FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 21 juni 2007

Haarlemmermeer stemt in met akkoord over Schiphol

Icoon VervoerGemeente Haarlemmermeer gaat akkoord met afspraken die vorige week zijn gemaakt over extra vluchten voor Schiphol. Wethouder Michel Bezuijen van Schipholzaken zet vrijdag zijn handtekening onder het akkoord, zo kondigde hij donderdag aan na afloop van een discussie in gemeenteraad.

De luchtvaartsector kwam vorige week, onder leiding van de Groningse commissaris van de koningin Hans Alders, samen met de rijksoverheid en met bestuurders uit de regio overeen dat Schiphol tot eind 2010 maximaal 480.000 vluchten per jaar mag uitvoeren. Nu zijn dat er nog ongeveer 435.000. Door deze overeenkomst is voorkomen dat Schiphol met name de Buitenveldertbaan vanaf augustus niet meer zou kunnen gebruiken.

Lichaam Leunissen thuis

Icoon BinnenlandsHet lichaam van de onlangs gesneuvelde 44-jarige sergeant-majoor Jos Leunissen is vanavond aangekomen op de luchthaven van Eindhoven. De kist met het stoffelijk overschot werd door 8 militairen van het 11e Infanterie Bataljon Luchtmobiel uit Schaarsbergen het vliegtuig uitgedragen. De kist was bedekt met de Nederlandse vlag, zijn baret en een tekening van zijn dochter. Het lichaam van de gesneuvelde militair werd na een korte ceremonie overgedragen aan de familie.

Een militair die een plateau vol met medailles van de gesneuvelde droeg liep achter de militairen met de kist aan. De stoet ging door een erehaag die gevormd werd door ruim veertig collega's van het 13 Infanterie Bataljon Luchtmobiel uit Assen en de helikopterinstructiegroep uit Schaarsbergen. Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn en Commandant der Landstrijdkrachten Peter van Uhm en de commandant Luchtmobiele brigade Marc van Uhm waren namens de legerleiding aanwezig.

Leunissen zal dinsdag in besloten kring gecremeerd worden met militair eerbetoon. Dit gebeurt op verzoek van de familie.

Seks met dronken vrouw in UK binnenkort strafbaar

Icoon OpmerkelijkIn Engeland geldt seks met een dronken vrouw binnenkort wellicht als verkrachting. Deze week wordt hierover een wetsvoorstel gepresenteerd.

Het wetsvoorstel verklaart vrouwen in dronken toestand ontoerekeningsvatbaar. Mannen lopen hierdoor de kans aangeklaagd te worden voor verkrachting, ook al had de vrouw op dat moment ingestemd met seks.

Wanneer de wet wordt aangenomen, is de man verantwoordelijk om vast te stellen of een vrouw nuchter is. Alleen dan kan hij achteraf niet veroordeeld worden voor verkrachting.

De voorzitter van het UK Men’s Movement raadt mannen aan om instemming met seks vast te leggen met een mobieltje. Dit voorkomt veel gedonder achteraf.
Met dank aan speedrazor3 voor de submit.

GTA IV details uit Turkije [update, hoax?]

Tegenwoordig zie je ze vaker voorbijkomen dan muggen in de zomer; details van GTA IV. Ondanks dat Rockstar nog steeds geheimzinnig doet over hun aankomende blockbuster komen er toch met grote regelmaat kleine feitjes boven water. Dit keer de eer aan het officiële Turkse Xbox 360 magazine.

- Het bloed in GTA IV zal beter geanimeerd worden. Tevens zullen vijanden realistisch reageren op hun verwondingen. Schiet je bijvoorbeeld in hun schouder dan zullen zij deze vastpakken.

- Niko, het hoofdpersonage, zal constant door kunnen blijven rennen, in plaats van korte sprintjes trekken. Wel zal dit langzamer zijn dan in de vorige GTA's.

- Voertuigen zullen niet a la Hollywood uit elkaar knallen als je ze te erg in de prak hebt gereden.

- GTA IV zal net als San Andreas een RPG element bevatten. Zo zul je beter worden naarmate je een bepaalde activiteit vaker doet. Denk hierbij aan een beter richtvermogen als je vaak schiet of betere controle over het stuur als je vaak rijdt.

- De Rumble in de Xbox 360 controller zal trillen bij elke voetstap.

- Qua wapens zit het met GTA IV wel goed. De rocketlauncher en de vlammenwerpen maken hun rentree.

[update]

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het hier om een hoax en is alle bovenstaande informatie vals. Wij kunnen op dit moment nog geen zekerheid bieden over de bron en het waarheidsgehalte van de gegeven GTA IV feiten, maar zullen jullie natuurlijk zo goed mogelijk op de hoogte houden.

Film: Still Life

De bouw van de prestigieuze Three Gorges Dam in China zorgde voor een noodgedwongen volksverhuizing van meer dan een miljoen mensen en het verlies van tientallen eeuwenoude dorpen en steden. Zo staat de historische stad Fengjie onder water, terwijl het nieuwe centrum nog niet klaar is. Regisseur Jia Zhang-Ke (The World) maakt met het subtiele drama Still Life (Sanxia haoren) een analyse van het huidige China. De transformatie van oud naar modern, en van het communisme naar een markteconomie betekenen een ingrijpende verandering voor de bevolking. Zhang-Ke schetst een beeld van de invloed ervan op een aantal individuen.


Ancic meldt zich af voor Wimbledon

Mario Ancic doet niet mee aan Wimbledon. De als achttiende geplaatste Kroaat trok zich vandaag terug. Hij kampt met de ziekte van Pfeiffer.

Ancic staat nog altijd te boek als de laatste speler die Roger Federer versloeg op Wimbledon. Hij was vijf jaar geleden als groentje bij zijn grandslamdebuut in de eerste ronde te sterk voor de toen als negende geplaatste Zwitser.

De 23-jarige Ancic sukkelt al enige tijd met de ziekte van Pfeiffer. Hij meldde zich vorige maand al af voor Roland Garros en deze week voor de Ordina Open in Rosmalen.

Steve Brown: afgelopen met Peter R. de Vries

Steve BrownOud-hasjhandelaar Steve Brown zegt dat hij vastbesloten is om misdaadjournalist Peter R. de Vries te ontmaskeren. Volgens Brown is De Vries al meer dan 20 jaar een 'maffiajournalist'. Brown beweert dat De Vries hand en spandiensten verricht voor 'bepaalde misdaadgroepen'. "Het is afgelopen met Peter R. de Vries", aldus Brown.

Brown wil Peter R. de Vries "eens stevig aan de tand voelen". De Vries wil echter niet met Brown praten en daarom besloot Brown hem gisteren op te wachten voor de Melkweg. De Vries had daar een spreekbeurt tijdens 'De avond van het spannende boek'. Het kwam tot een fysieke confrontatie.

Een opgefokte Brown zei vlak voor het opstootje voor de camera's van CampusTV: "Het is jammer dat ik 'm nog niet tegen gekomen ben, want ik had 'm graag aan de tand gevoeld. Dan was hij eens een paar tanden kwijtgeraakt."

Enkele ogenblikken later kreeg Brown De Vries in het vizier en stormde hij op hem af met de woorden: "Hé kerel, na al die jaren. Nou zie ik je een keer, hè? Laffe hond. Mij in de val lokken voor je maffiavriendjes. Laffe hond. Schiet op, ga weg, vieze vuile laffe hond. Nou heb je geen maffiajournalisten bij je, hè?"

Om zijn woorden kracht bij te zetten gaf hij de misdaadverslaggever een trap tegen zijn achterste en duwde hij hem een aantal keer. De Vries bleef rustig en zei alleen "Ga weg." en "Daag me niet uit.". De beveiliging van de Melkweg begeleidde De Vries uiteindelijk naar binnen.

Brown en De Vries hebben al jarenlang een vete. In een geruchtmakende televisie-uitzending in de jaren '90 legde De Vries met een verborgen camera vast hoe Brown allerlei belastende verklaringen aflegde over zijn afperspogingen bij enkele weekbladen. De Vries zette daarna een val. In zijn programma was te zien hoe Brown voor 15.000 gulden valse getuigenissen kocht om De Vries zwart te kunnen maken.

De Vries heeft laten weten geen aangifte te zullen doen bij de politie naar aanleiding van de confrontatie van gisteren. "Hier past alleen maar medelijden. Brown is altijd bezig mij te belasteren. Hij wist dat ik hier zou zijn. Zo'n actie zegt veel over hem."

Videobeelden van het voorval vind je op CampusTV en bij AT5. Bekijk ook de weblog van Steve Brown.

Steve Brown belaagt Peter R. de Vries
Steve Brown belaagt Peter R. de Vries

Nieuw dopingschandaal is in de maak

De UCI pakt de dopingperikelen in het wielrennen grondig aan. De wereldwielrenbond onderzoekt een aantal grote namen die over ruim twee weken aan de start verschijnen van de Tour de France. De uitslagen van de controles zouden 'niet negatief' zijn.

Een aantal renners is onlangs diverse malen onaangekondigd gecontroleerd op doping. "We onderzoeken zes tot zeven wielrenners vanwege verdacht gedrag", stelt Anne Gripper van het anti-dopingbureau van de internationale wielerunie.

De UCI begon het onderzoek na een tip. Het kreeg onlangs informatie over een aantal toprenners die op vreemde locaties trainingsstages hielden. De renners zouden tijdens deze trainingen een vreemde uitrusting dragen, meldt Gripper.

"Sommige coureurs zijn al drie of vier keer gecontroleerd. We onderzoeken deze monsters en deze zijn niet allemaal negatief."

Gripper weigerde namen te noemen omdat de B-stalen nog niet zijn onderzocht. Wel liet hij weten dat de meeste resultaten hiervan voor de start van de Tour op 7 juli in Londen bekend zijn.

4real is geen naam

Icoon OpmerkelijkNadat er eerder in Zweden ophef was ontstaan over de naam Metallica voor een baby, is er nu in Nieuw-Zeeland een discussie over een voornaam voor een pas geborene. Het zoontje van de ouders Pat en Sheena Wheaton mag geen 4real worden gedoopt omdat er een cijfer in de naam voorkomt. In Nieuw-Zeeland zijn zulk soort namen verboden.

De twee kwamen op het idee om hun zoontje zo te noemen toen ze voor de eerste keer de echo zagen van hun liefdesbaby. 'For real' betekent zoiets als 'heus' of 'echt waar'. "De meeste mensen moeten er een babynamenboek op naslaan om erachter te komen wat een naam betekent", zei Pat Wheaton. "Met deze naam weet iedereen tenminste wat het betekent." Dit verklaarde de trotse papa op de zender TV one.

De burgerlijke stand is nog in onderhandeling met het echtpaar over het verbod omdat de regels gebieden dat bijzondere namen per geval worden bekeken. Het verbod is dus nog niet definitief aldus een woordvoerder. Mocht het verbod wel doorgezet worden, zal het kind de naam Real krijgen.

In Nieuw-Zeeland hebben ouders twee maanden de tijd om hun boreling aan te geven bij de burgerlijke stand, in Nederland is die termijn drie werkdagen.

Zatte vrouwen willen sexshop in de fik steken

In het Zweedse Malmö zijn twee vrouwen op heterdaad betrapt toen zij een sexshop in de brand wilden steken. Over de motieven van het Zweedse duo van 23 en 26 jaar tast de politie nog in het duister. Al is het wel zeker dat de vrouwen onder invloed van drank waren.

"Ze probeerden brand te stichten met een telefoonboek", aldus politiewoordvoerder Lars-Håkan Lindholm. Een voorbijganger zag het tweetal bezig hun snode plan uit te voeren, en belde de politie. Omdat de vrouwen nog onder invloed van wodka verkeerden, kon de politie nog geen zinnig woord uit hen krijgen. Ze zijn al wel verdacht van poging tot brandstichting. "Maar het was absoluut geen succesvolle poging, eerder een klungelachtige", besluit Lindholm.

Spitsstroken open bij dreigende files

Icoon FileWanneer er een file dreigt te vormen gaat er per direct een spitsstrook open, als het aan minister van Verkeer Camiel Eurlings ligt. Eerder had hij al gezegd dat de vaste sluitingstijden moeten verdwijnen.

Op dit moment gaan de spitsstroken al open wanneer er op één rijstrook vijftienhonderd voertuigen rijden. Dit gebeurt nu tegenwoordig ook buiten de reguliere tijden. Dit is volgens Eurlings nodig vanwege het vele onderhoud aan de wegen.

Bij een ongeluk of een pechgeval gaat de extra rijstrook per direct dicht. Wanneer het slecht weer is gaat de extra rijstrook ook niet open. Via de camera's is er dan slecht toezicht te houden.

[Update] Screens van vervormbaar terrein Sega Rally

Zoals al eerder aangekondigd zal Sega deze herfst de legendarische rallygame Sega Rally een compleet nieuwe jas aanmeten en deze uitbrengen op de PS3, 360, PC en PSP.

Het grootste wapenfeit (bij de next-gen versies van de game) is dat de track nooit twee keer hetzelfde is. Sega richt zich namelijk op een realistische weergave van het vervormen van terrein. Een game als bijvoorbeeld Colin McRea Dirt geeft bijvoorbeeld wel over verschillende laps de sporen van de auto's weer, maar doet dit met behulp van slimme texture trukjes waardoor het terrein zelf niet vervormt.

