FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 22 juni 2007

Motorrijders delen gratis oordopjes uit

Morgen delen bikers duizend setjes gratis oordopjes uit aan bewoners van de Asser wijk Baggelhuizen. De motorrijders hopen hiermee te bereiken dat de bewoners meehelpen aan het voortbestaan van het TT-circuit, dat vlakbij de wijk ligt.

Klagers over geluidsoverlast in de wijk, die zich hebben verenigd in de actiegroep Stichting Geluidshinder Baggelhuizen, zouden er samen met camping Witterzomer voor hebben gezorgd dat de geluidsnormen te streng zijn geworden. Zo streng dat de motorsport op het circuit gevaar loopt. Grote evenementen als de TT lopen nu niet direct gevaar, maar meer kleinschalige evenementen als de KNMV-cupraces.

Op sites als oliepeil.nl werd al voorgesteld om voor aanvang van elke happening een rondje door de wijk Baggelhuizen te rijden. Jos Vaessen, de voorzitter van de TT, maande de bikers echter tot kalmte. Hij zei dat aanpassingen aan het circuit de oorzaak zijn van de geluidsproblemen. Hierdoor mogen de rijders minder rondjes rijden en zijn er ook minder bezoekers welkom op de kleinere races.

Kind treft moeder dood aan

Icoon MisdaadVanavond is in Delft het lichaam van een dode vrouw aangetroffen. Het stoffelijke overschot werd aangetroffen in een woning aan de Aart van der Leeuwlaan. De politie gaat ervan uit dat het om een misdrijf gaat.

Het slachtoffer werd gevonden door haar eigen zoontje, die meteen de politie waarschuwde toen hij zijn moeder dood aantrof. Buiten hemzelf waren er ook nog twee jongens en een meisje aanwezig. Onduidelijk is het of dit ook kinderen van het slachtoffer zijn.

De kinderen zijn allen opgevangen door slachtofferhulp. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend gemaakt.

Jami: Mohammed was als Bin Laden

Icoon BinnenlandsPvdA-raadslid Ehsan Jami, tevens oprichter van het comitť voor ex-moslims, heeft nog steeds niet zijn toon gematigd, zoals zijn partij wil. In de rubriek "De Tien Geboden" in de Trouw van morgen vertelt Jami, 22 jaar oud, hoe de profeet Mohammed bij lezing van de Koran een "crimineel" bleek te zijn.

"Als Mohammed nu zou leven, zou je hem met Osama bin Laden of met Saddam Hoessein kunnen vergelijken. Een verschrikkelijke man, iemand die mooie woorden spreekt maar achter je rug een mes tevoorschijn haalt om je neer te steken. Het was een deceptie te ontdekken wie Mohammed werkelijk is. Mijn enorme bewondering is omgeslagen in diepe minachting."

Jami, die op zijn negende met zijn familie overkwam uit Iran, hekelt het gebrek aan debat over de kwestie. "Er bestaan twee soorten angst om over dit onderwerp te praten. De autochtone angst: niet discrimineren! Niet zeggen wat je denkt omdat het over de islam en moslims gaat. En de angst van de moslims zelf, die werkelijk vinden dat het anders moet, maar hun mond niet open durven doen. Het lastige van de dialoog met moslims is dat men geen zelfkritiek kent. Dat is mijn kernprobleem. Het maakt in feite niet uit hoe je zaken aan de orde stelt – de baardmannen zien overal een belediging in."

Met dank aan Tarak voor de submit.

Slang geboren met twee koppen

Icoon OpmerkelijkIn Schiedam (Zuid-Holland) is een bijzondere slang geboren. Een slang met twee koppen is iets wat niet vaak voorkomt. Jack van As, 16 jaar oud, is sinds zijn tiende jaar een verwoed verzamelaar van slangen. Een van zijn slangen had 9 eieren gelegd waarvan er 8 op tijd uitkwamen.

Het negende ei was ‘dik over tijd’ toen Jack besloot het ei zelf maar open te breken. Tot zijn verwondering kwam er ťťn slang uit die twee koppen had. Helaas was het dier al dood. Omdat het toch best bijzonder is, heeft Jack de slang op sterk water gezet.

Tweekopigge slang op sterk water
Jack samen met de slang op sterk water

'BVD' wil manege redden

Icoon OpmerkelijkDe BVD, de politieke partij Beter Voor Dordt in Dordrecht, roept andere partijen in Dordrecht op om steun te verlenen aan de Vereniging Dordrechtse Manege. Deze club die werd opgericht na het faillissement van de manege krijgt nauwelijks tot geen ondersteuning van de gemeente.

De club kan reguliere subsidies aanvragen, maar is voor de rest aangewezen op contributie en geld van de sponsors.. Dit verklaart wethouder Van den Oever. De gemeente heeft de manege opgekocht en legde de club een ‘wurgcontract’ voor dat geldig zou zijn tot 2012. De partij BVD vind dat er een beter huurcontract moet komen en dat de club dezelfde rechten zou moeten hebben als andere sportclubs.

Linkse Royal dacht rechts

Icoon BuitenlandsSťgolŤne Royal, de net-niet presidente van Frankrijk, heeft eigenlijk nooit geloofd in haar eigen verkiezingsbeloftes. Zo stond zij voor de verhoging van het minimumloon tot 1500 euro per maand en de bevordering van de 35-urige werkweek.

''Ik had daarover zelf ernstige twijfels, maar die voorstellen werden me opgedrongen,'' aldus Royal gisteren in een interview. De conclusie van de interviewer was dat Royal dus tegen haar eigen overtuiging in was gegaan. Haar antwoord was kort maar krachtig, ''Zo zou je het kunnen zeggen,'' aldus Royal. Volgens haar was de verhoging van het minimumloon haar opgedrongen door volgelingen van de vroegere socialistische premier Laurent Fabius.

Voor de gelegenheid herhaalde de Franse tv archiefbeelden van Royal in betere tijden, toen zij de lof zong over de verhoging van het minimumloon. Hiermee zou de koopkracht van de laagstbetaalden worden gestimuleerd, hetgeen gunstige gevolgen zou hebben voor de economie van Frankrijk.

Bovendien verdedigde de "socialistische" Royal de 35-urige werkweek, die nog steeds in delen van het Franse ambtenarenapparaat en het bedrijfsleven geldt. Die kortere werkweek zou volgens Royal "minstens een miljoen banen hebben opgeleverd". Dit zou ook een voordeel zijn voor het gezin, omdat miljoenen Fransen zo meer tijd zouden kunnen doorbrengen met hun familie.Royal
Royal meende er niets van en deelde stilletjes de kritiek van de rechtse pers en rechtse politici.Met dank aan LSDsmurf voor de submit.

Kabinet wil positie Randstad versterken

Icoon EconomieDe Randstad moet een Europese topregio worden. Het kabinet heeft vandaag daarom ingestemd met een urgentieprogramma op voorstel van verkeersminister Camiel Eurlings.

Hij is vooral de besluiteloosheid rond tal van projecten zat. "De tijd is rijp om door te pakken", zei Eurlings vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Volgens hem is de Randstad, de grootste economische as van Nederland, internationaal naar de middenmoot gezakt. De Organisatie van Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) weet dat begin dit jaar in een rapport aan een gebrek aan urgentie in de besluitvorming.

Eurlings' inzet is een snellere besluitvorming, via een nieuwe werkwijze. Bestuurlijke duo's, van een minister of staatssecretaris en een gedeputeerde, wethouder of burgemeester, die de komende tijd worden gevormd, moeten die organiseren.

Invloed nationale parlementen EU wordt versterkt

Icoon EuropaDe invloed van nationale overheden in het EU-verdrag gaat iets worden versterkt, zoals Nederland had gevraagd. Dat melden verschillende bronnen rond de onderhandelingen van Europese regeringsleiders, die vandaag plaatsvinden.

Als een derde van de EU-lidstaten bezwaar maakt tegen een voorstel van de Europese Commissie, moet het Europees Parlement daar bij zijn beoordeling rekening mee gaan houden. Tot op heden staat in de tekst enkel dat de Europese Commissie haar voorstel moet heroverwegen. Dit werd de "gelekaartprocedure" genoemd.

De nieuwe procedure wordt de "oranje kaart" genoemd, hetgeen nog niet helemaal naar zin is van Nederland, omdat onze overheid had gevraagd om een "rode kaart", waarbij een Brussels voorstel volledig van tafel zou gaan.

Er is vandaag bovendien een oplossing gekomen voor de bezwaren van Polen. De Duitse regeringsleidster Angela Merkel en de president van Polen Lech Kaczynski hebben een voorlopig akkoord bereikt over aanpassing van het EU-verdrag, zo wist een diplomaat die dicht bij de onderhandelingen betrokken is te melden. Polen was de voornaamste dwarsligger bij het overleg tot nu toe. Het eiste meer stemrecht dan in de afgewezen grondwet was afgesproken.

Er is nu afgesproken dat de verandering in stemverdeling voor EU-landen vijf jaar later ingaat, namelijk in 2014. Dit geeft Polen vijf jaar langer een hoger aantal stemmen. Polen krijgt bovendien, samen met Spanje, meer zetels in het Europees Parlement dan was afgesproken. Polen zou ook een informeel veto krijgen, waarbij het land een onderwerp voor kan leggen aan de Europese regeringsleiders als het land op het niveau van Europese ministerraden is overstemd. Ten slotte zou Duitsland iets minder te zeggen krijgen.

Het voorlopige akkoord moet nog worden voorgesteld aan de regeringsleiders van de 27 EU-lidstaten. Een probleem is echter dat Groot-BrittaniŽ niet mee wil doen met de juridisch bindende grondrechten van de Europese Unie. Het land wil een uitzondering voor zichzelf, wat de andere landen niet echt lekker valt. Premier Tony Blair sprak vandaag echter wel over vooruitgang in de besprekingen.

Met dank aan Europees voor de submit.

Moeder ziet zoon bij Opsporing Verzocht

Icoon ShockingEen gewapende Tsjechische overvaller had een goede inkomstenbron gevonden, hij overviel filialen van McDonalds. Hij dacht hier nog wel even mee door te kunnen gaan. De praktijk bleek echter anders, want hij werd door zijn moeder bij zijn oren gepakt en naar het politiebureau gestuurd.

Katka Zahradnikova, een 44-jarige vrouw uit Praag, zag haar 20 jaar oude zoon Michal op bewakingsbeelden bij de Tsjechische variant van Opsporing Verzocht. Een woordvoerder van de politie zei: "Hij heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk was voor het beroven van een aantal fast-foodrestaurants en verzette zich niet toen zijn moeder met hem naar het politiebureau kwam om een volledige verklaring af te leggen. We hadden het zelf niet beter kunnen doen."

Met dank aan nipeng voor de submit.

Kort geding over biografie de Roy van Zuydewijn

Icoon BinnenlandsEdwin de Roy van Zuydewijn sleept zijn oud vriend Patric Roctus vandaag voor de rechter. Dit doet hij omdat Roctus, waar De Roy van Zuydewijn een jaar lang intensief mee omging, volgende week komt met een onthullend boek over Edwin en zijn vrouw Prinses Margarita.

In het boek staan veel persoonlijke documenten van De Roy en het Koninklijk Huis. De Roy zegt dat Roctus deze documenten onrechtmatig in handen heeft gekregen en wil derhalve dat het boek wordt verboden.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Hittegolf Zuidoost Europa kost 30 levens

Icoon WeerDe hittegolf die nu aan de gang is in Zuidoost Europa heeft ongeveer 30 levens gekost. Vooral Griekenland en AlbaniŽ hadden vandaag veel last van storingen in de elektriciteitsvoorziening doordat airconditioners en koelapparaten teveel stroom gebruikten. In RoemeniŽ vielen er negentien doden, waarvan veertien in de hoofdstad Boekarest. In de zuidelijke plaats Călăraşi verdronk een man toen hij verkoeling zocht in een rivier. De Roemeense autoriteiten verwachten in het weekend zware onweersbuien.

In het westen van RoemeniŽ zaten tientallen dorpen zonder elektriciteit door een zware storm. In ServiŽ verloren minstens zeven mensen het leven door de hitte. De autoriteiten raden de mensen af om naar buiten te gaan. In MacedoniŽ was het ruim 40 graden en hadden vooral ouderen met hart- en ademhalingsproblemen last van de hitte. Eťn van de drie doden in AlbaniŽ was een 43-jarige vrouw die bezweek terwijl zij aan het werk was op het land. In Kucove werd de jeugd naar gezondheidscentra gebracht en in heel AlbaniŽ regelde het ministerie van Volksgezondheid speciale opvangruimtes met airconditioning.

In Tirana viel deze week vaak de elektriciteit uit. Door de droge winter is een te lage waterstand ontstaan in de stuwmeren bij waterkrachtcentrales. Het staatselektriciteitsbedrijf van Griekenland hielp de Albanezen, maar ook in Griekenland waren er problemen met de stroomvoorziening. In de hoofdstad Athene was het 40 graden en zelfs 45 graden op het eiland Rhodos. Deze maand wordt volgens meteorologen in Griekenland de warmste in negentig jaar.

[CCWS] Uitslag eerste vrije training

Sebastien Bourdais was de snelste in de eerste vrije training voor de vijfde ronde van de Champ Car World Series in Cleveland. Paul Tracy eindigde op een halve seconde als tweede. De derde plaats was voor Simon Pagenaud, die zijn teamgenoot Will Power nipt voorbleef.

Justin Wilson begon enigszins tegenvallend na zijn sterke weekend in Portland. De Engelsman werd negende op 0.941 seconde van Sebastien Bourdais. Robert Doornbos eiste de tiende plaats op. Met zijn tijd van 58.679 was hij een seconde langzamer dan Bourdais. Jan Heylen was slechts 0.031 seconde langzamer dan Doornbos en eindigde als elfde.

