Koeman op lijstje Real Madrid

Sjors (Sj0rSz)
Ramón Calderón, voorzitter van Real Madrid, heeft laten weten dat Ronald Koeman mogelijk de nieuwe trainer van de club wordt. Naast de trainer van PSV zouden ook Arsčne Wenger en Michael Laudrup op het lijstje van de preses staan.

Momenteel staat Fabio Capello nog aan het roer van De Koninklijke. Predrag Mijatovic, technisch directeur van Real Madrid, heeft de namen van Koeman, Wenger en Laudrop aan Calderón doorgespeeld. "Mijatovic bepaalt hoe we ons team gaan verbouwen", was de verklaring van de voorzitter. "Daar hoort ook de beslissing bij of we een nieuwe trainer nodig hebben en wie dat zou moeten worden."

Door de opmerkingen van Calderón staat de positie van Capello steeds meer onder druk. De trainer wist met de ploeg de landstitel van Spanje binnen te halen, maar het is nog onduidelijk of hij ook volgend seizoen op de bank zal zitten. Eerder deze week nam de oefenmeester ook al afscheid van de selectie. Bovendien liet de Italiaan in Gazzetta dello Sport weten dat hij met pensioen gaat bij een eventueel ontslag.

Eerder deze week werd de naam van Bernd Schüster naar voren geschoven. Hij zou de voornaamste kandidaat zijn om Capello op te volgen, maar de trainer heeft nog een contract bij Getafe. "We respecteren zijn huidige verbintenis", aldus Caldéron. "Maar als hij iets kan veranderen bij zijn club komt hij mogelijk ook op ons lijstje."