Een reden waarom dit gebeurd is omdat de meeste racegames tegenwoordig nog werken met een grid met polygonen van 1 meter groot waarop gereden wordt. In Sega Rally zal daarentegen gereden worden op een grid met polygonen van van 6 centimeter, waarmee met gemak echt vervormd terrein gemaakt kan worden. De wielen van de auto alleen al staan met minimaal 12 polygonen tegelijkertijd in contact, en door de hoge refreshrate van de physicsengine zal de track ook daadwerkelijk veranderen. Hobbels zullen ontstaan, en als er bijvoorbeeld als een spoor is gemaakt op een stuk weg met grind erop zal er snelheidswinst te behalen zijn door het spoor netjes te vormen.

Om dit te laten zien heeft Sega enkele screenshots vrijgegeven met hierop het verschil op 1 bepaald punt in een track, na verschillende laps. Ook zijn deze screens in wireframe meegegeven, zodat goed te zien is hoe het terrein zich vervormt.

De game wordt in de herfst verwacht voor zowel de PS3, 360, PC als PSP.



Links de track voor het racen, rechts na drie rondes



Linksboven de track voor het racen, Met daarna telkens een lap erop gereden

Update

Via de site Xboxyde zijn er nog een aantal screenshots gevonden. In een interview werd nog verteld dat beide systemen hun voor- en nadelen hebben tijdens de ontwikkeling maar dat beide versies er hetzelfde uit zullen zien. We're very happy - the game looks identical on both platforms; the feature-set is exactly the same. We've sat them side by side and you're really hard-pushed to tell the difference.

PS3-screens:






360-screens



Wessels naar halve finale Ordina Open

Peter Wessels heeft zich verrassend geplaatst voor de halve finale van het Ordina Open. De Amsterdamse nummer 488 van de wereld versloeg de Spanjaard Tommy Robredo die de mondiale nummer zeven is.

Robredo die het hele toernooi nog niet overtuigde maar wel won, begon vrij goed aan de partij. Wessels leek zenuwachtig en kreeg geen kans op de service van Robredo. Vanaf 3-3 in de eerste set lukte het Wessels wel. Twee breaks volgden en Wessels won de set met 6-3.

In de tweede set brak Wessels de Spanjaard nog een keer. Zodat ook de tweede set met 6-3 gewonnen werd. Op matchpoint kreeg Wessels een foute call van de lijnrechter, middels Hawk Eye liet hij die fout rechtzetten. Op het extra matchpoint dat volgde maakte hij alsnog de partij uit.

In de halve finale speelt Wessels tegen de winnaar van de partij Becker - Dupuis.

'Verbod op porno en alcohol voor Aboriginals'

BuitenlandsDe regering van Australië wil een verbod op alcohol en pornografie in gebieden die onder Aboriginal-bestuur vallen. Een verbod moet volgens de Australische premier John Howard seksueel misbruik van kinderen tegengaan.

Vorig week werd er een rapport geopenbaard waarin de noodklok werd geluid over kindermisbruik in Aboriginal-gemeenschappen. Alcoholisme wordt in het rapport als grote boosdoener gezien. ''Dit is een nationale noodsituatie. We hebben te maken met een groep jonge Australiërs voor wie het concept jeugd en onschuld onbekend is'', aldus Howard.

Australië is verdeeld in deelstaten en territoria en de regering heeft in de territoria meer te zeggen dan in de deelstaten. Het verbod zou moeten gelden in circa de helft van het Northern Territory. Dat zijn gebieden die de afgelopen 30 jaar onder Aboriginal-bestuur zijn geplaatst.

Law and Order game uit de schappen gehaald in GB

Vanwege een verwijzing naar de moord op James Bulger is een game van Law en Order uit de Britse schappen gehaald. In het spel is op de achtergrond een foto te zien met het beruchte shot van James die aan de hand van twee tienjarige jongens het winkelcentrum uitloopt.

De moeder van James Bulger heeft protest aangetekend tegen de foto in het spel. "Using that terrible picture of James as part of a game is sick" aldus de geschokte moeder. Legacy Interactive, de producent van Law and Order: Double or Nothing heeft verontschuldigingen aangeboden en beloofd de shot uit de game te halen. De Britse distributeur heeft de exemplaren van de game (met daarin de foto) uit de handel gehaald.



In de rechter bovenhoek is de foto te zien

Nederlandse held moet 14 jaar Braziliaanse cel in

Icoon OpmerkelijkMarc van Roosmalen, door Time Magazine in 2000 nog uitgeroepen tot ‘held van de planeet’, is in Brazilië veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf wegens apendiefstal en biopiraterij. De beschuldiging is onder meer dat hij geen vergunning heeft aangevraagd voor de apenopvang die hij bij zijn woning in het Braziliaanse Amazonegebied heeft. De primatoloog, die diverse nieuwe apensoorten ontdekte waaronder ook de Callicebus Bernhardi, is in hoger beroep gegaan tegen zijn straf.

Directeur David van Gennip van de stichting AAP in Almere “Het zijn die nevenactiviteiten en zijn bevlogenheid die Van Roosmalen nu nekken,. Hij was een 'pain in the ass' voor de houtkap- en sojabedrijven in Brazilië, die grote belangen hebben in het Braziliaanse regenwoud.” Bert de Boer, directeur van De Apenheul in Apeldoorn verklaart: "Een groot natuurbeschermer en dan nog bevlogen ook. Dat zijn dingen waarmee je in Brazilië heel voorzichtig moet zijn". Zijn vermoeden is dat grote bedrijven de overheid hebben omgekocht om iets te ondernemen tegen Van Roosmalen.

Met dank aan Glacier voor de submit.

Oppositie wil af van verbod op kweken embryo's

Icoon MedischVoor onderzoek naar erfelijke aandoeningen zouden wel embryo's gekweekt mogen worden. Ook voor onderzoek met therapeutisch klonen zou een uitzondering op het bestaande kweekverbod gemaakt mogen worden.

Met deze voorstellen probeerde de oppositie vandaag gaten te schieten in het verbod, dat de komende kabinetsperiode niet opgeheven zal worden.

De Tweede Kamer praatte vanmiddag met staatssecretaris Jet Bussemaker (Volksgezondheid, PvdA) over de Embryowet. Die moet aangepast worden om het verbod de komende vier jaar te kunnen verlengen. In het regeerakkoord hebben CDA, PvdA en ChristenUnie dit afgesproken. Oppositiepartijen VVD en SP deden voorstellen om het verbod af te zwakken, maar willen er net als D66 eigenlijk helemaal vanaf.

Kijken in de camera, Pluisje begon ermee

Op het EK 2007 lijkt het zowaar een soort van trend te worden. Scoren, naar de zijkant lopen en vervolgens in de camera kijken en dan wat roepen of uitbeelden. De Engelsman Lita deed het vorige week. En vanavond kreeg het camera-juichen navolging door de Servische doelpuntenmaker Mrdja. De uitvinder van het camera-juichen is niemand minder dan Diego Maradona. Exact 13 jaar geleden keek Pluisje met ogen die vuur spuwden in de camera

De selectie van Argentinië voor het WK van 1994 is een bonte. Op het WK 1994 keert Claudio Caniggia terug in de selectie van Argentinië. De blonde Argentijn is dan 13 maanden geschorst geweest vanwege het gebruik van cocaïne. Caniggia wordt weer samengebracht met Diego Maradona. Die is einde 1993 weer teruggekeerd op de internationale velden. 18 maanden is de geniale voetballer geschorst geweest vanwege drugsbezit.

Beide spelers zijn er weer bij als voor Argentinië op 21 juni het WK in Amerika begint. Maradona start op het middenveld. Hij is al een dagje ouder en verdedigen is niet zijn grootste hobby. Vandaar dat Pluisje wordt omringd door Redondo en Simeone. Zodoende zijn er genoeg defensieve spelers om Maradona heen verzameld. Maar met naast Maradona, spelers als Caniggia, Batistuta en Balbo in het elftal heeft Argentinië gewoon een sterk en aanvallend creatief elftal. Tonny Bruins Slot bestempelt in Voetbal International de Argentijnen zelfs als gevaarlijker en completer dan de Brazilianen.

De defensieve voorzorgsmaatregelen van Basile zijn tegen Griekenland eigenlijk niet nodig. De Grieken, waar Nikos Machlas in de spits staat, spelen ontstellend zwak. De mannen van de Balkan zijn al blij dat zij überhaupt voor het eerst in de historie een eindronde hebben gehaald. Het WK is al over voor de Grieken voordat ze er eenmaal aan begonnen zijn en zo spelen ze ook.

Niet Maradona maar Gabriel Omar Batistuta is de grote man aan de kant van de Argentijnen. De pure spits scoort driemaal in de wedstrijd. Maradona maakt echter wel een goal. In de zestigste minuut krult Maradona in een druk strafschopgebied de bal over de Griekse defensie.

De goal is zondermeer knap. Maar wat veel meer beklijft, is de blik van Maradona na de goal. Maradona rent in het bijzonder vochtige Foxboro Stadium in Boston met rollende ogen naar de camera. Zijn mond gaat open, hij schreeuwt het uit. De aderen staan opgezwollen op zijn slapen. Maradona is blij. Maar blij is eigenlijk niet het goede woord. Het is een combinatie van pure ontlading en ongeremde woede.

Geschrokken veren miljoenen mensen thuis op de bank terug. Chips en bier worden geknoeid. Maradona staat zo dicht op de camera dat je zowat zijn vullingen kunt tellen.

De blik van Maradona lijkt een afrekening met iedereen die hem de afgelopen jaren voor de voeten liep. Anderhalf jaar kon hij niet voetballen. Belangrijker nog: maarliefst zeven jaar scoorde hij niet voor Argentinië. De ontlading is dus verklaarbaar.Toch fronsen vele toeschouwers de wenkbrauwen. Wat ze zien is een afgetrainde maar ook een wel heel onguur kijken vedette. Kort na de wedstrijden zijn de woorden “doping” en “onder invloed” dan ook veel gebruikt.

Ook tegen de Nigerianen speelt Maradona nog mee. Argentinië wint tegen Nigeria met 2-1. Maradona speelt beter dan tegen Griekenland. De wedstrijd tegen Nigeria is ook meteen de laatste WK-wedstrijd van Maradona. Maradona wordt na de wedstrijd tegen de Afrikanen uitgeloot voor de dopingcontrole. De Argentijn levert vervolgens zijn fatale plasje af.

Op 29 juni, één dag voor de laatste poulewedstrijd, wordt Maradona uit het toernooi gehaald. De FIFA verklaart dat Maradona betrapt is op het gebruik van onder andere Efedrine. Maradona spreekt van een complot. Niets is echter minder waar. Snel wordt duidelijk dat de Argentijn een mix van stimulerende middelen heeft gebruikt om in zes weken 14 kilo af te vallen.

Rolstoeler pleegt overval met kunstpoot

Een aan een rolstoel gekluisterde Amerikaan heeft een uniek wapen in de strijd gegooid om een biertje te bemachtigen. De lamme gaf de 21-jarige Antonio Jennis uit Orlando een tik met een kunstbeen. Naast een biertje nam de rolstoeler ook nog dertig dollar mee.

"Ze waren met twee, Woody en Walter. Woody zat in de rolstoel en gaf me een klap met zijn kunstbeen", jammert het slachtoffer. Mocht Woody worden gepakt, dan staat hij al met één been in de gevangenis. Waarschijnlijk zal hem dan het plegen van een gewapende overval ten laste worden gelegd. "Als een object als dreigmiddel wordt gebruikt bij een overval, dan gaat het om een gewapende overval. In dit geval geldt dat ook voor het kunstbeen dat in deze wordt beschouwd als een wapen", zegt politiewoordvoerster Barbara Jones.

Maak van je oude radio iets nieuws

Nog even en de schoolvakanties barsten weer los, vermoeide moeders door vervelende kinderen, kortom niemand gelukkig. Maar een ding vinden kinderen van alle leeftijden leuk, knutselen. Maar dan wel een beetje bij de tijd graag, geen gepunnik of borduren, nee iets met electronica en displaytjes.

Kortom de slimme moeder of het vervelende kindje gaat deze zomer een ouderwetse radio omtoveren in een WiFi radio.

Riquelme keert niet terug bij Villarreal

Juan Riquelme vervolgt zijn loopbaan niet bij Villarreal CF. Villarreal-directeur Jose Manuel Llaneza heeft gezegd dat de Argentijnse middenvelder, die momenteel op huurbasis voor Boca Juniors in zijn geboorteland speelt, niet meer terug hoeft te komen.

"We zijn hier heel duidelijk in geweest", aldus Llaneza. "We onderzoeken de beste mogelijkheid om hem te verkopen. Er zijn aanbiedingen, maar daar moeten we nog goed naar kijken." Het contract van Riquelme bij Villarreal loopt nog tot medio 2009.

Gisteren hielp Riquelme Boca aan de Copa Libertadores door beide goals te maken in de 2-0 overwinning op Grêmio.

Coalitie wil verbod op game Manhunt-2

GamesNiet alleen de PvdA, maar ook het CDA en de ChristenUnie willen een verbod op het extreem gewelddadige computerspel Manhunt-2. De coalitiepartijen in de Tweede Kamer zitten wat dat betreft op één lijn. Gisteren werd al bekend dat PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem aan minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie, CDA) heeft gevraagd te bekijken of een verbod juridisch haalbaar is.

