Failure rate 360 ruim 16%

Maarten (Moart)
Last gehad van een kapotte Xbox 360? Je bent niet de enige. Zoals bekend is de Xbox 360 een nogal onbetrouwbare console als het aankomt op technische mankementen. De verschillende feiten en speculaties werden al sinds de launch verspreid, wat veel slechte publiciteit opleverde voor Microsoft.

SquareTrade, een bedrijf dat zich specialiseert in garanties voor elektronica, heeft gepoogd de failure rate in kaart te brengen en kwam op een rate van 16,4%. SquareTrade heeft de cijfers gebaseerd op een proef waarin 1000 exemplaren van de 360 werden getest op hun levensduur.

Ook de Wii en de PlayStation 3 ondergingen een vergelijkbare test. Maar de failure rate van deze consoles kwam niet hoger dan 3%. Het staat nu dus feitelijk vast dat de Xbox 360 de minst betrouwbare console is van de drie.

De voornaamste reden van de technische mankementen zijn het oververhitten van de Xbox 360 en problemen aan het moederbord. 60% van de falende Xbox 360 exemplaren uit de test kreeg de beruchte Ring of Death. SquareTrade zegt tevens dat de 16% in de loop van de tijd waarschijnlijk zal toenemen gezien de soorten failures die de Xbox ondergaat toenemen naarmate de levensduur langer wordt.