Nederland versoepelt asielbeleid na berisping

Icoon BinnenlandsHet kabinet gaat het asielbeleid aanpassen. Dit is het gevolg van een waarschuwing van het Europees Hof. Nederland zal voortaan bij een asielaanvraag kijken of een vluchteling behoort tot een groep die in eigen land gevaar loopt. Dit is een verandering ten opzichte van de huidige werkwijze, waarbij vooral onderzocht wordt of de asielzoeker persoonlijk gevaar loopt.

De ministerraad stemde vandaag in met de wijzigingen, die zijn voorgesteld door minister Hirsch Ballin (CDA) en staatsecretaris Albayrak van Justitie. Tevens kondigden zij aan zich bij asielzaken minder nadrukkelijk te gaan baseren op ambtsberichten die het ministerie van Buitenlandse Zaken aanlevert. Bij de beoordelingen gaat meer gekeken worden naar veiligheidsstudies en organisaties die opkomen voor de rechten van de mens.

De veranderingen volgens op een kritische uitspraak van het Europees hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Het Hof oordeelde eerder dit jaar dat Nederland een jongeman uit SomaliŽ niet mag uitzetten, omdat hij in SomaliŽ het risico loopt onmenselijk behandeld te worden. Dit omdat de man behoort tot een onderdrukte minderheid in het land.

Het oordeel vormde een aanpassing vergeleken met eerdere uitspraken die het hof deed in soortgelijke zaken. Het kabinet heeft geprobeerd hoger beroep aan te tekenen in Straatsburg om meer helderheid te krijgen over de uitspraak. Het verzoek werd eind mei echter afgewezen, waarmee de uitspraak definitief was.

Hirsch Ballin en Albayrak schrijven aan de Tweede Kamer dat door de voorgestelde wijzigingen toekomstige besluiten van de IND en de rechters worden afgestemd op deze uitspraak. Hier zal ook rekening mee worden gehouden bij de afwikkeling van lopende asielzaken.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Wie is Dit: Opgave 14 - Uitslag

En weer eens een eerste ronde. Dit keer werd het juiste antwoord al na 19 minuten gegeven. En wel door luciferhout. Gefeliciteerd! First round guess dus 6 punten. Luciferhout wist maar een beperkt aantal mensen van zijn gelijk te overtuigen. In de lift gaan slechts 6 mensen mee: Droopie, bees, JtS, Jordy-B, Rossdale en Moron.

De tussenstand is beschikbaar in een excel bestand en kun je hier downloaden.

De prijzen:
Voor de eerste periode (van 7 Mei tot en met 31 Augustus) is onlinesmartshop.nl zo vriendelijk geweest om een mooie prijs ter beschikking te stellen:
Een waardebon van de headshop ter waarde van 50 Euro.

De oplossing: Piet Hein Donner

Komende maandag om 12.00 uur start de volgende opgave. Tot dan!

Lagere straffen voor moord op zakenman

Icoon JustitieZes mannen en een vrouw uit Arnhem, Westervoort, Angelo en Apeldoorn zijn vandaag veroordeeld tot gevangenisstraffen, variŽrend van achttien maanden tot zestien jaar voor de moord op een Turkse zakenman. De straffen waren lager dan de officier van justitie had geŽist.

Tegen drie verdachten was twintig jaar cel gevorderd, maar zij kregen respectievelijk zestien, vijftien en veertien jaar gevangenisstraf. De rechter acht niet bewezen dat het slachtoffer is gemarteld. Wel denkt hij dat het slachtoffer gruwelijke behandeld is. Eťn hoofdverdachte heeft al laten weten in hoger beroep te gaan. Het lijk van de zakenman werd vorig jaar gevonden langs de A50 bij Beekbergen.

Fin in truck doet dutje op vluchtstrook

Icoon VervoerEen Finse man die donderdagavond op de snelweg een dutje deed op de vluchtstrook in zijn vrachtwagen is door de politie van de weg gehaald. De man sliep op de vluchtstrook op de A27 bij het Brabantse Oosterhout. De Fin bleek ook nog te hebben gedronken.

De man kreeg een boete van 1.100 euro opgelegd die hij direct moest betalen. De werkgever van de man, een bedrijf uit Luxemburg, heeft de Fin vanochtend opgehaald en de boete voldaan. De vrachtwagenchauffeur kreeg ook nog een rijverbod tot vrijdagavond. Deze maand werd ook al een slapende Tsjechische vrachtwagenchauffeur van de vluchtstrook afgehaald.

Halo 2 dankzij hacker werkend op Windows XP

Een hacker met de naam 'xtc' is er in geslaagd om de PC versie van Halo 2 werkend te krijgen op Windows XP. Dit is bijzonder omdat Microsoft deze versie zo had gebouwd dat hij alleen zou werken op het nieuwste besturingssysteem, iets wat zeer veel afkeuring vond bij gamers die niet wilden upgraden voor ťťn game. De fix gebruikt een loader om allereerst het installatieprogramma, en later ook de game, te starten. Na het installeren van een aantal losse files, en het kopiŽren van een aantal bestanden naar de Halo 2 directory kan men de game starten via de loader.

De intro en credit filmpjes zijn nog niet af te spelen vanuit de game met deze fix, en multi-player zal eveneens niet werken.

Warez worden niet gewaardeerd op FOK!games. We melden nu dit bericht, maar dat wil NIET zeggen dat je links mag geven naar waar je deze illegale Halo 2 fix kan downloaden. De algemene FOK! policy geldt namelijk ook hier.

Met dank aan Gamedemon voor het melden van dit bericht

Starcraft 2 speelbaar op BlizzCon 2007

De langverwachte RTS Starcraft 2 zal speelbaar zijn op Blizzards jaarlijkse conventie BlizzCon.

Op BlizzCon 2007 zullen verscheidene demostations staan waar de nieuwe units en gameplay elementen in een multiplayer match aan de tand gevoeld kunnen worden.

Daar houdt het plezier van de BlizzCon gangers niet op, er zijn namelijk ook keys voor een beta van een aankomende Blizzard game te verkrijgen.

BlizzCon 2007 wordt op 3 en 4 augustus gehouden in Anaheim, California. Het is helaas niet meer mogelijk om kaartjes te kopen, deze zijn allemaal uitverkocht.

Sparta contracteert Zwitser Jaggy

Sparta Rotterdam heeft opnieuw een speler aangetrokken. De eredivisionist haalde de Zwitserse verdediger Kim Jaggy van Grasshopper-Club ZŁrich.

Jaggy is een linksbenige verdediger, die zowel centraal als op de flank uit de voeten kan. De 24-jarige Jaggy werd geboren in HaÔti, maar woont al vrijwel zijn gehele leven in Zwitserland. Sinds 1999 komt Jaggy uit voor Grasshopper, waarmee hij in 2001 en 2003 de Zwitserse titel bemachtigde. Jaggy speelde 134 keer in het eerste elftal van de Zwitserse grootmacht en maakte ook deel uit van de Zwitserse selectie onder 21 jaar.

De Zwitser tekende in Rotterdam een tweejarige verbintenis, met een optie op een derde jaar. Jaggy wordt de eerste Zwitser in de rijke historie van Sparta Rotterdam.

RBC Roosendaal wil stadion verkopen

Binnen een half jaar wil RBC Roosendaal het eigen stadion verkocht hebben. Daarmee beoogt de Brabantse clubleiding een "totale schuldsanering". De algemeen directeur van de Roosendalers, Manfred Laros, heeft dit vandaag gezegd.

Laros zei dat het armlastige RBC de acute geldnood kan oplossen dankzij een "viertal relaties" die de club een lening hebben verstrekt. Ook door de succesvolle verkoop van obligaties kan de club uit de Jupiler League weer vooruit kijken.

RBC Roosendaal bereikte vandaag bovendien overeenstemming met het Zeeuwse bedrijf Roem van Yerseke over het hoofdsponsorschap. Roem van Yerseke zal met de merknaam ‘Zeeland’s Roem’ gedurende het seizoen 2007-2008 op de voorzijde van het wedstrijdshirt van zowel het eerste elftal als dat van Jong RBC Roosendaal prijken.

Kubica is klaar voor Frankrijk

Robert Kubica gaat er vooralsnog vanuit dat hij volgend weekend, tijdens de Grand Prix van Frankrijk, weer achter het stuur zal zitten. De Poolse coureur van BMW F1 staat al bijna twee weken aan de kant, vanwege een zware crash tijdens de race in Canada.

"Ik heb dan wel niet het groene licht gekregen in Verenigde Staten, maar ik hoop dat de medische test op Magny-Cours slechts een formaliteit zal zijn", liet Kubica in een reactie weten. "De reden dat ik in Indianapolis niet mocht rijden had niks te maken met hoe ik me voelde. Het was het risico dat een eventuele twee crash met zich mee zou brengen. Daarom mocht ik ook niet testen."

"Ik heb mijn vrije tijd gebruikt om me te focussen op de volgende race. Het circuit van Magny-Cours is niet een van mijn favorieten, maar ik heb er ook geen problemen mee. Het is in ieder geval veel leuker om er in een Formule 1-wagen te rijden, dan in een kleinere auto. Zeker in de chicanes zie je pas echt hoe hard een F1-wagen gaat."

Man (19) maakt 12-jarige zus zwanger

Icoon JustitieEen Zweedse jongeman van negentien jaar oud heeft een jaar cel gekregen, omdat hij zijn twaalfjarige zus zwanger had gemaakt. Voor de rechter verklaarde de broer dat hij een relatie had met zijn zus. De twee hadden ruim twee jaar lang seks tot het meisje zwanger werd. De twaalfjarige onderging daarna een abortus. Dat bericht de Zweedse krant Aftonbladet.

De 19-jarige beweerde verliefd te zijn op zijn zusje. Hun relatie hielden ze geheim. "Het was verboden en daarom zo spannend. Ik zei mijn zus dat ze moest beslissen. Hield ze de baby, dan zou ik er altijd zijn voor haar", verklaarde de jongeman. Het is niet bekend of de Zweed in hoger beroep is gegaan tegen zijn straf.

Buschauffeurs in ItaliŽ moeten drugstest ondergaan

Icoon OpmerkelijkIn Italië moeten chauffeurs in het publieke transport en taxi's alsook piloten in de toekomst regelmatig drugstests ondergaan. Met de wet hoopt minister van Gezondheid Livia Turco vooral het verkeer op straat veiliger te maken, meldde de krant La Repubblica vrijdag.

De wet is een reactie op een zwaar busongeluk in Piemonte in mei, waarbij in het bloed van de chauffeur sporen van cannabis werden aangetroffen. De werknemers worden drie dagen voor een test geïnformeerd. Als een onderzoek positief uitvalt, verliest de werknemer niet automatisch zijn baan.

Hij moet dan bewijzen dat hij zonder drugs kan. Binnen tien dagen moet hij de test herhalen. Als de werknemer drugs blijft gebruiken, wordt ander werk voor hem gezocht.

Koeman op lijstje Real Madrid

Ramůn Calderůn, voorzitter van Real Madrid, heeft laten weten dat Ronald Koeman mogelijk de nieuwe trainer van de club wordt. Naast de trainer van PSV zouden ook ArsŤne Wenger en Michael Laudrup op het lijstje van de preses staan.

Momenteel staat Fabio Capello nog aan het roer van De Koninklijke. Predrag Mijatovic, technisch directeur van Real Madrid, heeft de namen van Koeman, Wenger en Laudrop aan Calderůn doorgespeeld. "Mijatovic bepaalt hoe we ons team gaan verbouwen", was de verklaring van de voorzitter. "Daar hoort ook de beslissing bij of we een nieuwe trainer nodig hebben en wie dat zou moeten worden."

Door de opmerkingen van Calderůn staat de positie van Capello steeds meer onder druk. De trainer wist met de ploeg de landstitel van Spanje binnen te halen, maar het is nog onduidelijk of hij ook volgend seizoen op de bank zal zitten. Eerder deze week nam de oefenmeester ook al afscheid van de selectie. Bovendien liet de Italiaan in Gazzetta dello Sport weten dat hij met pensioen gaat bij een eventueel ontslag.

Eerder deze week werd de naam van Bernd SchŁster naar voren geschoven. Hij zou de voornaamste kandidaat zijn om Capello op te volgen, maar de trainer heeft nog een contract bij Getafe. "We respecteren zijn huidige verbintenis", aldus Caldťron. "Maar als hij iets kan veranderen bij zijn club komt hij mogelijk ook op ons lijstje."

Eis: dertig jaar en tbs voor moord Suzanne Wisman

Icoon MisdaadEerder vanochtend meldden we dat Henk van D. terecht staat voor de moord van Suzanne Wisman. De Officier van justitie J. van den Broek heeft voor de rechtbank in Assen dertig jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geŽist tegen de 46-jarige Henk van D.

Suzanne Wisman uit Tweede ExloŽrmond was twaalf jaar oud. De aanklager eiste de na levenslang zwaarste gevangenisstraf van dertig jaar, omdat Van D. door het PBC verminderd toerekeningsvatbaar is verklaard.

Bovendien is volgens hem van een intensieve psychische behandeling op termijn enig effect te verwachten, aldus de officier. Verder heeft de verdachte niet eerder een lange celstraf uitgezeten. Als deze redenen niet aanwezig waren geweest, had Van den Broek waarschijnlijk levenslang geŽist. De roep om levenslang is groot in deze zaak.

De gruwelijkheid van de misdrijven tegen het 12-jarige meisje en het 'onnoemelijke leed' dat hij de nabestaanden daarmee heeft aangedaan, vragen volgens de officier om een zeer lange celstraf. Ook verwacht hij dat de maatschappelijke acceptatie van Van D.'s terugkeer in de samenleving zeer lang op zich zal laten wachten. Daarom vroeg Van den Broek de rechtbank om in de uitspraak op te nemen dat de tbs-behandeling pas mag beginnen als Van D. twee derde van zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten.

Sinds 1 februari 2006 mag een rechtbank celstraffen van dertig jaar opleggen. Daarvoor lag de maximumstraf na levenslang op twintig jaar. De nieuwe strafmaat is ingevoerd om rechters meer speelruimte te geven tussen levenslang en twintig jaar celstraf.

