GroenLinks zoekt baan voor Pastors

Wouter (druide)
Icoon PolitiekSinds anderhalf jaar leeft Marco Pastors van een zogenoemde wachtgelduitkering. Het teren op overheidsgeld zou "een grote kwelling" moeten zijn voor hem, omdat hij als wethouder zo sterk gekant was tegen uitkeringstrekkers die geen baan onder hun niveau accepteerden. Het Rotterdamse GroenLinks-raadslid Arno Bonte heeft daarom de arbeidsmarkt afgezocht, op zoek naar een baan voor zijn oude collega.

Middels een open brief presenteert Bonte zijn bevindingen:
(...)
"Van andere Rotterdammers met een uitkering verwacht je dat ze de eerste de beste baan accepteren die ze wordt aangeboden, ook als die ver onder hun niveau ligt. Ik snap dat je jezelf gezien je veelzijdige capaciteiten wat meer tijd heb gegund in de zoektocht naar je droombaan. Maar na anderhalf jaar zoeken vind je waarschijnlijk zelf de tijd wel aangebroken om je wat breder te gaan oriënteren.

Om je een eindje op weg te helpen bij het solliciteren heb ik een aantal vacatures voor jeIcoon Opmerkelijk opgezocht van functies waar je direct aan de slag kan. Het zijn allemaal banen in de regio Rotterdam:

- Postkamermedewerker (Rotterdam)
- Strandwacht (Hoek van Holland)
- Telefoniste (m/v) (Rotterdam)
- Magazijnmedewerker (Schiedam)
- Huishoudelijke hulp (Rotterdam)
- Tomatenplukker (Maasland)
- Congiërge op een VMBO-school (Rotterdam)
- Tractorbestuurder (Hoek van Holland)

Voor alle functies wordt een gemotiveerde werkhouding gevraagd. Voor de functie van telefoniste (m/v) zoeken ze iemand 'met goede communicatieve vaardigheden en een prettige telefoonstem'. De strandwacht moet over 'een gezonde dosis lef' beschikken en voor de magazijnmedewerker wordt gezocht naar een 'doener'. Allemaal eigenschappen die jou op het lijf zijn geschreven. Ik hoop dat er iets voor je bij zit!

Veel succes met solliciteren!"


Pastors heeft eergisteren aangegeven dat zijn imago hem dwars zit bij het vinden van een baan. "Zodra je iets kritisch hebt gezegd over moslims, wordt het blijkbaar een stuk moeilijker."