Vrouw herinnert zich elk detail van haar leven

Icoon OpmerkelijkWetenschappers hebben in de Amerikaanse staat Californië een vrouw ontdekt die zich elk detail uit haar leven nagenoeg feilloos kan herinneren. De vrouw kan van elke dag sinds 1976 precies zeggen waar ze was, wat ze deed en wat die dag de krantenkoppen haalde.

De vrouw is 42 jaar en werd door de onderzoekers omgedoopt tot 'Total Recall'. Uiteraard werd ze ook uitgebreid onderzocht en getest. Zo kreeg ze een paar datums uit haar tienerjaren voorgeschoteld. Ze herinnerde zich de grote nieuwsfeiten, zoals bijvoorbeeld de dood van Elvis Presley op 16 augustus 1977. Iemand die veel aan quizzen deelneemt, zal zoiets misschien ook wel weten, maar de vrouw ging veel verder. Ze herinnerde zich onder meer ook de invoering van een lokale belasting op een specifieke dag in 1978 en een vliegtuigcrash in 1979.

Vreemd genoeg heeft ook het geheugen van de Amerikaanse vrouw beperkingen. Zo kon ze tijdens de test niet zeggen welke kleur de kleren van de onderzoekers hadden, toen ze haar ogen even moest sluiten.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.