Goesev wint op Grimselpass

De zesde etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door de Rus Vladimir Goesev. De wielrenner van Discovery Channel bekroonde in de rit, van Ulrichen naar de Grimselpass, een solo van 23 kilometer met de ritwinst. Zijn landgenoot Vladimir Jefimin behield de leiding in het algemeen klassement.

Goesev had al vanaf het begin van de etappe de regie in handen. Na vier kilometer koerrsen sprong de Rus weg en zijn aanval lag aan de basis van de totstandkoming van een kopgroep van elf renners, onder wie ook Laurens ten Dam van Unibet.com. Die kopgroep hield stand tijdens de beklimmingen van de Furkapass en de Sustenpass, maar in de afdaling van de laatste berg viel hij uiteen.

De Zwitser Martin Elmiger daalde het snelst en was als eerste bij de voet van de Grimselpass. Beat Zberg en Goesev wisten 24 kilometer voor de streep bij hem aan te sluiten. Kort daarna ging de ijzersterke Rus alleen verder. De Amerikaan Chris Horner probeerde nog wel om aansluiting bij de Rus te zoeken, maar finishde uiteindelijk op twee minuten achterstand.

Submitter:  Bron: NOS-TT