FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 13 juni 2007

Geen wijziging Amerikaanse wapenwet

Icoon BuitenlandsDe Amerikaanse regering heeft na onderzoek naar de schietpartij op de technische universiteit Virginia Tech besloten de wapenwet niet te verscherpen. Ze vindt het erg treurig dat er 32 mensen omgekomen zijn, maar dat betekent volgens haar niet dat de regels omtrent de relatief eenvoudige beschikbaarheid van wapens scherper moeten.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door de regering-Bush, blijkt wel dat er behoefte is aan een 'effectievere' controle bij de verkoop van wapens. Ook zou informatie tussen alle betrokken overheden beter uitgewisseld moeten worden. Volgens Amerikaanse media moet zo duidelijk worden of wapens misschien in handen zijn gekomen van mogelijk gevaarlijke studenten of andere personen.

Jongen (14) verkracht tienjarige meisjes

Icoon JustitieEen 14-jarige jongen uit Noord-Ierland is aangeklaagd bij de jeugdrechtbank van Belfast, omdat hij ervan wordt verdacht twee tienjarige meisjes te hebben verkracht. De jongen, waarvan de naam vanwege zijn leeftijd niet in de Britse pers wordt genoemd, wordt ook nog verdacht van het plegen van geweld tegen ťťn van de meisjes.

De jongen werd tot het proces in hechtenis gehouden in een jeugddetentiecentrum. Een rechercheur zei dat hij werd vastgehouden, omdat dat de autoriteiten bang zijn dat hij nieuwe misdrijven zou begaan of getuigen zou beÔnvloeden. De moeder van de Noord-Ierse jongen beweerde tegenover de rechtbank dat haar zoon lijdt aan een vorm van ADHD. Hij werd volgens haar behandeld om daar mee om te kunnen gaan.

Zij vroeg de rechtbank de hechtenis van de jongen op te schorten. Ze zou hem dan 24 uur per dag in de gaten houden. De rechter besloot de 14-jarige verdachte echter in voorhechtenis te houden. Zijn ouders knuffelden hem nog, voordat hij werd weggevoerd door de politie.

[EK-21] Jong Oranje wint van Portugal

In de Euroborg namen Jong Portugal en Jong Oranje het tegen elkaar op. De ploeg van Foppe de Haan was daarin de sterkste en stapte met 2-1 overwinning van het veld. De overwinning betekende een plekje in de halve finale. De eerstvolgende wedstrijd is tegen BelgiŽ.

Nederland begon goed aan de wedstrijd tegen Portugal. Via Ryan Donk kreeg het al in de vierde minuut een uitstekende kans. Vanuit een vrije trap belande de bal bij Royston Drenthe maar de Feyenoorder liet de bal lopen. Uiteindelijk ging de bal voor iedereen langs en kreeg Donk hem in de voeten. Hij kon de bal echter niet achter de Portugese doelman krijgen.

Ook een goede kans was er voor Julian Jenner. De speler van AZ schoot een goede voorzet van Drenthe over het doel van Paulo Ribeiro. Niet lang daarna kreeg Drenthe wederom een goede kans. De Feyenoorder snelde voorbij zijn bewaker en vuurde een schot op doel af dat net over de lat ging.

Portugal kwam er nauwelijks aan te pas in de Euroborg. Het kreeg enkele redelijke kansen. De beste mogelijkheid was voor Nani. De Portugees hoefde alleen maar op doel te schieten maar hij kon zijn voet niet tegen de bal krijgen. Een minuut voor rust hadden de Portugezen recht op een strafschop maar de Duitse arbiter bestrafte de overtreding van Zuiverloon niet. Op dat moment stond Nederland al op voorsprong.

Een kwartier voor rust waren de Nederlanders gelukkig op voorsprong gekomen. Maceo Rigters ging alleen op doelman Ribeiro af waarna de doelverdediger gestrekt moest om Rigters van scoren af te houden. De Nederlander ging gemakkelijk neer over het been van de doelman, een strafschop was de beloning. Ryan Babel schoot het cadeautje binnen waardoor Nederland de leiding nam. Op slag van rust kreeg Oranje de kans om de voorsprong te verdubbelen. De snelle Rigters schoot echter op de paal, de rebound was niet besteed aan Jenner door goed ingrijpen van Manuel da Costa.

In de tweede helft voerde Portugal het tempo op en dat leverde meer gevaar op dan in de eerste vijfenveertig minuten. De Nederlandse defensie kwam nog niet echt in de problemen maar moest wel alert blijven. Ook Nederland creŽerde nauwelijks uitgespeelde kansen.

In de 63e minuut mocht de Portugese coach een plekje op de tribune gaan opzoeken. De Duitse leidsman had al meerdere keren gewaarschuwd voor de gedragingen van de trainer langs de lijn. Na wederom een opmerking van de Portugees mocht de coach vertrekken.

Ondanks het meer aanvallende spel van Portugal kwam Oranje wel op 2-0. Met een goede actie van Babel begon het. De Ajacied kreeg de bal bij Drenthe die de achterlijn vond en de bal vervolgens voorgaf. Rigters kon daarna Rubiero passeren door de bal onhoudbaar langs de doelman te schieten. Lang kon de ploeg van De Haan niet genieten van het tweede doelpunt. Veloso bracht de spanning terug door een vrije trap achter Vermeer te schieten.

Nog een tegentreffer zou Oranje in een lastig parket brengen. Portugal drong nog wel aan maar kwam niet dichterbij de gelijkmaker al moest Vermeer nog wel ingrijpen op een verrassend afstandsschot. De gelijkmaker viel niet meer en door de overwinning plaats Oranje zich voor de halve finale. Bovendien is het verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in Peking.

Karakteristieken

Nederland - Portugal
30’Babel 1-0
75’Rigters 2-0

77’Veloso 2-1

Toeschouwers: 19.500

Gele kaart: Jong-a-Pin, Drenthe (Nederland) Amoreirinha, Veloso, Pereira (Portugal)

Opstellingen

NederlandWaterman/ (34’- Vermeer), Zuiverloon, Vlaar, Donk, Jong-a-Pin/ 78’- Pieters), Jenner/ (45’- Beerens), Maduro, Bakkal, Drenthe, Babel, Rigters

Portugal Ribeiro, Amoreirinha/ (46’- Pereira), Da Costa, Semedo, Antunes, Ruben Amorim/ (57’- Varela), Veloso, Fernandes/ (81’- Djalo), Nani, Almeida, Moutinho


De vraag van deze wedstrijd : Onder leiding van welke scheidsrechter stond de wedstrijd Nederland – Portugal? Mail je antwoord naar sport@fok.nl

Sarkozy blijft Turks EU-lidmaatschap blokkeren

Icoon PolitiekIn zijn verkiezingscampagne was al duidelijk dat Nicolas Sarkozy tegen de toetreding van Turkije in de Europese Unie is. Het was bekend dat hij de onderhandelingen daartoe zou tegenhouden en doet dat nu zelfs in een veel eerder stadium dan dat hij in eerste instantie had aangekondigd. Na zijn aantreden als president verklaarde hij dat er "geen plaats voor Turkije in de EU is." Wel beloofde hij dat in het najaar het toetreden op de Europese agenda komt te staan.

De Duitse Bondskanselier Angela Merkel wil juist wel de stilgelegde onderhandelingen voortzetten. Diplomaten in Brussel maken zich zorgen over deze houding en vrezen dat er een kloof zal ontstaan. Eurocommissaris Rehn zegt dat Turkije juist een democratisch voorbeeld is van de moslimwereld en noemde Turkije een stabiele factor in het Midden-Oosten. Hij vreest daarom ook dat de houding van de Franse president een schadelijk effect heeft.


Non, non... rien a changť


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Live Shop'er speelde foto's Meuldijk door aan Privť

De foto's die weekblad Privť onlangs publiceerde over de vermeende ernstige vervuiling van de woning van tekstschrijfster, actrice en dierenvriendin Belinda Meuldijk, zijn naar het roddelblad toegespeeld door Liveshop-presentator Martijn van den Bergh. Eerder werd al bekend dat de foto's genomen zijn door Meuldijks ex-man Rob de Nijs. De zanger zei deze week dat hij de foto's alleen aan een huisvriendin had laten zien en dat hij ze niet naar Privť had gezonden.