De ChristenUnie noemt het spel ''verderfelijke troep''. CDA-Kamerlid Joop Atsma ziet mogelijkheden voor een verbod. ''Als het aanzet tot geweld, dan moet het volgens de Mediawet worden verboden,'' aldus de CDA'er. Dijsselbloem noemt Manhunt-2 ''extreem gewelddadig en sadistisch''. Hij vindt bovendien dat dit soort computerspellen bijdraagt aan ''het normaal worden van geweld in ons dagelijks leven''.

Groot-Brittannië heeft de game al verboden. De Britse keuringsdienst voor games BBFC vindt dat het spel continu aanmoedigt om te moorden en noemt het extreem sadistisch. Tegen het verbod is beroep aangetekend. In afwachting daarvan is de introductie van het spel in Nederland uitgesteld, omdat de distributeur ''een gelijktijdige introductie'' wil.

In Manhunt-2 kruipt de gamer in de huid van een moordenaar die zoveel mogelijk mensen op gruwelijke wijze moet afslachten.

Overigens hebben Nintendo en Sony laten weten dat zolang Manhunt-2 de leeftijdsgrens 18 jaar en ouder meekrijgt, ze niet van plan zijn om de game uit te geven. In Amerika kreeg de game de rating van 'Adult Only'. Als deze rating blijft staan dan is het spel dus niet bespeelbaar op de Nintendo Wii of op de PlayStation 2.



Meer screenshots uit Manhunt-2

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Asiel voor Libanese katten in Nederland

OpmerkelijkOp initiatief van een dierenasiel in Den Helder zijn er vandaag vijf katten uit Libanon naar Nederland gehaald. Het gaat om 'oorlogslachtoffertjes' van de strijd die Israël daar vorig jaar voerde. De dieren zijn gered door de 'Suicide Girls', de enige dierenwelzijnsorganisatie in Libanon.

De vijf asielzoekers kwamen vanochtend onder de nodige mediabelangstelling aan op Schiphol. Ze zijn direct ondergebracht bij hun nieuwe baasjes.

Op het initiatief is kritiek gekomen van onder meer Jacqueline Veldhoven van de Dierenbescherming Haarlem en omgeving. Zij noemt het onnodig dat dieren de halve wereld over worden gesleept. Temeer omdat de dierenasiels in Nederland al overvol zitten.

Dekker succesvol in Zwitserland

De zesde etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Thomas Dekker. De Raborenner sprong op iets meer dan een kilometer voor de finish weg uit een 9 man sterke kopgroep en werd niet meer achterhaald.

Vanwege de slechte weersomstandigheden werd de oorspronkelijk 190 km lange rit tijdelijk stilgelegd. De met 95 km ingekorte koers werd om 15.00 uur vanmiddag hervat. De Nufenenpass (buitencategorie) was geschrapt, maar de twaalf kilometer lange slotklim naar Crans Montana bleef wel in het programma.

Peña en Weissinger, die op tachtig kilometer van de streep demarreerde, werden op die Crans Montana (gemiddeld stijgingspercentage
7,8) ingerekend. Daarna probeerden verschillende renners weg te komen, maar het lukte niemand op Thomas Dekker na.

SEGA en Bioware maken Sonic RPG

SEGA en Bioware hebben aangekondigd dat ze samen een game voor de Nintendo DS gaan maken. De game zal een RPG zijn en Sonic zal de hoofdrol hebben. Vooralsnog is de titel simpelweg 'Sonic RPG'. De game zal in 2008 ergens in de winkels liggen.

SEGA: BioWare is one of the hottest names in RPG development in the world. Everyone at SEGA has huge confidence that Sonic is in the safest of hands, and that BioWare can create the ultimate handheld RPG experience for gamers of all ages

Bioware: We're thrilled to be working with SEGA on Sonic, one of the industry's most enduring and compelling icons. As huge fans of Sonic ourselves, we're committed to delivering a truly amazing story-driven experience within the Sonic universe, focusing on capturing the character's broad appeal and placing him in a completely original adventure

Beide bedrijven zijn dus erg trots op de samenwerking. Laten we hopen dat ze dat enthousiasme in de game kunnen stoppen en een must-have kunnen creëren.

Ultraorthodoxe jood met bom bij homoparade

De politie in Jeruzalem heeft een ultraorthodoxe joodse man opgepakt, die explosieven bij zich droeg. De 32-jarige radicaal droeg een tas met daarin een zelfgemaakte bom die hij wilde achterlaten op de route van de homoparade, die vandaag in de hoofdstad gehouden wordt.

Dit meldde de Israëlische krant The Jerusalem Post  op zijn website. De man had een kleine bom gemaakt die hij in de bosjes wilde laten afgaan met het doel mensen bang te maken en weg te jagen, aldus een woordvoerder van de politie.

Honderden religieuze conservatieven hebben protestacties op touw gezet tegen de homoparade, die vanmiddag van start ging. In de ultrareligieuze joodse wijk Mea Shearim arresteerde de politie eerder op de dag vijftien demonstranten die stenen gooiden naar agenten.

Bronnen melden dat de parade ongeveer 7000 agenten, 1500 demonstranten en naar schatting ten minste 2000 homosympathisanten op de been heeft gebracht.

Wegmisbruiker gesnapt op weg naar rijexamen

Icoon OpmerkelijkEen 23-jarige mannelijke snelheidsduivel uit Barendrecht is vandaag van de weg gehaald omdat hij met 146 kilometer per uur op weg was naar zijn rijexamen. Hij reed in een auto die hij had geleend en had dus nog geen rijbewijs. Hij verklaarde haast te hebben omdat hij moest afrijden.

Het is niet bekend of de snelheidsduivel uiteindelijk zijn rijbewijs heeft gehaald. De man reed in een Volkswagen Golf GTI, waarmee hij niet alleen te hard reed, ook haalde hij twee keer rechts in op de snelweg A16. De examenkandidaat zei dat hij de politieauto wel had zien rijden, maar dat hij dacht dat de politieauto niet meer bij hem zou komen. De man werd opgehaald door zijn rij-instructeur, die hem op vertoon van zijn oproep voor het examen mocht meenemen naar het examencentrum.

Gamerchicks gezocht

Het bedrijf GX, een onafhankelijke leverancier in Nederland van producten en oplossingen voor web content management, is een nieuwe reclamecampagne gestart. Zij zijn namelijk op zoek naar een topteam bestaande uit vrouwelijke gamers.

Het gaat hierbij dan uiteraard niet om vrouwen die patience spelen op hun PC, maar het gaat hier meer om games zoals Unreal Tournament 2004, Quake4, Call of Duty 2 en Counterstrike.



Dus heb je zin om prijzen te winnen en ben je een vrouwelijke gamer?
Meld je dan aan op deze website.

Slachtoffer Apeldoorn is 47-jarige ondernemer

MisdaadDe man die vanmorgen in Apeldoorn bij basisschool Berg en Bos werd doodgeschoten, is de 47-jarige ondernemer Gert Nijkamp. Hij bezat in Apeldoorn een muziekhandel.

Nijkamp werd vanochtend rond 08.50 uur onder vuur genomen toen hij de school verliet. Hij had net zijn zoontje (6) naar school gebracht.

De dader, die vermoedelijk op een scooter reed en gekleed was in regenkleding, loste drie schoten op het Nijkamp. Volgens ooggetuigen wachtte hij het slachtoffer op.

De politie zei vandaag tegenover de NOS dat het waarschijnlijk geen liquidatie of afrekening in het criminele circuit betreft. Volgens de politie was er wel een conflict tussen het slachtoffer en een andere inwoner van Apeldoorn. Of dat de achtergrond is van deze schietpartij, is vooralsnog onbekend. De onbekende dader is nog voortvluchtig. De familie van het slachtoffer denkt dat het motief van de schietpartij in de zakelijke sfeer moet worden gezocht.

In maart berichtte de Stentor dat Nijkamp in conflict lag met de eigenaresse van coffeeshop De Palm. Nijkamp wilde als eigenaar van het pand waarin de coffeeshop is gevestigd, het gebouw gebruiken om er een gokhal in te starten. De huurder van het pand, Sevim Özyurt - Melek weigerde echter haar coffeeshop op te doeken. Nijkamp verloor een kort geding over deze kwestie.

Met dank aan Drumkruk voor de submit.

Rockstar stelt Manhunt 2 uit vanwege ESRB-rating

Door de in Amerika verkregen rating van Adult Only voor de game Manhunt 2 heeft Rockstar besloten de game voor onbepaalde tijd uit te stellen. Dit, omdat de game nu niet uitgebracht kan worden op de PlayStation- of Nintendoconsoles. Beide bedrijven hebben namelijk een policy, waarin staat dat bedrijven geen licentie krijgen voor AO-games. De enige console die dan overblijft is die van Microsoft en uiteraard de PC, maar zelfs dat zou geen fijne launch zijn, omdat ook nog eens veel Amerikaanse winkels geen games verkopen die van de ESRB een AO-rating hebben gekregen. Het bedrijf zou de game dus vrijwel niet kwijt kunnen aan winkelketens.

Dit alles zorgt dat Rockstar maar een beperkt aantal keuzes heeft voor de launch van de game.
A. De gok nemen en gewoon uitbrengen voor de PC en Xbox 360, al moet die dan wel eerst ontwikkeld worden, en dan maar hopen dat er genoeg winkels zijn die de game willen verkopen.
B. De inhoud aanpassen of overleggen met de ESRB om de rating te veranderen.
C. De game annuleren.
Omdat het eerste en het laatste eigenlijk geen reële opties zijn, zal het bedrijf dus waarschijnlijk de inhoud van de game minder gewelddadig moeten gaan maken, om die toch uit te kunnen brengen.

Het is niet alleen in Amerika dat Rockstar problemen heeft met de game, ook in de rest van de wereld struikelen politici over elkaar, met statements dat de game geband moet worden. Al eerder gebeurde dat in landen als Duitsland, Ierland, Italië en Engeland en ook in Nederland wil PvdA-kamerlid Jeroen Dijsselbloem: "dit extreem gewelddadige en sadistische spel verbieden". Het gaat zelfs zo ver dat er mensen zijn die voor dit soort games Europese afspraken willen maken.

Rockstar zoekt al jarenlang de grens op van wat wel en niet kan. Veel van hun games zorgden al voor relletjes binnen de politiek en vaak leverde ze dit flink extra verkoopcijfers op. Helaas voor het bedrijf hebben ze dat geluk niet deze keer, ze moeten dus nu gokken of een compromis sluiten.

Franse atheïstische radicalen eisen vernielingen op

Icoon Misdaad Een duistere antireligieuze groep verwant aan de heavy metal muziekscene heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor meerdere aanslagen op christelijke gebouwen en heiligdommen in Bretagne, in Frankrijk. Dit maakte de politie vandaag bekend.

In een brief aan een lokale krant maakt de groep zichzelf bekend als ''True Armorik Black Metal'', of TABM. De ongelovigen portretteren zichzelf als ''extremistisch en antikerkelijk''. ''We zullen opnieuw toeslaan, en opnieuw, en opnieuw, en opnieuw'', valt in de brief te lezen.

De politie, die naar aanleiding van recente zeer ernstige vernielingen van christelijke objecten jacht maakt op een groep satanisten, neemt de brief zeer serieus. Deskundigen onderzoeken het epistel.

Afgelopen week werd een eeuwenoude kapel in lichterlaaie gezet. Ook werden meerdere kruizen en fonteinen in de regio gesloopt.

Dragon Blade : Wrath of Fire aangekondigd

Er is een nieuwe Wii-game aangekondigd, exclusief voor de Wii. De game heet Dragon Blade: Wrath of Fire en staat gepland voor een release eind 2007.

Dragon Blade vertelt het verhaal van een jonge avonturier die zes legendarische stukjes zoekt die samen de 'Dragon Blade' maken. Elk van de stukjes bezit de ziel van een draak. Het uiteindelijke zwaard moet een wapen worden dat al het kwaad kan uitroeien.

De game zal spelen als een soort God of War en is dus flink gefocust op combat en minder op diepgaand avontuur. Dragon Blade kent uiteraard specifieke Wii controls en je zal flink moeten gaan zwieren en zwaaien. Sam Guilloud, product manager voor D3 Publisher of America zegt het volgende:

We really want the player to have an arcade experience by just getting involved in the game. We want them to feel like they're the ones kicking ass, rather than spending too much time looking for 'jars of honey,' playing mini-games, or doing side quests. It's about getting them involved in the game, and letting them really take it to the enemies. There's really not a lot of content on the Wii that's actually 'action-oriented.' There's a ton of family games and casual games, a lot of sports titles and first-person shooters, but there isn't really a good hack-'n-slash game that lets people go nuts and really kick ass.

Op dit moment zijn er nog geen screens van de game, maar IGN heeft wel een filmpje; *KLIKKERDEKLIK*

Safina naar halve finale Rosmalen

Dinara Safina staat in de halve finale van de Ordina Open. De Russin, die in de tweede ronde te sterk was voor Michaëlla Krajicek, kende relatief weinig moeite met haar tegenstandster, Flavia Pennetta. De Italiaanse was binnen een uur uitgeschakeld (6-1, 7-5).

In de halve finale moet Safina het opnemen tegen de winnares van het duel tussen de als eerste geplaatste Jelena Jankovic uit Servië en Alona Bondarenko uit Oekraïne. Krajicek wist het toernooi in het Brabantse Rosmalen vorig jaar op haar naam te schrijven.