Jankovic naar finale Ordina Open

Jelena Jankovic heeft zich geplaatst voor de de finale van de Ordina Open. De nummer ťťn van de plaatsingslijst was met 6-3, 3-6 en 7-6 te sterk voor Dinara Safina.

De Servische en de Russin wisten er vanmiddag een boeiende partij van te maken. Na de eerste set leek Jankovic op rozen te zitten, maar Safina toonde veerkracht.

In de derde set ontspon zich een ware thriller. Jankovic wist daarin een break voorsprong te nemen en kreeg bij de stand 5-3 op de opslag van Safina een matchpoint. De Russin wist die echter weg te werken, waarna ze Jankovic direct brak. In de tiebreak wist Safina vanaf 2-6 nog vier matchpoints weg te werken, maar de zesde werd haar alsnog fataal.

Goesev wint op Grimselpass

De zesde etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door de Rus Vladimir Goesev. De wielrenner van Discovery Channel bekroonde in de rit, van Ulrichen naar de Grimselpass, een solo van 23 kilometer met de ritwinst. Zijn landgenoot Vladimir Jefimin behield de leiding in het algemeen klassement.

Goesev had al vanaf het begin van de etappe de regie in handen. Na vier kilometer koerrsen sprong de Rus weg en zijn aanval lag aan de basis van de totstandkoming van een kopgroep van elf renners, onder wie ook Laurens ten Dam van Unibet.com. Die kopgroep hield stand tijdens de beklimmingen van de Furkapass en de Sustenpass, maar in de afdaling van de laatste berg viel hij uiteen.

De Zwitser Martin Elmiger daalde het snelst en was als eerste bij de voet van de Grimselpass. Beat Zberg en Goesev wisten 24 kilometer voor de streep bij hem aan te sluiten. Kort daarna ging de ijzersterke Rus alleen verder. De Amerikaan Chris Horner probeerde nog wel om aansluiting bij de Rus te zoeken, maar finishde uiteindelijk op twee minuten achterstand.

Onderzoek naar seks en drugs in brugklas

Icoon ShockingDe politie onderzoekt brugklassers van het Novalis College in Eindhoven. Zij hebben mogelijk seks in ruil voor drugs. Het onderzoek is maandag begonnen, zo liet rector Marion Beijer vandaag weten.

Op een klassenfeest vorige week bleken drie 14-jarige meisjes uit de brugklas zogenaamde poppers, partydrugs, bij zich te hebben. Uit het onderzoek dat daarop volgde bleek dat in de brugklassen waarschijnlijk onder andere ook xtc en cocaÔne wordt gebruikt. Bovendien zouden brugklassers ook seks met elkaar hebben. De politie onderzoekt nu of er een verband is tussen de drugs en de seks. De drie meisjes zijn geschorst voor een week.

[upd] Brand in studentenflat Wageningen

Icoon BrandIn Wageningen is op het dak van studentenflat Hoevestein vanmiddag een grote brand uitgebroken. Het vuur woedt op het dak van de flat die zestien verdiepingen telt. De brand is waarschijnlijk het gevolg van een blikseminslag, boven Wageningen woedde vanmiddag een heftige onweersbui.

Er zijn bij de brand hoogstwaarschijnlijk geen gewonden gevallen. Dit meldt een woordvoerder van de brandweer. Meer informatie is momenteel nog niet bekend.

De flat zou inmiddels ontruimd zijn en er zijn onbevestigde geruchten dat de brand bijna geblust is.

Update 16.39 uur
Getuigen spreken van harde knallen, er zouden gasflessen ontploft zijn die in verband met werkzaamheden op het dak stonden.

Dakplaten zouden vlam gevat hebben en brokstukken van het gebouw zouden door de explosie op de hockeyvelden van een nabij gelegen sport-complex terecht gekomen zijn. De rookwolken van de brand zouden tot in de verre omtrek te zien zijn.

Inmiddels is de brand onder controle.
Met dank aan songwriter voor het doorsturen van de filmpjes


Bron: GeenStijl


Foto door: Aalbers


Foto via: Dimarki

D66 wil kerken toegang tot GBA ontzeggen

Icon kruisDe fractie van D66 in de Tweede Kamer vindt dat gemeenten niet langer persoonsgegevens mogen verstrekken aan de stichting interkerkelijke ledenadministratie (SILA). De SILA geeft o.a. verhuizingen van gelovigen door aan de Nederlandse kerken.

Volgens de fractie is SILA de enige particuliere organisatie in ons land die informatie over haar leden uit de gemeentelijke basisadministratie (GBA) krijgt. D66-leider Alexander Pechtold heeft daarover vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Volgens hem is de uitzonderingspositie voor SILA niet meer van deze tijd en past die niet in de scheiding van kerk en staat. In SILA werken zes kerkgenootschappen samen, waaronder de Protestantse Kerk in Nederland en de Rooms-Katholieke Kerk.

Handige robot.

Yutaka Izubuchi zal bij enkelen van jullie een belletje doen rinkelen hij is namelijk degene die achter het ontwerpen van robots in tekenfilmseries als Gundam en Patlabor.

En nu heeft hij zijn ontwerpkunsten gebruikt voor het uiterlijk van een robot met de weinig inspirerende naam: HRP-3 Promet Mk-II een robot die vooral ''simpele'' klusjes kan doen. Maar dat doet hij dan wel bijzonder soepel, nog even en ze kunnen mijn kopje koffie te zetten.

Mocht je meer willen weten, klik hier voor de website van de fabrikant.

Duitsland bang voor aanslagen

Icoon TerrorismeDuitsland heeft de veiligheidsmaatregelen opgevoerd uit angst voor aanslagen. De dreiging geldt vooral voor de Duitse soldaten in Afghanistan, maar ook een zelfmoordaanslag in eigen land wordt niet uitgesloten. Duitse functionarissen vergeleken de huidige stand van zaken met die in de VS voor de aanslagen op 11 september 2001. Volgens de functionarissen leidde een 'puzzel' van aanwijzingen en eerdere aanslagen tot die conclusie.

Christian-GŁnter Sachs, woordvoerder van het ministerie van binnenlandse zaken, zei vandaag op een persconferentie dat terreurgroeperingen in Afghanistan en Pakistan sterker zijn geworden en klaar zijn om tot actie over te gaan. Volgens Sachs hebben die groepen ook contacten in Duitsland. De aanleiding voor de verhoogde staat van paraatheid komt volgens Sachs van 'eigen en bevriende (inlichtingen-)diensten'. Er is niet bekend gemaakt welke maatregelen er zijn genomen om de veiligheid te bewaken.

Drieduizend Duitse soldaten in Afghanistan zijn werkzaam in het relatief rustige noorden van het land. In mei kwamen drie Duitse soldaten om het leven bij een aanslag op een markt in de plaats Kunduz. Zaterdag werd even buiten Kabul een kolonne aangevallen waar ook voertuigen van het Duitse ambassade deel van uitmaakten. Zondag werd een bus van de politieacademie in Kabul opgeblazen, op dezelfde dag dat de EU de opleiding van agenten van de Duitsers overnam.

Britse school verbiedt 'kuisheidsring'

Icoon OpmerkelijkEen Britse middelbare school in Horsham, Sussex, heeft een 16-jarige scholiere verboden een zogenoemde 'kuisheidsring' aan haar vinger te dragen. Ze had de keus; de ring af of van school gestuurd worden, aldus de BBC vandaag.

Omdat Lydia Playfoot beide niet wilde, spande ze een proces aan tegen de school. Het meisje draagt de ring, met daarop een bijbeltekst, sinds haar veertiende aan haar vinger. Ze wil daarmee kenbaar maken dat ze niet doet aan seks voor het huwelijk.

''In de bijbel staat dat je zuiver moet blijven en dit is mijn manier om mijn geloof uit te drukken'', aldus Playfoot. Seksuele onthouding wordt gepropageerd door de Amerikaanse organisatie Silver Ring Thing die ook in Engeland aan populariteit wint.

De scholiere beschuldigt de school van discriminatie van christenen die een dergelijke ring dragen. Ze wees erop dat sikhs en moslims wel armbanden en hoofddoekjes mogen dragen als religieuze symbolen. Volgens haar advocaat heeft de school de mensenrechten geschonden met het ringverbod. Volgens de schoolleiding is het dragen van een ring niet in overeenstemming met de kledingvoorschriften van de school.Trotse Silver Ringdraag maagden uit de VS

Gezinsmoordenaar Brussel kocht paddo's

MisdaadDe 19-jarige Belg Leopold Storme die bij onze zuiderburen verdacht wordt zijn vader, moeder en zus te hebben vermoord in hun stoffenwinkel in Brussel, was ten tijde van de drievoudige moord mogelijk onder invloed van paddo's die hij in Nederland had gekocht. Dat heeft een vriend van de verdachte verklaard in de Belgische media.

Vorige week zaterdag, ťťn dag voor de moorden, was Leopold naar Sluis (Zeeuws Vlaanderen) gereisd om hallucinerende paddo's te kopen. In ons land zijn die vrij verkrijgbaar maar in BelgiŽ zijn ze verboden. ''Deze paddestoelen kunnen aanzetten tot een psychose. Het is niet ondenkbaar dat iemand daarbij een moord pleegt'', aldus een toxicoloog tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws (HLN).

De krant belde met de enige zaak in Sluis waar paddo's verkocht worden: 'De Heksenketel'. De eigenaresse zei zich geen Leopold te herinneren. Ze gaf aan dat de helft van haar clientŤle een Franstalig Belg is, net als Leopold.

De verdachte heeft overigens nog steeds niet toegegeven zijn vader, de 48-jarige FranÁois-Xavier Storme, zijn even oude moeder Caroline Van Oost en zijn zus te hebben omgebracht. Wel heeft hij inmiddels verklaard dat hij een deel van de feiten heeft bijgewoond.

''De jongeman heeft toegegeven dat hij op de plaats van de feiten is geweest'', zo zei vandaag een Belgische woordvoerster van Justitie. ''Daar zou hij een deel van de feiten hebben bijgewoond. Hij zou zelf ook zijn aangevallen en zich verweerd hebben, wat de verwondingen aan zijn handen zou moeten verklaren. Wie de dader of daders van de feiten dan zouden zijn en waarom hij de hulpdiensten niet heeft verwittigd, daarover heeft hij geen uitleg.''

'Minipolitiewagen' van de weg gehaald

Icoon PolitieHet KLPD (Korps landelijke politiediensten) heeft vandaag rond 12:00 uur een Mini in politie-stijl van de weg gehaald. De 23-jarige bestuurster uit Standdaarbuiten reed op de A4 nabij Leidschendam op weg naar een evenement in Zandvoort. Zij was samen met haar collega gekleed in een nagemaakt politie-uniform. Zij hielden zich wel keurig aan de verkeersregels.

Politiestrepen zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen niet zonder toestemming van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) op een voer- of (lucht)vaartuig worden aangebracht. De eigenaar van de 'Minipolitiewagen', een garagehouder uit Breda, heeft de auto met een autoambulance op laten halen. De garagehouder zal in een later stadium een bericht krijgen of er eventuele gerechtelijke stappen worden ondernomen door BZK.

Chileens meer spoorloos

Icoon OpmerkelijkEen meer in Zuid-Chili is op mysterieuze manier verdwenen. De verdwijning van het water zou ze te maken kunnen hebben met een kleine aardbeving in de regio. Het meer ter grote van ongeveer 10 voetbalvelden zou misschien door spleten in de aarde zijn weggestroomd.  De exacte oorzaak van de verdwijning van het meer is echter nog niet bekend en wordt nog onderzocht.

De parkwachters waren in maart nog bij het meer geweest.  Toen ze in mei terugkeerden bleek het meer te zijn verdwenen.

Henin, Mauresemo naar finale Eastbourne

Justine Henin en Amťlie Mauresmo hebben zich weten de plaatsen voor de finale van het grastoernooi in Eastbourne. Henin had weinig moeite met Marion Bartoli, het werd 6-1 en 6-3. Mauresmo won van Nadia Petrova, die in de tweede set opgaf met een blessure.

De Belgische nummer ťťn van de wereld was veel sterker dan Bartoli en na een uur spelen konden beiden vrouwen de kleedkamer weer opzoeken. Mauresmo beleefde een eenvoudige middag. Nadat ze de eerste set met 6-4 had gewonnen, kon de Russische Petrova niet meer verder en trok zich terug uit het toernooi.

Henin schreef het toernooi vorig jaar op haar naam. Ze versloeg toen in de finale de Russische Anastasia Myskina.

Kijkshop zat fout met erotische folder

MediaDe Reclame Code Commissie (RCC) heeft de Kijkshop op de vingers getikt voor een folder die rond moederdag verspreid werd en die een pagina bevatte die gewijd was aan seksspeeltjes. Omdat de folder ''voor kinderen bestemde suggesties voor Moederdaggeschenken'' bevat, heeft Kijkshop volgens de RCC ''reclame gemaakt in strijd met de goede smaak en het fatsoen.''

De RCC zegt normaliter terughoudend te zijn als het zaken van smaak en fatsoen betreft, gezien het subjectieve karakter van die criteria. In dit geval is echter ''de grens van wat toelaatbaar moet worden geacht, overschreden.'' De Kijkshop was niet aanwezig bij de behandeling van de zaak. Het bedrijf vond een eerdere mededeling dat in de toekomst afgezien wordt van erotische artikelen in reclamefolders, toereikend.

Eerder liet de Kijkshop weten dat het niet de bedoeling was kinderen ertoe aan te zetten seksartikelen voor hun moeder te kopen. Het was gericht op mannen die cadeaus voor hun vrouw wilden kopen. Bovendien stelde het bedrijf dat bij drogisten en bedrijven als MediaMarkt ook seksartikelen in de schappen staan.