Volgens Van den Bergh heeft hij de foto's op verzoek van die vriendin naar Privť gezonden. ''Zij verzocht mij met klem deze door te sturen, omdat de heer De Nijs hiermee een groot plezier zou worden gedaan'', aldus de verkooppraatjespresentator vanavond tegenover RTL Boulevard.

In de Telegraaf zegt Belinda Meuldijk vandaag zeer teleurgesteld te zijn in haar ex. '' Met de beste wil van de wereld kan ik niet geloven dat Rob tijdens een van onze vakanties in huis is geweest met een fotocamera. Dat hij in heeft gezoomd op alles wat er hier is te zien. Tot en met de dode muis in de kelder aan toe.'' Wat haar nog meer stoort is dat de foto's al tien maanden geleden genomen zijn en nu pas in de openbaarheid zijn gebracht. ''Onze vriendschap blijkt een desillusie. Hoe we onze scheiding gaan afwikkelen? Geen idee, maar het krijgt zeker nog een staartje.'' Volgens Meuldijk had ze een muizenplaag toen de foto's werden genomen.

Rob de Nijs zei eerder dat hij de foto's maakte om duidelijk te krijgen in welke staat het huis verkeerde. Hij maakt zich zorgen om het welzijn van zijn autistische zoon. ''Yoshi groeit op in dit huis. En Belinda is een goede moeder, maar ik had persoonlijk het gevoel dat de leefomstandigheden beter konden.''

Wat de 52-jarige Belinda Meuldijk heel kwalijk vindt, is de ontkenning van De Nijs toen ze hem belde na de publicatie van de foto's. ''Hij zei dat hij geen idee had wie het had gedaan. Ik heb het contact met Rob nu in elk geval even op een laag pitje gezet. We moeten elkaar voorlopig maar niet meer spreken. Ik heb nu een extra reden om te willen scheiden, als ik al niet genoeg redenen had.''

De 64-jarige De Nijs is door de hele affaire zo aangedaan dat hij gisteravond een optreden in Apeldoorn afzegde. ''Rob is ziek van ellende over de commotie'', aldus zijn manager.Rob en Belinda en betere tijden

Britney wederom weinig om het lijf

Britney flikt het weer. Wederom heeft ze zich in weinig verhullende kledij op de foto laten zetten.

Ze bood gisteren een vrije blik tussen haar benen, waar een roze kanten slipje weinig te raden overliet. De 25-jarige gevallen zangeres droeg een minirokje, terwijl ze met haar benen wijd uit haar auto stapte. Ze had net een bezoekje aan een manicure in Los Angeles achter de rug.

Maandagavond was het ook al feest voor de paparazzi. Een piepklein jurkje bood een mooie aanblik op haar kont, toen zij via de bestuurderstoel van haar SUV naar achteren kroop. En daar bleef het niet bij. Tijdens een avondje uit in Hollywood onthulde hetzelfde jurkje ook nog eens haar rechterborst. Bij het afzakken van ťťn van de schouderbandjes bleek Britney namelijk geen beha te dragen.

Britney laat zich wel vaker schaars gekleed op de foto zetten. Een aantal maanden geleden schokte ze collega-zangeressen als Bette Midler, Tori Amos en Rosie O'Donnell met haar niets verhullende foto's.

Vorige maand beloofde ze haar fans nog via haar website beter te zullen gaan leven. "Ik ben heel diep gezonken. Ik was als een kind dat schreeuwde om aandacht", zo schreef ze in een open brief.


Britneys borst valt eruit
Britney onthult haar roze slip

Microsoft komt met Halo 3 beta statistieken

De Halo 3 beta is nu alweer een paar dagen afgelopen en voor sommige mensen is het weer even wennen aan een leven zonder Halo 3. Microsoft heeft nu een aantal cijfers bekend gemaakt over de Halo 3 beta.

Ongeveer 820.000 unieke spelers waren er aanwezig in de Halo 3 beta en in totaal is er meer dan twaalf miljoen uur Halo 3 gespeeld. Al deze sessies hebben meer dan 350 terabytes aan dataverkeer gegenereerd en de filmpjes waren ook erg populair. Er zijn meer dan 580.000 filmpjes geshared in de beta en dat staat voor 2.7 terabyte. Microsoft is erg blij met de positieve ontvangst en is dan ook erg positief over Halo 3: We're confident that on Sept. 25 (26 september in Europa red.) Halo 3 will drive an unprecedented wave of new gamers to the Xbox 360 platform and Xbox Live.

Halo 3 is het lang verwachte vervolg op Halo 2. Over de singleplayer is nog heel weinig bekend, maar over de multiplayer des te meer. De beta heeft in totaal ongeveer drie weken gedraaid en je had de beschikking over drie verschillende maps. Aan de hand van de beta is er veel informatie verschenen, zoals nieuwe maps, het gezicht van de Master Chief? en zelfs een hilarisch filmpje. Halo 3 zal vanaf 26 september in de Nederlandse winkels liggen.

De Sims spelen al Spore

Wij kunnen hem nog niet spelen, maar de personages in The Sims 2: Pets al wel, Spore. Waar Will Wrights ambitieuze titel onlangs werd uitgesteld naar ergens na maart 2008 hebben de personages in de Wii versie van The Sims 2: Pets hier blijkbaar geen last van. Als men in die game een personage opdraagt een spelletje te gaan spelen op de computer heeft men de optie om naast The Sims en The Sims 2 een spelletje Spore te gaan spelen.

Spore is een game die zoals gezegd een creatie van Will Wright is, de man die eerder al verantwoordelijk was voor de enorme hit-franchises The Sims en SimCity. In de game begin je als eencellig organisme en evolueer je deze volledig naar jouw wens naar een intelligent wezen. Uiteindelijk speel je niet meer met slechts ťťn wezen maar krijg je allereerst een dorpje, een stad en een hele beschaving onder je controle. Op dat punt kun je ook beginnen met andere planeten bezoeken. Voor een uitgebreide walkthrough van de game kun je hier kijken.

The Sims 2: Pets is het eerste deel in de Sims franchise dat verschijnt op Nintendo's jongste console. De game is net als al zijn broertjes een simulator waarin je de controle van een gezin op je neemt. Je een hoop zaken besturen, van het zoeken van werk tot de Sims bij tijds naar de WC sturen. Zoals de titel van de game al impliceert spelen huisdieren een grote rol in de game. De Sims kunnen honden, katten en hamsters adopteren en moeten die opvoeden. De Sims 2: Huisdieren, zoals de game hier zal heten, kunnen we eind deze maand nog in de schappen verwachten.

Rechter moet as uit urn verdelen

In Groningen moet de rechter eraan te pas komen om de as van een overledene te verdelen. Alleen, de urn lijkt gestolen en is onvindbaar. De zoon en de nieuwe vriendin van de overledene staan in de rechtszaak lijnrecht tegenover elkaar.

De 'stiefmoeder', die slechts zeven maanden voor zijn dood een relatie met de man kreeg, blijft erbij dat de laatste wil van de overledene is altijd bij haar te zullen blijven. Daarom mocht de vrouw ook de urn met inhoud hebben. Het potje kreeg een mooie plek, bovenop de printerkast.

De zoon wil de urn liever bijzetten op een urnenveld, gezellig tussen de andere urnen. Zo kunnen de kinderen en eventuele kleinkinderen makkelijk een bezoekje brengen aan de overledene. Volgens de man is een urnenveld een beter plekje, zeker omdat de man niet altijd even gelukkig was met zijn nieuwe vlam, aldus de zoon.

Maar in april was de urn ineens spoorloos verdwenen. Hierna ging de vrouw naar de politie, om aangifte van diefstal te doen. Getuigen wezen meteen de zoon aan als dader. De vrouw eiste de as vervolgens weer op.

De rechter zat even met de handen in het haar. Hij wilde best bemiddelen tussen de twee, maar dat kan alleen als de urn boven water komt. Daarom gaf hij hen tot twintig juni de tijd tot om de urn, desnoods anoniem, af te leveren bij het crematorium. Daar zullen ze de as keurig verdelen over twee urnen, met elk een eigen naamplaatje. Zo kunnen beiden met de as doen wat ze willen.