Inhoud collector's edition Stranglehold bekend

Toen bekend werd dat de Collectors Edition PlayStation 3-versie van Stranglehold gratis een kopie van een van de beste actie films ooit, HardBoiled, zou bevatten, werd het voor 360-bezitters afwachten met wat voor prachtigs zij verblijd zouden worden. Nu is het bekend, ga er maar voor zitten, want je raadt het nooit:

Poetry In Slow Motion: Een achter-de-scenes DVD van Midway van de game.
Extended Cinematic Sequences: Filmpjes die niet in de game zitten..
MTV Studio Visit: Filmpje van MTV op bezoek bij Midway
The Vision of Stranglehold: Een making-of-DVD, van schets tot game.
The Sound of Stranglehold: De ontwikkeling van de soundtrack.

Voor dit alles, beste 360-bezitter, hoef je slechts €10,- extra op te hoesten.


Caz! verdwijnt uit de ether

Icoon RadioRadiozender Caz! zal vanaf 30 juni niet meer te beluisteren zijn in de vrije ether. De FM-etherfrequentie van het station wordt overgenomen door Arrow Classic Rock, die hierdoor eindelijk ook in de auto in stereo te ontvangen zal zijn.

Caz! begon een jaar geleden als opvolger van Yorin FM. Afgelopen maand werd al bekend dat de dj's Timur en Marc de Hond het station verlaten. Aan de andere kant waren DJ Jean en Maurice Verschuuren net aangenomen bij de zender. Het radiostation stopt dan ook niet, maar zal enkel nog te ontvangen zijn via de kabel, internet of digitenne.

Met dank aan Xankot voor de submit.

Polen gebruikt WO2 voor meer macht in EU

Icoon EuropaPolen wil meer macht in de Europese Unie. Om dit te bereiken dragen zij als argument aan dat wanneer de Tweede Wereldoorlog niet plaatsgevonden had, het land nu 66 miljoen inwoners geteld zou hebben. Op dit moment telt het land 'maar' 38 miljoen inwoners.

Polen wil graag de macht krijgen die het gehad zou hebben bij het inwonersaantal van 66 miljoen inwoners. Dit verklaart de Poolse premier Jaroslaw Kaczynski.

In de Tweede Wereldoorlog werden tussen 1939 en 1945 in Polen 6,5 miljoen mensen gedood. Onder de doden waren drie miljoen Poolse Joden, destijds een kwart van de bevolking.

Fung a Wing naar De Graafschap

De Graafschap is er in geslaagd om overeenstemming met Cerezo Fung a Wing te bereiken. De verdediger kwam afgelopen seizoen uit voor RKC Waalwijk en had bij de Brabanders nog een contract wat tot medio 2008 doorliep.

In 2001 debuteerde Fung a Wing bij FC Volendam in de toenmalige Gouden Gids Divisie. Vier jaar later vertrok de verdediger naar RKC Waalwijk. Bij deze club speelde hij drie jaar, maar degradeerde aan het einde van afgelopen seizoen naar de Jupiler League. Door te kiezen voor De Graafschap, zal de 23-jarige speler toch in de Eredivsie actief blijven.

Eventuele huldiging Jong Oranje in H'veen

Icoon SportAls de voetballers van Jong Oranje zaterdag ten koste van Jong Servië de Europese titel veroveren, wordt de selectie van bondscoach Foppe de Haan zondag in Heerenveen gehuldigd. Dat maakte KNVB-directeur Henk Kesler vanmiddag bekend.

''Na afloop van de gewonnen halve finale tegen Engeland heb ik met Foppe een eventuele huldiging doorgenomen. We hebben afgesproken om dat zondag in Heerenveen te doen, omdat dat in de buurt is van het spelershotel in Oranjewoud. De burgemeester van Heerenveen regelt het verder allemaal. Waarschijnlijk zal de huldiging aan het begin van de middag plaatsvinden.''

 Jong Oranje bereikte gisteren de finale door Engeland te verslaan na een bijna eindeloze strafschoppenserie. Gianni Zuiverloon maakte beslissende penalty (13-12). Jong Servië won de andere halve finale door Jong België met 2-0 te verslaan.



-
Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Te lekker eten in Indiase gevangenis

Icoon BizarBoeven in de Parappana Agrahara-gevangenis in Bangalore krijgen tegenwoordig zo lekker te eten dat ze liever niet meer vrijkomen. Andere veroordeelde criminelen proberen er massaal binnen te komen, meldde de krant Bangalore Mirror vandaag.

Het populaire huis van bewaring in het zuiden van India herbergt inmiddels 4.700 gevangenen, twee keer zoveel als zijn capaciteit toelaat. Kleine criminelen die normaal gesproken op borgtocht vrijkomen, weigeren hun borg te betalen, terwijl minderjarige misdadigers zich voordoen als volwassene om zo het gevang binnen te komen.

Het eten, dat sinds vorige maand wordt verzorgd door de Hare Krishna-beweging, schijnt zowel voedzaam als erg lekker te zijn. Op het altijd vegetarische menu staan doorgaans rijst, groente, linzen en karnemelk. Eens per week krijgen de gevangenen er ook nog een toetje bij.

Ace Combat 6 en Eternal Sonata in de herfst naar Europa

Atari heeft van Bandai Namco de rechten verkregen om de games Ace Combat 6: Fires of Liberation en Eternal Sonata in Europa uit te geven. Beide games zijn door Bandai Namco ontwikkelt voor de Xbox 360 en kwamen eerder al uit in Japan, Eternal Sonata deed het daar, zo bleek vandaag, erg goed. Beide games moeten ergens in de herfst op de Europese markt gebracht worden.

“The further expansion of our line up with Namco Bandai Games is the fruit of the excellent quality of their games and the performance of our European distribution network,” aldus Jean-Michel Perbet, President van Atari Europe. “These two titles are superb additions to our growing product portfolio as Atari pushes ahead with renewed confidence.”

Homoparade in Jeruzalem mag doorgaan

Het Israëlische hooggerechtshof heeft gisteren toestemming verleend voor een homoparade vanavond in Jeruzalem. De rechters verwierpen klachten van radicale joden die het evenement wilden tegenhouden.

De politie kondigde de inzet van duizenden veiligheidskrachten aan. Na gewelddadige protesten van fundamentalistische joden in 2005 week de gaypride vorig jaar naar een stadion uit.

Een lesbische dochter van de Israëlische premier Ehud Olmert, Dana, verdedigde de parade. Ze vergeleek de demonstratie tegen discriminatie met de strijd voor het stemrecht voor vrouwen.

[Upd] [EK-21] Vlaar mist finale

De kans is zeer groot dat Ron Vlaar komend weekend, tijdens de finale van het EK onder de 21 jaar, niet in actie kan komen. De speler van Feyenoord liep woensdag, in het gewonnen duel met Jong Engeland, een blessure aan zijn knie op.

Foppe de Haan, bondscoach van Jong Oranje, liet donderdag weten dat Vlaar slecht had geslapen en bijna niet kon lopen. "Hij is naar het ziekenhuis om een scan te laten maken. Die moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is, maar het ziet er niet goed uit", aldus de oefenmeester.

Naast Vlaar is er ook nog enige onzekerheid over Erik Pieters. De verdediger speelde de wedstrijd tegen Jong Engeland ook niet uit. Hij had namelijk last van zijn elleboog, nadat hij een opdoffer kreeg van een Engelse tegenstander. Toch liet De Haan weten dat het inmiddels beter gaat met de speler van FC Utrecht.

Update:
Ron Vlaar komt definitief niet in actie tijdens de finale van het Europees kampioenschap voor spelers onder de 21 jaar. Onderzoek in het ziekenhuis heeft namelijk uitgewezen dat de verdediger met een overrekking van de pees in de knieholte en het achterste kapsel kampt.

"Gisteren na de wedstrijd dacht ik niet dat het toernooi voor mij voorbij zou zijn, maar toen ik vanmorgen wakker werd kon ik bijna niet meer lopen", liet Vlaar in een reactie weten. "Het is natuurlijk heel teleurstellend dat ik de finale niet kan spelen. Maar Arnold Kruiswijk viel gisteren goed in en hij kan de positie achterin prima invullen. Dus dat lijkt me geen enkel probleem."

[Update] Gameplay trailers van CoD 4: Modern Warfare

Met Call of Duty 4 neem de CoD-serie afscheid van WO2, en zal je als speler strijden in een setting meer van deze tijd. Er is nu een gameplay trailer vrijgegeven die een indruk geeft van hoe de game uiteindelijk zal spelen. Hieronder de trailers, in normaal formaat en tevens in HD.


Trailer

HD Trailer

Update

Er bleken nog een viertal nieuwe trailers, waaronder een paar interviews over de game-serie, te bestaan:


Mols neemt komende week besluit

Michael Mols zal komende week een beslissing over zijn toekomst nemen. Aan het einde van afgelopen seizoen nam de aanvaller bij ADO Den Haag afscheid als professioneel voetballer. Afgelopen week was de speler echter in Australië.

Mols had daar namelijk een gesprek met Perth Glory. Donderdag keerde de 36-jarige speler weer terug naar Nederland om een besluit over zijn toekomst te nemen. De coach van de Australische ploeg, Ron Smith, zou de aanvaller graag aan zijn selectie toe willen voegen: "Michael is een geweldige vent. Als we een speler met zijn kwaliteiten kunnen halen, is dat geweldig voor de club."

Verdonk: VVD gekaapt door linkse liberalen

VVD-Tweede Kamerlid Rita Verdonk vindt dat haar partij ''gekaapt is door linkse liberalen''. Wat haar betreft is de VVD gesplitst toen Geert Wilders uit de partij stapte.

''Die negen zetels van Wilders hadden natuurlijk gewoon bij ons moeten zitten. Wilders zet een glashelder standpunt neer en wij komen er achteraan met een beetje van dit en een beetje van dat'', aldus Verdonk in een interview dat vandaag gepubliceerd werd in Radboud Magazine, een blad van de Nijmeegse universiteit.

Verdonk, die de strijd om het VVD-leiderschap van Mark Rutte verloor, wil dat haar partij weer een echte liberale volkspartij wordt. ''En daar zie ik alle ruimte voor mezelf.''

Het interview is volgens een VVD-woordvoerster in april afgenomen, voor het recente conflict tussen Rutte en Verdonk. De VVD-leider haalt nu zijn schouders op over het interview, aldus zijn woordvoerder, omdat het om een oud interview gaat.

Briatore: "Alonso wordt wereldkampioen"

Flavio Briatore, teambaas van Renault F1, denkt dat Fernando Alonso dit seizoen weer kampioen wordt. Dit is enigszins opvallend, aangezien zijn ploeggenoot bij McLaren Mercedes, Lewis Hamilton, een uitstekende start van het seizoen heeft meegemaakt.

Hamilton reed tot nu toe zeven races en kwam even zo vaak op het podium terecht. Daardoor heeft hij inmiddels een voorsprong van tien punten op Alonso. De Britse coureur wordt daarom ook gezien als een kanshebber voor de eindzege. Briatore deelt deze mening echter niet.

"Fernando zal het kampioenschap winnen, daar ben ik honderd procent zeker van. Vorig jaar was er een moment dat iedereen dacht dat we de titel zouden verliezen. Toch wonnen we en dat is precies de reden dat Fernando dit jaar ook de titel wint. Hij moet gefocust blijven op zijn werk en niet naar anderen luisteren die kritiek op hem hebben. Zolang McLaren voor Scuderia Ferrari kan blijven zal Fernando het kampioenschap winnen.", aldus Briatore.

"Bovenalles is hij een echte kampioen. Natuurlijk heeft hij moeite zich aan te passen aan zijn nieuwe team. Hij moest overstappen van Michelin naar Bridgestone terwijl Hamilton de banden al kende uit de GP2", vervolgde de teambaas van Renault.

Toch is Briatore niet van plan om tips aan Ron Dennis te geven. "Toen Fernando voor ons reed bouwden we een uitstekende relatie op, ook met de Spaanse pers. Als ik nu in Spanje kom, voel ik me er erg thuis. En dat is Ron’s probleem op dit moment. Hij heeft veel successen geboekt met zijn manier van het runnen van het team. Ik ga hem niet bekritiseren, maar we verschillen erg van elkaar in onze manier van werken."

Vieri moet weg bij Atalanta Bergamo

Christian Vieri kan op zoek naar een nieuwe club. Zijn huidige werkgever, Atalanta Bergamo, heeft de aanvaller namelijk laten weten dat hij geen nieuw contract krijgt. Afgelopen seizoen kwam de routinier, mede door een aantal blessures, slechts zeven keer in actie.

In augustus van vorig jaar besloot Vieri om een overeenkomst bij Atalanta Bergamo te tekenen, nadat hij eerder bij Sampdoria vertrok. In mei van dit jaar liet de voorzitter van de Italiaanse club, Ivan Ruggeri, nog doorschemeren graag verder te willen met de speler. In het verleden kwam Vieri onder andere uit voor Juventus, Atlético Madrid en Internazionale.

Schumi in actie tijdens RoC

Michael Schumacher zal eind dit jaar deelnemen aan de Race of Champions. De zevenvoudig Formule 1 kampioen heeft aan organisator Fredrik Johnsson laten weten graag deelnemer te zijn in dit jaarlijks terugkerend spektakel.

