moest mee naar het bureau.

Op het bureau werd de man gefouilleerd en moest al zijn bezittingen, inclusief een hondenpoepzakje, afgeven. Hierop werd de man samen met de hond in de cel gezet. De man is uiteindelijk met een boete van 75 euro bekeurd voor het feit dat hij zijn hond ergens liet lopen waar dat niet mag. Ook kreeg hij een bon voor het niet op eerste vordering tonen van een legitimatiebewijs.