FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 februari 2008

Ten Brink en Borsato ideale vader

Icoon Televisie Zwangere vrouwen zien tv-presentator Robert ten Brink als dť ideale huisvader. Uit onderzoek onder 550 zwangere dames op de Negenmaandenbeurs in Amsterdam blijkt dat hij en zanger Marco Borsato voor die 'functie' het populairst zijn, zo liet verzekeraar OHRA†vandaag weten.

De mannen kregen respectievelijk 15,9 en 15,2 procent van de stemmen. Zij laten daarmee presentator Beau van Erven Dorens (8,5 procent) en prins Willem-Alexander (4,9 procent) achter zich.

Het minst populair als huisvader achten de dames onder anderen acteur Victor Reinier, Direct-zanger Tim Akkerman en Reinout Oerlemans. Zij kregen ieder minder dan 1 procent van de stemmen.Op ťťn na ideaalste vader

Iran vraagt Nederland film Wilders te verbieden

Icoon Film De Iraanse regering heeft CDA-minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) gevraagd de koranfilm van Geert Wilders en beledigingen van de koran te verbieden. Dat heeft het Iraanse persbureau IRNA†vanavond bericht.

''U kan het proces van deze satanische en samenzweerderige beweging stoppen op basis van het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens'', aldus de Iraanse minister van Justitie, Gholam-Hossein Elham in een brief. De IraniŽr noemde de Nederlandse parlementariŽr niet bij naam.


'Cineast' Wilders

Hard oordeel over Ajax door commissie

De commissie Coronel, die de afgelopen maanden onderzoek deed naar beleid van Ajax, heeft zware kritiek op de club. Dat blijkt uit een uitgelekt conceptrapport, dat in handen is van Voetbal International.

Vooral op het technische beleid van de club is veel kritiek, waarbij ook technisch directeur Martin van Geel het moet ontgelden. Ook is er de afgelopen jaren een slecht transferbeleid gevoerd.

Spelers zijn aangetrokken 'zonder scoutingrapport gezien hun in het verleden opgebouwde status (een grote internationale carriŤre) en algemene bekendheid van hun kwaliteiten bij de technisch directeur en/of trainer'. 'In toenemende mate' zijn spelers van buiten gehaald voor de breedte of omdat ze goedkoop waren. 'Dit in plaats van spelers die Ajax aantoonbaar op een hoger plan konden brengen.' In de verhouding tussen de technisch directeur en trainer ligt het zwaartepunt te veel bij de tweede. 'De technisch directeur heeft in de praktijk niet het laatste woord.'

De commissie onder leiding van erelid Uri Coronel zet ook vraagtekens bij het scoutingapparaat. Ook dat wordt Van Geel aangerekend. 'De technisch directeur heeft nagelaten in te grijpen in de manieren waarop de scouting werkte, ook al waren er signalen dat dit nodig was.'

Een van de aanbevelingen van de commissie is het afschaffen van de functie technisch adviseur. Sinds het opstappen van Piet Keizer staat die functie open.

Moeder Natalee bereidt civiele zaak voor

Icoon HollowayDe moeder van de Amerikaanse studente Natalee Holloway, Beth Twitty, is bezig met de voorbereidingen voor een civiele rechtszaak tegen Joran van der Sloot. Advocaat Bram Moszkowicz zei vandaag in het tv-programma Nova dat zij hem heeft benaderd om haar daarin bij te staan.

Twitty heeft de raadsman gevraagd te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een niet-strafrechtelijke zaak tegen Van der Sloot. "Door te zwijgen over wat hij wist van het lot van Natalee Holloway heeft Joran van der Sloot mogelijk een onrechtmatige daad gepleegd tegen de moeder", aldus Moszkowicz. Ook zou zij wellicht vergoeding kunnen eisen voor 'shockschade'.

Joran

Om mee te praten over de zaak, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.

High Road toch in Giro d'Italia

Team High Road mag toch deelnemen aan de Giro d'Italia. De Duitse ploeg was aanvankelijk gepasseerd door de organisator RCS, maar is hier na beraad op teruggekomen.

"Na zorgvuldig beraad is RCS verheugd om het vertrouwen in High Road uit te spreken. Zij zijn daardoor welkom in de Monte Paschi Eroica, Tirreno-Adriatico, Milaan - San Remo, Giro d'Italia, Giro del Lazio, Giro del Piemonte en de Ronde van Lombardije,"aldus Angelo Zomegnan, de baas van RSC. Ook Bob Stapleton, manager van High Road, is blij. "'Het gaat hier om enkele van de meest spectaculaire wielerevenementen en we zijn van plan om af te reizen met onze beste renners naar deze wedstrijden."

Met High Road komt het aantal deelnemende ploegen in de Giro op 22, het maximale aantal. Drie ProTour ploegen zijn niet uitgenodigd, namelijk Bouygues Telecom, Crťdit Agricole en Astana. Zeven ProContinentale-teams ontvingen wel een uitnodiging, waaronder het Ierse LPR van uittredend Giro-winnaar Danilo di Luca.

WB-zeges voor Ligthart, Kanis en Vos

De eerste dag van de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Kopenhagen zijn voor Nederland succesvol verlopen. Er waren zeges voor Willy Kanis, Marianne Vos en Pim Ligthart.

Kanis was de sterkste op de individuele sprint. In de finale klopte ze de Britse Victoria Pedleton in twee races. Dankzij haar zege greep Kanis ook de eindzege in de wereldbeker. Daarin bleef ze Natalia Tzilinskaya (WRu) en Clara Sanches (Fra) voor.

Pim Ligthart won de puntenkoers met twee ronden voorsprong. De nummers twee tot en met twaalf hadden slechts ťťn ronde voorsprong. Peter Schep eindigde als laatste. Hij had last van zijn schouder na een valpartij vanmiddag. Wel slaagde hij erin op enkele cruciale momenten tempo te maken voor Ligthart.

Marianne Vos greep het goud op de scratch. Jarmila Machacova (Tsj) en Anastasiay Tsjulkova (Rus) eindigden respectievelijk als tweede en derde. In het wereldbekerklassement eindigde Vos als tweede. De eindzege ging naar Yumari Gonzalez Valdivieso. De Cubaanse, die niet aanwezig was in Kopenhagen, kon voor de wedstrijd al niet meer worden ingehaald.

De teamsprinters Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt eindigden als tweede. Eerder vandaag verzekerden zij zich wel van deelname aan de Olympische Spelen.

Doe je beste Joe Perry imitatie met Guitar Hero: Aerosmith

Aerosmith is ťťn van de bekendste bands uit de geschiedenis van rock-muziek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Steven Tyler en z'n mannen gevraagd werden voor een volgend deel van Guitar Hero die geheel aan Aerosmith gewijd is.

Je zult in de game de carriŽre van Aerosmith volgen en hun grootste hits spelen, zoals "Love in an elevator", "I don't want to miss a thing" en "Sweet emotion". Naast de muziek van Aerosmith zul je ook tracks spelen van bands die met Aerosmith samen gespeeld hebben en muziek die de band geÔnspireerd hebben.Zanger Steven Tyle over de samenwerking:

“Any band that can go from ‘Don’t Want to Miss A Thing’ to the ass-kicking ‘Sweet Emotion’ to the cheekiness of ‘Love in an Elevator,’ to the classic ballad ‘Dream On’ shows why Activision chose us to headline this game based on the diversity of the Aerosmith catalog. Not only is songwriting a bitch, but then it goes and has puppies.”

Gitarist Joe Perry:

"Having a game built around Aerosmith has been a huge honor and really a great experience for us. We’ve put a lot of ideas into the game so that fans can have fun interacting with our music, getting inside our body of work and learning about the band’s history.
On a larger scale, it’s cool for us to be pioneers helping to rebuild the music industry through a format like video games. It’s great for rock since the record companies are struggling to make sense of how things are changing. Fans want to get and experience music in new formats--and there are going to be some of them who will play the game, then pick up the guitar for real and start bands. It’s what’s happening now, and it’s only going to build more momentum in the future. It’s a massive change for the music business.”Om de aankondiging te vieren kun je op 16, 17 en 18 februari op PSN en XBL gratis het heerlijke "Dream On" downloaden voor Guitar Hero 3: Legends of Rock.

Guitar Hero: Aerosmith verschijnt in juni 2008 voor de PlayStation 3, Xbox 360, Wii en PlayStation 2.

Uitslag Ajax - Sparta Rotterdam

Vanavond werd er ťťn wedstrijd in de Eredivisie gespeeld. Hieronder zijn de statistieken terug te vinden.

Ajax - Sparta Rotterdam 6-2
14' Heitinga 1-0 (assist Lindgren)
29' Huntelaar 2-0 (assist Perez)
31' Lindgren 3-0
34' Roberts 3-1 (assist Polak)
38' Heitinga 4-1 (assist Perez)
40' Perez 5-1 (assist Lindgren)
81' Perez 6-1 (assist Silva)
82' Emnes 6-2 (assist Jaggy)

Toeschouwers: 49.260
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Amsterdam ArenA

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg (Gentenaar/46), Silva, Heitinga, Vermaelen (Emanuelson/52), Vertonghen, Gabri, Perez, Lindgren, Rommedahl, Huntelaar, Luque (SuŠrez/74)

Sparta Rotterdam: Westerveld, Tiendalli, Schenkel (Adeleye/80), Promes, Polak, van Bueren (Strootman/57), Slot, Jaggy, Duplan (John/56), Roberts, Emnes

Bankpasfraude door Franse agent

Icoon BuitenlandsEen politieagente in Parijs is vandaag opgepakt omdat zij met bankpassen fraudeerde van mensen die op het bureau vastzaten. Met de bankgegevens raadpleegde zij waarzeggers, zowel via de telefoon als via internet.

Het heeft maanden geduurd voordat de politie hard kon maken dat zij achter het misbruik zat. Ondertussen is zij uit haar functie gezet en is er een uitgebreid onderzoek naar haar gestart. Volgens de politie zou het om ruim 30.000 euro gaan.