De organisatie van RoC is ook druk bezig om de huidige leider in het Formule 1 klassement, Lewis Hamilton, te strikken voor het evenement. "Het zou een unieke gebeurtenis zijn. Waarschijnlijk de enige kans dat we hem ooit tegenover Michael Schumacher kunnen zien", vertelt Johnsson.

Het evenement zal dit jaar voor het eerst in London gehouden worden, in het nieuwe Wembley stadion.

Villarreal haalt keeper Real Madrid

Villarreal heeft het voor elkaar gekregen om de tweede doelman van Real Madrid, Diego López, te contracteren. De transfer is erg opmerkelijk, aangezien de huidige eerste keeper van Los Submarinos Amarillos, Sebastian Viera, een goed seizoen heeft gespeeld.

Real Madrid ontving een bedrag van zes miljoen euro voor de 25-jarige López. De laatste jaren was de sluitpost de tweede doelman van De Koninklijke. Iker Casillas is namelijk nog altijd de nummer één in Madrid.

Door het vertrek van López is de kans groot geworden dat Jerzy Dudek, nu nog actief voor Liverpool, naar alle waarschijnlijkheid naar de kampioen van Spanje zal verhuizen. Eerder gingen ook al geruchten dat de Pool naar Real Madrid zou komen.

Ljubicic en Benneteau in halve finale

Julien Benneteau is er in geslaagd om als eerste de halve finales van de Ordina Open te bereiken. De Fransman wist zijn partij, tegen de Duitser Michael Berrer, te winnen. De setstanden waren 7-6(2) en 7-5.

Ook Ivan Ljubicic mag zich inmiddels halve finalist noemen. De nummer twee van de plaatsingslijst trof in de kwartfinale Janko Tipsarevic. De Serviër liet zich niet zomaar uit het veld slaan, maar verloor uiteindelijk toch in drie sets (6-3, 6-7(8), 6-3). De Kroaat en Benneteau kruisen in de halve finale de degens.

Hangjongeren mishandelen jongen en vertrappen fiets

Icoon BinnenlandsGistermiddag heeft de politie een 13-jarige jongen uit Kootstertille (Friesland) aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarige jongen uit Buitenpost. Rond vier uur 's middags fietste het slachtoffer door het parkje aan de Parklaan. Hij werd aangesproken door een groepje van drie hangjongeren.

Eén van hen, de verdachte, gooide de fiets van het slachtoffer op de grond en stampte op het voorwiel. Daarna werd het slachtoffer op de grond gegooid en geschopt. Na aanwijzingen van getuigen kon de verdachte in het parkje worden aangehouden. Wat zijn reden is voor de mishandeling, is nog niet bekend. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Criminelen snappen niet hoe vluchtauto werkt

Icoon Domme criminelenTwee jonge criminelen in de Amerikaanse staat Georgia konden worden opgepakt omdat ze niet wisten hoe hun vluchtauto werkte. De twee bedreigden een man en wisten hem zijn portemonnee en autosleutels af te nemen. Toen het duo vervolgens wilde vluchten met de auto van het slachtoffer, begon de ellende. Omdat de auto handgeschakeld was, wisten ze niet hoe de auto te starten.

Een ooggetuige verklaart: "Ze kregen de auto maar niet gestart, ze hadden geen idee wat ze moesten doen. Het enige dat ze aan de praat kregen was de autoradio." Omstanders belden de politie terwijl de twee aan het stoeien waren met de versnellingspook. Ze probeerden nog te vluchten, maar de politie had ze al snel te pakken.

Omdat het merendeel van de auto’s in Amerika van het type automaat zijn, zijn veel mensen niet aan de handversnellingsbak gewend. Domme pech voor deze twee criminelen dus.

Caparrós weg bij Deportivo La Coruña

Joaquín Caparrós stapt op als trainer bij Deportivo La Coruña. De 51-jarige coach heeft niet meer het gevoel dat hij het beste uit het team kan halen.

Deportivo, in 2004 halve finalist in de Champions League, moest wegens financiële problemen de beste spelers verkopen. Vorig seizoen eindigde Caparrós met Deportivo nog als achtste, dit jaar was plaats dertien het hoogst haalbare.

Nintendo maakt games voor de iPhone?

Jawel, er is weer een nieuw gerucht. En wel dat Nintendo games zal gaan maken voor de iPhone! Blogsite NoHeat zegt dat de games via iTunes verkocht zullen gaan worden en $29 per stuk gaan kosten.

Als dit waar is, is de volgende vraag natuurlijk of Nintendo de iPhone als concurrentie voor de DS ziet.

Dit is echter niet de eerste keer dat er geruchten zijn dat Nintendo aan mobilegames zou gaan werken. In 2001 gebeurde dit ook al.

Nu is alleen de vraag (als dit waar is), of deze games succes zullen gaan hebben.



Super Mario op de iPhone?

Armstrong slaat hard terug

Oud-wielrenner Lance Armstrong heeft hard uitgehaald naar de Ierse schrijver David Walsch. Walsch komt volgende week met een boek waarin de zevenvoudig winnaar van de Ronde van Frankrijk wordt beschuldigd van dopinggebruik.

Armstrong zegt dat de auteur hem wil zwart maken en een slaatje wil slaan uit zijn naam. Volgens de Amerikaan bevat het boek 'Van Lance tot Landis' niets nieuws. "Het zijn oude beschuldigingen. Ik ben eerder naar de rechtbank gestapt om wat te doen tegen deze beschuligingen. De meesten daarvan komen van wraakzuchtige lieden en botte-bijl-hakkers en een zogenaamde 'deskundige' die niet verder is gekomen dan wat schriftelijke cursussen. De beschuldigingen zijn onjuist gebleken. De rechter heeft mij in het gelijk gesteld", aldus Armstrong.

De Ier heeft al twee boeken geschreven waarin hij Armstrong in verband brengt met doping.

[EK-21] Recordaantal tv-kijkers voor Jong Oranje

Gisteravond heeft een recordaantal voetballiefhebbers de halve finale tussen Jong Oranje en Jong Engeland gevolgd. Ruim 1,85 miljoen kijkers volgden op Tien de voetbalthriller, die Nederland uiteindelijk na het nemen van strafschoppen won.

Dat blijkt vandaag uit cijfers van de stichting KijkOnderzoek. Tot nu toe was het duel op 13 juni tussen Jong Oranje en Jong Portugal (net geen 1,85 miljoen) de best bekeken wedstrijd van dit Europees kampioenschap.

Europese releasedata Nintendo DS en Wii

Nintendo heeft haar officiele releasedata voor het derde kwartaal vrijgegeven. Games als Brain Training 2 en Resident Evil 4 staan op de lijst. Let op, dit zijn Britse data en deze wijken ietsje af van de Europese (bijv. Mario Party 8 welke hier al uit is).

Wii Software - Release Date

Resident Evil: 4 Wii edition (Capcom) 29th June 2007
Harry Potter & The Order Of The Phoenix (EA) 29th June 2007
Scarface (Vivendi Games) 30th June 2007
Mortal Kombat: Armageddon (Midway Games) June 2007
Mario Party 8 (Nintendo) 13th July 2007
Big Brain Academy for Wii (Nintendo) 20th July 2007
King Of Clubs (Oxygen Games) 20th July 2007
William Pinball Classics (System 3) July 2007
Transformers The Game (Activision) July 2007
Trauma Center: Second Opinion (Nintendo / Atlus) 10th August 2007
Tamagotchi Party On! (Namco Bandai Games) August 2007
California Games (System 3) August 2007
Alien Syndrome (SEGA) 7th September 2007
Super Paper Mario (Nintendo) 14th September 2007
Dragon Blade: Wrath Of Fire (D3Publisher of Europe) 14th September 2007
World Championship Poker Featuring Howard Lederer: All In Wii 21st September 2007
(505Games)
Brunswick Bowling pro (505Games) September 2007
Cosmic Family (Ubisoft) September 2007
My Word Coach (Ubisoft) September 2007
Ratatouille (THQ) Q3 2007
Toot & Puddle: Call Of The North (Zoo Digital Publishing) Q3 2007

Nintendo DS Software - Release Date Q3 2007

More Brain Training from Dr Kawashima: How Old Is Your
Brain? (Nintendo) 29th June 2007
Puzzle League DS (Nintendo) 29th June 2007
Harry Potter & The Order Of The Phoenix (EA) 29th June 2007
Dino Master (Majesco / Eidos) 29th June 2007
F24 stealth Fighter (Majesco / Eidos) 29th June 2007
MechAssault Phantom War (Majesco / Eidos) 29th June 2007
Nacho Libre (Majesco / Eidos) 29th June 2007
Super Black Bass Fishing (Majesco / Eidos) 29th June 2007
Herbie: Fully Loaded (|Disney) 6th July 2007
Elite Beat Agents (Nintendo)
13th July 2007
Brain Buster (505Games) 13th July 2007
ANNO 1701 (Disney) 13th July 2007
Pokémon Diamond and Pokémon Pearl (Nintendo) 27th July 2007
Transformers The Game: Autobot (Activision) July 2007
Transformers The Game: Decepticon (Activision) July 2007
Guilty Gear Dust Strikers (Majesco / THQ) July 2007
The Settlers (Ubisoft) July 2007
Powershot Pinball Constructor (Oxygen Games) 10th August 2007
Dragonball Z GOKU DENSETSU (Namco Bandi Games) August 2007
California Games (System 3) August 2007
8 Ball All Stars (Oxygen Games) 7th September 2007
Freshly Picked - Tingles Rosy Rupeeland (Nintendo) 14th September 2007
Heroes of Mana (Square Enix) 14th September 2007
King of Clubs (Oxygen Games) 21st September 2007
Sonic Rush Adventure (SEGA) 28th September 2007
Cookie & Cream (505Games) September 2007
Fishing DS (505Games) September 2007
Happy Cooking (Ubisoft) September 2007
Jam Sessions TM (Ubisoft) September 2007
Panzer Tactics DS (10Tacle Studios) Q3 2007
Godzilla Unleashed (ATARI) Q3 2007
Cake Mania (Majesco / Eidos) Q3 2007
New York Times Crossword (Majesco / Eidos) Q3 2007
Operation Vietnam (Majesco / Eidos) Q3 2007
Toot & Puddle An Artic Adventure (Zoo Digital Publishing) Q3 2007
Juiced 2: Hot Import Nights (THQ) Q3 2007
Ratatouille (THQ) Q3 2007
ToonDuko (Majesco / Eidos) Q3 2007
Bratz Ponyz (Game Factory/K.E. Media) Q3 2007
Worms: Open Warfare 2 (THQ) Summer 2007
Race Driver: Create & Race (Codemasters) Summer 2007
Marvel Trading Card Game (Konami) Summer 2007

Groen gebit verraadt automobilist

Icoon BizarHet gebit van een 51-jarige automobilist uit Zaandam heeft hem de das omgedaan. Zijn tanden, die groen uitgeslagen waren, trokken de aandacht van agenten op het Schenkviaduct. Bij een controle daarop troffen ze bosjes qat aan voor de stoel van de bestuurder.

Qat is een plant met een hallucinerende werking wanneer er op de bladeren gekauwd wordt. Door te kauwen komt de stof vrij waardoor de gebruiker onder invloed raakt. De plant geniet vooral bekendheid in Somalië.

De man reed ook nog eens zonder rijbewijs rond, zo maakte de politie vandaag bekend. De man werd meegenomen naar het politiebureau alwaar hij een bloedproef moest ondergaan.

PS3-library wordt flink uitgebreid

Een van de manco's van de PS3 is het gebrek aan games. Als we de president van Sony Computer Entertainment mogen geloven zal dat niet lang meer duren. Tegen de tijd dat maart 2008 ons verwelkomt zullen er 380 games beschikbaar zijn voor de jongste console van Sony.

180 daarvan zullen voor via PSN beschikbaar gemaakt worden, waarschijnlijk zullen hier ook de PS1-titels in meegerekend worden, en de overige 200 zullen boxed retail-games betreffen.

Kosten van Rock Band-bundel bekend gemaakt

Je kon al eerder geruchten lezen over wat de prijzen zouden zijn van de losse onderdelen die samen Rock Band zullen vormen, Gamestop lijkt nu de definitieve prijzen te kennen.

De game zal $59,99 verkocht worden, maar daarmee ben je er nog niet. Voor de echte rock ervaring moet daar natuurlijk een instrument bij. Houd je van beuken en rammen, dan mag je voor $79,99 jezelf de trotse eigenaar van de drumset noemen. Ben je liever de frontman en dus zanger van je band, dan kun je voor $29,99 een microfoon kopen. Rockers die liever met een (bas-)gitaar in hun handen los gaan, zullen voor $59,99 een Wireless Fender Guitar Controller op hun PS3 aan kunnen sluiten. Xbox-rockers zijn twee tientjes duurder uit, zij mogen voor $79,99 een Fender-gitaar uitzoeken.

Mocht het totaal-pakket van $230 / $250 iets te duur in de oren klinken, maar wil je toch de complete set hebben, dan kun je nog kiezen voor de bundel. Deze bundel bestaat uit een game, gitaar, drumset en microfoon en zal voor $199,99 over de toonbank gaan.

Williams zussen terug in dubbelspel

Serena en Venus Williams keren samen terug in het dubbelspel. De organisatie van Wimbledon heeft het verzoek van de zusjes, om met een wildcard aan het toernooi te beginnen, namelijk gehonoreerd.

