'AstmapatiŽnt' weigert blaastest

Icoon PolitieTegen een 26-jarige inwoner van Rotterdam is gisteren door de verkeerspolitie van het Korps Landelijke Politiedienst (KLPD) proces-verbaal opgemaakt wegens meerdere overtredingen. Zo had de man getankt zonder te betalen, negeerde hij een stopteken, reed hij onder invloed en zonder rijbewijs. Ook weigerde de man mee te werken aan een ademanalyse.

De man had ‘s morgens vroeg getankt op de rijksweg A16 ter hoogte van de gemeente Moerdijk. Hij reed hierbij weg zonder te betalen, waarna hij eerst een stopteken van de politie negeerde. Bij zijn staandehouding bleek dat hij gedronken had. De man verklaarde dat hij een 'een stuk of tien biertjes' op had maar dat hij astmapatiŽnt was, waardoor hij niet in staat zou zijn mee te werken aan de ademanalyse.

Op het bureau werd de man onderzocht door een arts, die verklaarde dat de man kerngezond was. Hij zou prima in staat zijn de blaastest zonder problemen te verrichten volgens de arts. Het is niet bekend wat de straf voor de man zal zijn.