OverLord Expansion Packs beschikbaar op Xbox 360

Als je na het lezen van onze preview enthousiast bent geworden over de expansion packs van Overlord is dit een mooie dag voor je. Vandaag zijn namelijk alle drie de expansions uitgebracht door Codemasters op Xbox Live Marketplace en kun je de packs naar je console downloaden.
De single-player expansion Raising Hell kost 800 punten en geeft je nieuwe Dungeon Challenges naast een compleet nieuw level in de spelwereld. Voor het Challenge Pack ben je 400 punten kwijt, deze geeft je zeven nieuwe multiplayer-maps en de Legendary moeilijkheidsgraad. Codemasters geeft je gratis het Splitscreen Pack, waarmee je alle multiplayer-maps met z'n tweeŽn op ťťn console kunt spelen en een nieuwe map getiteld 'Rocky Race'.

De expansion packs zijn voor de PC-versie reeds beschikbaar.

Nederlandse koe brengt blauwtong naar Noord-Ierland

Icoon BuitenlandsIn Noord-Ierland is voor het eerst de dierenziekte blauwtong geconstateerd, in een koe die werd geÔmporteerd uit Nederland. Dat heeft het Britse ministerie van Landbouw vandaag bekendgemaakt.

Het dier is donderdag geslacht en de rest van de kudde runderen op de getroffen boerderij wordt streng in de gaten gehouden, aldus Britse media. Boerenorganisaties hebben opgeroepen tot een vrijwillige importstop uit getroffen gebieden. De ziekte woedt sinds twee jaar op grote schaal onder schapen en runderen in Nederland en tien andere EU-landen.

Het bracht de Nederlandse landbouwsector vorig jaar meer dan 80 miljoen euro schade toe. Door de ziekte sterven dieren, vooral schapen, geiten en koeien. Ook krijgen zwangere dieren spontaan abortussen. Beesten worden minder vruchtbaar en geven minder melk.

Kort geding om vrijlating reuzenkat

Icoon Opmerkelijk

Eigenaar Jeffrey Borrenbergs heeft een kort geding aangespannen tegen de Algemene Inspectie Dienst (AID) om zijn geÔmporteerde asherakat voorlopig vrij te krijgen. De reuzenkat werd medio januari op Schiphol in beslag genomen omdat de invoer mogelijk verboden is.

Borrenbergs heeft bezwaar gemaakt tegen de inbeslagname maar omdat de beslissing daarover lang op zich laat wachten is tussentijds een oordeel van de rechter nodig, legde hij vrijdag uit. De reuzenkat moet snel in een vertrouwde omgeving opgroeien, motiveerde Borrenbergs. De Eindhovenaar heeft advocaat Bram Moszkowicz in de arm genomen.

Demonstraties tegen Mohammed-cartoon

 Duizenden moslims zijn vandaag in onder meer de Gazastrook en Pakistan de straat op gegaan om te protesteren tegen het afdrukken van een spotprent van de profeet Mohammed in Deense kranten woensdag. In Pakistan verbrandden demonstrerende jongeren een pop die de Deense premier Anders Fogh Rasmussen moest voorstellen.

Duizenden aanhangers van de beweging Hamas eisten in de Gazastrook dat de tekenaar voor het gerecht wordt gebracht. Ook riepen zij Denemarken op moslims officiŽle verontschuldigingen aan te bieden. Woensdag plaatste een reeks Deense kranten de spotprent, nadat de politie een complot tegen de tekenaar wist te verijdelen. Zij maakten zo een statement voor de vrijheid van meningsuiting.

In 2006 kwam het in de moslimwereld tot grootschalige rellen vanwege de cartoon waarin Mohammed is afgebeeld met een bom in zijn tulband. Tientallen mensen kwamen daardoor om het leven.

'Iedereen moet vingerafdrukken afstaan'

Icoon BinnenlandsDe politie en het Openbaar Ministerie krijgen mogelijk een database ter beschikking met de vingerafdrukken van Nederlanders ouder dan 6 jaar.

Staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken) stelt voor om de vingerafdrukken van iedereen die een identiteitsbewijs aanvraagt te verzamelen en toegankelijk te maken voor opsporing.

Een woordvoerder van het ministerie bevestigde vrijdagavond een bericht hierover van RTL Nieuws. De database mag alleen worden geraadpleegd op verzoek van de officier van justitie. De officier kan de vingerafdrukken gebruiken om de identiteit van een verdachte te bepalen als hij een concrete verdenking heeft.

Het voorstel om vanaf juni volgend jaar vingerafdrukken te nemen van aanvragers van een nieuw identiteitsbewijs was oorspronkelijk bedoeld om paspoortfraude tegen te gaan. Bijleveld wil de afdrukken onder voorwaarden nu ook verstrekken aan politie en justitie.

Badmintonsters naar halve finale EK

De Nederlandse badmintonvrouwen zijn er in geslaagd om de halve finales van het EK voor landenteams te bereiken. Het team kwam vrijdag, tijdens het duel tegen Engeland, op een 3-1-voorsprong en was niet meer te achterhalen.

De Nederlandse ploeg, die dit toernooi als titelverdediger begon, wist de enkelspelen vrij eenvoudig in winst om te zetten. Het dubbelspel werd verloren, maar dit was pas de eerste keer tijdens dit evenement. Judith Meulendijks en Yao Jie waren niet opgewassen tegen dubbelspecialisten Gail Emms en Jenny Wallwork (19-21 en 17-21).

Jie heeft al een aantal weken last van kraakbeenslijtage in haar knie. Het was voor de badmintonster de eerste keer dit toernooi dat ze in actie kwam. Dat was dus niet in het enkelspel, maar in het dubbelspel. Martijn van Dooremaalen, bondscoach van de Nederlandse dames, lichtte dit toe. "Het was een gok en als je naar het resultaat van die partij kijkt, niet een geslaagd. Maar ik ben zeer tevreden over hoe Jie zich op de baan bewoog."

Jie was minder tevreden over haar optreden. De speelster had, na drie weken afwezigheid, moeite om het tempo van de partij bij te houden. "De pijn in mijn knie is niet meer of minder geworden, maar het zit voornamelijk in mijn hoofd. Ik ben bang dat er iets gebeurd."

Nieuwe film Paris Hilton slechtste ooit

The Hottie And The Nottie, de nieuwste komedie van hotelerfgename Paris Hilton, is op de gezaghebbende filmwebsite imdb.com uitgeroepen tot slechtste film aller tijden. De bezoekers van de site waarderen de productie waarin Hilton een rijk, verwend nest speelt met een 1,2.

The Hottie and the Nottie ging dit weekend in Amerika in premiŤre. De komedie passeerde in de floplijst van The Internet Movie Database in noodtempo beroemde filmgedrochten als Gigli (met Ben Affleck en Jennifer Lopez), Bolero (met Bo Derek) en Police Academy 7: Mission to Moscow.

Vorige week werd nog bekend dat de film op de premiŤredag slechts 6.000 euro opbracht.


Een dolgelukkige Paris

Usmanov vergroot belang in Arsenal

Investeringsbedrijf Red and White Holdings heeft bekend gemaakt dat Alisher Usmanov zijn aandeel in Arsenal met ťťn procent punt heeft verhoogd. De Rus heeft hierdoor een bezit van 24 procent in de Engelse club en heeft nog slechts zes procent. Als hij deze binnen heeft, kan hij een overnamebod uitbrengen.

Vorig jaar nam Usmanov het aandelenpakket van David Dein, voormalig vice-voorzitter van Arsenal, over. Diezelfde Dein werd vervolgens tot voorzitter van Red and White benoemd.

De leiding van Arsenal staat niet te springen om een overname. Een aantal leden van het bestuur, Danny Fiszman, Peter Hill-Wood, Nina Bracewell-Smith en Richard Carr, hebben afgesproken dat zij hun aandelen niet vůůr 29 april van de hand doen. Gezamenlijk hebben zij een aandeel van 45 procent in de Engelse ploeg.

Man (97) krijgt levenslang

Icoon OpmerkelijkVoor het vermoorden van zijn buurvrouw heeft een 97-jarige inwoner van de deelstaat Punjab in het noorden van India levenslang gekregen. Hij vermoorde de buurvrouw met een wandelstok vanwege een ruzie over de tuin.

De advocaat van de oude vechtersbaas had in hoger beroep vrijspraak voor zijn cliŽnt gevraagd met het oog op de hoge leeftijd. Volgens het hof van beroep had de man zich beter moeten beheersen, en willigde het beroep niet in.
Met dank aan Gohansjj1 voor de submit.

Djokovic niet naar Rotterdam

Novak Djokovic zal niet aanwezig zijn op het ABN Amro World Tennis Tournament, dat aanstaande maandag in Rotterdam zal beginnen. De ServiŽr meldde zich vrijdag af bij toernooidirecteur Richard Krajicek. De tennisser heeft nog teveel last van een buikvirus, wat hem vorige week tijdens het Davis Cup-duel tegen Rusland ook al hinderde.

Afgelopen donderdag verloor Djokovic tijdens het tennistoernooi van Marseille van de Fransman Gilles Simon. Na afloop van deze wedstrijd klaagde hij ook over zijn lichamelijke gesteldheid.

"Het is jammer dat wij nu ťťn van onze toppers missen", liet Krajicek in een reactie weten. Hij liet echter ook weten dat Rafael Nadal, Nikolai Davidenko en David Ferrer hun vluchten naar Nederland inmiddels hebben bevestigd.

Eerder deze week werd ook al bekend gemaakt dat Jo-Wilfried Tsjonga niet naar Rotterdam zal afreizen. De verrassing van de Australian Open is namelijk oververmoeid.

Seedorf: "CarriŤre Ronaldo ten einde"

Clarence Seedorf verwacht niet dat Ronaldo nog in het shirt van AC Milan te zien zal zijn. De Nederlander denkt dat de knieblessure, die de Braziliaan woensdag opliep, het einde van zijn actieve carriŤre als voetballer zal zijn.