De rechter heeft goede hoop. Beide kemphanen gingen namelijk zonder tegensputteren accoord met de uitspraak.

[EK-21] EK voorbij voor Aissati

Het EK is voor IsmaÔl Aissati voorbij. De knieblessure die de jonge middenvelder opliep in de eerste wedstrijd tegen IsraŽl blijkt ernstiger dan aanvankelijk werd gedacht.

Na aanhoudende klachten werd Aissati vandaag wederom onderzocht. Bovendien is de eerder gemaakte MRI-scan opnieuw beoordeeld. Daaruit bleek dat de spelmaker een scheurtje heeft in de binnenmeniscus van zijn rechterknie. Voor verder onderzoek en behandeling zal hij nu terugkeren naar zijn club PSV.

Kilometerheffing lijkt nog ver weg

Icoon FileGoed nieuws voor kilometervreters, het kabinet ziet, in tegenstelling tot eerdere berichten, toch af van een volledige invoering van de kilometerheffing in deze kabinetsperiode. Minister Eurlings (Verkeer en Waterstaat) prefereert een gefaseerde invoering.

Hierbij wil hij voorlopig niet verdergaan dan een eerste stap. Wat deze eerste stap is, wil hij nog niet zeggen. Dit wordt pas komend najaar bekendgemaakt. Eurlings vreest voor een chaos bij een te snelle invoering, omdat er nog veel technische problemen zijn. De kilometerheffing is een middel om files te bestrijden en het milieu te ontlasten (en volgens cynici de staatskas te spekken). In het systeem moet betaald worden voor het rijden tijdens de spits of rond grote steden.

Met dank aan Longmen voor de submit.

Video geschiedenis van GTA

Met de komst van een tweede trailer van Grand Theft Auto IV op 28 juni in het vooruitzicht heeft iemand op youtube een filmpje geupload om te laten zien hoe de vorige delen in de uiterst succesvolle serie er ook alweer uitzagen. De video laat alle door DMA Design/Rockstar North ontwikkelde games zien. Dat wil zeggen Grand Theft Auto, Grand Theft Auto: London 1969, Grand Theft Auto 2, Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas. De voor PSP en GBA ontwikkelde games verschijnen enkel in naam.

Grand Theft Auto IV zal in oktober van dit jaar in de schappen liggen voor Xbox 360 en PlayStation 3. Dit deel neemt de speler wederom mee naar Liberty City, de Grand Theft Auto-versie van New York die we ook al terug zagen in Grand Theft Auto, Grand Theft Auto III en Grand Theft Auto: Liberty City Stories. Dit maal kruipt de speler in de huid van een Oost-Europese immigrant genaamd Niko Bellic die met de belofte van gouden bergen naar de Verenigde Staten is gelokt.


[D-L] Vino grijpt de macht

Aleksandr Vinokoerov heeft de derde etappe in de Dauphinť Libťrť gewonnen. Voor de 40 kilometer lange tijdrit, met start en finish in Anneyro, had de Kazach iets meer dan 52 minuten nodig. Hij was negen seconden sneller dan de nummer twee, zijn eerste luitenant en landgenoot Andrej Kasjetsjkin.

Ook in het klassement greep Astana de macht. Vino reed Christophe Moreau uit het geel, de Fransman verloor bijna drie minuten. Kasjetsjkin klom naar de tweede plaats.

Beste Nederlander was Stef Clement. De renner van Bouygues eindigde als zesde op ruim een minuut van Vinokoerov en staat nu zevende in het algemeen klassement.

17-jarig meisje opgepakt voor verspreiden kinderporno

Icoon MisdaadEen 17-jarig meisje uit Dalarna (Zweden) is veroordeeld tot het betalen van ruim 5000 euro schadevergoeding aan twee vrienden. Het meisje was op bezoek bij een vriendin. Toen haar vriendje aankwam, gingen ze even lekker vrijen op een trampoline in de tuin.

Het meisje pakte er een camera bij en filmde stiekem de vrijpartij van haar vriendin. Het meisje zette daarna het filmpje op internet en liet het filmpje aan klasgenoten zien.

Met dank aan Tarak voor de submit.

Duitsers aangevallen door eekhoorn

Drie Duitsers zijn het slachtoffer geworden van een eekhoorn. Het zo lief ogende beestje heeft vermoedelijk hondsdolheid.

In het Beierse Passau sprong het beestje via een open deur de woonkamer in, vloog de vrouw aan en beet haar in haar hand. De tanden van het beest zaten zo diep in haar hand, dat ze in blinde paniek de straat op rende. Hier wist ze haar belager van zich af te schudden.

De volgende die door het dier te grazen werd genomen was een 33-jarige bouwvakker. De beste man werd gebeten in zijn onderarm en hand. Deze Bob der Baumeister wist de aanval echter gauw af te wenden, waarop de eekhoorn met de staart tussen de benen er vandoor ging.

De laatste actie van Knabbel was een kamikaze-actie. In een tuin wilde hij een 72-jarige man aanvallen. De krasse knar greep naar zijn kruk en sloeg het beestje morsdood.

De veterinaire dienst in Passau wijst het vermoeden dat het eekhoorntje hondsdol zou zijn van de hand. Volgens hen beet het diertje omdat het zich bedreigd voelde. Ook kan het zijn dat het beestje zwanger was, pijn had of haar jongen wilde verzorgen.

[EK-21] BelgiŽ dankzij geluk langs IsraŽl

BelgiŽ heeft de tweede wedstrijd op het EK, tegen Israel, met 1-0 gewonnen. Ondanks dat Israel sterker was, was het Mirallas die matchwinner werd.


BelgiŽ begon zeer fel aan de wedstrijd. Dat leverde veel overtredingen op voor de Rode Duivels. In de achtste minuut was de eerste kans voor de wedstrijd voor de Belgen, maar de Israelische keeper wist de bal net over te tikken. In de beginfase van de wedstrijd kreeg IsraŽl geen enkel kans om een aanval op te zetten: de Belgen waren heer en meester op het veld.

In de achttiende minuut moesten de Rode Duivels met tien man verder na een dubieuse tweede kaart van Fellaini. Even daarna een grote kans voor IsraŽl, het harde schot kon ternauwernood worden gestopt. Ook het vervolg van de wedstrijd kenmerkte zich door vele overtredingen van beiden kanten. In de 26e minuut kreeg Vanderborre nog een kans, maar de bal ging net over. Naarmate de eerste helft op zijn eind liep, kreeg IsraŽl de overmacht met meer kansen. De belgen probeerden het wel, maar ze waren niet opgewassen tegen de sterke Israelische verdediging. Op slag van rust de kans voor Ben Sahar, maar dankzij Belgisch ingrijpen bleef de stand 0-0.

De Belgen begonnen met ťťn wissel aan de tweede helft. AZ-er Martens bleef in de kleedkamer achter ten favoure van Haroun. Israel begon weer sterk, met onder meer kansen voor Sahar. In de 60e minuut de kans op de 1-0, nadat Sahar Arbitman wist aante spelen. Vermaelen wist het schot van de speler van Chelsea echter over het doel te werken.

BelgiŽ begon langzamerhand gevaarlijker te worden, vooral via kansen van Jonathan Blondel. In de 80e minuut was het bijna raak voor Kevin Mirallas, maar zijn schot kwam op de paal terecht. Een minuut later kon hij wel juichen, op aangeven van Vanderborre werkte hij de 1-0 in het doel.

Na de 1-0 leek Israel het op te geven, ondanks dat zij het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg waren. Het bleef 1-0.

VVD'ers moeten deel loon inleveren

Icoon Politiek VVD-bestuurders moeten net als bij de SP een deel van hun loon inleveren ten bate van de partijkas. De commissie onder leiding van oud-minister Sybilla Dekker wil er op deze manier voor zorgen dat er genoeg geld is om een professionele lijsttrekkersverkiezing, verkiezingscampagne en partijvoorzitter te betalen. Dat werd bekend tijdens de presentatie van het rapport.