In 2003 speelden de zusjes Williams voor het laatst samen. Dit was ook in Londen, waar de vierde ronde toen het eindstation was. Toch waren de Amerikaanse tennissters erg succesvol en wisten in totaal vijf dubbelspeltitels voor zich op te eisen, waaronder twee titels op Wimbledon (2000 en 2002).

Ook in het enkelspel wisten de zusjes Williams regelmatig prijzen in de wacht te slepen. In 2000, 2001 en 2005 wist Venus het damestoernooi van Wimbledon te winnen. In 2002 en 2003 deed Serena hetzelfde.

Vader doodgeschoten bij Apeldoornse school

Icoon BinnenlandsEen man is vanochtend bij de basisschool Berg en Bos in Apeldoorn doodgeschoten, nadat hij zijn kind naar school had gebracht. Rond 08.50 uur werd de man, toen hij terug liep naar zijn auto, op de Callunalaan onder vuur genomen.

Het slachtoffer overleed ter plaatse. Dat maakte de politie donderdag bekend. Volgens de politie heeft het kind van het slachtoffer niets van de schietpartij gemerkt. Ook de andere schoolkinderen hebben vermoedelijk niets gezien. De kinderen worden donderdagochtend opgevangen in de school, waar slachtofferhulp aanwezig is.

De verdachte is nog voortvluchtig. Over de identiteit van het slachtoffer en de dader is nog niets bekend. Ook over de toedracht van de schietpartij is volgens de politie nog niets te zeggen.

De lessen van de hogere klassen gaan donderdagmiddag door, aldus de school. De lagere klassen zouden al vrij zijn.

Met dank aan Scarify, deusthedon, Rickster, Berkery en speedrazor3 voor de submit.

[EK-21] Rigters dankt turnleraar

Maceo Rigters richtte zijn dank gisteren, na de wedstrijd tegen Jong Engeland, op Tjalling van den Berg. De turnleraar gaf de selectie van bondscoach Foppe de Haan maandag namelijk een speciale les in de sporthal naast het Abe Lenstra-stadion.

Tijdens deze training oefende de selectie van bondscoach Foppe de Haan hun sprongkracht door gebruik te maken van een trampoline."En dat had nut vandaag", liet Rigters gisteren, na het gewonnen duel tegen Jong Engeland, weten. Hiermee refereerde de jonge speler naar de gelijkmaker in de slotminuten van de wedstrijd. Deze kwam namelijk tot stand door een omhaal. "Ik ben de trainer dankbaar."

Bovendien werd Rigters, voor de tweede keer dit toernooi, uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd. Hier was een grote beker aan gekoppeld. "Deze geef ik dan maar aan mijn moeder", aldus de speler van NAC Breda.

Nintendo bijna evenveel waard als Sony

Nintendo Co. Ltd. doet het goed. We wisten wel dat Nintendo met de NDS en Wii een goede combinatie in handen had, maar hoe goed gaat het echt nou met de financïen? Een artikel op Reuters vergelijkt de marktwaarden van Nintendo en Sony met wat andere grote spelers.

Nintendo is gisteren Panasonic al voorbij geschoten op de markt; Nintendo staat nu met een waarde van 51 miljard dollar (6.30 biljoen yen).
Dat staat in vergelijking met Matsushita (6.23) en Sony (6.64). De nummer één en twee fabrikanten van electronica wereldwijd. Niet slecht voor Nintendo, als je nagaat dat de omzet van deze twee giganten acht keer zo hoog is.

"Nintendo is een marktleider in [...] de handheld en console markt, iets wat meer dan tien jaar terug voor het laatst voorkwam", aldus KBC analist Hirosi Kamide.


De aandelen van Sony zijn 72% toegenomen over de laatste twee jaar, veel meer dan het gemiddelde van de Nikkei, een kleine 59%. Matsushita ging 52% omhoog in diezelfde periode.
Maar Nintendo deed het nog stukken beter, met een viervoudiging van de aandelen. Het moge geen verassing zijn dat de NDS en de Wii worden aangewezen voornaamste oorzaak van deze groei.

Met dank aan Roel, Sannr en Bigbass voor deze submit

[EK-21] Sloveen leidt finale

De Europese voetbalbond (UEFA) heeft de Sloveen Damir Skomina aangewezen als leidsman voor de finale van het EK onder de 21 jaar. De scheidsrechter is pas 30 jaar en is hiermee de jongste van dit toernooi.

Skomina had tijdens het toernooi, wat deze keer in Nederland wordt gehouden, al eens de leiding over een wedstrijd van Jong Oranje. Het betrof hier het duel tegen Jong Israël. Deze werd door de selectie van bondscoach Foppe de Haan met 1-0 gewonnen. Verder was de Sloveen ook actief tijdens de wedstrijd tussen Jong Engeland en Jong Italië

Manuel Navarro uit Zwitserland en Tomas Mokos uit Slowakije zullen Skomina komende zondag assisteren tijdens die finale van het EK onder de 21 jaar. Stéphane Lannoy fungeert tijdens de eindstrijd als vierde official. De plaats van handeling is het Euroborg-Stadion in Groningen.

Twee nieuwe spelers naar VVV

VVV-Venlo is er in geslaagd om twee spelers aan te trekken. Deze keer gaat het om Ken Leemans en Siebe Blondelle. Eerder wisten de Limburgers Michael Timisela ook al te strikken.

Leemans is afkomstig van Roda JC en tekende bij VVV-Venlo een contract voor drie seizoenen. In het verleden kwam de 24-jarige speler ook al uit voor de ploeg uit Venlo.

Blondelle zal voor één seizoen actief zijn bij VVV-Venlo. De speler wordt namelijk van Vitesse gehuurd. Hiermee wil de Arnhemse club hem de mogelijkheid geven om ervaring in de Eredivisie op te doen.

15-jarige voert operatie uit, pa raakt baan kwijt

Icoon ShockingEen gynaecoloog uit India raakt mogelijk zijn artsentitel kwijt omdat hij zijn zoon een plaatsje in het Guinness Book of World Records wilde laten veroveren. Dit deed hij door de 15-jarige knul onder zijn toezicht een keizersnede te laten uitvoeren. Dit gebeurde in de eigen kraamkliniek van de arts die in Manaparai in de deelstaat Tamil Nadu staat. Ook zijn vrouw, eveneens arts, was bij de operatie aanwezig. Beiden keken toe terwijl alles werd gefilmd.

Dit maakte de Indiase artsenbond vandaag bekend. Zij hebben om rechtsvervolging van de arts gevraagd. De afdeling Tamil Nadu van de artsenbond wees gynaecoloog, K. Mugurusan, erop dat zijn handelen ethisch ontoelaatbaar en onwettig was, maar dat maakte geen indruk op de arts. De secretaris van de bond, Venkatesh Prasad zei: "Hij beschuldigde de bond ervan jaloers te zijn op de prestaties van zijn zoon en zei dat zijn zoon al eerder operaties heeft uitgevoerd"

De operatie is overigens wel goed verlopen.

Concert: Papa Roach in Tivoli

Het Forumtopic van Papa Roach was al sinds 12 december 2006 niet meer aangeraakt, het aantal paginahits is vrij laag en ook hun laatste cd 'The Paramour Sessions' heeft geen grote impact gemaakt op het Nederlandse publiek. Toch stonden de heren van Papa Roach behoorlijk vaak op de planken in ons kikkerland en die van onze oosterburen de afgelopen tijd. Het Utrechts Tivoli kwam ook aan de beurt voor een optreden van deze inmiddels 'oudgedienden' annex mixmasters van punkrock, nu-metal, alternatieve rock of post-hardcore en rap.

FOK!tv oproep: wat doe jij voor een FOK!shirt

FOK!tv komt naar jou toe deze zomer om je een FOK!shirt te geven. Maar daar moet je wel wat voor doen. Verzin iets leuks als tegenprestatie: eet 12 rauwe eieren, ga met een Darth Vader masker je brommer voltanken, bodypant je tieten met een FOK! logo... Verras ons en wie weet bezoeken wij jou komende maanden en win je een gratis shirt en eeuwige roem van je medeFOK!kers.

Plaats hier je tegenprestatie en misschien nemen we wel contact met je op en komen we bij je langs

De shirts:

Nijmeegse lokfiets al na twee weken spoorloos

Icoon OpmerkelijkEen fiets met een zendertje waarmee de politie in Nijmegen een proef tegen fietsendieven hield, is al binnen twee weken van de radar verdwenen. Vermoedelijk ligt het rijwiel in de Waal.

De politie zette de lokfiets eind mei in, om te bepalen of die opsporingsmethode bevalt. Al drie keer konden fietsendieven in de kraag worden gegrepen, maar al op 7 juni ging het mis, meldde de politie.

De meldkamer zag de fiets in beweging komen en stuurde er agenten heen, maar op de Waalkade raakten ze het contact met de fiets kwijt, aldus een politiewoordvoerder. De politie heeft een dag later vergeefs met een politieboot naar de lokfiets gedregd. Wel kwamen daarbij twee gestolen fietsen boven water.

Spoorloos

Caissière klem in kassaband

Icoon OpmerkelijkTwintig minuten heeft een 16-jarige caissière van de Spar in Bilthoven vastgezeten in de transportband van de kassa. Er was een muntje van 10 cent in de band gevallen, en die wilde ze pakken.

Op het moment dat de caissière het muntje wilde pakken stond de band nog stil. Een klant duurde het te lang, zij pakte haar krop andijvie op en ging naar de volgende kassa. Het elektronische oog merkte dat en de band kwam weer in beweging. Het meisje zat muurvast.

De eigenaar van de Spar, Jan Mons, belde gelijk de brandweer. Die kwam met drie wagens én een ambulance. De hele band moest gesloopt worden om de caissière te bevrijden. Met een dikke pols kon ze vervolgens naar huis.

Met dank aan Eilanden voor de submit.

Wrekers vergeten slachtoffer

Icoon OpmerkelijkVoorbijgangers in de Indiase plaats Pune, ten oosten van Mumbai (Bombay), waren zo boos op een automobilist die een fietsend meisje had geschept dat ze hem als een horde aanvielen.

De 15-jarige fietster was ernstig gewond maar de verontwaardigde omstanders vergaten tijdens hun wraakactie hulp voor haar te roepen, berichtten Indiase media eerder vandaag. Zij overleed aan haar verwondingen en zou volgens een familielid niet zijn doodgebloed wanneer ze snel naar een ziekenhuis was gebracht.

Microsoft past Vista aan na klacht Google

Icoon DigitalMicrosoft gaat zijn nieuwe besturingssysteem Windows Vista aanpassen na een klacht van Google over oneerlijke concurrentie.

In Windows Vista staat het zoekprogramma Instant Search van Microsoft automatisch als standaard ingesteld. Met dit zoekprogramma kunnen alle bestanden op de computer worden doorzocht aan de hand van sleutelwoorden. Google pleitte ervoor dat concurrerende zoekprogramma's ook als standaard ingesteld moeten kunnen worden.

In overleg met de Amerikaanse justitie heeft Microsoft besloten de nieuwere versies van Windows Vista aan te passen om alternatieve zoeksystemen meer kans te geven, zo maakten Microsoft en justitie woensdag bekend. De eerste testversie van het aangepaste systeem wordt aan het eind van het jaar verwacht.

"Albers had bij manager moeten blijven"

Jos Verstappen is van mening dat Christijan Albers onjuist heeft gehandeld door met zijn manager, Lodewijk Varossieau, te breken. Bovendien denkt de Nederlander dat de coureur van Spyker F1 zware tijden tegemoed zal gaan.

"Ik vrees dat hij zich langzamerhand zorgen moet gaan maken over zijn Formule 1-toekomst, omdat er ook nog eens veel kapers op de kust zijn", aldus Verstappen in zijn column in De Telegraaf. De Nederlander kende aan het begin zijn carrière als coureur ook goede en slechte tijden. Toch bleeft hij, in tegenstelling tot Albers, wel trouw aan zijn toenmalige manager, Huub Rotengatter.

Verstappen denkt dat het beter voor Albers was geweest om zijn manager te behouden. "Je maakt aan het begin van je carrière een keuze om met elkaar iets te bereiken en dan moet je ook in moeilijke tijden met elkaar doorgaan."

Tevens zou de breuk tussen Varossieau en Albers in het nadeel van de coureur van Spyker kunnen werken. Michiel Mol, eigenaar van het gelijknamige Formule 1-team, en Briatore onderhouden namelijk nauwe banden met elkaar. "Zo goed presteert hij ook weer niet en hij wordt steeds overschaduwd door zijn teamgenoot Adrian Sutil. De breuk kan Albers opbreken bij Spyker. Andere teams zitten momenteel niet te wachten op Christijan."

Ken Kutaragi echt met pensioen

Het was al bekend dat hij weg zou gaan, maar nu heeft Ken Kutaragi officieel het bijltje neergelegd.

"Ome Ken" is voornamelijk bekend geworden als vader van het PlayStation-project welke geleid heeft tot de oprichting van Sony Computer Entertainment Inc. Na echter vier verschillende PlayStations te hebben uitgebracht, vond hij het echter genoeg.

In de toekomst zal Don Ken verbonden blijven aan de gaming unit van Sony met een adviserende post. Het is echter nog niet duidelijk hoeveel invloed hij vanuit die positie zal hebben op de toekomst van de PlayStation.