Seedorf zag vanaf een afstand hoe Ronaldo zijn fatale val maakte. "Niemand zou willen zien wat ik op dat fatale moment zag," liet hij in een reactie weten. "De blessure die Ronaldo tegen Livorno heeft opgelopen was precies hetzelfde als die tegen Lazio."

Hiermee refereerde Seedorf naar een eerdere kwetsuur van Il Fenomeno. "Het is nu al de derde keer dat Ronaldo een dergelijke blessure oploopt, daarom denk ik ook dat we hem niet meer op het veld terug zullen zien."

Ronaldo is inmiddels aan zijn knie geopereerd. De verwachting is dat de Braziliaan tenminste negen maanden nodig zal hebben om weer helemaal de oude te worden.

Klik hier voor een filmpje van de blessure van Ronaldo.

Man verkracht dochtertje drie jaar lang

Icoon MisdaadEen 41-jarige Tilburger is vandaag tot twee jaar celstraf veroordeeld voor het misbruik van zijn jonge dochtertje. De man verkrachtte het meisje verschillende malen van haar derde tot haar zesde jaar.

Een psychiatrisch rapport laat zien dat de Tilburger een pedofiele afwijking heeft. Naast zijn gevangenisstraf moet hij zich ook laten behandelen in een Utrechtse kliniek. De man is inmiddels gescheiden en is ook zijn baan kwijtgeraakt.

Teamsprinters naar de Spelen

De Nederlandse teamsprinters zijn er in geslaagd om zich voor de Olympische Spelen te kwalificeren. Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt behaalden tijdens de wereldbeker- wedstrijden in Kopenhagen de finale. Hiermee voldeden zij ruimschoots aan het gestelde doel, namelijk een plekje bij de laatste acht.

Piet de Wit, manager van de ploeg, was erg blij met het behaalde resultaat. Vrijdagavond zal Nederland met Frankrijk gaan strijden om de gouden plak. Ook Willy Kanis zou mogelijk nog in actie kunnen komen. Zij wist zich namelijk voor de halve finales op het onderdeel sprint te plaatsen en voldeed hiermee ook aan de kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen. De baanwielrenster had echter al een nominatie achter haar naam staan.

Personele problemen bij FC Utrecht

De technische staf van FC Utrecht zal nog flink moeten puzzelen, voordat het duel tegen VVV-Venlo zal beginnen. De ploeg uit de Domstad heeft namelijk negen spelers binnen de selectie die dit weekend niet in actie kunnen komen.

Sander Keller, Cedric van der Gun, Lucian Sanmartean, Peter Kopteff, Etienne Shew-Atjon, LoÔc Loval, Michel Vorm zijn allen geblesseerd. Erik Pieters en Gregoor van Dijk zitten een schorsing uit en missen het duel met de Limburgers ook. Daar komt nog eens bij dat Alje Schut nog niet helemaal fit is. Het is dan ook nog maar de vraag of de centrumverdediger kan spelen.

Schut heeft de laatste tijd last van een spierblessure. De speler is bijna hersteld, maar ondergaat zaterdag nog een test. Als hij deze tot een goed einde weet te brengen, dan zal hij aanstaande zondag tegen VVV-Venlo aantreden.

Toch is er ook nog positief nieuws uit Utrecht te melden. Doelman Wesley de Ruiter, die de afgelopen dagen niet helemaal fit was, kan gewoon in actie komen. De sluitpost krijg wederom de voorkeur boven Franck Grandel. "Wesley heeft het goed gedaan, dus we zien geen reden om hem te vervangen", liet David Nascimento, assistent-trainer van de Utrechters, weten.

Van Gaal zoekt naar oplossingen

Louis van Gaal, trainer van AZ, heeft een maffe week achter de rug. Afgelopen zondag wilden een schare supporters dat de trainer, na het verlies tegen NEC (5-2), op zou stappen. Gisteren ontving de oefenmeester van een aantal andere fans een taart ter ondersteuning.

Voor Van Gaal zorgen deze twee situaties niet voor verwarring. "Dit is niet mijn moeilijkste periode als trainer. Ik heb dit allemaal al eens meegemaakt," aldus de oefenmeester. "Natuurlijk is het niet leuk als supporters zondag bij terugkeer in Alkmaar om je vertrek staan te schreeuwen. De trainer krijgt altijd de schuld als het slecht gaat. Ik vind het ook leuker om steun te krijgen voor wat je doet."

Vooralsnog wist AZ na de winterstop alleen van De Graafschap te winnen. De laatste zes wedstrijden leverden slechts ťťn schamel punt op. "Het gaat erom dat je oplossingen zoekt voor je spelersgroep," vervolgde Van Gaal. "In dit soort periodes kost dat voor een trainer veel energie. Je houdt gesprekken met spelers en evalueert. Soms doe je het ook anders. Met De Zeeuw heb ik deze week bijvoorbeeld helemaal niet apart gesproken."

De Zeeuw kent momenteel een slechte periode. Tijdens het duel met NEC werd de middenvelder vroegtijdig gewisseld. De kans is groot dat de speler tegen FC Groningen niet in actie komt. Vrijdag meldde hij zich namelijk ziek en de verwachting is dat de voetballer niet op tijd hersteld zal zijn.

Na het duel tegen FC Groningen neemt AZ het nog op tegen FC Twente, Roda JC, Feyenoord en FC Utrecht. Van Gaal denkt dat zijn ploeg in het Euroborg-stadion een goede kans maakt. "Groningen is een goed georganiseerde ploeg met vaste patronen. Ook zijn ze mentaal sterk. In de winterstop zijn ze met Erik Nevland en Rasmus Lindgren wel twee bepalende spelers kwijtgeraakt. Dat zie je ook aan de resultaten van de laatste weken. Voor Groningen is het duel met AZ een graadmeter."

Heidi Klum is meest sexy model

Icoon ShowbizzModel en moeder Heidi Klum (34) is door de website models.com uitgeroepen tot meest sexy model ter wereld. De Duitse schone liet vrouwen als Adriana Lima en Kate Moss achter zich.

De lijst reflecteert op de impact van het model in het vorige en komende jaar en de zichtbaarheid. Zij stellen dat Heidi niet alleen sexy is, maar ook een oerkracht van de natuur. Gisele Bundchen werd tweede, gevolgd door Adriana Lima.

Dit is de top 20:

1. Heidi Klum
2. Gisele Bundchen
3. Adriana Lima
4. Tyra Banks
5. Karolina Kurkova
6. Alessandra Ambrosio
7. Isabeli Fontana
8. Yamila Diaz-Rahi
9. Ana Beatriz Barros
10. Natalia Vodianova
11. Carolyn Murphy
12. Naomi Campbell
13. Noemie Lenoir
14. Marisa Miller
15. Fernanda Tavares
16. Daria Werbowy
17. Veronica Varekova
18. Kate Moss
19. Fernanda Motta
20. Josie Moran

Heidi Klum

Top of Flop User's Choice: The Dead Rudolfs

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop viel niet in de smaak: Diggers- For the Haters is een flop, dus. Pulsy verwoordde jullie mening nog als beste: "de muziek is waardeloos geschreeuw met een saai deuntje onder, en de clip kijkt meer een verzameling wazige foto's van een Fokforum karaoke meeting van vorig jaar.Top? Ik dacht het niet..."

De tip van vanavond is van UncleSam:

"Ik moet toch dit regionale rock n roll bandje ff onder de aandacht brengen want ik vind ze echt supergoed: The Dead Rudolfs. Wonnen in april 2007 de popprijs van Zuid Holland. Benieuwd wat iedereen er van vind."

Activision blaast Vigilante 8 nieuw leven in

Vigilante 8 is een combat-racer die veel PsOne/N64 bezitters wel bekend zal zijn. Activision zal deze lente Vigilante 8 nieuw leven in blazen in de vorm van Vigilante 8: Arcade. Deze remake van het origineel uit 1998 zal een downloadable game worden voor Xbox Live Arcade.


In deze remake kunnen we onder andere vijf nieuw ontworpen arena’s verwachten waarin gescheurd en geknald kan worden met acht voertuigen. De arena’s zullen veel interactie kennen met verwoestbare omgevingen die voor veel spektakel moeten zorgen. Naast de gewone single player modus zal het ook mogelijk zijn om met vier man tegelijk in een split-screen modus te racen. Verder kan er natuurlijk online worden geracet in een acht man multiplayer.Sneijder zeker vier weken uitgeschakeld

Wesley Sneijder zal voorlopig niet in actie komen voor Real Madrid. De oud-Ajacied heeft vandaag op de training een rib gebroken en moet zeker vier weken rust houden.

De middenvelder mist door zijn blessure de twee wedstrijden in de Champions League tegen AS Roma. Ook zal hij enkele competitiewedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan.

Trainer Bernd Schuster kan dit weekend wel weer beschikken over Ruud van Nistelrooy. De aanvaller ontbrak afgelopen weekend tegen Real Valladolid wegens een lichte blessure maar is inmiddels weer fit. Ook Arjen Robben en Royston Drenthe zijn opgenomen in de wedstrijdselectie.

Meer controle op luchtkwaliteit basisscholen

Icoon BinnenlandsHet kabinet heeft maatregelen genomen om het klimaat op basisscholen te verbeteren. In de komende vijf jaar krijgt iedere basisschool zonder airco een CO2-meter waarmee de luchtkwaliteit gemeten zal worden. Dit plan werd vandaag na afloop van de ministerraad geÔntroduceerd.

Volgens Sharon Dijksma, staatssecretaris van Onderwijs, gaan de prestaties van kinderen achteruit wanneer de kwaliteit van de lucht niet goed is, als de temperatuur te hoog is en als er veel lawaai is. Naast de CO2-meter krijgen basisscholen zonder airco ook een bezoek van de GGD, een informatiepakket en een bouwtechnisch advies.

