Vinokoerov is verdachtmakingen zat

Wielrenner Aleksandr Vinokoerov is de dopingverdachtmakingen aan het adres van zijn ploeg Astana meer dan zat. Vandaag reageerde de Kazach op de laatste geruchten, waarin zijn ploeg verdacht wordt gemaakt.

De aanleiding voor die geruchten waren de onaangekondigde dopingcontroles van de wielerunie UCI, waarbij zes of zeven renners die in training waren abnormale bloedwaarden bleken te hebben. In de media werd gezegd dat het om een aantal wielrenners van de Astana-ploeg ging, omdat ze tijdens een trainingskamp aan de Côte d'Azur in zwarte wielerkledij rondreden, klaarblijkelijk om anoniem te blijven.

Volgens de leiding van Astana kozen deze 'men in black' voor de ongewone outfits omdat ze niet lastiggevallen wilden worden door toeristen en amateurfietsers, en niet om dopingcontroleurs te ontglippen.

"Hou eens op met al dat gefantaseer", aldus Vinokoerov in de Franse krant L'Equipe. "Men probeert ons bang te maken, maar er is helemaal niets aan de hand. Ik blijf dan ook rustig, het zijn allemaal ongegronde verdachtmakingen."