De uitspraken van de Reclame Code Commissie zijn overigens niet bindend: ze gelden slechts als aanbeveling. Het is aan een adverteerder zelf om de aanbevelingen op te volgen of naast zich neer te leggen.Ook een manier om folders te weren

Potter-fans maken kans op filmrol

Icoon Showbizz Harry Potter-fans opgelet: voor de zesde film : ‘Harry Potter And The Half Blood Prince’ worden nog twee mensen gezocht. De rollen die nog ingevuld moeten worden zijn die van Lavender Brown, het meisje dat in deel zes uitgaat met tovenaarsleerling Ron Weasley, de beste vriend van Harry. De tweede rol die nog te vergeven valt is die van Tom Riddle, beter bekend als Lord Voldemort.

Filmstudio Warner Brothers zal begin juli een open casting houden in Londen. Iedereen tussen de vijftien en achttien jaar is welkom voor de auditie. Voor de rol van Lavender Brown zegt de studio op zoek te zijn naar een mooi en levendig meisje dat hysterisch kan lachen en huilen. Tom Riddle is een duisterder personage en deze moet vooral ‘zeer charismatisch’ zijn.

Op 11 juli zal de nieuwste film: ‘Harry Potter and the order of te Phoenix’ in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Het zevende en laatste deel van de boekenreeks ‘Harry Potter and the deathly hallows' verschijnt op 21 juli. Wanneer de Nederlandse vertaling uitkomt is nog niet bekend.

Kannibaal 'verslikt' zich in vinger

ShockingIn Qatar is een man opgenomen in het ziekenhuis met een voedselvergiftiging die hij had opgelopen na het eten van een vinger van een lijk. De vingereter kwam met hevige maagklachten het ziekenhuis binnen. Artsen namen een rŲntgenfoto en zagen een vinger zitten in zijn maag. Ze waarschuwden daarop de politie.

Volgens een krant in Qatar heeft de man vermoedelijk met drie anderen een moord gepleegd en gezamenlijk het slachtoffer verorberd. Zowel de verdachten als het slachtoffer zijn van Aziatische afkomst.

Kamerleden moeten zelf koffie inschenken

Icoon PolitiekKamerleden moeten voortaan zelf hun koffie inschenken, en ook businessclass vliegen behoort nu tot het verleden, maar de Kamerleden kunnen binnenkort wel op tijd naar huis.

Dat blijkt uit het bezuinigingsplan dat Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet heeft opgesteld. Ook de Kamer moet afslanken, net zoals bij andere overheidsorganen. De koffiemutsjes die nu tijdens vergaderingen met drankjes rondgaan, kunnen nu naar huis.

"Kamerleden kunnen best zelf de thermoskan bedienen", zegt Verbeet. Ook moeten de Kamerleden voortaan zelf naar de postkamer lopen, want de postbezorging bij de fracties wordt verleden tijd. Dat geldt tevens voor het mobieltje en de laptop van de Kamer. Voortaan moeten de fracties dat zelf maar regelen. Het afschaffen van de mogelijkheid om businessclass te vliegen, stuit nu al op bezwaren.

Dit mogen ze vanaf nu zelf inschenken

Onderzoek naar Amsterdamse 'illegalenjacht'

De Amsterdamse burgemeester Job Cohen gaat een onderzoek instellen naar de politie-inval van vorige week vrijdag in grand cafť 'Het Vervolg' in Zuidoost. Daarbij werden 103 mensen opgepakt, waarvan er 10 worden verdacht van zware misdrijven en 28 werden heengezonden. Een groep van 65 illegalen zit in de vreemdelingenbewaring, waarvan er 33 voorkomen in de politieregisters.

De Amsterdamse raadsfracties van GroenLinks en D66 noemden de inval eerder een illegalenjacht. Dat zou in strijd zijn met het beleid dat in Amsterdam is afgesproken dat er geen jacht gemaakt zou worden op illegalen.

Cohen gaat nu onderzoeken of de Vreemdelingenwet inderdaad door de politie is misbruikt om de bende criminele West-Afrikanen (meest Nigerianen) op te rollen. Want de bijvangst van de actie is dat ruim dertig niet-criminele illegalen nu in de vreemdelingenbewaring op hun uitzetting wachten.

Internetfraude
Politiecommissaris Hans SchŲnfeld schetste gisteren een ontluisterend beeld van het onderzoek naar de West-Afrikanen, voornamelijk Nigerianen, die zich verrijken met internationale internetfraude. Het geld dat wordt verdiend wordt gestopt in drugshandel, prostitutie, wapenhandel en mensensmokkel. Ook zijn er recent twee liquidaties in het circuit geweest.

Volgens de commissaris is de politie veel te veel tijd kwijt omdat verdachten soms wel twintig tot dertig identiteiten aannemen. Tijdens het onderzoek werd het de politie duidelijk dat de criminelen zich verzamelen in Het Vervolg, waar, aldus SchŲnfeld, ''met het criminele geld feest wordt gevierd met champagne en andere dure dranken''. Door gebruik te maken van de Vreemdelingenwet kon de politie de bende eenvoudig oprollen.

Cohen wil eerst met de politie in gesprek alvorens hij een standpunt inneemt over de 'illegalenjacht'. Cohens eigen partij de PvdA, met 20 van de 45 zetels veruit de grootste in de Amsterdamse raad, sprak gisteren overigens al zijn begrip uit voor het optreden van de politie. GroenLinks, de coalitiepartner van de PvdA, heeft daar echter zo haar eigen (kritische) gedachten over.

'AstmapatiŽnt' weigert blaastest

Icoon PolitieTegen een 26-jarige inwoner van Rotterdam is gisteren door de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiedienst (KLPD) proces-verbaal opgemaakt wegens meerdere overtredingen. Zo had de man getankt zonder te betalen, negeerde hij een stopteken, reed hij onder invloed en zonder rijbewijs. Ook weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse.

De man had ‘s morgens vroeg getankt op de rijksweg A16 ter hoogte van de gemeente Moerdijk. Hij reed hierbij weg zonder te betalen, waarna hij eerst een stopteken van de politie negeerde. Bij zijn staandehouding bleek dat hij gedronken had. De man verklaarde dat hij een 'een stuk of tien biertjes' op had maar dat hij astmapatiŽnt was, waardoor hij niet in staat zou zijn mee te werken aan de ademanalyse.

Op het bureau werd de man onderzocht door een arts, die verklaarde dat de man kerngezond was. Hij zou prima in staat zijn de blaastest zonder problemen te verrichten volgens de arts. Het is niet bekend wat de straf voor de man zal zijn.

[CCWS] Doornbos kijkt uit naar race

Aankomend weekend zal Robert Doornbos kennismaken met een voor hem nieuw type circuit in de Champ Car World Series. Nadat hij op straten- en permanente circuits heeft gereden, zal hij nu voor het eerst op een vliegveld racen.

Na drie maal het podium te hebben behaald, hoopt Doornbos zijn eerste overwinning op het circuit van Cleveland te kunnen behalen. "Zoals altijd, is dit voor mij weer een nieuw circuit, maar ik ben niet bang voor een uitdaging. Het zal een interessant worden om op een vliegveld te racen, ik heb zoiets nooit eerder gedaan. Ik hoop dat ze de landingsbanen afsluiten! Maar nu even serieus, ik hoop dat het een goed weekend wordt, ik heb van de andere coureurs gehoord dat het een erg snel en leuk circuit is. Ik heb de video van de eerste ronde gezien en het was erg vreemd om achttien wagens naast elkaar te zien rijden. Ik weet zeker dat het dit jaar met een staande start anders zal zijn. Het is altijd belangrijk om door de eerste bocht te komen, zodat je verder kunt gaan met de race," aldus de Nederlander.

TBS voor dader wokmoord

Icoon JustitieDe rechtbank in Den Haag heeft de 30-jarige Long-Long G.  conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) veroordeeld tot TBS met dwangverpleging. De man doodde vorig jaar de 22-jarige Alphenaar Joost Vastenhouw. Hij hakte hem in stukken en bakte hem in een wok en een frituurpan.

Volgens de rechter ging Long-Long G.  op een gruwelijke manier om met het dode lichaam. ''Het heeft de vader en de zus van het slachtoffer zeer geschaad. Ook heeft het de samenleving ernstig geschokt.''

De moord zou zijn gepleegd om spirituele redenen. De dader verklaarde dat hij een schuld te vereffenen had uit het vorige leven van het slachtoffer. De geesten van de twee zouden op een 'hogere dimensie met elkaar strijden'. Het bakken was nodig om de geest uit het lichaam van de jongen te verdrijven, zo meende de veroordeelde.

Het Pieter Baan Centrum onderzocht de dader en omschreef hem als 'schizofreen en chronisch paranoïde'. Het PBC noemt hem dan ook niet toerekeningsvatbaar. De rechtbank heeft deze conclusie overgenomen.

Long-Long G. emigreerde in 2003 vanuit China naar Nederland, waar hij een verhouding kreeg met de vader van Vastenhouw. De man leed de afgelopen jaren een teruggetrokken bestaan, hij deed veel aan meditatie. De liefdesrelatie tussen de Chinees en de vader was al langere tijd beëindigd, maar Vastenhouw liet de man toch in zijn huis wonen, omdat hij niet wilde riskeren, dat hij naar China zou worden uitgezet.

Pocognoli voor vijf jaar naar AZ

Sebastien Pocognoli heeft vandaag een vijfjarig contract getekend bij AZ. De 19-jarige Belgische jeugdinternational komt over van RC Genk, waarvoor hij vier jaar speelde.

“AZ is heel ambitieus en heeft veel jonge talenten. Ik ben zelf ook nog jong en wil met de club meegroeien. Ik had direct een goed gevoel bij AZ. Het is een warme, sympathieke club met veel ambitie.” aldus de Jonge Belg. "AZ is een nieuwe grote club in Nederland met een mooi stadion en een goede trainer. Ik wilde heel graag met Louis van Gaal werken omdat hij jonge spelers veel beter maakt. Daarom wilde ik alleen naar AZ en niet naar andere clubs. AZ heeft me ook lang gevolgd en geeft me veel vertrouwen."

Ljubicic naar finale Rosmalen

Voor de eerste maal in zijn loopbaan heeft Ivan Ljubicic de finale van een grastoernooi bereikt. De als tweede geplaatste Kroaat was tijdens het Ordina Open net iets sterker dan de Fransman Julien Benneteau. Het werd 7-6(1), 3-6 en 6-4 in het voordeel van Kroaat.

[i"Mijn laatste finale op de ATP Tour was in Rotterdam. Volgens mij brengt Nederland me geluk",[/i] aldus een opgeluchte Ljubicic na afloop.

In de finale moet hij het opnemen tegen de winnaar van de andere halve eindstrijd, die gaat tussen Peter Wessels en Antony Dupuis.

Verontwaardiging bij zaak Suzanne Wisman

Icoon MisdaadHet publiek dat†vandaag in Assen de rechtszaak tegen Henk van D., de vermeende moordenaar van 12-jarige Suzanne Wisman uit Tweede ExloŽrmond, bijwoont, reageerde vanochtend verontwaardigd op beweringen van de verdachte.

Toen Van D. sprak over seksuele handelingen die hij het meisje liet uitvoeren, verliet een deel van het publiek de zaal. De 46-jarige Van D. wordt verdacht van moord op, ontvoering en verkrachting van het meisje. Op 12 december zou hij haar in zijn camper hebben meegenomen naar de Valtherdijk bij Valthermond in Drenthe. Nadat hij haar had verkracht en mishandeld, zou hij haar hebben gedood door twee keer over haar heen te rijden.

Van D. verklaarde in de rechtszaal in Assen bij tijd en wijle onsamenhangend en strijdig met verklaringen die hij eerder bij de politie heeft afgelegd. Vooral de bewering van de verdachte dat Suzanne allerlei handelingen min of meer vrijwillig uitvoerde, wekte emotionele reacties op bij een groot deel van het publiek.

'Ze schold me uit voor pedo'
Uit zichzelf verklaarde†Van D. weinig in de rechtszaal. Het antwoord op de vraag waarom hij zo boos was op Suzanne, nadat hij haar verkracht had, kwam pas toen zijn advocaat hem daarnaar vroeg. ''Ze schold me uit voor pedofiel'', aldus Van D.

Door dat woord ging hij door het lint. Hij sloeg het kind in het gezicht en trapte haar naar eigen zeggen in de ribben, waarna hij haar aan haar sjaal over de grond sleurde. Uiteindelijk overreed hij haar twee keer, waardoor ze om het leven kwam.

Het verbaasde de rechtbank dat Van D. in het 1100 pagina's tellende politiedossier helemaal niets over het uitschelden verklaarde. Pas in het Pieter Baan Centrum, waar hij zat ter observatie, vertelde Van D. erover. Omdat hij in zijn woonplaats Nieuw-Buinen al eerder was uitgemaakt voor pedofiel, werd hij woedend toen Suzanne hem daarvoor uitschold.

[Upd] De Cler naar Feyenoord

Tim de Cler is vanaf volgend seizoen in het shirt van Feyenoord te bewonderen. De verdediger is afkomstig van AZ. Ook PSV hengelde naar de diensten van de speler, maar nu kiest hij dus voor de club uit de havenstad.

De Cler had bij AZ nog een contract tot de zomer van 2008. Toch mocht de verdediger naar een andere werkgever uitkijken, aangezien hij zijn huidige overeenkomst niet wilde verlengen. Het is niet duidelijk hoeveel Feyenoord voor de speler moet betalen.

Door naar de Kuip te vertrekken, zal De Cler een stapje terug gaan doen. AZ is al geruime tijd bezig om een club te worden die in de top mee kan draaien. Feyenoord heeft afgelopen maar wat aangemodderd. Het is ook nog niet te zeggen of de club in het nieuwe seizoen, onder leiding van de nieuwe trainer Bert van Marwijk, wel voortvarend van start kan gaan.

De afgelopen maanden kreeg De Cler steeds meer het idee dat hij een nieuwe uitdaging wilde. Als reden voerde hij aan dat alle spelers, waarmee hij AZ groot maakte, naar andere clubs waren vertrokken. Door voor Feyenoord te kiezen creŽert de verdediger duidelijkheid voor zichzelf. In eerste instantie leek het er op dat de 28-jarige speler naar het buitenland zou vertrekken, maar toen werd bekend dat PSV geÔnteresseerd was in zijn diensten. De Eindhovense ploeg keek namelijk uit naar een linksback die ook nog kan aanvallen, iets wat De Cler allemaal bezit.