"De SP doet dat al jaren erg goed", aldus Dekker. De VVD heeft volgens haar niet voldoende middelen om goed bij de kiezer over te komen. De SP heeft al jaren meer geld beschikbaar dan bijna alle andere politieke partijen samen. Enkele jaren geleden stapte SP-Kamerlid Ali Lazrak uit de SP-fractie, omdat hij weigerde verplicht geld aan de partij te geven.

Het rapport van de VVD spaart de posities van de partijvoorzitter en de lijsttrekker. Wel stelt het rapport dat de hele VVD-top schuldig is aan de verkiezingsnederlaag. Zo zou de tweestrijd in de partij zetels gekost hebben. Daarop besloot de commissie dat de VVD-leider als enige de koers moet bepalen.

'Geef levende nierdonor 50.000 euro'

MedischIn het tv-programma EťnVandaag heeft hoogleraar Andries Hoitsma vandaag een lans gebroken om geld te geven aan mensen die tijdens hun leven een nier willen afstaan. Zij zouden moeten worden beloond met 50.000 euro. Hij vindt dat de wet daartoe moet worden veranderd. Nu is het bij wet verboden om geld te ontvangen voor het afstaan van een orgaan voor transplantatie.

Hoitsma is hoogleraar Orgaantransplantatie en Donatie van het Nijmeegse Universitair Medisch Centrum St. Radboud.

Jaarlijks overlijden in Nederland enige honderden patiŽnten die op de wachtlijst staan voor orgaantransplantatie. Er is een groot gebrek aan donoren en bruikbare organen. Hoitsma verwacht dat het tekort met succes kan worden aangepakt als de overheid burgers goed gaat betalen voor het afstaan van een orgaan.

Overigens ontdekte de redactie van het tv-programma dat tenminste acht personen advertenties op internet hebben gezet om bij leven een nier af te staan.


Met dank aan claudius013 voor de submit.

Duitsland treft Frankrijk op EK -19

Zojuist is de loting voor het Europees Kampioenschap voor spelers onder de 19 afgerond. Het toernooi wordt van 16 tot en met 27 juli gespeeld in Oostenrijk. Nederland wist zich niet te kwalificeren.

Op het Europees Kampioenschap onder 21, dat op dit moment in Nederland gehouden wordt, komen slechts twee landen uit die ook in juli actief zullen zijn op een Europese eindstrijd. ServiŽ en Portugal zijn in Oostenrijk ook van de partij. Regerend kampioen Spanje zit net als bij EURO 2004 in een groep met Griekenland en Portugal.

Groep A

Oostenrijk
Spanje
Griekenland
Portugal


Groep B

Duitsland
Rusland
Frankrijk
ServiŽ

21.000 Nederlanders dood door slecht milieu

Jaarlijks overlijden 21.000 Nederlanders als gevolg van het slechte milieu. Dat stelt de Wereldgezondheidsorganisatie WHO in een vandaag gepubliceerd landenrapport. Volgens de organisatie staat 14 procent van de sterfgevallen in Nederland in relatie tot het milieu in brede zin.

Als direct gevolg van de luchtvervuiling in Nederland sterven jaarlijks 3600 mensen, aldus de WHO. Het slechte milieu en de daarmee samenhangende sterftegevallen komt vooral tot uiting in het voorkomen van ziektes als hart- en vaatziekten, kanker, aandoeningen aan de luchtwegen en ongelukken.

Onderzoekers hebben bij de vaststelling van de milieugesteldheid niet alleen naar (natuur)vervuiling gekeken. Zij hebben ook arbeidsomstandigheden, UV-straling, geluidshinder, landbouwtechhnieken, klimaat, veranderingen in het ecosysteem, de mate van verstedelijking en menselijk gedrag meegewogen.

Voor GroenLinks was het rapport reden vandaag aan te dringen op een spoeddebat in de Tweede Kamer. De Kamer werd het erover eens eerst een brief van het kabinet af te wachten.

GroenLinks reageerde geschokt en riep de ministers Ab Klink (Volksgezondheid) en Jacqueline Cramer (Milieu) op het aantal dodelijke slachtoffers van milieuvervuiling deze kabinetsperiode te willen halveren. Volgens fractiewoordvoerder Wijnand Duyvendak doet Nederland het volgens het rapport slechter dan de buurlanden BelgiŽ en Duitsland. Nederland loopt in zijn ogen dus achter in adequaat beleid en moet en kan een flinke inhaalslag maken.


Luchtvervuiling Botlek

Met dank aan Mr_Booze voor de submit.

Vrouwen deze zomer niet topless

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een meerderheid van de Nederlandse vrouwen piekert er niet over komende zomer zonder topje in de zon te gaan liggen. Een derde van de dames vindt het overigens wel leuk als mannen naar hun borsten kijken.

Dat blijkt uit een enquÍte van vrouwenblad Top Santť, waarvan de uitslag te lezen is in het julinummer van het tijdschrift. Van de ruim 2000 ondervraagde vrouwen gaf 17 procent aan het helemaal niet op prijs te stellen wanneer mannen naar hun borsten staren.

Uit de enquÍte blijkt dat de Hollandse vrouw redelijk tevreden is over haar borsten. Zelfs als esthetische borstoperaties volledig zouden worden vergoed dan voelt 57 procent daar niets voor. Toch heeft 52 procent ''wel eens twijfels'' over hoe zij bedeeld is. 21 Procent denkt dat haar borsten te klein zijn, 19 procent vindt de vorm niet mooi en 12 procent meent dat haar borsten te groot zijn.

Mannen zijn opvallend goed te spreken over de borsten van hun vrouw/vriendin. Van de ondervraagde mannen zegt 91 procent het niet nodig te vinden dat zij iets aan haar borsten laat veranderen. Bovendien vindt hij het helemaal niet vervelend als andere mannen naar haar borsten kijken.

Mannen kijken bij een vrouw eerste naar haar ogen (33 procent), borsten (28 procent) en billen (21 procent). Daarna naar het gezicht en de totale uitstraling (15 procent) en haar benen (2 procent). Minder mooie borsten zijn voor 29 procent van de mannen wel eens een afknapper geweest.De meeste vrouwen gaan dit niet doen

Jo-Wilfried Tsonga verslaat Lleyton Hewitt op Quee

Jo-Wilfried Tsonga verslaat Lleyton Hewitt op Queens. De Fransman die in zijn voorbereiding al negen officiele partijen op gras speelde won met 7-6, 7-6.

Beide spelers lieten goed tennis zien, maar Tsonga, die zich via kwalificaties plaatste en in hetzelfde weekend ook de Challenger van Surbiton won (5 partijen in 1 weekend), liet zien dat zijn ritme op gras beter is. In de tweede set mocht Tsonga op 6-5 serveren voor de wedstrijd, hij liet Hewitt echter terugkomen tot een tiebreak. Daarin was Tsonga met 7-2 te sterk voor de Australier.

Tsonga was niet het enige Franse succes. Ook Arnaud Clement, Paul Henri Mathieu en Nicolas Mahut plaatste zich voor de tweede ronde. De Fransman Gael Monfils mocht met een 5-4 voorsprong in de derde set de wedstrijd uitserveren tegen Myrnyi. Hij verloor echter met 7-5.

Nadal versloeg op Queens in het enkelspel opnieuw de Argentijn Juan Martin Del Potro, waarvan Nadal ook op Roland Garros de eerste ronde won. 6-4, 6-4.

Novak Djokovic, halve finalist op Roland Garros, had meer moeite met Robert Kendrick. Kendrick die vorig jaar op Wimbledon Nadal tot een vijfsetter dwong won de eerste set, maar verloor de twee daarop volgende sets. 3-6, 6-3, 6-2.

Master Chief laat dan eindelijk zijn gezicht zien?

Vergeet even alle aardbevingen, oorlogen, problemen in de VVD of de taart in het gezicht van Jan Joost van Gangelen. Want dit is het nieuws van de dag. Er heerst een lichte crisis op fora, want een inventieve gamer heeft misschien wel het best bewaarde geheim uit de gamesindustrie ontdekt. Door in de Halo 3 beta de camera heel slim te positioneren heeft 'UpInUrWazzo' door het vizier van een Spartan heen weten te kijken. Hier zien we tot onze verbazing een heus gezicht.