Wil je Ken herdenken? Lees dan hier een verhaal over het einde van een tijdperk, en hier een compilatie van Katuragi's Finest Moments.


"My homeroom teacher told me I wasn't cooperative ... I used to get mad, thinking I was being singled out."

Polen dreigt opnieuw met veto EU-verdrag

Icoon EuropaVlak voor het begin van een EU-topberaad over aanpassing van de afgewezen Europese grondwet, heeft de Poolse premier Jaroslaw Kaczynski opnieuw met een veto gedreigd.

Hij zei dat de regeringsleiders donderdag over de stemmenverdeling bij EU-besluiten moeten spreken en Polen meer stemmen geven. "Zo niet, dan moeten we de passende conclusies trekken", zei de premier vanmorgen in de Poolse krant Rzeczpospolita.

Polen dreigde al eerder om het ontwerp te blokkeren, maar leek gisteren de toon te matigen. Vele regeringsleiders van EU-landen hebben de Poolse regering al opgeroepen om zich coöperatief op te stellen.

Nederlanders blij van koeien in de wei

Icoon OnderzoekNederlanders worden blij bij het zien van koeien in de wei. Negen van de tien Nederlanders vinden het belangrijk dat de grazers tijd in het weiland doorbrengen.

Meest genoemde reden daarvoor is dat koeien nu eenmaal in de wei horen, maar ook omdat men vermoedt dat het buiten zijn fijn is voor een koe en omdat koeien thuishoren in het Hollandse landschap. Dat blijkt uit een onderzoek door TNS Nipo, in opdracht van zuivelproducent Friesche Vlag.

Meer dan de helft van de ruim duizend ondervraagden geeft aan het liefst zuivel te willen van koeien die in de wei lopen. Ruim 71 procent is bereid daar zelf aan bij te dragen, door bijvoorbeeld meer te betalen voor de producten.

Een portie geluk

Boca Juniors wint Copa Liberatadores

Boca Juniors is er wederom in geslaagd om de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse beker, op hun naam te schrijven. Woensdag wonnen de Argentijnen namelijk met 2-0 van Gremio. De twee treffers werden gemaakt door Juan Roman Riqulme.

In het eerste duel van het tweeluik om de eindzege wist Boca Juniors al met 3-0 te winnen. In het stadion van Porto Alegre hing een vijandige sfeer, maar de Argentijnen lieten zich hier niet door beïnvloeden. Gremio was de ploeg die teveel fouten maakte en enigszins nerveus oogde.

Overleg over EU-verdrag naar slotfase

Icoon EuropaRegeringsleiders van de 27 EU-landen komen vanmiddag in Brussel bijeen om te sleutelen aan het afgewezen ontwerp voor een Europese grondwet.

Premier Balkenende begint de dag met een Benelux-ontbijt, met zijn collega's van België en Luxemburg. In de middag bezoekt hij een bijeenkomst van christendemocratische politici. Daarna begint het finale overleg.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel, die de vergadering voorzit, heeft het aangepaste ontwerp al min of meer rond. Op verzoek van Nederland worden Europese vlag, volkslied en grondrechten niet meer apart vermeld in de tekst. De grondwet moet ook voortaan weer verdrag heten, zo eisten ook Frankrijk en Engeland. Polen dreigde lang met een veto over de stemmenweging, maar krabbelde gisteren terug.

Zeker is dat de EU door het aangepaste verdrag een president krijgt, landen vetorechten inleveren, het Europees Parlement over meer besluiten meebeslist en dat landen soms geen commissaris mogen leveren. Dit moet het de EU makkelijker maken om besluiten te nemen.

Albert Heijn test nieuw winkelconcept

Icoon BinnenlandsHogere schappen, meer producten, betere informatievoorziening en warme kleuren. Dat zijn de kenmerken van de vernieuwde Albert Heijn in Oegstgeest, die vandaag is geopend. Slaagt het nieuwe concept, dan worden ook andere winkels van de supermarktketen aangepast.

De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van ongeveer 1200 vierkante meter, net als de meeste supermarkten van Albert Heijn. Maar het assortiment in Oegstgeest telt desondanks 2500 producten meer.

"De behoefte van de klant verandert en wij gaan daarin mee", aldus een woordvoerster van Albert Heijn. In de nieuwe winkel worden de klanten via plasmaschermen geïnformeerd over producten en aanbiedingen.


Nu net als grotere C1000's

Krajicek ook in dubbelspel uitgeschakeld

Michaëlla Krajicek komt op de Ordina Open niet meer in actie. De Nederlandse strandde, met de Franse Severine Brémond, in de kwartfinales van het dubbelspel. Het koppel verloor namelijk van het team Chan/Chuang uit Tapei. De setstanden waren: 5-7, 4-6.

Eerder op de dag werd Krajicek ook al in het enkelspel uitgeschakeld. Ze moest namelijk haar meerdere erkennen in de Russissche Dinara Safina. Een andere Nederlandse, Pauline Wong, wist zich wel voor de halve finales van het dubbelspel te plaatsen. Hiervoor hoefde zij echter niet in actie te komen. De reden hiervoor was namelijk de opgave van de Amerikaanse Meghann Shaughnessy in het enkelspel.

Wong is, samen met de Belgische Debbrich Feys, actief in het dubbeltoernooi van de Ordina Open. In de halve finale neemt dit duo het op tegen Medina Garrigues en Ruano Pascual uit Spanje

Cel voor ouders VS met thuis drinkende tieners

Icoon OpmerkelijkOuders die op feestjes van hun kinderen alcohol schenken of toestaan kunnen in de VS in de cel belanden of hoge boetes krijgen.  In de staat Virginia, ten zuiden van de hoofdstad Washington, overkwam dat eerder deze maand een echtpaar dat thuis bier had geserveerd op het verjaardagsfeestje van hun 16-jarige zoon. Ze wilden niet dat hij stiekem elders alcohol ging drinken. Maar de rechter veroordeelde hen tot twee jaar cel omdat in Virginia alcohol niet is toegestaan voor mensen onder de 21 jaar, ook niet thuis onder toezicht.

Een groot aantal van de vijftig deelstaten heeft boetes gesteld die oplopen tot 1000 dollar per minderjarige genodigde op een feest waar alcohol wordt geserveerd aan jongeren, ongeacht of die daadwerkelijk alcoholische versnaperingen tot zich hebben genomen. In 1984 verhoogde de federale regering de minimumleeftijd voor het drinken van alcohol van achttien naar 21 jaar. Het schoolfeestseizoen in juni, wanneer veel jongeren de middelbare school verlaten, bezorgt zowel ouders als scholieren hoofdbrekens.

Eén echtpaar in Maryland heeft bijvoorbeeld pas nog een dozijn andere ouders ingeschakeld voor een rigoreuze alcoholcontrole op het examenfeestje van hun kind. In de tuin werden bij doorzoekingen vooraf acht verstopte flessen drank ontdekt. Tijdens het feestje patrouilleerden ouders binnen en buiten tot de laatste tiener om circa vier uur 's morgens uur, voorzover bekend nuchter, naar huis ging.

Pocognoli deze week medisch gekeurd

De verwachting is dat de tranfser van Sebastien Pocognoli, van Racing Genk naar AZ, deze week nog wordt afgerond. De speler moet alleen nog een medische keuring ondergaan. De verdediger liet weten dat dit deze week nog plaats zal vinden.

"Die keuring zou, als wij met Jong België de finale zouden hebben gehaald, donderdag verricht worden. Nu we eruit liggen, moet ik even kijken wanneer het uitkomt. Maar het zal donderdag of vrijdag zijn, lijkt me", liet Pocognoli weten.

De Belg is zeer content met het feit dat hij vanaf volgend seizoen bij AZ zal spelen. Bovendien past de verdediger prima in de aanvallende speelwijze die de Alkmaarse formatie hanteert. "Ik ben een aanvallend ingestelde back, dat is één van mijn kwaliteiten. Daarom is de club wellicht ook bij mij uitgekomen."

Chronisch zieken ontevreden over seks

Icoon BinnenlandsChronisch zieken en gehandicapten zijn ontevreden met hun seksleven. Twee derde van deze groep mensen heeft behoefte aan hulp bij seksuele problemen, terwijl slechts een klein deel daadwerkelijk hulp heeft.

Dat blijkt uit een onderzoek waarvan de Rutgers Nisso Groep en de zorgverzekeraar Agis donderdag de resultaten bekendmaakten. Volgens Rutgers en Agis moet hulpverlening met seksualiteit voor deze doelgroep standaard worden vergoed en moeten er meer seksuologen komen die kennis hebben van de problematiek.

Maar 13 procent van de mensen met een chronische ziekte of een handicap is tevreden met het seksleven, tegenover 60 procent van Nederlanders in het algemeen. Ze hebben vaak praktische problemen die een bevredigend seksleven in de weg staan en hebben regelmatig te kampen met relatieproblemen.

Geen comeback Schumacher aanstaande

Er is geen comeback van meervoudig wereldkampioen Michael Schumacher aanstaande. De woordvoerster van de voormalig Ferrari-coureur heeft dit in een reactie op de geruchten dat Schumacher Kimi Räikkönen zou vervangen gezegd.

"Michael heeft geen enkele intentie om achter het stuur plaats te nemen. Hij voelt zich lekker in zijn huidige leven. Hij heeft geen spijt van zijn beslissing", aldus woordvoerster Sabine Kehm.

De geruchten dat Schumacher de tegenvallende Räikkönen zou gaan vervangen zijn afkomstig van Auto Bild motorsport, welke zegt te weten dat Schumacher de huidige F2007 al heeft getest. Dit wordt echter ook tegengesproken door Kehm, net als het gerucht dat de Duitser een comeback niet meer uitsluit. "Michael heeft definitief niet met deze auto gereden. Hij heeft bij zijn afscheid gezegd dat hij de kriebels niet meer voelt."

FIA: "Kubica overleefde klap van 75G"

De FIA heeft de resultaten van het onderzoek naar de crash van Robert Kubica bekend gemaakt. Uit de data blijkt dat de Pool op het zwaarste moment tijdens de crash 75G te verwerken kreeg. De snelheid op het moment van het ongeluk was 230 km/u.

Kubica kwam tijdens de Grote Prijs van Canada in aanraking met Jarno Trulli waarna hij naast de baan kwam en hard tegen de muur klapte. Tijdens de crash zijn de gegevens vastgelegd met de Accident Data Recorder (ADR). Hiermee hebben Peter Wright, voormalig Lotus-ontwerper en momenteel hoofd van de veiligheidscommissie van de FIA, Andy Mellor en Hubert Gramling het ongeluk geanalyseerd.

De conclusies van de onderzoekscommissie over de veiligheidsmaatregelen waren erg positief. De verhoogde cockpitrand en het HANS-systeem hebben perfect gewerkt. Willi Rampf, technisch directeur van BMW F1: "Terwijl we erg geschokt waren door de crash, waren we ook zo blij dat Robert veilig kon uitstappen. We zijn zeer te spreken over hoe het chassis zich heeft gehouden. Veiligheid staat bij ons ook altijd voorop. Wij zoeken niet naar grenzen bijvoorbeeld om zo licht mogelijk te zijn. Het resultaat zie je nu."

Sosa slaat 600ste homerun

Texas Ranger Sammy Sosa heeft zijn 600ste homerun geslagen en mag zich daarmee bij een eliteclubje voegen van mensen met minimaal 600 homeruns.
Andere namen in dit elite lijstje zijn Hank Aaron, Barry Bonds, Babe Ruth en Willie Mays. Uitgerekend tegen zijn oude club, de Chicago Cubs, sloeg Sosa zijn 600ste homerun. De Rangers wonnen uiteindelijk met 7-3.

Uitgerekend Jason Marquis van de Cubs gooide de bal voor de homerun. Hij speelt met nummer 21, dit is nummer dat Sosa dertien jaar droeg voor de Cubs en waarin hij 545 homeruns sloeg. De bal landde in de Rangers bullpen waar Akinori Otsuka hem opraapte. Het was tevens zijn eerste homerun tegen de Cubs en heeft nu tegen iedere Major League club een homerun geslagen.

Tien procent meer zwerfhonden in asielen

Icoon BinnenlandsDe asielen hebben dit jaar te maken met een forse toename van het aantal zwerfhonden dat er wordt afgeleverd. Dat meldde de Dierenbescherming donderdag. Het gaat om een stijging van 10 procent.

In totaal gaat het om ruim duizend dieren, aldus een woordvoerder. Hij weet niet wat de reden is voor de toename. "Ik hoop dat het geen trend wordt. Vorig jaar hebben we dit verschijnsel niet gezien."

Veel dierenasielen zitten al voor het begin van de zomervakantie vol. Dat meldde het Nederlands Dagblad donderdag, op basis van een inventarisatie bij asielen. De Dierenbescherming bevestigde dat asielen vol zitten of snel een opnamestop moeten invoeren.

Film: Shrek the Third

Na het succes van de vorige twee Shrek films is het niet meer dan logisch dat er snel een derde volgt. Niet lang na Shrek 2 werd er al begonnen aan de derde in de reeks en dit jaar is het dan zo ver. Shrek the Third is geregisseerd door Chris Miller, die aan de vorige twee Shreks zijn stem had geleend en mee geholpen heeft met schrijven, met hulp van Raman Hui, die één van de belangrijke mensen was in de animatie-afdeling van de vorige Shreks. Een duo dat dus goed thuis is in de wereld van Shrek. Is het ze gelukt om net zo een leuke film te maken als de voorgangers?