Het kabinet wil dat de luchtkwaliteit op scholen binnen vijftien jaar in orde is en dat de temperatuur in de zomer te beheersen is. Het achtergrondgeluid mag niet hoger zijn dan 35 decibel. Om dit te bewerkstelligen wordt er geld beschikbaar gesteld door het ministerie van Onderwijs. Hiermee kunnen scholen bijvoorbeeld zonwering aanschaffen of kleine bouwkundige ingrepen doen.

Arrestaties na overval in Amsterdam-West

Icoon MisdaadDe politie heeft afgelopen woensdag zes mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een gokhal. De overval vond zondag plaats in Amsterdam-West. Alle mannen zijn in de leeftijd van 19 tot 21 jaar. Drie van de zes mannen zijn op dezelfde dag nog vrijgelaten. De overige drie zullen vandaag duidelijkheid krijgen over hun situatie.

De overval van afgelopen zondag was de tweede in een week tijd. Zes dagen eerder werd een geldloper bij de gokhal in de Ten Katestraat overvallen. Bij de overvallen werden meerdere schoten gelost. Een medewerker van Stadstoezicht werd onder schot gehouden omdat hij de overvallers wilde achtervolgen. De inzet van de overvallers bleek echter voor niets te zijn. De verfbom in de 'plofkoffer' maakte het geld onbruikbaar toen de koffer op de grond viel. Er raakte bij de overvallen niemand gewond.

De politie ging over tot de arrestaties na enkele huiszoekingen. Hierbij werden 'overvalsattributen' gevonden. Er wordt onderzocht of de verdachten meer op hun kerfstok hebben.

Politievakbonden wijzen cao-bod af

Icoon BinnenlandsDe leden van de politievakbond ANPV hebben vandaag het cao-bod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) afgewezen. Dat zei een woordvoerder na afloop van de ledenraadpleging die de bond in Wageningen hield.

Het ANPV-bestuur lichtte het bod toe aan de ruim honderd leden die waren komen opdagen. Omdat het veelal om afdelingsvoorzitters ging, vertegenwoordigden zij meer stemmen, aldus de woordvoerder. "We hebben ook zeshonderd mails binnengekregen van mensen die tegen zijn."

Oasis-zanger trouwt All Saints-zangeres

Icoon ShowbizzOasis-zanger Liam Gallagher is in het geheim getrouwd met zijn vriendin Nicole Appleton. De twee trouwden gisteren, op Valentijnsdag, zo staat vandaag te lezen op de internetpagina van het Amerikaanse tijdschrift People.

Gallagher en All Saints-zangeres Appleton hebben al jarenlang een relatie. Samen hebben ze een zoontje van zes jaar. Appleton was hiervoor verloofd met zanger Robbie Williams. Gallagher was eerder getrouwd met Patsy Kensit.

Klien naar 24 uur van Le Mans

Christian Klien zal dit jaar zijn debuut maken bij de 24-uur van Le Mans. De BMW F1-testrijder zal dit doen in Peugeot, om precies te zijn de Peugeot 908 HDi.

De 24-jarige Oostenrijker liet in een reactie weten: "Ik ben erg blij dat ik met het team van Peugeot deel kan gaan nemen aan de 24 uur van Le Mans. Ik heb deze week met de Peugeot 908 HDi getest op Paul Ricard en het ziet er allemaal zeer goed uit. Ik kijk ernaar uit om het team te helpen bij het realiseren van zijn doelen. Dit is de eerste keer dat ik met prototype ga racen. De test was dan ook een erg aparte ervaring, maar rijden in zo'n wagen is zeker niet minder spannend dan rijden met een Formule 1-wagen."

De Vries: Joran beloond voor saboteren onderzoek

Icoon HollowayDoor hem niet op te pakken, beloont het gerechtshof op de Antillen in feite Joran van der Sloot voor het saboteren van het politieonderzoek in de Holloway-zaak. Dat vindt althans Peter R. de Vries, die Van der Sloot met behulp van een infiltrant een bekentenis ontfutselde.

Van der Sloot, die vanaf het begin de belangrijkste verdachte is van de verdwijning en dood van Natalee Holloway, vertelde de infiltrant dat hij een vriend van hem heeft gevraagd Holloways lichaam in zee te gooien. Justitie heeft tot nu toe onvoldoende bewijs kunnen vinden voor Jorans betrokkenheid, mede doordat hij ůf zweeg ůf loog tegen de politie.


Vindt dat Joran niet mag zwijgen

Om mee te babbelen, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.

Kabinet wil opheldering Marokko over nauwere band

Icoon BinnenlandsHet kabinet wil opheldering van Marokko over het plan om de band aan te halen met de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, onder meer door de Arabische taal en cultuur te bevorderen. Dit plan is slecht gevallen in politiek Den Haag, zowel in het kabinet als in de Tweede Kamer.

Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zal de Marokkaanse ambassadeur in Nederland vragen wat de bedoeling is van het beleid, zo kondigde minister Ella Vogelaar (Integratie) vandaag aan na het kabinetsberaad. Volgens haar staat het mensen vrij om welke taal dan ook te leren, maar dat moet altijd volledig vrijwillig zijn en mag de integratie niet remmen.

Maatregelen tegen zenders die haat zaaien

Icoon MediaHet Commissariaat voor de Media krijgt betere mogelijkheden om op te treden tegen zenders die haat zaaien of oproepen tot geweld. Dat staat in de nieuwe Mediawet waarmee het kabinet vrijdag akkoord is gegaan.

Zenders kunnen voortaan van het commissariaat een boete krijgen en tijdelijk of helemaal uit de lucht worden gehaald als zij in Nederland veroordeeld zijn wegens haat zaaien. De nieuwe wet gaat eind dit jaar in.

Grenzen

Mohammed was een pedofiel, want hij trouwde een meisje op haar zesde levensjaar. Hij ontmaagrde de arme schat toen ze negen was. Abraham had twee kinderen, omdat hij zijn vrouw ontrouw is geweest. Jezus was getrouwd met Maria Magdalena Johanna en was de trotse vader van een dochter.
Nu ik mijzelf zojuist vogelvrij heb verklaard en de boze Jihad strijders zich klaar aan het maken zijn voor een aanslag, zal ik mij wat beter nuanceren. In dit stuk wil ik namelijk preken voor de vrijheid van meningsuiting en zijn ongelimiteerde grenzen. Of zijn er toch grenzen?

Jansen hoofd opleidingen bij Twente

Michel Jansen wordt hoofd opleidingen bij de Voetbalacademie FC Twente / Heracles. De 41-jarige oefenmeester van HHC Hardenberg tekent een contract tot medio 2011.

Jansen is momenteel bezig aan zijn zesde en laatste seizoen bij HHC Hardenberg. Hij had een belangrijk aandeel in de opmars van de club. Vorig seizoen wist HHC Hardenberg kampioen te worden in de zaterdaghoofdklasse C en ook nu staat de ploeg bovenaan. Jansen kreeg voor zijn werk tevens de Rinus Michels-award als beste amateurtrainer.

Britten ijdelst in Europa

Icoon Opmerkelijk De Britten geven het meeste geld uit aan cosmetische behandelingen in vergelijking met inwoners van andere landen in Europa. In 2006 bedroegen de kosten voor onder meer botoxbehandelingen omgerekend bijna 670 miljoen euro.

Dat blijkt uit onderzoek van het internationale marktonderzoeksbureau Datamonitor, meldde het Britse Sky News vandaag.

De Britten gaven drie keer meer uit voor uiterlijke verfraaiingen dan de Italianen, die op de tweede plek staan. Datamonitor deed onderzoek in zeven Europese landen. Na ItaliŽ volgen Frankrijk, Duitsland en Spanje. In totaal werd in deze landen 1,67 miljard euro uitgegeven aan cosmetische ingrepen. De verwachting is dat de uitgaven de komende jaren verder zullen stijgen.

RKC versterkt zich met Jongsma

RKC Waalwijk heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Anton Jongsma tekende gisteren een driejarig contract bij de koploper van de Jupiler League.

De 25-jarige aanvallende middenvelder speelt momenteel bij FC Zwolle, dat hem in de zomer van 2006 bij de amateurs van Harkemase Boys wegplukte. Vorig seizoen werd Jongsma met 14 treffers clubtopscorer bij Zwolle, dit seizoen mikte hij al negen keer raak. Onlangs debuteerde Jongsma in de nationale ploeg van de Nederlandse Antillen en maakte direct het enige doelpunt in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Nicaragua. Zijn contract bij FC Zwolle liep af, zodat RKC Waalwijk geen afkoopsom hoefde te betalen.

Dodental schietpartij Illinois gestegen

Icoon AmerikaHet dodental als gevolg van een schietpartij op een universiteit in de Amerikaanse staat Illinois is gestegen tot zeven. Een zesde slachtoffer overleed in het ziekenhuis, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN vrijdag.

Een ex-student richtte op Valentijnsdag op zijn voormalige universiteit het bloedbad aan. In een collegezaal van de Northern Illinois University in DeKalb bij Chicago vuurde de man tientallen schoten af. Van de 21 mensen die werden geraakt, kwamen vijf direct om het leven. Daarna pleegde de dader zelfmoord.

[NASCAR] Villeneuve kan Daytona 500 vergeten

Jacques Villeneuve mag niet mee doen aan de Daytona 500. De Formule 1-wereldkampioen van 1997 crashte in de kwalificatie race en kan daardoor de belangrijkste NASCAR race van het jaar niet mee doen.

De startopstelling van de Daytona 500 wordt bepaald door twee races. Een slechte wegligging van zijn auto is echter de schuld van zijn crash. "Met de perfecte set-up is er niet echt een probleem, maar zodra je gaat glijden is er vooral in verkeer bijna geen houden aan", zei hij. "De auto was redelijk snel, maar gewoon te nerveus. Het is bijzonder teleurstellend," aldus een teleurgestelde Villeneuve, die hoopte op een mooi debuut in de NASCAR-series.

Zware kritiek op Cohen inzake hand schudden

De kritiek die PvdA-minister Ella Vogelaar gisteren uitte op haar partijgenoot Job Cohen over het weigeren om vrouwen een hand te geven, heeft Cohen niet op andere gedachten gebracht. Gisteravond verklaarde Cohen in het tv-programma Pauw en Witteman nog eens goed te hebben nagedacht over zijn uitlatingen en dat hij blijft bij zijn standpunt.