Het is een duidelijke hint dat Bungie sowieso de moeite neemt om een model van het gezicht van een Spartan te maken. Ze hadden makkelijk het gouden vizier kunnen laten voor wat het is. De vraag is: Gaat het hier daadwerkelijk om het gezicht van Spartan 117, beter bekend als Master Chief? Of is het een model van een willekeurige naamloze Spartan? Alle antwoorden en meer, in de volgende spannende aflevering van Halo.

Ik weet trouwens niet waar ik me meer over moet verbazen. Het feit dat we misschien toch het gezicht van 'the Chief' gaan zien, of het feit dat we allemaal tot zo'n niveau zijn gezakt dat we over dit soort onbenulligheden wild kunnen worden. Het filmpje van de ontdekking bekijk je overigens hier.


Master Chief of niet?

Top of Flop User's Choice: OpŠ, Yo Viacť un CorrŠ

We krijgen de laatste tijd regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom zijn we in december gestart met een nieuwe rubriek: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Cristan's suggestie eindigde afgelopen vrijdag maar net in de plus: Bebe - Malo was een top,  dus.

De tip van vanavond is van Miguel:

"Om in de Spaanse stemming te blijven is mijn tip: "El Koala - Opá, Yo Viacé un Corrá". Waar de zanger zijn droom -het bouwen van een schuur- bezingt. Ik heb in ieder geval van de video genoten, en ik hoop dat jullie het ook leuk vinden."

Column: De juiste ingrediŽnten

Al jaren weten we wat er nodig is voor een leuke race. Toch wordt er weinig ondernomen om iedere race zo spectaculair te krijgen als afgelopen zondag. Wat er voor nodig is?

Om te beginnen een lang en breed recht stuk, dat zowel begint als eindigt met een langzame bocht, waar mechanische grip en techniek belangrijker zijn dan aerodynamica. Alleen op die manier kan een moderne Formule 1 auto in het kielzog van zijn voorganger het rechte stuk op komen, en daar proberen er voorbij te slipstreamen. Nog mooier als de bochten aan het begin en eind van het rechte stuk dermate breed zijn, dat er verschillende lijnen doorheen genomen kunnen worden. En zodat er twee auto's naast elkaar doorheen kunnen, zonder dat er ťťn onvermijdelijk naast de baan of tegen de ander op belandt.

Wat ook erg belangrijk is, is dat de baan op de ochtend voor de race volledig wordt schoongespoten met een hogedrukreiniger. Geen fractie rubber mag er op de ideale lijn blijven liggen, geen korrel stof naast de ideale lijn. Alleen op die manier maak je het mogelijk dat de inhalende coureur vrijwel net zo veel grip heeft als de verdedigende, en maak je inhalen mogelijk. Tenslotte moet er naast de baan natuurlijk wel asfalt liggen, en geen gras of grind. Als een mislukte inhaalpoging automatisch resulteert in extreem tijdverlies, een kapotte auto, een spin of zelfs een uitvalbeurt, dan zal geen zinnige coureur ooit een risico nemen.

Over zinnige coureurs gesproken: daar moet je er zo min mogelijk van hebben. In de praktijk is dat lastig – teams willen natuurlijk juist wel zinnige coureurs – maar ze zijn wel essentieel voor het voortbestaan van de sport. Natuurlijk, met rijders als Heidfeld of Wurz kun je soms ook wel plezier hebben. Het zijn sympathieke gasten, je gunt ze een goed resultaat en als je ze dan ook nog in je team hebt wil je graag wat extra managerpunten scoren. Maar voor het echte dijenkletsen of dappere inhaalwerk moet je toch echt bij een ander slag rijders zijn. Manman, wat kan ik lachen om Trulli. Bij het uitrijden van de pits de muur in gaan, uniek en hilarisch. Ik herinner me dat Jos het een keer in 1994 flikte, maar dat was eigenlijk pas bij het terugschakelen voor de eerste bocht. Verder kan ik me alleen een paar rijders tijdens een Grand Prix van Adelaide herinneren, maar die wisten bij het inrijden een muur mee te pakken, niet bij het uitrijden.

Voor spannende momenten heb je echter toch echt andere mannen nodig. Hamilton rijdt zo geweldig dat ik hem nog amper op de baan heb zien vechten voor positie. De aanval van Massa pareerde hij meesterlijk, en z'n starts waren ook goed, maar volgens mij heb ik hem verder nog niemand op de baan voor een positie zien inhalen. Wie hebben we nog in de traditie van Senna, Villeneuve, Montoya? En dan heb ik het niet over snelle rondjes rijden en punten scoren, daarover mag je denken wat je wilt. Nee, dan heb ik het over persoonlijkheden die op en naast de baan de ballen hebben om een spectaculaire race te rijden respectievelijk een gepeperde uitspraak te doen. Natuurlijk, dat gaat gepaard met ongelukken, bluf en de nodige arrogantie. En met leven in de brouwerij! Wie hebben we nu nog in de categorie "never a dull moment"? Sato is de enige die ik zo kan bedenken, en dat zegt wat over de staat van de Formule 1 op het ogenblik.

Wat hebben we verder nog nodig? Meer crashes zoals die van Kubica... snoeihard en met een goede afloop. Dat zijn de beste. Het risico daarvan is echter zo groot dat ik het niet echt voor iedere race aan zou willen bevelen. En meer regenraces natuurlijk. Ik stel voor dat we de Grand Prix van Engeland weer in april houden. Dat werkte goed de vorige keer, ze moeten alleen wel de parkeerplaatsen even asfalteren. De koeien die normaal gesproken in die weilanden staat blijken toch milieuvervuilender te zijn dan het vee aan de andere kant van de wereld, dus daar kan de Formule 1 meteen weer het groene imago mee promoten. De Grand Prix van Duitsland plannen we in oktober, en BelgiŽ... ach, die staat eigenlijk best waar 'ie nu ook staat. Misschien is het installeren van sprinklers wat te veel van het goede, maar je kunt het lot natuurlijk altijd een handje helpen. Wanneer is het regenseizoen in AziŽ?

Radochla de sterkste in Veenendaal

De Dutch Food Valley Vlassic, dat voorheen door het leven ging als Veenendaal - Veenendaal, is gewonnen door Steffen Radochla. Na 207,5 kilometer koersen was de Duitser van Team Wiesenhof de snelste in de sprint.

Radochla werd in de slotmeters geholpen door Stefan van Dijk. Van Dijk maakte lange tijd deel uit van een kopgroep, maar nadat die was bijgehaald door het peloton offerde de Nederlander zich op voor zijn ploegmaat door de spurt aan te trekken. Dit deed hij dermate goed, dat hij als tweede eindigde.

Sony gaat PS3 hackers agressief vervolgen

Het is onvermijdelijk als je een spelcomputer lanceert: er zal altijd een groep mensen zijn die er een sport van maken de console te kraken zodat er zelfgemaakte software en illegale exemplaren van games gespeeld kunnen worden op de console. Sony heeft gezegd dat ze agressief juridische stappen zullen nemen tegen mensen die hierop betrapt worden.


Niet mee klooien dus...

Op het moment is het hackers reeds gelukt de PS3 firmware's 1.10 en 1.11 dusdanig te kraken dat de console een illegaal exemplaar van een game wel opstart. De illegale spellen daadwerkelijk spelen is echter nog niet mogelijk. Sony herinnert mensen eraan dat het kraken van de PS3 de garantie doet vervallen, en voegt hier nog het volgende aan: "Naturally, any use of an exploit on the system software does void the warranty on the PS3 system... Which could be a costly mistake to see if you can run an old SEGA CD game on it.

Nieuwe manier van kleding smokkelen

Icoon Domme criminelenEen slimme vent is op zijn straf voorbereid. Dat was een man uit Kenia in ieder geval niet toen hij werd betrapt op de luchthaven van Guangzhou in China.

Terwijl het buiten ontzettend warm was, probeerde de man met circa 100 kledingstukken over elkaar aangetrokken, het vliegtuig in te stappen. Omdat de man zeer dik aangekleed was kreeg de douane het vermoeden dat er iets mis was en fouilleerde de man. "We waren erg verrast toen hij zijn pak opende" ,zo verklaarde een woordvoerder van het vliegveld. "Hij bleek meer dan honderd kledingstukken te dragen."