Vrouw verliest zaak tegen Postcode Loterij

Icoon JustitieDe werkwijze van de Postcodeloterij hoeft niet te worden aangepast. Volgens de rechtbank in Amsterdam worden mensen zonder lot niet onrechtmatig betrokken. Een echtpaar uit het Brabantse Heusden had de zaak aangespannen. Zij vielen vorig jaar buiten de prijzen, omdat ze geen lot hadden gekocht. Acht buren mochten 13,9 miljoen euro verdelen.

Het echtpaar vond dat de loterij aan emotionele chantage doet, want mensen kopen loten omdat ze bang zijn dat hun buurman wint. Ook zijn ze te kijk gezet als 'verliezers', vinden ze.

De rechtbank stelde dat nadrukkelijk wordt betwist dat er sprake zou zijn van inbreuk op het privéleven van de klagers. Wel meende de rechter dat door de loterij een tegenstelling kan worden gecreëerd binnen een kleine gemeenschap als Heusden.

De Postcodeloterij hoopt dat er nu weer aandacht komt voor het "zegenrijke" werk van de loterij voor goede doelen. "Wij hopen dat mevrouw De Gier nu alsnog oog wil hebben voor de zegenrijke aspecten van de Nationale Postcode Loterij, vooral daar waar het gaat om de steun aan zoveel goede doelen op het gebied van mens en natuur", staat in een verklaring.


Helène deed in NOVA huilend haar verhaal.

Met dank aan bennootje, luciferhout, KRIBBET, Sikusal, Zon, crusher77 en Saryon voor de submit.

Softwareverkopen Japan, Xbox 360 > PS3

Een interessante week deze week, want zowel de 360 en de PS3 kregen een veelbelovende game afgelopen week. Voor de Xbox 360 kwam Eternal Sonata (Trusty Bell in Japan) uit en de PS3 kreeg Ninja Gaiden Sigma. In de eerste week heeft Eternal Sonata gewonnen, nu is het afwachten welke game in totaal meer gaat verkopen.

Ook is het interessant om te zien hoe de hardware reageert op deze twee games, kom morgen dus even kijken op FOK!games voor de hardwarecijfers!

GameConsoleUitgeverAantalTotaal
Eye TrainingNDSNintendo63.439220.810
Eternal SonataXbox 360Bandai Namco49.33449.334
Ninja Gaiden SigmaPS3Tecmo46.30746.307
Wii SportsWiiNintendo34.2231.721.611
Brain Training 2NDSNintendo24.9014.374.525
Wii PlayWiiNintendo22.1611.399.060
New MarioNDSNintendo19.2974.539.176
Ouendan 2NDSNintendo16.879156.867
English Training 2NDSNintendo15.855288.570
Brain TrainingNDSNintendo15.4053.467.764

De nummers 11 t/m 30

11./17. [NDS] Prof. Layton and the Mysterious Village (Level 5)
12./01. [PS2] Hisshou Pachinko/Pachislo Capture Series, Vol. 10: CR Neon Geneses Evangelion (D3 Publisher)
13./13. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
14./00. [PS3] Call of Duty 3 (Spike)
15./14. [NDS] Momotarou Dentetsu DS: Tokyo & Japan (Hudson)
16./20. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
17./19. [NDS] Yoshi's Island DS (Nintendo)
18./18. [NDS] English Training (Nintendo)
19./21. [WII] Super Paper Mario (Nintendo)
20./29. [NDS] Common Knowledge Training (Nintendo)
21./23. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)
22./03. [PSP] Dragon Ball Z: Shin Budokai - Another Road (Bandai-Namco)
23./04. [PSP] Final Fantasy II (Square-Enix)
24./22. [PSP] Final Fantasy Tactics: The Lion War (Square-Enix)
25./26. [WII] Big Brain Academy: Wii Degree (Nintendo)
26./27. [NDS] Phoenix Wright 4 (Capcom)
27./28. [NDS] Kekkaishi: Tale of the Raven Forest (Bandai-Namco)
28./07. [WII] Harvest Moon: Tree of Peace (Marvelous Interactive)
29./16. [NDS] Kurikin: Nano Island Story (Nintendo)
30./33. [NDS] Pokémon Diamond (Pokemon)

Verdeling per console

NDS - 18
WII - 5
PSP - 3
PS3 - 2
PS2 - 1
360 - 1

Zuiverloon: "Ik was heel erg zeker"

Bij het nemen van de beslissende strafschop gisteravond tegen Jong Engeland dacht Gianni Zuiverloon terug aan twee jaar geleden. Toen schoot hij in de kwartfinale van het WK onder 20 tegen Nigeria op de lat en werd Nederland daarmee uitgeschakeld.

"Dit wordt niet als twee jaar geleden, dacht ik", aldus de rechtsback van Jong Oranje gisteravond. "Ik was heel erg zeker. Toen Daniël ging, wilde ik eigenlijk al en toen hij miste, dacht ik: Deze is echt voor mij. Ik sprintte bijna naar de bal. Ik dacht echt dat dit niet fout kon gaan. Bij mij wordt altijd gezegd: Gianni moet hem niet nemen. Maar ik voelde me zo zeker. Dat kan je ook zien aan mijn spel. Dit is prachtig."

CSC gaat door als wielersponsor

CSC gaat door als hoofdsponsor van de gelijknamige wielerploeg. Het bedrijf heeft dat gisteren bekend gemaakt.

Het bedrijf heeft erover nagedacht uit de wielersport te stappen, nadat ploegleider Bjarne Riis toegaf de Tour de France van 1996 met hulp van epo te hebben gewonnen.

CSC blijft de ploeg vooral ondersteunen omdat ze een strikt antidopingbeleid voert. "Uiteraard waren we erg teleurgesteld na de bekentenissen van Bjarne Riis", aldus Henrik Bo Pedersen, bij CSC verantwoordelijk voor de sponsoring. "Maar we hebben zijn excuses aanvaard en zien dat hij met zijn inzet een stuwende kracht is in het antidopingbeleid. We hopen dat andere teams uit de ProTour net zo'n antidopingprogramma opstellen als CSC. Het is een belangrijke stap om de wielersport op te schonen."

[EK-21] De Haan boos over weglopen Taylor

Gisteravond zorgde Foppe de Haan voor een opmerkelijk moment. Tijdens de strafschoppenserie liep de bondscoach van Jong Oranje boos naar scheidsrechter Knut Kircher. Daarmee reageerde De Haan op het uit de middencirkel weglopen van de Steven Taylor tijdens de penaltyserie.


"Dat is tegen de regels”, aldus de Haan na afloop. "Alle spelers die besluiten op het veld te staan, moeten een strafschop nemen."

De Duitse arbiter gaf De Haan gelijk. Taylor moest ook vanaf elf meter schieten en hij deed dat met succes.

Weylandt wint in Ster Elektrotoer

De tweede etappe van de Ster Elektrotoer is gewonnen door Wouter Weylandt. Na 166 kilometer koersen, tussen Schijndel en Nuth, was de Belgische sprinter van Quick-Step net iets sneller dan de Duitser Robert Förster van Gerolsteiner.

Voor de overwinning van de Belg moest wel een fotofinish aan te pas komen. De Rus Michail Ignatief van Tinkoff blijft leider in het algemeen klassement.

[EK-21] Blessure Pieters valt mee

Na afloop van de gewonnen halve finale tegen Jong Engeland werd Erik Pieters voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek wees uit dat de elleboogblessure meevalt en dat Pieters zaterdagavond inzetbaar is in de finale tegen Jong Servië.


Ook Ron Vlaar haalde het einde van de wedstrijd niet. De aanvoerder moest vanwege een knieblessure worden vervangen door Arnold Kruiswijk. De ernst van die blessure is nog niet bekend.

PSV vangt opnieuw bot bij Ajax

PSVheeft gisteren geen akkoord bereikt met Ajax over de transfer van Kenneth Perez naar Eindhoven.

Na de onderhandelingen zei technisch-directeur Martin van Geel dat het nieuwe bod van PSV nog steeds niet voldoet aan de eisen van de Amsterdammers. Perez heeft al wel een overeenkomst met PSV.

De 32-jarige Deen kan ook naar Feyenoord. De Rotterdammers zouden al wel een akkoord hebben bereikt met Ajax over een transfersom van naar verluidt 1,8 miljoen euro. De Amsterdammers zien Perez liever naar Rotterdam vertrekken dan naar Eindhoven, omdat zij PSV als een grotere concurrent beschouwen.

Film: Best of Seven Years Shadow

Op 22 en 23 juni, sluit de serie Best of Seven Years Shadow in Debalie te Amsterdam af met vier korte films. Het Shadowfestival wordt elk jaar in de schaduw van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA) gehouden, en vertoont documentaires die je normaal nooit te zien krijgt. Dit jaar heeft men elke maand een aantal van de beste korte docu's van de afgelopen zeven jaar uitgekozen. In juni is het de beurt aan Great Balls of Fire, The Crowned Rat, Axis of Evil en Underneath The Skin.


In the Picture! (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Verjaardagspartijtje grondig verstierd

En de top-5:

5: buiz : " Inge de Bruijn begint weer met zwemmen"

4: Kadaster : " Ola brengt nieuwe breezer raket uit."

3: BunnyHunter : " in het water plassende zwembad bezoekers hard aangepakt door brandweer" "

2: Xessive : "Hedendaagse schoolmeisjes alleen nog met ijsjes te interesseren voor bizarre schooluitjes."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Jenga

dfr0st is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 3.

YoWilly is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 3.

Jenga is de derde die meedingt naar de weekprijs van week 3.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

CD: Nick Lowe - At my age


Nick Lowe? Persoonlijk had ik er nog nooit van gehoord en met een volledig open visie zette ik de CD op. Wat ik kon verwachten was mij in het geheel niet duidelijk. Ik werd dan ook best wel verrast door de nummers. Het eerste wat in me opkwam was eigenlijk meteen: typisch Amerikaans - in de zin van het 'linedance-gevoel'. Dit was een verrassende wending omdat de CD toch vooral in de media werd weggezet als popmuziek. Deze verrassing was echter heel erg welkom en maakte dat de CD toch opviel.

Koenders laat positie homo's nagaan

Icoon BinnenlandsMinister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking)heeft de Nederlandse ambassades in 36 ontwikkelingslanden opdracht gegeven een onderzoek te doen naar de positie van homo's.

Partnerlanden
Het gaat om zogenoemde partnerlanden, waarvan de regering ontwikkelingshulp krijgt van Nederland. Het onderzoek is onderdeel van het streven van de minister van Ontwikkelingssamenwerking om de naleving van mensenrechtenbeleid in ontwikkelingslanden te steunen.

Strafbaar
In de landen waar de positie van homo's slecht is, moeten de Nederlandse vertegenwoordigers de regering daarop aanspreken. Uit onderzoek van de Gay and Lesbian Association blijkt dat homoseksualiteit in 18 van de 36 partnerlanden strafbaar is.

Australische zwemster bijna geëlektrocuteerd

Icoon ShockingToen Brooke Hanson, zwemster die zilver won op de spelen van Athene, bezig was met een promotie-act voor een bubbelbad kwam ze plotseling onder stroom te staan.
Subheader
Hanson stortte in elkaar en werd met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. De zwemster kon het hospitaal de volgende dag weer verlaten, maar ze klaagt nog steeds over flinke hoofdpijn en een pijnlijke arm.

Volgens de vader van Hanson zal zijn dochter voorlopig niet meer in een zwembad te vinden zijn. De zwemster, die in 2004 ook Olympisch zilver veroverde op de schoolslag, hoopt zich te kwalificeren voor de Spelen van Peking. Of dit incident grote gevolgen heeft voor haar zwemtoekomst, is nog onbekend.

40 miljoen extra voor jeugdzorg

Icoon BinnenlandsOm de wachtlijsten in de jeugdzorg aan te pakken stelt Minister Rouvoet 40 miljoen extra geld beschikbaar.
Met het geld kunnen 3000 kinderen woren geholpen. Het komt bovenop de 40 miljoen die er al eerder voor was uitgetrokken.

Uit nog vertrouwelijk onderzoek blijkt dat zo'n 2100 jongeren langer dan negen weken op hulp wachten. Onlangs sloegen de werkgevers alarm over de lengte van de wachtlijsten in de zorg. Toen werd een aantal van 1600 genoemd.

De instellingen voor jeugdzorg zeggen dat met het extra geld de wachtlijsten wel kunnen worden weggewerkt, maar dat er niets over is voor nieuwe gevallen.

Bin Laden regelde mogelijk vlucht voor familie

Icoon Showbizz's Werelds meest gezochte terrorist, Osama bin Laden, heeft mogelijk zelf de vlucht geregeld van zijn familie uit de Verenigde Staten kort na de aanslagen van 11 september 2001.

De leider van al-Qaeda of de Saudische koninklijke familie charterden een vliegtuig waarmee familieleden en Saudische burgers naar Parijs vlogen.

Dat blijkt uit documenten van de federale recherche FBI, die woensdag openbaar zijn gemaakt door activisten die strijden tegen corruptie in Washington. De groep Judicial Watch had een beroep gedaan op de Amerikaanse openbaarheid van bestuur wet.

Laatste reviews en specials
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
©FOK.nl e.a.