Dat standpunt van Cohen luidt dat het niet respectloos is wanneer een moslim vanuit zijn geloof een vrouw weigert de hand te schudden. Ambtenaren op huisbezoek die uit geloofsovertuiging een vrouw geen hand willen geven, hoeven dat van de burgemeester dan ook niet. Dat geldt ook voor de vijf straatcoaches die dat nu reeds weigeren.

'Elementaire manier van respect tonen'
In politiek Den haag bestaat er weinig begrip voor de Amsterdamse burgervader. Namens de Tweede Kamerfractie van de PvdA laat Kamerlid Jeroen Dijsselbloem vandaag optekenen dat een hand geven ''een elementaire manier is van respect betuigen. Ik vind dat mensen die namens de gemeente optreden, die basale omgangsvormen moeten uitdragen, evenzeer als het belang de rechtsstaat en het respect voor de democratie. Ze hebben een voorbeeldrol.''

Dijsselbloem: '''We kunnen daar wel heel relativerend over doen, maar dan weten we straks helemaal niet meer wie respect betuigt en wie niet. Juist in een samenleving die daarmee worstelt, is dat heel belangrijk.''

Buiten de PvdA hebben ook VVD, CDA, de Partij voor de Vrijheid en Rita Verdonk kritiek op Cohens standpunt. ''Wie namens de gemeente optreedt, moet beleefd en niet controversieel te werk gaan. Daar hoort bij dat ze handen schudden. Burgemeester Cohen zal dat de straatcoaches duidelijk moeten maken'', aldus VVD-Kamerlid Henk Kamp.

Zowel Dijsselbloem als Kamp vindt dat de gemeenteraad van Amsterdam burgemeester Cohen hierop moet aanspreken.


Opnieuw vrijspraak voor stekende kapper

Icoon Justitie De 43-jarige kapper van afrokapsalon The Hairbox die in juni vorig jaar in zijn zaak aan de Amsterdamse Albert Cuypstraat een klant neerstak met zijn schaar, gaat vrijuit. De rechtbank in de hoofdstad oordeelde†vandaag dat Dennis N. uit zelfverdediging handelde.

Justitie had†4 jaar cel geŽist wegens poging tot doodslag. Het 28-jarige slachtoffer raakte bij het incident ernstig gewond.

N. ging ook al vrijuit toen hij in 2000 een klant doodstak met zijn schaar. De rechtbank vond toen eveneens dat er sprake was van noodweer, omdat het slachtoffer de kapper had bedreigd met een vuurwapen.

De meest recente opponent van N. was zelf begonnen met ruziemaken. Hij had al vaker stennis veroorzaakt in de kapsalon en begon op de dag van de steekpartij herrie te schoppen over zijn bril, waarvan hij meende dat die in de zaak lag. Vervolgens viel hij de kapper aan met de stang van een droogkap.

N. verklaarde tijdens de rechtszaak dat hij zijn tegenstander slechts wilde slaan, maar niet in de gaten had dat hij zijn schaar nog vasthield. Door de spanning zou hij niet meer hebben geweten wat hij deed. Volgens justitie had de kapper juist als geen ander moeten weten wat er gebeurt als hij mensen te lijf gaat met een schaar in zijn handen.

'Groepsverbod' voor raddraaiers in de maak

Gemeenten kunnen binnenkort 'groepsverboden' opleggen aan personen die als raddraaier te boek staan. Een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken zei dat vandaag naar aanleiding van de vrijspraak van jongeren uit het Utrechtse Kanaleneiland. Het gaat om een variant van het samenscholingsverbod.

PvdA-minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) is al langer bezig met een wetsvoorstel om overlastgevers aan te pakken. Daarin is behalve het samenscholingsverbod ook de mogelijkheid opgenomen gebiedsverboden op te leggen aan mensen die rotzooi trappen rond voetbalwedstrijden.

Het wetsvoorstel gaat in maart naar de Tweede Kamer, die zich er dan over buigt. Daarna moet ook de Eerste Kamer zich er nog over uitspreken.

Werkgroep gaat eigen doelpunten bestuderen

De KNVB heeft een werkgroep opgericht die zich vanaf volgend seizoen moet gaan bezig houden met het onderzoeken van eigen doelpunten. Dit heeft de KNVB gedaan nadat er ophef was ontstaan over een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar.

"We willen hiermee dit soort discussies in de toekomst voorkomen", lichtte de woordvoerder van de KNVB toe. De werkgroep zal bestaan uit vertegenwoordigers van coaches, trainers en spelers. "Het is niet de bedoeling dat elk doelpunt wordt beoordeeld. Nu houden we altijd het wedstrijdformulier aan. Maar we willen nu de juiste criteria vaststellen waarop we bij twijfel kunnen terugvallen."

Jonge kinderen bezig met slanke lijn

Icoon GezondheidZo'n 25% van de Nederlandse kinderen tussen de 7 en 10 jaar die een normaal gewicht hebben, willen slanker zijn. Dat blijkt uit een gisteren gepubliceerd onderzoek onder vijfhonderd basisschoolkinderen in oost en zuidoost Nederland.

Meisjes hebben vaker last van de 'dunner willen zijn-manie' dan jongens. Slechts 8% van de kinderen die zichzelf te zwaar vinden, gaf aan nooit te lijnen. Het gros van de ondervraagde kinderen was zich bewust van zijn of haar figuur en wat anderen daarvan vinden.

Zo'n 10% van de kinderen in die leeftijdsgroep is zelfs bewust bezig met eten: zij eten liever geen dingen waar ze dik van kunnen worden.

Moeders lijken een grote invloed te hebben op het slankheidsgedrag. De meeste kinderen die zich druk maakten om hun lijn en hun voeding hadden namelijk een moeder die dat ook deed. Dit gedrag slaat over op het zelfbeeld van het kind, zo vermoedt de onderzoekster van UMC St Radboud in Nijmegen.

Met dank aan Trusten voor de submit.

World in Conflict bombardeert zich naar consoles deze herfst

De game World in Conflict zou eigenlijk in 2007 al uit moeten zijn gekomen voor de Xbox360. Sierra zegt nu dat de game niet meer deze lente uit zal komen, maar zal worden verschoven naar de herfst. Daarnaast zal de game niet meer exclusief zijn voor de Xbox360 (en PC) maar zal hij tegelijk ook uitkomen op de PS3.

Martin Tremblay, president van Sierra Entertainment: "World in Conflict was one of the best games on any platform in 2007 and its innovative action-focused gameplay makes it a perfect fit for the transition to consoles."

De game speciaal zal voor de consoles extra content hebben voor de singleplayer en multiplayer. Deze content zal ook op de PC verschijnen, maar daar zal voor moeten betaald worden.

Stepney voor tuchtcommissie FIA

Nigel Stepney moet zich op 7 maart melden bij de tuchtcommissie van de FIA. Hij moet daar zijn kant van het spionageverhaal vertellen. Stepney zou informatie van Ferrari, waar hij werkzaam was, doorgespeeld hebben aan McLaren-ontwerper Mike Coughlan.

De advocaat van Stepney verklaarde: "Ondanks dat er maandenlang ongefundeerde beschuldigingen zijn geŁit, heeft de heer Stepney altijd keurig zijn mond gehouden, in de wetenschap dat er vanzelf een moment zou komen waarop hij zijn standpunt zou kunnen toelichten. Hij wilde dit graag op 7 februari doen voor de tuchtcommissie van de FIA in Londen, maar helaas moest het juridische team van de FIA afzeggen wegens problemen met hun vlucht. De zitting staat nu voor 7 maart gepland. De heer Stepney kijkt ernaar uit om daar zijn verhaal te doen."

Stepney is na zijn ontslag bij het Italiaanse team niet werkloos: de Brit werkt nu bij het bedrijf Gigawave, een bedrijf dat on-board camera's levert aan de Formule 1.

China wilde VS miljoenen vrouwen verkopen

De Verenigde Staten hadden in 1973 voor een appel en een ei tien miljoen Chinese vrouwen kunnen overnemen. Ze werden aangeboden door de Chinese leider Mao Zedong tijdens een ontmoeting met de toenmalig minister van buitenlandse zaken van de VS, Henry Kissinger.

Mao zei tegen Kissinger: ''Zoals u weet is China een zeer arm land. We hebben niet veel, maar wat we wel hebben is een vrouwenoverschot. Dus als u wilt kunnen we u er wel een paar geven, enkele tienduizenden.'' Enige minuten later verhoogde hij zijn aanbod: ''We kunnen er ook tien miljoen geven.'' Toen Kissinger opmerkte dat Mao zijn bod wel erg fiks had verhoogd, zei de Chinese leider: ''We hebben te veel vrouwen. Ze krijgen kinderen en we hebben te veel kinderen.''

Kissinger liet, om het onderwerp verder te kunnen mijden, weten dat hij het voorstel zou bestuderen. Een en ander blijkt uit een document dat is vrijgegeven door het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken.

Met dank aan Techno voor de submit.

Lekker knokken in Street Fighter IV gameplay beelden

Er is de laatste tijd veel nieuws over Street Fighter IV. Zo hebben we laatst nog een nieuw character ontmoet, en zijn we overladen met screenshots. Nu hebben we echte gameplay beelden van de game.

De eerste is een trailer waarin alle characters worden voorgesteld

De tweede is een gevecht tussen de twee nieuwe characters: Abel en Crimson Viper

En dan nog een gevecht tussen Ryu en E.Honda

CD: Sons & Daughters - This Gift

Uit het hoge noorden van Schotland komt zo af en toe nog wel eens iets fris en vrolijks uitwaaieren. Sons & Daughters bijvoorveeld, een indierock band uit Glasgow. Het Schotse accent wordt door zangeres Adele Bethel in elk geval keurig gemaskeerd op hun laatste album This Gift. Een vrolijke, frivole poprockplaat die best nog wel eens de springplank voor deze band zou kunnen betekenen.