De verklaring van de Keniaan was dat hij de kledingstukken over elkaar aangetrokken had om zodoende niet te hoeven bijbetalen wegens het overschrijven van het maximumgewicht voor bagage.

De man bekende na verder verhoor dat hij de gekochte kleding had ingeslagen om later te kunnen doorverkopen. Na zijn verhoor werd hij vrijgelaten. Het is niet bekend wat er met de kleding gebeurd is.

60 biljoen berekeningen/seconde in Amsterdam

Icoon DigitalWil je de nieuwe Nationale Supercomputer 60 biljoen berekeningen per seconde laten uitvoeren? Dat is geen probleem voor de nieuwe Nationale Supercomputer 'Huygens' die morgen in Amsterdam in gebruik genomen wordt. 'Huygens' staat bij SARA in het Science Park in Amsterdam Oost. Job Cohen start de computer morgen officieel op. De supercomputer zal onderzoekers in sectoren waar zeer grote berekeningen essentieel zijn, in staat stellen om baanbrekend onderzoek te doen.

Overigens zal die 60 biljoen berekeningen per seconde pas in 2008 gehaald worden. Vooralsnog moet de gebruiker nog genoegen nemen met 14 teraflop per seconde. Dat is al vier keer meer dan de huidige supercomputer.

Met dank aan static voor de submit.

Screens Clive Barker's Jericho

Schrijver Clive Barker probeerde in 2001 zijn horror/fantasy verhalen al over te zetten naar een game met 'Undying'. Dit spel werd een kritisch succes, maar de verkopen bleven een beetje uit. Toch gaat de man achter onder andere de Hellraiser films het opnieuw proberen met Jericho.

In het spel zal een team van paranormale supersoldaten een vermist Zwitsers team moeten achterhalen uit een eeuwenoude stad. Natuurlijk breekt daar de pleuris los en moet het groepje helden ervoor zorgen dat het kwaad niet naar buiten treedt. Alhier wat van het gespuis op deze nieuwe screens.[Giro] Drie positieve dopingtests

Tijdens de afgelopen Ronde van ItaliŽ zijn drie wielrenners betrapt op doping. De Italiaanse krant Gazzetta dello Sport zegt dat het om een Spanjaard gaat die een te hoge testosteronwaarde had, en twee Italianen, Bij de Italianen werd er een te hoge waarde van het anti-astmamiddel Salbutamol gevonden.

Omdat in alle gevallen nog contra-expertise moet volgen, zijn er nog geen namen naar buiten gebracht. Daarnaast zouden de Italianen kunnen beschikken over doktersverklaringen, waardoor ze het middel voor astmatische klachten legaal zouden hebben gebruikt.

Ubisoft actie voor Sophia Kinderziekenhuis

De Rayman games zijn een bijna tijdloos begrip. Het mannetje zonder ledematen is dusdanig populair dat er zelfs mensen op internetfora zijn die zich zo identificeren met dit karakter dat ze zijn naam aannemen als nickname. Ubisoft heeft nu een manier gevonden om de populariteit van Rayman uit te buiten...voor een goed doel!Voor de kindertjes...

Ubisoft brengt namelijk een verzamelbox uit voor de PC die vier Rayman games zal bevatten: de racinggame Rayman M, Rayman 2 The Great Escape, Rayman 3 Hoodlum Havoc en Rayman 4 Print Studio. De box zal voor slechts 6,99 in de winkels liggen, en de totale opbrengst van de verkopen zal ten goede komen aan het Sophia Kinderziekenhuis. De verzamelbox is vanaf 11 juni in beperkte oplage te koop zijn bij Bart Smit en Intertoys.

Foppe de Haan: ik wist niets van taart

Foppe de HaanBondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje zegt vooraf niet op de hoogte te zijn geweest van het 'taartincident' gisteren tijdens het live-televisieprogramma 'Na de wedstrijden' op Tien. Enkele spelers gooiden een taart in het gezicht van presentator Jan Joost van Gangelen.

"Jan Joost werd bestormd, mooi hŤ?, aldus de bondscoach vanmorgen in het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538. "Het was voor mij ook een echte verrassing. Ik wist het niet, want dan had ik het natuurlijk verboden."

Op de vraag van Edwin Evers of De Haan vond dat de actie echt niet door de beugel kon, antwoordde hij: "Haha, ik heb me doodgelachen. Het is een beetje voetbalhumor. Jan Joost maakt ook wel grapjes, dus dan krijg je een grapje terug."

Welke spelers precies de boosdoeners waren is nog steeds niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk waren Boy Waterman en Gianni Zuiverloon de taartgooiers en filmde Ryan Babel het geheel. De Haan: "Volgens mij hadden ze kousen over hun kop, dus ik zou het niet weten."

Overigens waren de regie en de cameramensen wel al vooraf op de hoogte van de actie, zo verklapt ťťn van de cameramannen op zijn weblog. "'s Avonds werd er nog even gerepeteerd, hoe ze precies de heg over zouden moeten springen, maar de uitvoering was meer dan perfect! Als ware commando's kwamen ze aansluipen en het slachtoffer had geen schijn van kans."

Jong Oranje speelt vanavond tegen Jong Portugal. De ploeg van Foppe de Haan won de eerste wedstrijd van Jong IsraŽl met 1-0. Jong Portugal speelde met 0-0 gelijk tegen Jong BelgiŽ. Als Jong Oranje bij de eerste twee ploegen in de poule eindigt, plaatst het zich voor de halve finale van het toernooi ťn voor de Olympische Spelen volgend jaar in Peking.


Videobeelden van het voorval in 'Na de wedstrijden' op Tien.

Taart in gezicht Jan Joost van Gangelen (presentator Tien)
Taart in gezicht van Tien-presentator Jan Joost van Gangelen.

Indeling zaterdaghoofdklasse seizoen 2007/08

De KNVB heeft, een dag eerder dan gepland, de indeling van de zaterdaghoofdklasse voor komend seizoen naar buiten gebracht. Al weken werd er gespeculeerd op diverse internetforums, met name over de positie van Quick Boys. De vereniging uit Katwijk, afgelopen seizoen spelend in B, is nu weer herenigd met de andere clubs uit de Bollenstreek.

De indeling voor het seizoen 2007/08 is als volgt:

HOOFDKLASSE A

ASWH (Hendrik-Ido-Ambacht)
Barendrecht*
Capelle
DOTO (Pernis)
Excelsior Maassluis
Katwijk
FC Lisse
Noordwijk
Quick Boys (Katwijk)
Rijnsburgse Boys
SHO (Oud-Beijerland)
Ter Leede (Sassenheim)
TOGR (Rotterdam)
Zwaluwen '30 / Henver* (Hoorn)

HOOFDKLASSE B

AFC Ajax (Amsterdam)
Bennekom
DOVO* (Veenendaal)
Geinoord (Nieuwegein)
GVVV (Veenendaal)
Hoek
Kloetinge
Kozakken Boys (Werkendam)
LRC Leerdam*
Nivo Sparta* (Zaltbommel)
Nunspeet
Spakenburg
Sparta Nijkerk
IJsselmeervogels (Bunschoten-Spakenburg)

HOOFDKLASSE C

ACV (Assen)
Be Quick '28 (Zwolle)
DOS Kampen
Excelsior '31 (Rijssen)
Flevo Boys (Emmeloord)
SC Genemuiden
Go Ahead Kampen
HHC Hardenberg
ONS Sneek
Oranje Nassau (Groningen)
PKC '83* (Groningen)
Staphorst*
VVOG (Harderwijk)
WHC (Wezep)

Tussen haakjes staat de plaats van herkomst bij clubs waar dat op basis van de naam niet duidelijk is. Clubs met een * zijn gepromoveerd.

Saha maanden aan de kant

Louis Saha is zeker een half jaar uit de roulatie. De aanvaller van Manchester United, wiens loopbaan tot nu toe wordt geteisterd door blessures, moet een knieoperatie ondergaan. Dit heeft Ranko Stojic, de zaakwaarnemer van de speler, vandaag gezegd.

"Wellicht staat hij er pas in december weer", aldus Stojic.

Sir Alex Ferguson, de trainer van Saha's club Manchester United, is al geruime tijd op zoek naar een nieuwe aanvaller. In de Engelse media wordt al een aantal maal gesuggereerd dat Saha, die in 2003 naaar Manchester kwam, in aanmerking komt om te worden verkocht.