De laatste weken hadden PSV en AZ contact over de hoogte van de transfersom. Bovendien leek het een kwestie van tijd wanneer de transfer zou worden beklonken. De verdediger moest vertrekken, omdat hij zijn contract niet wilde verlengen. Toch stelde de Alkmaarders zich gedurende de onderhandelingen alles behalve soepel op. De clubleiding zag liever niet gebeuren dat een speler naar de directe concurrent zou vertrekken.

Nu Van Marwijk en De Cler vanaf volgend seizoen bij Feyenoord actief zullen zijn, is de opbouw van een nieuwe selectie inmiddels in volle gang. De Rotterdammers hopen nog altijd op de komst van Kevin Hofland. Bovendien wil de club ook nog een middenvelder met ervaring en een topspits aan de spelersgroep toevoegen. Deze laatste vacature zou Roy Makaay moeten gaan vervullen.

Update 14:12 uur

Tim de Cler is de komende vier seizoenen Feyenoorder. De linksback wordt vanmiddag gepresenteerd in de Kuip, bevestigt Feyenoord op haar website.

2-jarige heeft IQ van 152

Icoon OpmerkelijkEen Engels meisje van slechts twee jaar oud heeft onlangs een IQ-test ondergaan, waarvan het resultaat wel erg opvallend was. De kleine spruit heeft een IQ van 152.

De ouders van Georgia Brown wisten wel dat hun dochter niet de domste was, maar deze score hadden ze niet durven verwachten. Het meisje was overal al vroeg bij. "Ze kroop na vijf maanden, liep na negen maanden en had na achttien maanden al hele gesprekken", vertelt een trotse moeder.

Georgia, die inmiddels het jongste lid is van een Engelse club voor hoogbegaafden, is getest door een specialiste op dat gebied. "Georgia blijkt briljant te zijn. Ik vergeet soms dat ze pas twee is., aldus de specialiste.

Met dank aan SuperVonne voor de submit.

[EK-21] Inzetbaarheid Bakkal onzeker


Het is onzeker of Otman Bakkal morgenavond fit is voor de finale van het Europees kampioenschap voetbal tegen Jong ServiŽ. De middenvelder van Jong Oranje heeft nog wat last van een kwetsuur aan zijn knie.

"Zaterdag bepalen we of hij kan spelen", aldus bondscoach Foppe de Haan. "Bakkal moet helemaal fit zijn. Ik wil niet na twintig minuten al een wissel toepassen."

Bakkal liep de blessure afgelopen woensdag op in de na strafschoppen gewonnen halve finale tegen Jong Engeland. "Als Bakkal niet kan spelen, komt Roy Beerens misschien in aanmerking voor een basisplaats. Ook Luigi Bruins zou in plaats van Bakkal kunnen spelen," aldus de bondscoach.

Biostabil ondanks verbod toch op tv

Icoon TelevisieOndanks het verbod van de Reclame Code Commissie (RCC) gaat TelSell toch door met het uitzenden van de reclame waarin Tineke de Nooij de omstreden Biostabil aanprijst. De reclame is nog steeds te zien op de zenders van RTL, SBS en het eigen TelSell-kanaal. De RCC beoordeelde de spots over de Biostabil met 'genezende werking' twee weken geleden als 'misleidend'.

"Maar de RCC kan ons spotje helemaal niet verbieden", zegt Bianca Damas van Telsell. "Van de zenders waar we de reclame op uitzenden hebben we geen klachten gehad, dus gaan we er gewoon mee door" De Reclame Code Commissie geeft toe dat zij verder niks kan doen. "Veel media hebben zich schriftelijk verplicht door ons veroordeelde reclame te weren, maar RTL en SBS hebben dat niet gedaan. We hebben verder geen machtsmiddelen. TelSell is naar aanleiding van de uitspraak van de RCC wel bezig met een aantal kleine wijzigingen in de spot", zegt Damas.


Zij hoeft dus niet meer naar het CWI

Gehandicaptenboot op de Gay Pride

Tijdens de komende editie van de Gay Pride, deze zomer in Amsterdam, vaart voor het eerst een boot met verstandelijk gehandicapte homoseksuelen mee. Zorginstelling Cordaan organiseert dit samen met het COC, de landelijke belangenvereniging voor homoseksuelen.

Door de deelname wil deze groep laten zien dat ook zij recht hebben op een plek in de samenleving. Dat zei COC-voorzitter Frank van Dalen vandaag. Volgens hem is er nog een lange weg te gaan voordat homoseksuele verstandelijk gehandicapten volledig zijn geaccepteerd. ''Het is schrijnend om te zien dat gehandicapten door hun begeleider of voogd vaak niet naar ontmoetingscafťs voor homo's mogen gaan. Seksualiteit is al een moeilijk onderwerp bij deze groep en als ze dan ook nog homoseksueel blijken te zijn, wordt het wel heel erg ingewikkeld.''

Volgens Van Dalen vindt twee keer per jaar een landelijk feest plaats en zijn er diverse ontmoetingscafťs voor homoseksuele verstandelijk gehandicapten. ''We willen deze groep op de Gay Pride zichtbaar maken.'' Naar verwachting varen ongeveer twintig mannen en vrouwen mee op de boot.

De voorzitter maakte verder bekend dat Enschede dit jaar als eerste stad meedoet aan de botenparade, die op 4 augustus de grachten opsiert. ''De deelname moet Enschede als homovriendelijke stad op de kaart zetten.'' Eerder besliste burgemeester Job Cohen van Amsterdam al dat er een boot voor homo's onder de 16 jaar oud mag meevaren. ''Dit wordt de pride van de primeurs'', aldus Van Dalen.

Coulthard: "Dennis moet beide rijders steunen"

David Coulthard heeft gezegd dat de teambaas van McLaren Mercedes, Ron Dennis, ervoor moet zorgen dat Lewis Hamilton en Fernando Alonso elkaar niet teveel in de haren vliegen. McLaren heeft eerder twee uiterst competitieve rijders gehad, Senna en Prost, en dat liep uit op ruzie.

"Ron kan prima omgaan met de druk en hij weet wat hij in dat soort situaties moet doen", aldus de Schot. "Ron staat al meer dan twintig jaar aan het hoofd van McLaren en het team is gewend aan het omgaan met veel succes. Ze hadden een explosieve mix met Senna en Prost, toen die in 1988 vijftien van de zestien races wonnen. Ik denk dat Ron een speciaal plekje heeft voor Lewis, omdat hij al negen jaar met hem bezig is. Ondanks het respect wat hij heeft voor Alonso, zal het moeilijk zijn als hij niet dezelfde vreugde heeft als bij een zege van Lewis."

Fabrikant moet zuiniger apparatuur maken

Icoon EuropaBrussel dwingt fabrikanten elektrische apparaten fors energiezuiniger te maken. De Europese Commissie gaat de eisen flink opschroeven: de onzuinigste modellen worden uit de Europese winkels geweerd. Nieuw zijn normen voor de stand-bystand, meldde de Europese Commissie vandaag.

De zuinigere wasmachines, koelkasten en bijvoorbeeld telefoonladers moeten het milieu enorm helpen. Verwachte besparing vanaf 2020 is 180 miljoen ton broeikasgas CO2. Dat is evenveel als de huishoudens in Frankrijk, Italië en Engeland nu de lucht in stoten.

Grootste energiewinst wordt verwacht van zuinigere kachels. Verlichting en elektrische motoren kunnen ook nog veel energiewinst opleveren.

De Europese Commissie studeert momenteel op twintig productgroepen. Straatverlichting is vrijdag als eerste aan de beurt in een overleg met producenten en EU-landen. Later dit jaar volgt ook overleg over normen voor stand-byverbruik in onder meer tv's en computers. Jaarlijks gaat namelijk enorm veel stroom verloren door dvd-spelers of televisies op stand-by.

In 2008 volgen de eerste besluiten over energiezuinigere normen, waaronder die over straatlampen en kantoorverlichting. Uitfasering van onzuinige gloeilampen staat op de agenda voor begin 2009.

Tot de zuinigere eisen kan de Europese Commissie gewoon zelf beslissen. De EU-landen en het Europees Parlement hebben de commissie daartoe eerder het recht gegeven. Landen zelf mogen geen gloeilampen of andere producten weren als die wel aan de Europese normen voldoen.

Massa hoopt op verbetering

De laatste drie Grands Prix was Ferrari macheloos tegen de overmacht van McLaren Mercedes, maar Felipe Massa hoopt dat de rollen in Magny Cours omgedraaid zijn.

De test op Silverstone verliep prima voor het Italiaanse team en dat heeft Massa hoop gegeven. "De test ging goed. Ik kon slechts een dag rijden, maar de balans was direct prima en de rondetijden waren constant. Ik ben dus erg optimistisch en hoop op betere resultaten dan in de afgelopen races," aldus de Braziliaan. "Het is moeilijk om uit te leggen waarom McLaren opeens sneller is. Ze hebben het gewoon beter voor elkaar. Maar we zijn gemotiveerd, we werken erg hard en hopelijk staan we de volgende race weer voor ze."

31-jarige man richt ravage aan

Icoon OngelukIn Rotterdam Blijdorp heeft een 31-jarige automobilist grote ravage aangericht vanmorgen. De man verloor de macht over het stuur waardoor hij tegen een andere auto aanklapte. Deze verloor door de klap een achterwiel. Het wiel rolde door en bracht schade toe aan 7 auto’s die op de Stadhoudersweg geparkeerd stonden.

De Rotterdammer liep door het ongeluk een gebroken neus en een hoofdwond op. Voor behandeling is hij naar Erasmus Medisch Centrum overgebracht. Daar is ook bloed afgenomen voor nader onderzoek.

Vinokoerov is verdachtmakingen zat

Wielrenner Aleksandr Vinokoerov is de dopingverdachtmakingen aan het adres van zijn ploeg Astana meer dan zat. Vandaag reageerde de Kazach op de laatste geruchten, waarin zijn ploeg verdacht wordt gemaakt.

De aanleiding voor die geruchten waren de onaangekondigde dopingcontroles van de wielerunie UCI, waarbij zes of zeven renners die in training waren abnormale bloedwaarden bleken te hebben. In de media werd gezegd dat het om een aantal wielrenners van de Astana-ploeg ging, omdat ze tijdens een trainingskamp aan de CŰte d'Azur in zwarte wielerkledij rondreden, klaarblijkelijk om anoniem te blijven.

Volgens de leiding van Astana kozen deze 'men in black' voor de ongewone outfits omdat ze niet lastiggevallen wilden worden door toeristen en amateurfietsers, en niet om dopingcontroleurs te ontglippen.

"Hou eens op met al dat gefantaseer", aldus Vinokoerov in de Franse krant L'Equipe. "Men probeert ons bang te maken, maar er is helemaal niets aan de hand. Ik blijf dan ook rustig, het zijn allemaal ongegronde verdachtmakingen."

Crťdit Agricole kondigt vertrek aan

Crťdit Agricole heeft bekend gemaakt na volgend jaar uit de wielersport te stappen. De Franse bank is inmiddels tien jaar verbonden aan de gelijknamige ploeg, maar liet weten uitgekeken te zijn op de sport.

De ploegleider van Crťdit Agricole, Roger Legeay, heeft hierdoor anderhalf jaar de tijd om een nieuwe sponsor aan te trekken. Voordat de Franse bank begon om deze wielerploeg te sponsoren, heette het nog GAN.

GroenLinks zoekt baan voor Pastors

Icoon PolitiekSinds anderhalf jaar leeft Marco Pastors van een zogenoemde wachtgelduitkering. Het teren op overheidsgeld zou "een grote kwelling" moeten zijn voor hem, omdat hij als wethouder zo sterk gekant was tegen uitkeringstrekkers die geen baan onder hun niveau accepteerden. Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte heeft daarom de arbeidsmarkt afgezocht, op zoek naar een baan voor zijn oude collega.

Middels een open brief presenteert Bonte zijn bevindingen:
(...)
"Van andere Rotterdammers met een uitkering verwacht je dat ze de eerste de beste baan accepteren die ze wordt aangeboden, ook als die ver onder hun niveau ligt. Ik snap dat je jezelf gezien je veelzijdige capaciteiten wat meer tijd heb gegund in de zoektocht naar je droombaan. Maar na anderhalf jaar zoeken vind je waarschijnlijk zelf de tijd wel aangebroken om je wat breder te gaan oriŽnteren.

Om je een eindje op weg te helpen bij het solliciteren heb ik een aantal vacatures voor jeIcoon Opmerkelijk opgezocht van functies waar je direct aan de slag kan. Het zijn allemaal banen in de regio Rotterdam:

- Postkamermedewerker (Rotterdam)
- Strandwacht (Hoek van Holland)
- Telefoniste (m/v) (Rotterdam)
- Magazijnmedewerker (Schiedam)
- Huishoudelijke hulp (Rotterdam)
- Tomatenplukker (Maasland)
- CongiŽrge op een VMBO-school (Rotterdam)
- Tractorbestuurder (Hoek van Holland)

Voor alle functies wordt een gemotiveerde werkhouding gevraagd. Voor de functie van telefoniste (m/v) zoeken ze iemand 'met goede communicatieve vaardigheden en een prettige telefoonstem'. De strandwacht moet over 'een gezonde dosis lef' beschikken en voor de magazijnmedewerker wordt gezocht naar een 'doener'. Allemaal eigenschappen die jou op het lijf zijn geschreven. Ik hoop dat er iets voor je bij zit!

Veel succes met solliciteren!"


Pastors heeft eergisteren aangegeven dat zijn imago hem dwars zit bij het vinden van een baan. "Zodra je iets kritisch hebt gezegd over moslims, wordt het blijkbaar een stuk moeilijker."