Frankrijk wil 26.000 illegalen uitzetten

Icoon BuitenlandsDe Franse minister van Binnenlandse Zaken François Fillon streeft ernaar dit jaar 26.000 illegale immigranten het land uit te zetten. Fillon zei dat in een interview met Le Figaro Magazine, dat morgen wordt gepubliceerd.

Voor vorig jaar stelde Parijs zich ten doel 25.000 illegalen over de grenzen te zetten. Fillon stelde dat dit doel niet helemaal is bereikt. Vorig jaar stuurden de Franse autoriteiten 24.000 illegale buitenlanders het land uit.

Fillon zei dat de wetgeving is aangepast. Deze is nu meer georiënteerd op immigratie om economische redenen dan op immigratie uit het oogpunt van gezinshereniging. Daardoor hoopt Frankrijk meer immigranten te kunnen opnemen, die nodig zijn voor de economie.

CD: Simple Plan - Simple Plan

Ergens begin 2002 begon de hype: tiener-punk-pop. Jonge bandjes met grote aspiraties. Acts als Good Charlotte, Sum41, Avril Lavigne en ook Simple Plan brachten in dit jaar hun eerste album uit. Sum 41 is inmiddels zo goed als ter ziele. Good Charlotte ging op hun laatste album mee met de stroom, en ging begon door de jaren tachtig beinvloedde pop te maken. En dan hebben we het nog niet eens over Avril Lavigne; die hangt liever Prada dan een gitaar om haar nek. En nu ook Simple Plan hun derde album uitbrengen, lijkt het eindoordeel daar.

Jani: "Ik ben ook een IndiŽr"

Neel Jani hoopt dat het feit dat hij een Indiase vader heeft hem kan helpen aan een zitje bij Force India. Teambaas Vijay Mallya heeft al eerder laten weten dat er in de toekomst twee Indiase coureurs zullen rijden bij zijn team. De volbloed IndiŽrs Narain Karthikeyan en Karun Chandhok lijken echter betere kandidaten.

De Zwitser verklaarde tegenover DNA India: "Ik zou volgend jaar graag voor Force India rijden. Zoals je misschien wel weet, ben ik ook een IndiŽr. Ik heb nog niet met Vijay Mallya en Colin Kolles gesproken, maar ik kijk hier wel naar uit. Tot het zover is, concentreer ik mij volledig op de A1GP, waar ik een goede kans maak op de titel."

Team Zwitserland staat op dit moment met 93 punten derde in de A1GP, achter Nieuw-Zeeland en Frankrijk die beiden 96 punten hebben. Vorig jaar reed Jani in de ChampCar World Series, en het jaar daarvoor was hij derde rijder bij Scuderia Toro Rosso.

'Meer vrouwen in smurfenland'

Icoon Televisie De smurfen vieren dit jaar hun vijftigste verjaardag en blikken terug op een rijke strip- en tekenfilmgeschiedenis. Maar hoe ziet hun toekomst er uit? "Er komen meer vrouwen in het rijk der smurfen", liet de organisatie achter de blauwe figuurtjes vrijdag weten.

Volgens directeur Hendrik Coysman, verantwoordelijk voor de promotie van de smurfen, vinden veel mensen het opmerkelijk dat er in smurfenland maar ťťn vrouw woont. "Smurfin zou niet langer alleen moeten zijn", vindt Coysman.

Uitbreiding van het aantal vrouwen heeft geen consequenties voor het relationele leven van de smurfen. "Smurfen gaan niet samenwonen en krijgen ook geen kinderen. Dat is in smurfenland niet aan de orde", aldus Coysman.


Het begin van elke aflevering
Liuzzi boos op Berger

Vitantonio Liuzzi is op zijn zachtst gezegd niet blij met Scuderia Toro Ross-teambaas Gerhard Berger. De Italiaan schuift de schuld van het niet hebben van een reacestoeltje voor volgend jaar af op de Oostenrijker. Komend seizoen zal Liuzzi derde rijder zijn bij Force India.

"Toen ik aan het einde van vorig seizoen geen zitje had, was dat voornamelijk de schuld van Gerhard Berger", vertelde Liuzzi. "Hij is nooit een fan van mij geweest, net als Adrian Newey, die mij nooit bij Red Bull wilde hebben. Ik vind het jammer dat ik de Red Bull-familie en met name Dieter Mateschitz heb moeten verlaten. Mateschitz heeft altijd in mij geloofd, in tegenstelling tot andere mensen."

Best Buy stapt over op Blu-Ray, stopt Toshiba met HDDVD?

…ťn van de grootste elektronica-concerns van de VS, Best Buy, heeft besloten om alleen nog maar Blu-Ray te verkopen. De reden hiervoor ligt in het koopgedrag van de klanten. Er worden meer films op Blu-Ray verkocht dan op HD-DVD en dit is dan ook de reden om te stoppen met het ondersteunen van het formaat van Toshiba. Daarnaast geeft het Best Buy de gelegenheid om ťťn formaat in de schappen te hebben, waardoor de klant een ruimere en duidelijkere keuze geboden kan worden.

Met de keuzes van studio's, retailers en verhuurders voor Blu-Ray lijkt het einde steeds dichterbij te komen voor Toshiba's HD-DVD-formaat. Alleen Universal en Paramount ondersteunen dit formaat nog exclusief. Volgens bronnen binnen Toshiba zal er binnen enkele weken een aankondiging komen. Wat deze aankondiging inhoudt is niet officieel bekend, maar volgens de bronnen zal het officiŽle einde van de ondersteuning van Toshiba aan het HD-DVD-formaat bekend gemaakt worden.
De site Hollywoodreporter heeft geprobeerd Microsofts HD-DVD evangelist Kevin Collins en Ken Graffeo, directeur bij Universal Studios en co-president van de North American HD-DVD promotional group, te bereiken, maar beiden weigerden te reageren.

THQ kondigt Deadly Creatures aan

Uitgever THQ heeft aangekondigd dat hun interne ontwikkelstudio Rainbow bezig is met de ontwikkeling van Deadly Creatures. In deze game neemt de speler de controle over een schorpioen en een tarantula en zullen ze de strijd aan gaan met Gila monsters, hagedissen, zwarte weduwes en andere vervelende schepsels. De besturing is speciaal ontwikkeld voor de Wii en moet je het gevoel geven echt een schorpioen te spelen.

"Deadly Creatures is een griezelige, filmische opwindende gebeurtenisrit, waar het verschil tussen roofdier en prooi rond iedere hoek kan verplaatsen. Met brute bewegings- gecontroleerde gevechten, een donker verhaal en een aantal beste visuals van dit moment op de Wii, zijn wij enthousiast om Deadly Creatures te brengen naar een groot Wii publiek dat verlangt naar een nieuwe ervaring."

Aldus Nick Wlodyka, executive producer en general manager, Rainbow Studios.
Plasterk wil verbod op seksdatingprogramma's

Icoon TelevisieOnderwijsminister Plasterk bekijkt of hij misleidende telewinkelboodschappen zoals seksdating van de televisie kan halen. Hij schrijft dat in een antwoord op de motie die Tweede Kamerlid Arie Slob namens de ChristenUnie indiende.

Het gaat onder andere om de nachtprogramma's van commerciŽle zenders als SBS en RTL. "De wijze waarop misleiding bij tv-reclame in de vorm van seksuele (dating)programma's beŽindigd kan worden, onderzoek ik", schrijft Plasterk aan de Tweede Kamer.

Di Grassi: "Ik ga steeds verder vooruit"

Afgelopen week maakte Lucas di Grassi zijn debuut als derde rijder bij Renault. Hij was vooral bezig met het wennen aan de auto, en kon dus nog niet meekomen bij de snelste tijden. Toch beviel de test de Braziliaan wel.

"We hebben veel verschillende onderdelen getest, dus we richtten ons niet op snelle tijden, maar we wilden begrijpen hoe de onderdelen werkten op de auto", zei hij. "We hebben enkele goede zaken gevonden en vooruitgang geboekt, dus ik ben blij met het verloop van de dag. Mijn twee dagen hier in Jerez zijn een bijzonder goede ervaring geweest en ik was onder de indruk van de R28. Ik heb het gevoel dat ik steeds een stapje vooruit ga en ik het team steeds betere informatie kan geven. Ik kijk dan ook uit naar de volgende keer dat ik weer mag testen."

SP wil godslastering uit wetboek hebben

De Socialistische Partij gaat zich inzetten om het verbod op smalende godslastering uit het wetboek van strafrecht te krijgen. Het bewuste artikel 147 is volgens SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit niet nodig, omdat andere artikelen al voorzien in strafbaarstelling van belediging.

Onduidelijk is hoe het met de benodigde Kamermeerderheid zit. Dat de christelijke partijen tegen zijn, is zeker. Alles zal daarom afhangen van de PvdA-fractie.

Van Gogh
Vlak na de moord op Theo van Gogh wilde toenmalig CDA-minister van Justitie Piet Hein Donner het artikel juist oppoetsen, tot woede van een groot deel van de Tweede Kamer. D66 ging toen in de aanval door juist een voorstel in te dienen om het bewuste artikel 147 af te schaffen, omdat er al genoeg beperkingen zijn aan de vrijheid van meningsuiting, zoals het verbod op discriminatie.

Een motie die werd ingediend, werd evenwel verworpen door de christelijke partijen, de PvdA, SP en GroenLinks. De linkse partijen, die in principe voor afschaffing waren, stemden toen tegen omdat de motie olie op het vuur zou gooien van de gespannen situatie na de moord op Van Gogh.

'Nu wel kans'
De Wit zal zijn voorstel binnenkort aan CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie voorleggen. Pas daarna besluit hij om eventueel met een eigen initiatiefwetsvoorstel te komen. De SP'er denkt dat zijn voorstel om het godslastering-artikel af te schaffen nu wel kans maakt, omdat de PvdA voorheen ook voor het schrappen van het artikel was. GroenLinks en D66 zijn ook voor.