Hirsch Ballin wil gewelddadige games aanpakken

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil strengere regels voor gewelddadige video- en computerspelletjes voor kinderen. Hij heeft geen vertrouwen meer in zelfregulering en de "goede voornemens" bij verkopers en fabrikanten.

Verkopers die willens en wetens gewelddadige spelletjes aan (te) jonge kinderen verkopen, zullen via het strafrecht harder worden aangepakt, aldus Hirsch Ballin. "We zijn in Nederland het stadium voorbij dat we er op vertrouwen dat alles wel op zijn pootjes terechtkomt", aldus de minister vandaag in Luxemburg waar hij met collegaministers bijeen is.

Hirsch Ballin steunt de pogingen van EU-voorzitter Duitsland om te komen tot een nieuwe, kritischer aanpak. Volgens hem zijn de schadelijke effecten van extreem geweld voor kinderen inmiddels genoegzaam bekend.

De classificaties op de spelletjes blijken bovendien vaak averechts te werken. Waarschuwingen voor geweld, of leeftijdsadviezen, zijn voor kinderen soms juist een reden een spelletje te kopen in plaats van dat ze er weg van blijven.Scan van Soul Calibur Legends

Eerder vandaag was er op FOK!games al een bericht te lezen over de teasertrailer van Soul Calibur 4. Deze game zal echter niet op de Wii uitkomen, Nintendo's console krijgt een eigen Soul Calibur game, namelijk Soul Calibur Legends. Nu is er in het Japanse tijdschrift Famitsu een flinke pagina vol beelden en (Japanse) info over de game. Dit alles is hieronder voor de liefhebbers verwerkt in ťťn handzame scan.

In tegenstelling tot de eerdere Soul Calibur games zal Legends niet enkel een fighting game zijn. Het spel word in de vorm van een action-adventure gebracht, die zich afspeelt in het Soul Calibur universum. Soul Calibur Legends zal in de winter in Japan verschijnen, informatie over een Europese release is nog niet beschikbaar.Hirsch Ballin wil gewelddadige games aanpakken

Icoon PolitiekMinister Ernst Hirsch Ballin van Justitie wil strengere regels voor gewelddadige video- en computerspelletjes voor kinderen. Hij heeft geen vertrouwen meer in zelfregulering en de "goede voornemens" bij verkopers en fabrikanten.

Verkopers die willens en wetens gewelddadige spelletjes aan (te) jonge kinderen verkopen, zullen via het strafrecht harder worden aangepakt, aldus Hirsch Ballin. "We zijn in Nederland het stadium voorbij dat we er op vertrouwen dat alles wel op zijn pootjes terechtkomt", aldus de minister†vandaag in Luxemburg waar hij met collegaministers bijeen is.

Hirsch Ballin steunt de pogingen van EU-voorzitter Duitsland om te komen tot een nieuwe, kritischer aanpak. Volgens hem zijn de schadelijke effecten van extreem geweld voor kinderen inmiddels genoegzaam bekend.

De classificaties op de spelletjes blijken bovendien vaak averechts te werken. Waarschuwingen voor geweld, of leeftijdsadviezen, zijn voor kinderen soms juist een reden een spelletje te kopen in plaats van dat ze er weg van blijven.
Hirsch Ballin

Details bekend over soundtrack SKATE

De Tony Hawk reeks is al sinds jaar en dag heer en meester op het gebied van skategames. EA is van plan met SKATE de hegemonie van Tony Hawk te verbreken. Eťn van de sterke punten van de Tony Hawk games is altijd de muziek geweest, en EA heeft begrepen dat ze hier bij SKATE ook veel aandacht aan zullen moeten besteden. Hieronder zie je wat we allemaal mogen verwachten van de soundtrack van deze game, met artiesten als Nirvana en de White Stripes die act de prťsence geven.

SKATE staat gepland voor een release in de herfst van 2007 en zal uitkomen op de Xbox 360 en de Playstation 3.

ArtiestNummer
Agent OrangeNo Such Thing
AirborneLet's Ride
Bad BrainsI Against I
Band of HorsesThe Funeral
Beat Beat BeatSinking Slow
Black FlagSix Pack
Booker T & the MG'sGreen Onions
ChallengerInput the Output
Cheap TrickSurrender
Children of BodomHate Crew Deathroll
David BowieQueen B****
Dead PrezHip Hop
DevoGut Feeling
Eddie Rap LifePush Your Wood
Eric B & RakimJuice (Know the Ledge)
EscaleraGo It Alone
Filthy Thieving Ba******...Lords of the Avenues
Gang StarrNow You're Mine
H.I.T.Drama
Mac MallPerfect Poison
MotorheadWe Are Motorhead
NirvanaLounge Act
N.W.A.Express Yourself
Renee ReneeStand Up Talk Easy
Rick JamesGive It To Me Baby
Rick RossHustlin'
River City TanlinesBlack Knight
S.T.R.E.E.T.S.Georgia St.
Sicker than OthersFace Away
Sister NancyBam Bam
SlayerRaining Blood
The BriefsPoor and Weird
The CoupRide the Fence
The DwarfsMassacre
The Exploding HeartsYour Shadow
The FalconBlackout
The Mag SevenD*** Cemetery
The RamonesPsycho Therapy
The ReturnablesTeenage Imposters
The Sex PistolsPretty Vacant
The Stars MisplacedProphets and Kings
The White StripesGirl You Have No Faith In Medicine
Trouble AndrewChase Money
ZZ TopJust Got Paid

[EK-21] Globale belangstelling EK

Volgens de UEFA is er een groeiende belangstelling in jeugdkampioenschappen. Het huidige Europees Kampioenschap onder 21 in Nederland wordt uitgezonden in meer dan 150 landen.

De Europese voetbal associatie meldde gisteren dat de televisierechten voor het EK onder 21 aan meer dan 150 landen zijn verkocht. Ook zijn er verbonden gesloten met televisiemaatschappijen in de deelnemende landen, met zenders als RAI (ItaliŽ), Sky Sports (Engeland), VRT (BelgiŽ) en ons eigen Talpa (Nederland). Toch is er ook interesse van buiten deze landen, want naast de echt grote landen die er niet bij zijn, zoals Duitsland, Spanje en Frankrijk, is het EK ook te volgen in menig Oostblok-land en Turkije.

Voor het eerst wordt er eigenlijk ook concrete aandacht besteedt aan het jeugdtoernooi van buiten Europa. Het Amerikaanse ESPN, ART uit AziŽ en de Chinese zender Eurosoccer doen ook allen verslag van het EK. Ook is het mogelijk om via de website van UEFA live tegen betaling wedstrijden te bekijken, hetgeen de interesse ook ten goede komt. Vanuit sommige regio's is kijken via UEFA.com zelfs gratis.

"Het Europees Kampioenschap onder 21 is een belangrijk evenement voor ontwikkelende Europese teams", zegt UEFA's media- en marktingrechten-directeur Phillip Le Floc'h. "Wat aanmoedigend werkt is de toenemende interesse van de media, en dat resulteert weer in een significante toename van beschikbaarheid van wedstrijdbeelden over de hele wereld."

[Upd]Melchiot weg bij Rennes

Mario Melchiot vertrekt bij Rennes. Vandaag heeft de Franse club bevestigd dat de Nederlandse aanvaller niet is ingegaan op de nieuwe aanbieding.

"Hij heeft een andere keuze gemaakt", aldus Rennes-manager Pierre Dreossi. Engelse media melden dat Melchiot met Wigan Athletic praat.

Afgelopen seizoen maakte Melchiot een sterke indruk bij Rennes en trok de aandacht van topclubs als Olympique Marseille en Olympique Lyon, die echter nog geen serieuze poging hebben gedaan om hem vast te leggen. Naar verluidt kan hij bij Wigan een contract voor ťťn seizoen tekenen.

Update

Melchiot heeft een driejarig contract getekend bij Wigan Athletic. Eerder kwam hij in Engeland uit voor Birmingham City en Chelsea.

