"Toyota staat er een stuk beter voor"

Toyota staat er volgens hoofdingenieur Pascal Vasselon een stuk beter voor dan vorig jaar. Vorige week testte het team zes dagen in Bahrein, samen met Ferrari. De rijders van het team uit Keulen konden echter zoals verwacht de coureurs van het Italiaanse team niet bijhouden.

Vasselon vertelde: "Als we naar de testtijden kijken en daarbij rekening houden met de verschillende hoeveelheden brandstof aan boord van de auto's, kunnen we zien dat de auto beter presteert dan de wagen van vorig jaar. Natuurlijk is er nog steeds wel een gat en doen we het nog niet goed genoeg. Maar we werken keihard om het verschil kleiner te maken. Ik denk echter dat we op dit moment een stuk dichter bij de voorste teams zitten dan een jaar geleden, rond deze tijd."

Er kan volgens de Fransman nog veel meer uit de nieuwe TF108 worden gehaald: "Er zit nog veel meer potentie in de auto. Er arriveren continu nieuwe onderdelen vanuit de fabriek. Maar onze grootste upgrade komt vlak voor de Australische Grand Prix. De ontwikkeling van de auto staat dus geen moment stil en we hopen in Melbourne te kunnen pieken."