Het SP-Kamerlid wijst er op dat iemand die gelooft geen extra bescherming behoeft. Bovendien is het artikel volgens hem een lege huls, omdat er nooit veroordelingen uit voortvloeien.

De wet inzake smalende godslastering werd ingesteld in 1932 door de grootvader van Piet Hein Donner. Deze Jan Donner (van de toenmalige Anti-Revolutionaire Partij) kwam met die wet om communisten aan te pakken die in hun partijblad De Tribune enige artikelen en spotprenten tegen de christelijke godsdienst publiceerde.Roze broek Jort ergert Verbaan

Icoon ShowbizzDe kekke roze pantalons waarin Jort Kelder zich hult, ergeren zijn vriendin Georgina Verbaan. ''Hij heeft een roze broek die mij zo irriteert dat ik dat ding probeer te vetoŽn en zeg: het is toch geen Pasen?'' Maar nut heeft dat niet, want Kelder trekt zich niets aan van Georgina's kritiek.

De 28-jarige actrice accepteert daarom maar dat haar vriend er in de meest idiote creaties bijloopt, zegt ze vandaag in het AD. ''Hij draagt ook een gele broek, in rib, met lelijke bretels! Kun je je iets lelijkers voorstellen? Zijn smaak staat zo ver van mij af, het is onbegonnen werk om er opmerkingen over te maken. Hij is niet meer te redden.''

Sinds Kelder is vertrokken bij zakenblad Quote wordt hij veelgevraagd door Hilversumse programmamakers. Verbaan zegt dat ze vaak Jort en haar met z'n tweeen willen hebben. ''Dat doen we bewust niet. Hallo: voor je het weet ben je Bassie en Adriaan. Of nog erger: Hepie en Hepie. Nee, ik wil verder met acteren.''

Verbaan is momenteel te zien in de romantische komedie 'Alibi' van Johan Nijenhuis. Ze ventileerde ook nog haar mening over de roadmovie 'Joyride' uit 2005, die haar een Gouden Ui voor slechtste acteerprestatie opleverde. Die film kan ze zelf ook niet aanzien. ''Ik ging laatst naar de videotheek, lag 'ie daar voor drie euro in de uitverkoop vlak naast de kassa. Ik durfde bijna niet af te rekenen, bang dat iemand er een opmerking over zou maken.''Roze broekendrager Jort op FOK!tv

Hard- en softwareverkopen USA

De Amerikaanse verkoopcijfers voor de maand januari zijn bekend. Allereerst de hardware:

ConsoleJanuari 2008December 2007November 2007Totaal
Wii274.0001.350.000981.0007.627.678
PS3269.000797.600466.0003.514.704
PS2264.0001.100.000496.00041.309.765
NDS251.0002.470.0001.530.00017.842.150
PSP230.0001.060.000567.00010.742.920
360230.0001.260.000770.0009.354.832

De softwarecijfers:

GameConsoleUitgeverAantal
Call of Duty 4360Activision330.900
Wii PlayWiiNintendo298.100
Guitar Hero IIIWiiActivision240.000
Rock Band360EA184.000
Guitar Hero III360Activision182.700
Mario GalaxyWiiNintendo172.000
Burnout Paradise360EA144.100
Call of Duty 4PS3Activision140.000
Mario Party 8WiiNintendo138.500
Mario & SonicNDSSEGA133.000

Ook Marokko wil emigranten binden

Niet alleen de Turkse premier Erdogan vindt dat geŽmigreerde landgenoten niet moeten assimileren, ůůk Marokko heeft die mening. Dat schrijft de Volkskrant vandaag. Volgens Mohammed Ameur, minister voor de Marokkaanse gemeenschap in het buitenland, moeten onder migranten de Arabische taal en de Marokkaanse cultuur meer worden verspreid.

De Marokkaanse regering wil al langer de banden met de Marokkanen in het buitenland sterker aanhalen. Daarmee kiest de regering voor een nieuwe koers door nadruk op de Arabische identiteit van de migranten te leggen.

Den Haag
In politiek Den Haag wordt een en ander met argusogen bekeken. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg ''zit er niet op te wachten dat Marokko druk uitoefent de andere kant op.'' Haar partij zet al langer vraagtekens bij het Marokkaanse beleid om het emigranten onmogelijk te maken afstand te doen van de Marokkaanse nationaliteit en om ouders te verplichten hun baby een ‘goedgekeurde’ naam te geven.

VVD-Kamerlid Henk Kamp is bezorgd: ''Hier worden mensen aangesproken die zich juist met alle kracht op Nederland moeten richten.''

'Zeventiende provincie'
De Marokkaanse minister Ameur ontvouwde in Casablanca afgelopen week het beleid voor Marokkaanse emigranten over de periode 2008-2012. ''De Marokkaanse gemeenschap in het buitenland moet worden beschouwd als de zeventiende provincie van ons land'', aldus de bewindsman.

In 1992 woonden ruim 1,5 miljoen Marokkanen buiten Marokko, in 2006 was dat aantal gestegen naar ruim drie miljoen, zo’n 10% van de bevolking. Ruim 85% woont in West-Europa. Het geld dat zij jaarlijks terugsturen naar hun moederland is ťťn van de drie voornaamste bronnen van inkomsten voor het land (de twee andere zijn toerisme en de verkoop van fosfaat.

In Nederland ontstond vorig jaar nog grote ophef over PvdA-Kamerlid Khadija Arib vanwege haar lidmaatschap van een commissie die de Marokkaanse identiteit van Marokkanen in het buitenland moet bewaken en verstevigen. De PvdA liet er onderzoek naar verrichten, maar zag er geen kwaad in.

Burgers helpen politie graag

Icoon Politie Een toenemend aantal burgers wil politie en justitie de helpende hand bieden bij het aanpakken van overlast en criminaliteit. Dat blijkt uit representatief onderzoek, uitgevoerd door Trendbox in opdracht van de organisatie van de mr. Gonsalvesprijs, die vandaag voor de tweede keer wordt uitgereikt.

Slechts tien procent van de bevolking vindt dat de overheid burgers genoeg mogelijkheden biedt mee te helpen bij de aanpak van overlast en criminaliteit. Bij eenzelfde onderzoek in 2005 was de burger tevredener over de mogelijkheden. "Mogelijk hebben de vele initiatieven die politie en gemeenten tussen 2005 en 2008 hebben genomen de behoefte van burgers versterkt om bij te dragen aan de veiligheid en leefbaarheid van hun wijk", stellen de onderzoekers.

Sexy videoclips beÔnvloeden vooral meisjes

Icoon BinnenlandsSeksueel getinte videoclips beÔnvloeden het beeld dat meisjes van zichzelf hebben. Dat blijkt uit het eerste Nederlandse onderzoek dat hiernaar gedaan is. Meisjes krijgen erdoor het idee dat een sexy uiterlijk heel belangrijk is. Jongens worden op dit gebied nauwelijks door de clips beÔnvloed.

De onderzoekers stelden 500 jongeren tussen de 13 en 16 jaar een week lang bloot aan videoclips. De ene helft kreeg veel dance- en hiphopclips te zien, met veel gepimp en hoerig gedrag. De andere helft kreeg neutralere videoclips te zien. De groep die de seksueel getinte clips te zien kreeg, was er naderhand sterker van overtuigd dat een sexy uiterlijk voor vrouwen belangrijk is. Vooral de meisjes bleken beÔnvloed.

Dat de jongens nauwelijks beÔnvloed werden, was onverwacht. Eerder werd aangenomen dat incidenten als groepsverkrachting het gevolg waren van het vrouwbeeld dat uit videoclips naar voren komt. Dat blijkt dus niet waar te zijn. De onderzoekers: "De jongens kwamen al uit een wereld waarin meisjes een wegwerpartikel zijn. De clips waren meer een weerspiegeling van hun beleving dan een oorzaak van hun gedrag."


Dit plaatje is niet geschikt voor meisjes.

Rellen houden Kopenhagen uit slaap

Icoon Buitenlands Afgelopen nacht heeft de Deense politie weer de handen vol gehad aan rellende jongeren. Op verschillende plaatsen in de hoofdstad Kopenhagen zijn auto's in brand gestoken.

De politie heeft zes relschoppers opgepakt voor brandstichting en het gooien met stenen. De ongeregeldheden zijn ontstaan, omdat allochtone jongeren vinden dat zij anders door de politie worden behandeld dan de autochtone jeugd. Nadat eerder deze week aanhoudingen werden verricht, in verband met een op hande zijnde aanslag op een Deense cartoonist en als reactie daarop opnieuw spotprenten verschenen in Deense en Zweedse kranten, werd de woede verder aangewakkerd.

De Scandinavische media zeggen dat de aanhoudingen en de nieuwe cartoons een directe aanleiding zijn voor de rellen, maar de baas van de Kopenhaagse politie spreekt dit tegen.

Met dank aan SnowDoggg voor de submit.

CD: Arid - All Things Come In Waves

All is quiet now was een goede voorbode voor de zes jaar die zouden gaan komen. In 2002 kwam dit album van de Gentse band Arid uit en daarna viel er een stilte. Okť, Jasper Steverlinck zorgde voor een prachtige soloplaat in de schappen en in 2003 werd ook nog een live-album afgeleverd bij de plaatselijke platenboer. Maar verder zal voor velen de band in de vergetelheid zijn geraakt. Gelukkig is daar nu weer een nieuw album, All Things Come In Waves. Weer zo'n geniale plaat net als het debuut Little Things Of Venom of een terugkeer die niet had gehoeven?