Wessels tegen Dupuis in Rosmalen

Peter Wessels moet het in de halve finale van de Ordina Open opnemen tegen Antony Dupuis. Deze Franse tennisser was er in de eerste ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Thiemo de Bakker.

Dupuis wist vrijdag de wedstrijd tegen Benjamin Becker uit Duitsland te winnen: 7-6 en 6-3. Het duel werd donderdag niet meer uitgespeeld. De invallende duisternis was hiervan de oorzaak.

[EK-21] Donk kan alsnog prijs pakken

Ryan Donk krijgt zaterdag de gelegenheid om alsnog een prijs binnen te halen. De verdediger van AZ liep met zijn club namelijk de landstitel en de nationale beker mis. Nu kan hij met Jong Oranje Europees kampioen worden.

"Het is echt vervelend als je ergens naast grijpt", liet Donk in een reactie weten. "Ik heb wel een goed seizoen gedraaid en ben daar ook trots op. Zeker omdat ik drie jaar geleden nog bij de amateurs speelde. Ik heb hard gewerkt om dit te bereiken. Nu wil ik wel eens weten hoe het voelt om een prijs te winnen. Mijn gevoel zegt me dat het nu gaat lukken, dat ik nu iets moet gaan winnen."

Afgelopen seizoen beleefde Donk zijn grote doorbraak. Een jaar geleden was het nog een onbekende voetballer, maar nu wordt hij door veel mensen vergeleken met Jaap Stam. Ondanks dit compliment laat de jonge spelers zich niet gek maken. Ook hanteert hij een duidelijke planning: "Voor mijn 25ste wil ik het Nederlands elftal halen. Dat mensen me al richting Oranje willen praten of schrijven, doet me niets. Als klein jongetje was ik al nuchter en dat ben ik nu nog steeds."

[EK-21] De Haan ontloopt schorsing

Foppe de Haan zit morgenavond gewoon op de bank in het Euroborg-Stadion bij de finale Jong Oranje - Jong ServiŽ. De Europese voetbalbond vergeeft de Fries dat hij tijdens de strafschoppenreeks tegen Engeland het veld in stormde om zijn ongenoegen kenbaar te maken bij scheidsrechter Kircher.

"De waarnemer heeft een aantekening in zijn rapport gemaakt", aldus de persvoorlichter van de UEFA, Thomas Giordano. "Maar de arbiter heeft de actie van De Haan niet als vervelend ervaren, hoewel een trainer eigenlijk nooit het speelveld in mag."

"Een coach hoort niet in het veld. Maar er zijn uitzonderingen. Bij een vechtpartij brengt hij bijvoorbeeld spelers tot bedaren. Daarnaast is het taak van een arbiter om de rust in het veld en stadion te bewaren. Wat zou er gebeuren als De Haan door Kircher in het Abe Lenstra Stadion was weggestuurd? Kircher heeft de situatie goed aangevoeld," aldus vice-voorzitter Jaap Uilenberg van de UEFA-scheidsrechterscommissie.

Tweetal VC-titels vandaag online

Via de Virtual Console op de Nintendo Wii zijn vanaf vandaag een tweetal nieuwe titels te downloaden zijn. Elke vrijdag komen er nieuwe games bij en deze keer gaat het om de volgende titels:

Mega Man
NES: (500 Wii Points)

Mega Man is een game uit het jaar 1987 en ontwikkeld door Capcom. Jij als Mega Man moet de wereld redden van de evil Dr. Wily. De game bestaat uit zes verschillende levels en wanneer je die allemaal hebt uitgespeeld unlock je het zevende en laatste level.

China Warrior
TurboGrafx: (600 Wii Points)

China Warrior komt ook uit het jaar 1987 en is een soort platform-vecht game. Het is de bedoeling om in China je vijanden in elkaar te schoppen en dit doe je in vier verschillende levels.De Bakker treft Arthurs op Wimbledon

Thiemo de Bakker heeft bij zijn eerste optreden in het hoofdtoernooi van Wimbledon lastig geloot. De achttienjarige Nederlander moet het in de eerste ronde opnemen tegen de Australische grasspecialist Wayne Arthurs.

MichaŽlla Krajicek treft in het damesenkelspel Tzipora Obziler uit IsraŽl, de nummer 81 van de wereld. De achttienjarige Nederlandse speelde twee maal eerder tegen de zestien jaar oudere IsraŽlische. In 2004 verloor zij in Dinan op gravel met 5-7, 7-6(5) en 2-6. In datzelfde jaar won zij in Luxemburg op hardcourt met 7-6(4) en 6-2 van Obziler.

Ferrari doet aangifte tegen Stepney

Gazzetto dello Sport meldt dat het team van Ferrari eerder deze week aangifte heeft gedaan tegen haar medewerker Nigel Stepney. De reden is nog onduidelijk, maar de politie is wel een onderzoek gestart.

De Italiaanse renstal wil, zolang het onderzoek loopt, geen mededelingen doen. Er werd wel bevestigd dat Stepney nog altijd op de loonlijst staat.

Stepney, die niet meer tevreden zou zijn bij het Italiaanse team, vervulde enige tijd de rol van technisch manager van het race- en testteam. Hij had gehoopt op promotie toen technisch-directeur Ross Brawn zijn sabbatical aankondigde. Dat was hem echter niet gegund.

Hardwareverkopen Japan deze week

Nadat de gisteren al de softwarecijfers uit Japan bekend werden, zijn nu ook de hardwareverkopen bekend geworden. De Xbox 360 heeft duidelijk een boost gekregen door de game Eternal Sonata, maar staat nog steeds onder de concurrenten. Nintendo blijft gewoon met afstand de eerste twee plaatsen bezet houden.

HardwareDeze weekVorige weekTotaal 2007Totaal
NDS118.684117.2283.650.12017.655.799
Wii65.52164.5291.815.3512.734.994
PSP33.35923.7111.011.8585.543.987
PS211.97411.097392.09520.546.954
PS39.4818.776471.436928.994
3607.5832.533112.060376.762
GBA86779939.81815.337.897
NGC2231678.2264.177.694

Beelden Need for Speed: Pro Street

Electronic Arts heeft een viertal nieuwe beelden vrijgegeven van de nieuwste iteratie in de langlopende Need for Speed serie racegames. Dit nieuwe deel moet zich onder andere gaan onderscheiden door onder andere het tuning systeem uit te breiden ťn ook de voorheen puur cosmetische aanpassingen impact te laten hebben op de prestaties van de auto.

Need for Speed: Pro Street zal verschijnen voor PC, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Nintendo DS, Wii, PlayStation Portable en de mobiele telefoon.
Puyol drie maanden buitenspel

Carles Puyol, speler van FC Barcelona, heeft een operatie aan zijn knie ondergaan. Tijdens deze ingreep heeft de chirurg een gescheurde buitenband gehecht. De aanvoerder van de Catalaanse club liep de blessure woensdag op.

FC Barcelona speelde toen de allerlaatste duel van het seizoen, namelijk een oefenwedstrijd tegen Mamelodi Sundowns in Pretoria. De selectie van trainer Frank Rijkaard won de confrontatie met 2-1.

De verwachting is dat Puyol ongeveer drie maanden vanaf de zijlijn toe moet kijken. Hierdoor mist de verdediger zowel de voorbereidingen als de start van het nieuwe seizoen.

Vrouw steekt masturberende vriend neer

Icoon OpmerkelijkIn het Australische Brisbane is een 32-jarige man door zijn vriendin twee maal in zijn schouder gestoken omdat de man weigerde te stoppen met masturberen voor de ogen van haar 3-jarige dochtertje. Hij was na amfetamine geslikt te hebben, begonnen met masturberen onder de douche. Vervolgens ging hij naar de slaapkamer van zijn vriendin waar hij naakt over het bed heen rolde.

Op het moment dat de vrouw haar dochter in bad wilde doen, kwam de man de badkamer weer binnen en ging daar verder met zichzelf te bevredigen. De vrouw vroeg hem verschillende malen te stoppen, maar hij bleef doorgaan. De vrouw werd op dat moment woedend en haalde een mes uit de keuken en stak op haar vriend in.

De man liet zich hier niet door weerhouden verklaarde de rechtbank gisteren: "Hij pauzeerde enkel om zijn broek aan te trekken en naar buiten te vluchten", In de garage zette de man zijn 'masturbatiemarathon' voort.

De man werd door de politie naar het ziekenhuis gebracht om zich te kunnen laten behandelen aan zijn steekwonden. De vrouw werd door de rechter tot negen maanden cel veroordeeld, maar onder voorwaarden direct weer vrijgelaten omdat haar vriend haar "extreem geprovoceerd" zou hebben.

THQ CEO: PC gamers geraffineerder dan console gamers

De CEO van de grote uitgever THQ, Brian Farrell heeft een interessant interview gegeven aan Mercury News. In het interview zette hij uiteen hoe hij aankijkt tegen de verschillen tussen verschillende platforms en hoe rendabel ontwikkeling is. We leren onder andere uit het interview dat THQ op de technisch minst veeleisende games nog altijd teams van 30-60 mensen zet en dat de toppers met een zeer hoog budget veelal ontwikkeld worden door teams van meer dan 100 man die ook nog eens aanzienlijke hoeveelheden werk outsourcen naar andere studio's in AziŽ en Oost-Europa.

Ook budgetten willen aardig uiteenlopen bij THQ. Zo spendeert men een aanzienlijke 15-20 miljoen Amerikaanse dollars aan de ontwikkeling van een technisch indrukwekkende game als Saints Row. Bij games waar men kan voortbouwen op een eerdere basis, zoals bij de jaarlijkse worstelgames, ligt dit aanzienlijk lager. Farrell liet tevens weten dat hij meer een segmentering van de markt voorziet. Als voorbeeld noemt hij de first person shooter Frontlines: Fuels of War, deze game zal enkel verschijnen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Omdat deze volgens Farrell een 'high-end core gamer title' is hoort deze niet thuis op de Wii. Net zoals andere, nog niet aangekondigde, games niet thuis horen op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De Wii zou levensvatbaar zijn voor exclusives omdat ervoor ontwikkelen soms slechts een derde van het budget vergt.

Farrell liet zich eveneens uit over de hogere kosten die Sony en Microsoft onverwacht maken. Bij Microsoft liggen de kosten hoger omdat men veel meer uitgeeft aan de hardware door het moeten vervangen. Bij Sony vanwege de vele problemen met blu-ray. Ook liet hij weten dat de ontwikkelaars in dienst van THQ problemen hadden met het geheugen van de PS3, de beschikbare 256KB per SPU (soort mini-processor waarvan er 7 in de Cell zitten) zou veel te weinig zijn om data te verplaatsen. Ook zou de ontwikkelingssoftware bij de PS3 erg slecht afsteken bij die van Microsoft. Vandaar de volgende uitspraak:
"You have a software company struggling with hardware and a hardware company struggling with software."

Als laatste stelde de interviewer nog een vraag over PC gaming. THQ staat er om bekend om aardig wat PC games uit te brengen, in de eerste helft van dit jaar was het zelfs hun belangrijkste platform. Farrell van overtuigd dat er ook op de PC een aanzienlijke markt is te vinden omdat er een groot aantal mensen zijn die simpelweg op de PC willen spelen in plaats van op consoles vanwege onder andere muis en toetsenbord. Ook het type games zou erg verschillen, PC gamers zouden geraffineerder zijn en de games zouden meer denkwerk vereisen dan de relatief simpele console games. Dit verschil in markten bracht Farrell tot de uitspraak dat je niet zomaar een console game op de PC kunt uitbrengen. Company of Heroes en Titan Quest zullen dan ook nooit een console aandoen, een uitzondering zou liggen in first person shooters die wel prima de oversteek zouden kunnen maken. Iets wat een indicatie zou kunnen zijn voor een console-port van S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl.

COMA Deel VVVVIV

Eindelijk ben ik weer thuis, na al dat gedoe van de laatste dagen. Ik zie de man nog voor me, smekend voor zijn leven. Ik ruik de geur nog van het brandende vlees. Wat zou hij toch bedoelen met “het is een spel”? Dacht hij soms dat hij in een computerspel was beland?

Ach, laat ik maar eens goed slapen, hopelijk word ik ook niet wakker. Ik heb het gevoel dat ik de enige ben die nog normaal is. Was eigenlijk, ik ben nog nooit zo boos geworden. Mijn god… Ik heb een man vermoord en levend verbrand… Ik ben moe, slaperig. Ik voel me alleen, normaal ben ik het wel gewend, maar pas als je de stemmen van andere mensen niet meer hoort, pas als de drukte er niet meer is. Dan pas weet je wanneer je alleen bent.

Ach, laat ik maar nu eerst naar binnen gaan.

 


Alcoholverbod in Zoetermeer

Icoon BinnenlandsDe gemeente Zoetermeer heeft besloten om een alcoholverbod in te stellen op vijf plaatsen in de gemeente. Zowel het nuttigen van alcoholhoudende drank als het bij zich dragen van geopende blikjes, flessen en dergelijke is verboden. Tot het verbod is besloten vanwege de overlast op die plaatsen.

Het verbod geldt voor vijf locaties die verspreid liggen over de stad in vier verschillende wijken. De aanpak van jongerengroepen door de betrokken wijkmanager en wijkagenten wordt gevolgd. Wanneer het nodig is zal er worden opgetreden.

Kapper rijgt klant aan schaar

Icoon OpmerkelijkEen 28-jarige man raakte donderdagavond zwaargewond, toen een kapper in de Amsterdamse Albert Cuypstraat hem aan zijn schaar had geregen. De man verkeert inmiddels buiten levensgevaar.

De kapper kreeg vermoedelijk een woedeaanval nadat een ruzie over een bril uit de hand was gelopen, meldt de politie vrijdag. Agenten troffen de zwaargewonde man, na een melding van een steekpartij, voor de deur van de kapper aan. Hij vertelde dat hij was gestoken met een schaar.

Het slachtoffer is naar een ziekenhuis afgevoerd, waar hij rechtstreeks de operatietafel op ging. De kapper bevond zich nog in de winkel en zit inmiddels vast.

