'Tony Blair wordt rooms-katholiek'

Redactie
Icoon BuitenlandsTony Blair bezoekt zaterdag paus Benedictus XVI als voorbereiding op zijn bekering tot het rooms-katholieke geloof. Dit meldden verscheidene Britse kranten vrijdag. Het zijn de laatste berichten over wat de Britse premier Blair allemaal gaat doen na zijn aftreden op woensdag.

Het dagblad The Guardian schrijft vrijdag dat de 54-jarige Blair rooms-katholiek wordt, maar dat dit zeker niet officieel wordt bekendgemaakt voor hij het premierschap woensdag overdraagt aan Gordon Brown, de huidige minister van Financiën. De krant stelde dat Blair op het geloof is voorbereid door een aalmoezenier van de koninklijke luchtmacht (RAF).

Het dagblad The Daily Telegraph citeerde een bron in de entourage van de premier die zei dat dit wel een keer moest gebeuren. Blairs echtgenote Cherie en hun vier kinderen behoren tot de rooms-katholieke kerk.

Blair zou volgens Amerikaanse leiders een goede gezant voor het Midden-Oosten kunnen worden. De nieuwe Franse president Nicolas Sarkozy opperde pas dat Blair president van de Europese Unie zou kunnen zijn zodra een nieuw verdrag daar de mogelijkheid toe biedt.