HSV heeft Bradley op het oog

Er is een uiterst grote kans dat Rafael van der Vaart in de zomer zijn heil ergens anders gaat zoeken en daarom is Hamburger SV al bezig voor de selectie van volgend seizoen. Michael Bradley van sc Heerenveen staat op het verlanglijstje, net zoals Yassine Chikhaoui.

HSV, volgend seizoen niet meer onder de leiding van trainer Huub Stevens, ziet in middenvelder Bradley een goede vervanger voor Van der Vaart. De Amerikaan heeft zich dit seizoen gemanifesteerd bij de Friezen met dertien treffers en was bij vijf doelpunten betrokken. De 20-jarige Bradley kwam in 2005 over van Red Bull New York en heeft een aflopend contract, omdat hij niet tussentijds wilde verlengen.

Ook de 21-jarige Tunesiër Yassine Chikhaoui staat in de belangstelling van de Bundesligaclub. De middenvelder van FC Zürich, die ook wel de nieuwe Zidane wordt genoemd, past in het profiel van de potentiële opvolger van Van der Vaart. "Veel individuele klasse, zeer creatief en onberekenbaar", beschrijft HSV-manager Dietmar Beiersdorfer de Tunesiër in de Duitse sportkrant Kicker.