WK-kwalificatie start in Blatter-stadion

De Solomon Eilanden en het Amerikaanse Samoa zijn de ploegen die de eerste wedstrijd in het kader van de kwalificaties voor het WK in 2010 gaan spelen. Dit wees de loting voor de South Pacific Games 2007 uit. Het eerste duel staat voor 25 augustus op het programma.

De South Pacific Games worden in het Toleafoa J.S. Blatter Complex in Samoa gehouden. De Zwitser was er mede verantwoordelijk voor dat de mondiale titelstrijd in Zuid-Afrika kon worden gehouden. Tien landen zullen gaan strijden om drie plaatsen voor de finaleronde van OceaniŽ. Dit drietal zal met Nieuw-Zeeland uit gaan maken wie uiteindelijk de play-off tegen een Aziatisch land mag gaan spelen. De winnaar van dit duel is verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap 2010.

De tien deelnemende landen zijn verdeeld over twee groepen. In de eerste groep komen Fiji, Tahiti, de Cook Eilanden, Nieuw-CaledoniŽ en Tuvalu uit. De tweede groep bestaat uit Tonga, Amerikaans Samoa, Vanuatu, Samoa en de Solomon Eilanden. De twee ploegen die de finale spelen plaatsen zich, net als de nummer drie, voor de finaleronde in Nieuw-Zeeland. Dit is niet op Tuvalu van toepassing. Dit land is namelijk geen lid van de wereldvoetbalbond (FIFA).

[EK-21] ItaliŽ alsnog naar de Spelen

ItaliŽ is er in geslaagd om zich via de achterdeur te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2008. Na 120 minuten voetbal stond er in het duel tegen Jong Portugal nog altijd 0-0 op het scorebord. De strafschoppen die hierop volgden werden door de Italianen beter genomen.

Vanwege het feit dat Jong Engeland zich bij de laatste vier van het Europees kampioenschap onder de 21 jaar wist te plaatsen, waren er voor de Portugezen en Italianen nog een ticket voor Peking beschikbaar. Deze twee landen eindigden in eerste instantie als derde in de groepen.

Jong ItaliŽ mocht de kaartjes voor de Spelen uiteindelijk bestellen. Na negen strafschoppen was de ploeg niet meer te achterhalen voor de Portugezen. Graziano Pellť was verantwoordelijk voor de winnende treffer.

In de Nijmeegse Goffert lieten de twee ploegen zien dat het ticket voor de Olympische Spelen niet als troostprijs werd gezien. De wil was er wel, maar dat gold ook voor de angst om te verliezen. Bovendien liet de uitvoering vaak te wensen over en ook het eigen belang vond men regelmatig belangrijker dan het teambelang.

Ook het wisselbeleid stond in contrast met de aanvallende onmacht. Zo haalde de bondscoach van de Italianen, Pierluigi Casiraghi, aanvaller Giampaolo Pazzini uit het veld. Zijn collega aan Portugese zijde deed hetzelfde door Ricardo Vaz Te naar de kant te halen. Toch veranderde dit nauwelijks wat aan het spelbeeld. Een kwartier voor tijd leek dit evenwicht toch verstoord te worden. Giuseppe Rossi was hier de verantwoordelijke speler voor.

De spits van Jong ItaliŽ had al een gele kaart op zak, maar uitte toch commentaar richting de leiding van de wedstrijd. Stephane Lannoy, arbiter van het duel, was erg precies en toonde Rossi zijn tweede gele kaart. Hierdoor was de wedstrijd voor hem ten einde.

Jong Portugal leek zijn kansen te ruiken, aangezien de Italiaanse ploeg met een man minder op het veld stond. Toch slaagde de Portugezen er in de verlenging pas in om de druk serieus op te voeren. Dit resulteerde uiteindelijk in een grote kans voor Yannick Djalů, maar hij kwam niet tot scoren. Een strafschoppenserie moest de doorslag geven. Hierin was Jong ItaliŽ de betere ploeg.

'OV-chipkaart klaar voor landelijke invoering'

Icoon VervoerDe testfase met de OV-chipkaart in Rotterdam is met succes afgerond. De weg is nu vrij voor een stapsgewijze landelijke invoering van het betaalsysteem voor openbaar vervoer. Dat stelde de RET, het openbaarvervoerbedrijf in Rotterdam, gisteren.

Dinsdag hebben de RET, de Nederlandse Spoorwegen en Connexxion het systeem officieel geaccepteerd. Daarmee is de weg vrij om ook de bussen en trams van de RET toegankelijk te maken met de OV-chipkaart.

Komende maandag maakt de Rotterdamse wethouder Jeanette Baljeu van Verkeer als eerste in Nederland een tramrit met de chipkaart. Het stadsbestuur van Rotterdam en RET-directeur Pedro Peters presenteren die dag ook hun plannen met de chipkaart.


ff chippen

Balkenende: Zakelijke sfeer bij EU top

Icoon EuropaDe eerste dag van de Europese top in Brussel is volgens premier Jan Peter Balkenende in een "buitengewoon zakelijke sfeer" verlopen. Tegen middernacht zei hij dat de lidstaten donderdag opnieuw hun standpunten kenbaar hebben gemaakt.

Hij ontdekte bij veel sprekers de "wil om resultaten te boeken" maar voor het bespreken van inhoudelijke aspecten was het nog te vroeg. Vandaag gaat de top verder, eerst met bilaterale gesprekken tussen de lidstaten en het Duitse voorzitterschap. Na de lunch hervatten de leiders hun plenaire gesprek.

Balkenende heeft op zijn beurt benadrukt dat Nederland belang hecht aan drie punten: de sterkere rol van nationale parlementen als het erom gaat wat wordt geregeld op nationaal en Europees niveau. Daarnaast wil Nederland duidelijke criteria van de uitbreiding van de EU in een nieuw verdrag en de bescherming van specifiek Nederlandse diensten als de woningcorporaties en de gezondheidszorg.

Polen was volgens de premier donderdag expliciet over de eis voor een zwaarder stemgewicht binnen de EU. Het argument van Polen dat in de Tweede Wereldoorlog veel mensen zijn vermoord en er daarom minder inwoners zijn, is volgens Balkenende niet aan de orde gekomen.

Zelf wilde hij erover zeggen dat Polen vooral vooruit en niet terug moet kijken. Hij herinnerde aan het emotionele moment toen landen als Polen vanuit het onvrije deel van Europa er bij gingen horen. "Het is het beste deze zaken voor ogen te houden en vooruit te kijken", aldus de premier.

Polen bleef donderdag zijn poot stijf houden maar Balkenende wilde niet speculeren over eventuele compromissen om Polen wel of niet tegemoet te komen. "Alles wat daar nu over gezegd zou worden, zou speculatie zijn."


tijd voor jolijt

Zwak hart klopt beter door prikkelen zenuw

Icoon MedischHet academisch ziekenhuis Maastricht (azM) heeft bij twee patiŽnten met ernstig hartfalen een neurostimulator geÔmplanteerd. Zij zijn daarmee de eerste Nederlandse patiŽnten die een dergelijk apparaat kregen.

Wereldwijd kregen eerder negen hartpatiŽnten een neurostimulator ingeplant. Het apparaatje ziet eruit als een pacemaker. Het werkt echter niet rechtstreeks op het hart, maar op de nervus vagus, een grote zenuw van het autonome zenuwstelsel.

Door prikkeling van de nervus vagus worden zowel hart als hersenen gestimuleerd. Daardoor klopt enerzijds het hart efficiŽnter en komen anderzijds in de hersenen ontstekingsremmende stoffen vrij, en dat is gunstig voor het hart en andere organen.

Gebruik condoom niet populair bij jonge vrouwen

Icoon OpmerkelijkBijna de helft van de jonge vrouwen tussen de 18 en 26 jaar gebruikt nooit een condoom als ze seks hebben met mannen. Dat blijkt uit een onderzoek van het meidenblad Yes waarvan de resultaten vandaag bekend werden gemaakt.

Bijna 44 procent van de ondervraagden zegt nooit een condoom te gebruiken en 60 procent vindt vrijen zonder dit voorbehoedsmiddel 'veel intiemer'.  Of er ook een toename aan SOA's en zwangerschappen onder jonge vrouwen is is niet onderzocht.


Liever zonder

[EK-21] Laatste kaarten finale snel uitverkocht

Jong Oranje is 'hot'. Vrijdagochtend werden de laatste kaarten voor de finale tegen Jong ServiŽ via de verkooppunten beschikbaar gesteld voor de vrije verkoop en die waren in een mum van tijd weg.

Er waren door de organisatie van het toernooi nog ongeveer duizend kaarten in de verkoop gegooid voor de eindstrijd in Euroborg in Groningen. De tickets waren na welgeteld ťťn minuut en veertien seconden uitverkocht. "Een wereldrecord", vermoedde een woordvoerder van de organisatie.

Zwarthoed naar RKC

Theo Zwarthoed speelt het komende seizoen voor RKC Waalwijk. De 24-jarige keeper wordt gehuurd van AZ.
Zwarthoed kwam afgelopen seizoen uit voor Excelsior, daar speelde de huurling 28 wedstrijden. Aan het eind van het seizoen kreeg Ronald Graafland echter de voorkeur van Ton Lokhoff. Bij RKC moet Zwarthoed het opnemen tegen Jurgen Wevers die wegens een enkeloperatie nog ongeveer drie maanden niet zal spelen.

15-jarige overleeft verkrachting ternauwernood

Icoon ShockingEen 15-jarig meisje uit China heeft een gruwelijke misdaad op het nippertje overleefd. Dit melden lokale Chinese media. Het kind was door een man meegelokt naar een verlaten mijn, waar hij haar verkrachtte en vervolgens bewusteloos sloeg. Daarna begroef hij haar onder een laag stenen.

Na zes dagen werd het meisje ontdekt door de politie. Ze werd met 21 wonden op haar lichaam in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de moeder wist het meisje zich in leven te houden door regenwater dat tussen de stenen doorsijpelde op te likken. De dader is opgepakt.

Testdag 21-06-2007

Gisteren werd de derde testdag op het circuit van Silverstone verreden. Felipe Massa reed daar uiteindelijk de snelste tijd. Christijan Albers en Guido van der Garde bezetten de laatste twee plaatsen. Laatstgenoemde kon maar vijf rondjes in zijn Spyker afleggen.

Testtijden 21-06-2007

#RijderTeam TijdAantal ronden
1 F. Massa Ferrari 01:20.805 87
2 N. Rosberg Williams 01:21.274 98
3 F. Alonso McLaren 01:21.284 58
4 N. Piquet jr. Renault 01:21.357 108
5 J. Trulli Toyota 01:21.703 70
6 D. Coulthard Red Bull 01:21.933 69
7 T. Glock BMW 01:22.456 80
8 S. Speed Scuderia Toro Rosso 01:23.049 65
9 C. Albers Spyker F1 01:23.374 36
10 G. van der Garde Spyker F1 01:25.865 5

In the Picture! (uitslag)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

†Winnaar: dfr0st is de winaar van†week 3.

PeJaKo was de winaar van†week 2

Magno was de winnaar van week 1

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Vierdaagse-wandelaars krijgen meetpil

Icoon BinnenlandsIn de toekomst krijgen de deelnemers van de Vierdaagse vůůr elke etappe een pil met een sensor. De sensor meet continu de lichaamstemperatuur. Ook wordt wordt er bloed van de wandelaars afgenomen. Onderzoekers van de Universiteit Nijmegen beginnen een onderzoek naar de fysieke gevolgen van de Vierdaagse. Het doel van de onderzoek is om in de toekomst te kunnen gaan voorspellen hoeveel deelnemers problemen gaan krijgen bij bepaalde weertypes.

"De wandelaars slikken de avond voordat ze gaan lopen een pil met daarin een temperatuursensor en een klein zendertje. Na 24 uur verlaat de pil het lichaam weer, maar intussen kunnen wij op elk moment van de dag met speciale kastjes en een ontvanger de meetgegevens van het lichaam van de wandelaars via de pil ontvangen", aldus Professor Hopman van de universiteit.

In 2006 kwamen bij de vierdaagse twee mensen om het leven, vanwege de hoge temperatuur in combinatie met de grote inspanning.

Politie maakt einde aan eerwraakgijzeling

Icoon PolitieIn Amsterdam zijn de afgelopen twee weken twee mannen van Pakistaanse afkomst aangehouden in verband met de ontvoering en gijzeling van een 22-jarige vrouw. Ook zij is van Pakistaanse afkomst. De verdachten, de 49-jarige stiefvader en een 21-jarige oom van de vrouw, worden ervan verdacht zij het slachtoffer vorige week dinsdagnacht met geweld uit het huis van haar vriend hebben weggehaald.

Het slachtoffer werd vorige week dinsdagnacht aangetroffen in de ouderlijke woning samen met haar stiefvader. Deze werd onmiddellijk gearresteerd. Het slachtoffer is na behandeling in het ziekenhuis aan enkele kneuzingen op een geheim adres ondergebracht. De oom van de vrouw die later werd gearresteerd, is inmiddels weer op vrije voeten, op voorwaarde dat hij geen contact zoekt met zijn nicht.

De ontvoering zou uit eerwraak gepleegd zijn volgens de politie. De vrouw had al een tijdje een relatie met een 19-jarige jongen uit India. Omdat de vrouw uitgehuwelijkt was aan een man in Pakistan mocht zij onder geen beding samenleven of trouwen met de man uit India.

Mathijssen terug naar Willem II

Willem II is er in geslaagd om Danny Mathijssen terug te halen. De Tilburgers nemen de speler over van AZ. Dit is opvallend te noemen, aangezien de Alkmaarders de 24-jarige speler in 2005 de Tricolores weg kochten.

