Blizzard legt uit waarom Starcraft Ghost ontbrak op cancel-list

Vorige week kwam er op de DICE in Las Vegas een lijst in omloop waarop alle games die Blizzard ooit heeft gecanceld te zien waren. Grote afwezige op deze lijst was natuurlijk Starcraft Ghost: reden voor menig fan van de Blizzard games om te hopen dat deze game (ooit aangekondigd voor de PS2, GameCube en Xbox) alsnog uitgebracht zal worden. Gelukkig bestaat er zoiets als gamesjournalistiek om de waarheid te achterhalen en bekend te maken! In een interview met mede-oprichter Frank Pearce kwam dan ook de waarheid omtrent Starcraft Ghost naar voren.

Naar nu blijkt staat Starcraft Ghost niet op de lijst, omdat het technisch nog steeds niet geannuleerd is. De hoeveelheid developmentwerk die Blizzard kan verzetten is beperkt en men focused nu voornamelijk op Wrath of the Lich King, een nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft, en Starcraft II. Dat de game ooit alsnog uitkomt blijft een mogelijkheid, aldus Pearce, maar op dit moment is er niemand mee aan het werk.

Op de vraag welk van de games op de lijst het dichtst bij release is gekomen, is er een duidelijk antwoord: Warcraft Adventures. Toch zou de game nog een dikke twaalf maanden werk en afwerking nodig hebben voordat het gereleast kon worden: iets wat nooit zal gebeuren.

Voor het hele interview, waarin onder andere wordt gepraat over Games People Play, Pax Imperia en de studio Swingin' Ape, kan je hier klikken.

Submitter: lordteddybeer Bron: MTV