Met Hello Kitty MMORPG eindelijk een WoW-killer

Hebben vele bedrijven in het verleden al geprobeerd om een WoW-killer te maken, geen enkele heeft het ooit met succes gedaan. De magische finishing touches van de grootste MMORPG blijken een punt te zijn waar tot nu toe geen ontwikkelaar aan kan tippen.Typhoon Games werkt nu samen met SanrioDigital om voor de wat kleineren onder ons een leuke en uitdagende spelwereld te maken, waar je guilds kunt maken, samen lekker kletsen, puzzels oplossen, monsters een kopje kleiner maken of gewoon lekker door de kleurrijke Hello Kitty wereld te reizen.Je kunt je karakter helemaal zelf samenstellen en ontwerpen, wat uiteindelijk belangrijk is, omdat je wel tegen monsters wil knokken met een schattig poppetje. Ook is het mogelijk je eigen huis te hebben in de wereld, waar je ook gewassen kunt kweken op je eigen tuintje. Hiervoor is een economisch systeem ingevoerd wat de handel ten goede komt.Het is nog niet bekend wanneer WoW massaal neergelegd gaat worden en Hello Kitty Online onze regionen onveilig gaat maken.

Jane Fonda zegt "kut" op tv

Icoon Amerika

De Amerikaanse actrice Jane Fonda heeft op de Amerikaanse televisie het woord "cunt" (kut) in de mond genomen. In de Today Show van de zender NBC sprak ze over De Vagina Monologen, een theaterstuk waarin vrouwen hun seksualiteit blootleggen. NBC verzuimde het woord te censureren. Presentatrice Meredith Vieira greep meteen in en bood de kijkers excuses aan. Ze sprak over een uitglijder. In latere uitzendingen was het woord niet meer te horen.

In het 'puriteinse' Amerika is het wettelijk verboden op de publieke televisie schuttingtaal te gebruiken. Dit op basis van de verboden zeven woorden; 'shit', 'piss', 'fuck', 'cunt', 'cocksucker', 'motherfucker' en 'tits'. In het verleden zijn daarvoor al forse boetes uitgedeeld.

Fonda vertelde dat ze was benaderd om mee te doen aan het theaterstuk. "Ik was gevraagd een monoloog te doen die Kut heette en ik zei: Ik dacht het niet. Ik heb al genoeg problemen", aldus Fonda. Nadat ze de Monologen had gezien, werd ze razend enthousiast en besloot ze alsnog mee te doen.


"cunt"

Clinton wint in New Mexico

Icoon AmerikaHillary Clinton heeft de Democratische voorverkiezingen gewonnen in New Mexico. Ze hield haar concurrent Barack Obama nipt achter zich. Clinton kreeg 73.105 stemmen en Barack Obama 71.396 stemmen. New Mexico hield de verkiezing op 'Super Tuesday' van 5 februari en was de laatste staat die nog geen resultaten had vrijgegeven.

Na haar zege haalde de voormalige First Lady flink uit naar haar tegenstrever. Volgens Clinton ontbreekt het Obama aan inhoud en mist hij ervaring om de nieuwe president van de VS te worden.

Clinton had de zege hard nodig. Toch is ze nog lang niet verslagen. Peilingen geven aan dat Clinton ruim aan kop gaat in Ohio en Pennsylvania, twee cruciale staten waar binnenkort verkiezingen zijn.

Vaker geweld tussen taxichauffeurs

Icoon Vervoer Sinds de invoering van de nieuwe taxiwet, krijgen steeds meer chauffeurs te maken met agressieve collega's. In een maand tijd hebben al twintig taxichauffeurs hun verhaal gedaan bij FNV. De bond wil dat de verantwoordelijke ministers (Hirsch Ballin en Eurlings) deze situatie harder aanpakken.

Chauffeurs voelen zich vaker dan voorheen geÔntimideerd door collega's, die desnoods met fysiek geweld de beste standplaatsen willen bemachtigen. FNV-bestuurder Remko Mast: "Terwijl vroeger in de taxiwereld collega's elkaar juist steunden in het werk en hielpen bij agressie van klanten. Taxichauffeurs moeten soms letterlijk knokken voor de beste standplaatsen en de mooiste ritten."

FNV heeft een aantal maatregelen bedacht, waarvan zij graag zouden zien, dat die ingevoerd worden. Onaangekondigde controles door Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) en cameratoezicht op de standplaatsen, behoren tot de aanbevelingen. Daarnaast zou het makkelijker moeten zijn om vergunningen van chauffeurs in te nemen als zij in de fout gaan. Nu is dat vaak erg lastig, zo niet onmogelijk, omdat de vergunning voor vijf jaar wordt verstrekt.

[UPD] Vijf doden bij schietpartij op school VS

Icoon MisdaadBij de schietpartij op de Northern Illinois University in DeKalb, in de buurt van Chicago, zijn op valentijndag vijf studenten doodgeschoten. De man opende het vuur op studenten in een collegezaal. Meer dan vijftien jongeren raakten gewond. De schutter pleegde daarna zelfmoord.

De schutter was een blanke man die in het zwart was gekleed. Ongeveer 140 studenten bevonden zich in een geologieklaslokaal, toen de man het vuur opende, aldus een ooggetuige.

Er zouden zeker 30 schoten zijn afgevuurd. Volgens de politie was de schutter geen student aan de universiteit. Zijn motief is nog niet duidelijk.

Update:
Inmiddels is bekend dat onder de slachtoffers vier vrouwen zijn. Dat meldden de politie en de universiteit, aldus Amerikaanse media vrijdagochtend. De man zou in totaal 21 personen hebben geraakt. De schutter was een voormalig, afgestudeerd, student op die universiteit.

Update:
Video toegevoegd

Met dank aan Elife, goober en SnowDoggg voor de submit.

[UPD] Joran niet opnieuw gearresteerd

Icoon HollowayJoran van der Sloot blijft op vrije voeten. Het Gerechtshof op Aruba heeft besloten dat Joran niet opnieuw zal worden vastgezet voor de verdwijning van Natalee Holloway. Zijn bekentenis in het tv-programma van misdaadverslaggever Peter R. De Vries tegenover infiltrant Patrick van der Eem, is volgens het Hof onvoldoende.

Bovendien wordt die voor de verborgen afgelegde verklaring niet ondersteund door andere bewijzen. Ook heeft Joran zelf aan de politie verklaard dat zijn bekentenis was verzonnen.

Het Gerechtshof gaf aan dat Van der Sloot vaker 'uit zijn nek heeft gekletst' (gelogen) en dat niet valt uit te sluiten dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. Dat laatste sluit overigens ook het Openbaar Ministerie niet uit.

Al met al kan geconcludeerd worden dat Peter R. De Vries zijn statement dat hij de zaak Holloway had opgelost, vooralsnog erg voorbarig is gebleken.

UPDATE:
Video toegevoegd


Wil je meer lezen of meepraten over de zaak rond Joran, Natalee en Peter, dan kun je terecht in het speciale Joran van der Sloot-forum
Of lees de special met achtergrondinformatie.

BBC neemt PlayTV voor de PS3 onder de loep

Later dit jaar zal Sony PlayTV op de markt brengen, met dit kleine zwarte kastje zal het mogelijk worden om digitale TV te kijken via de PlayStation 3. Naast live TV kijken kun je ook programma’s opnemen, terwijl je gewoon naar een andere zender kunt kijken. Het is zelfs de bedoeling dat je TV kunt opnemen terwijl je aan het gamen bent. Daarnaast zul je ook via RemotePlay TV kunnen kijken op je PSP. Mensen met een PSP kunnen deze zelfs gebruiken als een extra buffer om zo de beeldkwaliteit nog verder te verbeteren.

De BBC heeft de mogelijkheid gehad om PlayTV alvast uit te testen en hebben hun bevindingen in het onderstaande filmpje vastgelegd. Hierin is onder andere de userinterface te zien en hoe PlayTV werkt op je PSP.

President Tsjaad roept noodtoestand uit

Icoon BuitenlandsDe Tsjadische president Idriss Dťby heeft gisteren per decreet de noodtoestand uitgeroepen. Deze gaat in om middernacht. De maatregel volgt op de rebellenopstand begin deze maand.

Het uitgaansverbod in de hoofdstad N'Djamena van middernacht tot zes uur 's ochtends gaat vanaf vandaag het hele land gelden. Het decreet autoriseert daarnaast "huiszoekingen en controles op commerciŽle en publieke pers". Daarnaast moeten "regionale leiders al hun mankracht inzetten om de openbare orde te handhaven", luidde het bevel.

In de hoofdstad en zes oostelijke provincies vochten rebellen begin februari met regeringstroepen, die trouw zijn aan de president. Zeker 160 mensen kwamen om bij de gevechten en minstens duizend raakten gewond.

Wekelijkse update PlayStation Store

De week loopt al weer ten einde en dat betekent dat de PlayStation Store weer is voorzien van verse content. Wij Europeanen kunnen deze week onder andere de demo van Everybody's Golf binnen halen. De mensen onder ons met een Amerikaans account kunnen de demo van MLB 08 gaan uitproberen en ook zijn er een paar PSP demo's te vinden in Amerikaanse Store. Zoals gebruikelijk staat de complete lijst van de update hieronder:

Europese Store:

* Everybody's Golf: World Tour demo (615MB)

* Riff: Everyday Shooter (€7,99)

* Guitar Hero III - Classic Rock Pack add-on(€5,99)
- Peace of Mind - Boston
- Juke Box Hero - Foreigner
- Any Way you want it - Journey

* Conflict: Denied Ops trailer

* The Spiderwick Chronicles trailer

* Super Stardust HD thema

* Resident Evil 5 wallpaper

Amerikaanse Store:

* MLB 08 The Show (1036MB)

* Rock Band add-on Punk Pack 2 ($5.49) (liedjes ook afzonderlijk te koop)
- Clash - Complete Control ($1.99)
- Police - Truth Hits Everybody ($1.99)
- The Ramones - Teenage Lobotomy ($1.99)

* Burnout Paradise Accolade trailer

* Conflict: Denied Ops trailer

* LittleBigPlanet Create-A-Level trailer

* MLB 08 The Show Tutorial trailer

* Tony Hawk's Proving Ground Launch trailer

* Turok Creatures trailer

* Turok Weapons trailer

* Super Stardust HD thema

* Twisted Metal: Head-On PsOne game ($14.99)

* MLB 08: The Show PSP demo (144MB)

* Patapon PSP demo (40MB)

* The Ruins trailer

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.