Mathijssen kreeg het bij AZ niet voor elkaar om een basisplaats af te dwingen. Bovendien werd hij twee keer aan andere clubs, RKC Waalwijk en NAC Breda verhuurd, om ervaring in de Eredivisie op te doen. Ook in deze periode slaagde de middenvelder er niet in om zijn kwaliteiten te laten zien. Dit is de reden waarom de Alkmaarse formatie besloot om de Brabander te laten vertrekken. Bij de ploeg van trainer Louis van Gaal had hij nog een contract tot medio 2008.

Mathijssen is erg content met zijn terugkeer naar Willem II. "Ik heb bij Willem II de jeugdopleiding gevolgd en ben er doorgebroken in het betaald voetbal. Ik hoop zo snel mogelijk weer mijn vertrouwde spel aan de supporters te kunnen tonen."

Onderhandelingen over Perez gestaakt

De kans is aannemelijk dat Kennetz Perez niet naar PSV zal vertrekken. Gisteren voerde de Eindhovenaren opnieuw gesprekken met Ajax, maar deze hadden niet het gewenste resultaat. Gisteren liepen de onderhandelingen ook al op niets uit.

"De onderhandelingen zijn afgebroken", aldus Martin van Geel in het televisieprogramma Na de wedstrijden. De technisch directeur van Ajax gaf overigens wel te kennen dat de club bereid is om aan een eventueel vertrek van de Deen mee te werken. "Hij heeft nog een tweejarig contract, maar is ongelukkig met zijn situatie en wil weg."

"Ik kan me dat wel voorstellen. Kenneth is 32 jaar en staat bij Ajax niet altijd in basis. We willen meewerken aan een transfer, maar alleen tot een bepaalde hoogte", vervolgde Van Geel. De Amsterdamse club is namelijk van mening dat PSV te weinig geld over zou hebben voor Perez.

Van Geel vindt overigens dat de situatie rondom de Deen erg complex is geworden. "PSV en Feyenoord hebben zich voor hem gemeld toen hij verklaarde weg te willen. Het klopt dat we wel overeenstemming hebben bereikt met Feyenoord", liet hij weten. "Maar Perez wil alleen niet naar Rotterdam. Je kunt hem niet dwingen, dus dat gaat niet door. Nu een transfer naar PSV ook niet lukt, moet hij zich zoals het er nu naar uitziet volgende maand gewoon melden op de eerste training van Ajax."

VS en Mexico in finale Gold Cup

De Verenigde Staten en Mexico staan in de finale van de Gold Cup. Deze prijs geldt als kampioenschap van de CONCACAF. Onder deze bond vallen van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

De Amerikaanse nationale ploeg wist in zijn halve finale van Canada te winnen (2-1). In de andere halve eindstrijd trok Mexico, dat tegen het verrassende Guadeloupe aantrad, aan het langste eind. De enige treffer van dit duel werd na 69 minuten door Pavel Pardo gemaakt.

Enkele tips na buurt-sms moord Apeldoorn

Icoon MisdaadDe buurt-sms die de politie gisteren naar 2500 mensen stuurde, heeft enkele reacties opgeleverd. De sms was bestemd voor mensen die in de buurt van de basisschool wonen waar in de ochtend een 47-jarige man werd doodgeschoten . Dit maakte een politiewoordvoerder vandaag bekend.

De inhoud van de reacties wordt geanalyseerd, net zoals andere tips die de politie heeft ontvangen. De politie heeft nog geen verdachte op het oog. Ook ontbreekt een goed signalement van de man die de schoten loste.

"We gaan alle informatie op een rij zetten. Verder starten we met een uitgebreid buurtonderzoek in de hoop dat buurtbewoners donderdagochtend iets hebben gezien.'', aldus de woordvoerder.

Het onderzoek op de plaats van het misdrijf werd gisteravond rond acht uur afgesloten. De omgeving van de school is weer helemaal vrijgegeven.

Onderzoek moord Apeldoorn

CD: 21 Eyes of Ruby - Conquer The World Pt. 2 and 3

21 Eyes of Ruby greep net naast een podiumplaats, maar een plek in de finale van Limburgs grootste muziekcompetitie (Nu of Nooit) haalden ze wel. Van de negentig bands werden ze uiteindelijk vierde. Geen Pinkpop-optreden dus dit jaar voor het trio, maar wel een plaats op Bospop 2007 door het winnen van het Weerter Amateur Festival. Daar zullen ze waarschijnlijk grotendeels materiaal ten gehore brengen van hun eerste dubbel-cd Conquer The World pt. 2&3Lotz start op NK op de weg

De Nederlandse wielerunie KNWU heeft Marc Lotz dispensatie gegeven om deel te nemen aan het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg.

Na een schorsing wegens doping maakte de oud-prof begin deze maand zijn rentree in het peloton bij LŲwik Meubelen, maar hij slaagde er niet in om voor de peildatum 11 juni punten te halen, waarmee hij zich kon kwalificeren voor de NK in Maastricht/Margraten op 1 juli.

Na overleg met bondscoach Egon van Kessel heeft de commissie wegsport besloten Lotz echter alsnog toe te laten tot het NK.

Bart Veldkamp schaatscoach VS

Bart Veldkamp wordt bondscoach van de Amerikaanse schaatsploeg. De voormalige schaatser heeft dat zelf bekendgemaakt. Al eerder kreeg Veldkamp een verzoek uit de VS en hij heeft dat, na wat bedenktijd, aanvaard.

Veldkamp heeft gezegd dat er een "compleet nieuwe weg" zal worden ingeslagen. "Er komt een zeer goed begeleidingsteam met een diŽtiste, inspanningsfysiologen, fysiotherapeuten, sportpsychologen en artsen, onder wie Eric Heiden. Daarnaast komt er een volledig onderzoek- en testcentrum en het Amerikaans olympisch comitť gaat het ondersteunen als nooit tevoren".

IOC: Beschermde status 25 sporten

De voorzitter van het International Olympisch Comitť, Jacques Rogge, heeft gezegd dat na de Olympische Spelen van 2008 in Peking 25 sporten een beschermde status op het olypisch programma krijgen.

Rogge zei in een telefonische persconferentie dat er per Olympische Spelen maximaal drie sporten zullen worden toegevoegd. Hiermee zal het programma van de Olympische Spelen de komende jaren opnieuw veranderingen ondergaan. De plannen zullen nog wel moeten worden goed gekeurd. Dat moet volgende maand in Guatemala gebeuren, waar het komende congres van het IOC wordt gehouden. "Er komt een vaste groep van 25 sporten en daar worden via een stemming steeds maximaal drie sporten aan toegevoegd. Het maximum is 28 sporten", aldus Rogge.

In Peking staan 26 sporten op het programma. "De sporten met een vaste waarde kunnen alleen veranderen door bijzondere omstandigheden.""

Kwakkelende EdmŪlson ondergaat knieoperatie


EdmŪlson zal binnenkort een kijkoperatie ondergaan, om te ontdekken waardoor hij pijn in zijn rechterknie heeft. Hierdoor zal de 30-jarige Braziliaan de toer door Zuid-Afrika van FC Barcelona aan zich voorbij moeten laten gaan.

De middenvelder heeft al vaker problemen gehad met hetzelfde gewricht. In 2004 werd hij al geopereerd aan de kruisbanden in zijn rechterknie. Ook een kwetsuur aan de meniscus hield de international vorig jaar geruime tijd aan de kant.

Hamilton gecrashed in geveilde kart

Hoewel Lewis Hamilton in de Formule 1 nog geen grote fouten heeft begaan, was hij donderdag als karter minder fortuinlijk. De coureur crashte namelijk in hartje London in een kart die hij voor het goede doel tijdens een veiling op Ebay had verkocht.

"Ik zal u een paar tips geven hoe u het best met dit beestje om kan gaan," schreef Hamilton in de advertentie op de veilingsite. Tijdens de beloofde demonstratie op een speciaal geprepareerde baan reed de 22-jarige coureur echter tegen de afzetting van de baan, waarna de kart over de kop vloog.

De coureur kwam er zonder kleerscheuren vanaf en ook de schade aan de kart viel mee. De kersverse eigenaar kon deze alsnog voor 62.000 euro van Hamilton overnemen.

'Tony Blair wordt rooms-katholiek'

Icoon BuitenlandsTony Blair bezoekt zaterdag paus Benedictus XVI als voorbereiding op zijn bekering tot het rooms-katholieke geloof. Dit meldden verscheidene Britse kranten vrijdag. Het zijn de laatste berichten over wat de Britse premier Blair allemaal gaat doen na zijn aftreden op woensdag.

Het dagblad The Guardian schrijft vrijdag dat de 54-jarige Blair rooms-katholiek wordt, maar dat dit zeker niet officieel wordt bekendgemaakt voor hij het premierschap woensdag overdraagt aan Gordon Brown, de huidige minister van Financiën. De krant stelde dat Blair op het geloof is voorbereid door een aalmoezenier van de koninklijke luchtmacht (RAF).

Het dagblad The Daily Telegraph citeerde een bron in de entourage van de premier die zei dat dit wel een keer moest gebeuren. Blairs echtgenote Cherie en hun vier kinderen behoren tot de rooms-katholieke kerk.

Blair zou volgens Amerikaanse leiders een goede gezant voor het Midden-Oosten kunnen worden. De nieuwe Franse president Nicolas Sarkozy opperde pas dat Blair president van de Europese Unie zou kunnen zijn zodra een nieuw verdrag daar de mogelijkheid toe biedt.

Woningen ontruimd na brand in Dordrecht

Icoon BrandVannacht is bij een grote uitslaande brand in Dordrecht een rijtjeshuis in de as gelegd. De naastgelegen woningen zijn ontruimd omdat het vuur dreigde over te slaan. Eťn van de vier bewoners is afgevoerd naar het ziekenhuis met brandwonden. De geŽvacueerde bewoners zijn tijdelijk ondergebracht in een politiebureau. Zij zijn opgevangen door slachtofferhulp.

De politie verklaart dat er drie panden ontruimd zijn, en dat de oorzaak nog onbekend is. Wel is de brand ondertussen onder controle.

Verdachte moord Suzanne staat terecht

Icoon MisdaadVandaag staat Henk van D. terecht voor de rechtbank van Assen. De inwoner van Nieuw-Buinen is de hoofdverdachte in de zaak van de 12-jarige Suzanne Wisman uit Tweede ExloŽrmond.

Een toevallige voorbijganger ontdekte op 12 december het lichaam in de plaats Valthermond. Ook zag hij in de verte een camper rijden. Aangezien Suzanne Wisman die avond niet thuis kwam van paardrijles werd het gelijk duidelijk dat het om het lichaam van de 12-jarige ging. Drie dagen later werd de camper van Henk van D. in beslag genomen, kort daarna werd hij zelf ook opgepakt.

Henk van D. verklaarde in eerste instantie aan de politie dat hij ťn Suzanne ontvoerd waren, alleen werd zij gedood. Na gesprekken met zijn advocaat bekende Van D. uiteindelijk dat hij het meisje verkracht te hebben. Nadat ze wist te ontsnappen heeft hij 2 keer over het meisje heen gereden.

CD: R. Kelly - Double Up


Wie heeft er niet gehoord van R. Kelly? Ik denk dat elke liefhebber van muziek, of dat nu specifiek R&B is of heel wat anders, wel eens een nummer van Kelly voorbij heeft horen komen. De radio besteedt voldoende aandacht aan hem... terecht ook wel, want hij is en blijft een smaakmaker op R&B-gebied. Met deze nieuwe cd 'Double up' brengt hij weer 18 R&B-songs voort. Waar speel je zo'n cd nu graag af? Wat dacht je van in de auto, lekker relaxt door het verkeer (ga in het verkeer vooral voor de melodie en let niet te veel op de tekst, want daarin staat nog altijd zijn libido centraal en dat brengt vast ongelukken teweeg); R. Kelly helpt je er bij. Het zou zomaar bij kunnen dragen aan een tolerantere verkeerssituatie - misschien voorstellen aan het ministerie voor Verkeer.

Ziekenfondshoer

Ook deze vrijdag smeedt Driek Oplopers weer twee nieuwsberichten die volgens u niets met elkaar te maken hebben aaneen tot ťťn geheel:

Even met de verzekeraar van mijn broer gebeld. "Ja, hallo, goedemiddag, ik bel even namens mijn broer in Drachten. Die is vrijgezel. En erger nog, hij is buitengewoon lelijk. Een familiekwaal. Wilt u even preventief een prostituee bij hem langs sturen?"

Maar wat hebben die preventieve vergoedingen van de ziektekostenverzekeraar in vredesnaam te maken met de rekenvaardigheid van de Pabo-student?

Martinair stopt met vliegen op Europese steden

Icoon VervoerDe aandeelhouders van luchtvaartmaatschappij Martinair (50 procent eigendom van KLM en 50 procent van Maersk) willen dat Martinair stopt met Europese vluchten. Na de zomer worden deze vluchten al gestaakt.

Ook worden er banen van het ondersteunend personeel geschrapt of uitbesteed. Vrachtvluchten en intercontinentale vluchten blijven wel behouden. Bij Martinair werken 3600 mensen onder andere bij een eigen vliegschool en een cateringproducent, Marfo, in Lelystad.

Gistermiddag kwam de Raad van Commissarissen tot het besluit om drastisch te reorganiseren. Over gedwongen ontslagen bestaat nog enige onduidelijkheid maar deze lijken onvermijdelijk.

De aandeelhouders zijn van mening dat moet worden gestreefd naar een aandeelhouder bij Martinair in plaats van twee, die de laatste jaren voor een langdurige status quo in de ontwikkelingen hebben gezorgd. De voorkeur is uitgesproken voor de KLM als aandeelhouder, maar dat zou wel eens op bezwaren van de concurrentieautoriteiten in ons land en van de EU kunnen leiden.

De reissector gaat in elk geval niet akkoord met een monopoliepositie van de KLM, zo lieten vertegenwoordigers in een eerste reactie weten.
Laatste reviews en specials
special
Weekend gifdump #121
special
Foto's om je op te vrolijken - Fun Saturday #160
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #952
review
Street Fighter 6
review
Mega Man Battle Network Legacy Collection
©FOK.nl e.a.