McLaren ontkent voorkeurspositie Hamilton

Ron Dennis, de teambaas van McLaren Mercedes, heeft ontkent dat Lewis Hamilton een voorkeurspositie heeft in het team. De Brit reageert daarmee op de uitlatingen van Fernando Alonso gisteren tegenover een Spaans radiostation.

Volgens Dennis zijn de quotes van de Spanjaard verkeerd geÔnterpreteerd. "Soms worden quotes uit de context gehaald en wordt er aan een onschuldige opmerking een volledig andere draai gegeven. Het is logisch dat de Britse en Spaanse media elke mogelijkheid aangrijpen om nieuws te maken," aldus Dennis die verder zegt dat er een gezonde concurrentiestrijd bestaat tussen Alonso en Hamilton. "Dat is onvermijdelijk en er is niets mis mee."

Gisteren zei Alonso tegenover radiostation Cadena Ser dat hij niet gelukkig was met een Engelse ploeggenoot bij het Engelse team. "Je kunt er op wachten dat de meeste hulp zijn kant op gaat," zei de Spanjaard.

Dennis ontkent dit vermoeden van zijn coureur categorisch. "Beide rijders hebben evengoed materiaal, evenveel steun en evenveel mogelijkheden om te winnen."

Iran wil doodstraf makers seksfilms

FilmIn Iran is een wet in de maak die de doodstraf zet op het produceren van pornofilms. Het Iraanse parlement nam vandaag met ruime meerderheid een wetsvoorstel aan die producenten van pornografisch materiaal beschouwt als 'bezoedelaars van de wereld' en derhalve de doodstraf verdienen. Om de wet van kracht te laten worden is nu alleen nog de goedkeuring nodig van de Raad van Hoeders, de constitutionele waakhond van Iran.

De term 'bezoedelaar van de wereld' is afkomstig uit de koran. Het staat voor de ergste criminele overtreding die iemand in Iran kan begaan. 'Producenten van seksfilms' moet ruim beschouwd worden. Hieronder worden namelijk verstaan: producers, regisseurs, cameralieden en acteurs die meewerken aan dergelijk bezoedelend materiaal.

Directe aanleiding voor de wet is een schandaal over porno-opnames van de in Iran zeer bekende actrice Zahra Amir Ebrahimi. Op de beelden was te zien dat ze stevige seks had met een man. Ebrahimi heeft de beelden overigens afgedaan als trucage. Het betrof volgens de actrice een wraakactie van een in de steek gelaten verloofde. Het filmpje en screenshots eruit circuleren volop op het internet. Zoals hier (NSFW).

De beelden zouden in omloop zijn gebracht door de voormalige verloofde. Hij zit inmiddels in de gevangenis en tegen de actrice loopt een strafrechtelijk onderzoek. Haar hangt bij veroordeling een boete, zweepslagen, of mogelijk een nog zwaardere straf boven het hoofd.Zahra Amir Ebrahimi

Vliegtuig verliest deur

Icoon VervoerDe fans van een voetbalploeg in het Australische Melbourne hebben veel geluk gehad. Tijdens een wedstrijd viel er plotseling een deur van een vliegtuig uit de lucht, vlak naast het veld. Er raakte door dit incident niemand gewond.

De autoriteiten onderzoeken hoe dit incident plaats had kunnen vinden. De deur kwam van een vliegtuigje dat opgestegen was op de luchthaven van Essendon. De piloot merkte al snel dat er iets niet klopte en vloog direct terug.

Toen hij geland was zag hij dat de deur van de nooduitgang verdwenen was. "Echt uitzonderlijk is het niet", zegt Peter Gibson van de veiligheidsautoriteiten. Hij werkt al acht jaar bij de dienst. "Het is het derde geval waar ik vanaf weet".

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Beestenbende zorgt voor verkeerschaos

Icoon OpmerkelijkDe ochtendspits in Nederland kan al een hel zijn voor sommige automobilisten. Op de snelweg rond Berlijn, Duitsland, is het werkelijk een beestenboel gebleken vanmorgen. Zoals normaal gesproken ook het geval is, kon het verkeer slechts stapvoets rijden. Toch waren er verkeersdeelnemers aanwezig die in draf over de weg gingen.

Uit een nabijgelegen kinderboerderij waren zes paarden ontsnapt die vrolijk over de weg heen galoppeerden. Ze hadden gezelschap van drie kamelen, twee geiten en een lama. Het is onbekend hoe de dieren konden ontsnappen. Na korte tijd konden de dieren veilig naar hun thuisonderkomen worden gebracht.
Met dank aan bobsqaud voor de submit.

BelgiŽ zet dynamiet in tegen vernietigende kikker

Icoon OorlogIn BelgiŽ zijn ze de brulkikker zo zat, dat ze van plan zijn om dynamiet te gebruiken tegen de Amerikaanse brulkikker, omdat het beest alles opvreet. "Er moet snel en nogal hard opgetreden worden tegen de Amerikaanse brulkikker of hij verovert heel Vlaanderen", zegt professor Alain de Vocht.

De kikker heeft de Vallei van de Grote Nete, tussen Westerlo en Balen al helemaal ingenomen. "En op die plekken leeft niks meer, doordat het monster alles opvreet. We zullen radicaal moeten zijn. Zelfs dynamiet behoort tot de mogelijkheden", aldus de Professor. Duizenden 1½ kilo wegende brulkikkers hebben in de grotere vijvers alle andere kikkers, salamanders, padden en zelfs vogels opgegeten.

"De toestand is nogal zorgwekkend omdat de brulkikker een enorme vreetzak is. Nakomelingen moeten nieuwe plekken zoeken om te overleven. Zonder maatregelen heeft de kikker binnen tien jaar heel Vlaanderen veroverd". De Belgen zien het niet zitten om de kikkers te vangen, omdat dat onbegonnen werk is. De Belgen gaan hierdoor over naar meer radicale maatregelen. Ook wordt er onderzocht of in drukke gebieden dynamiet een oplossing is.

Roda schrikt van eisen Huysegems

De kans is klein dat Stein Huysegems volgend seizoen bij Roda JC speelt. Gisteren sprak Roda met de aanvaller van Feyenoord, en algemeen directeur Huub Narinx schrok een beetje tijdens dat gesprek.

Narinx heeft het idee dat vraag en aanbod wel erg ver uit elkaar liggen. "Ik heb het idee dat de eisen zo stevig zijn, dat dit een moeilijk verhaal wordt", aldus Narinx. Racing Genk, Club Brugge, FC Twente en Borussia MŲnchengladbach hebben ook interesse in de snelle, maar zeer wisselvallige, linksbuiten.

'Manchester City wil Adriaanse als trainer'

BBC Sport meldt dat Co Adriaanse samen met Sevilla-coach Juande Ramos tot de laatste twee overgebleven kandidaten voor het managerschap van Manchester City behoort.

Graeme Souness en Gťrard Houllier zijn onlangs afgevallen. Adriaanse ging afgelopen maand niet in op de avances van Feyenoord om de nieuwe trainer van de Rotterdammers te worden. Er is een grote kans dat City nu bij de voormalig coach van onder andere Willem II en AZ aanklopt, Ramos lijkt namelijk niet van plan te zijn om Sevilla te verlaten.

[update] Belg vangt rare vis

De Belgische krant de Gazet van Antwerpen wil graag weten welke vis een cafť-uitbater uit Essen heeft gevangen. De man ving namelijk op 23 mei een vis die tot op heden niemand kent. De kroegbaas stuurde de foto's door naar de Gazet.

De man ving de vis naar eigen zeggen bij Oostkapelle toen hij op schar (platvis) ging vissen. ''Mijn verbazing was groot toen ik aan boei R4 een vis bovenhaalde die wij niet kennen. Het was een schoon viske van 22 centimeter. Hij heeft een blauwe schijn en een grote stekel op zijn rug. Hij zwom op zeventien meter diepte. We hebben hem naar andere boten van de Deltavissers gegooid, maar geen enkele visser herkende de vis'', vertelt de visser in de krant.

Er werd volgens de kroegbaas gedacht aan een lipvis, maar dat wordt door anderen ontkracht. Volgens een vaste klant zou het een zeekat zijn, een soort van pijlinktvis die zeer snel van kleur kan veranderen, maar ook dat wordt stellig tegengesproken door andere klanten van visserscafť 'De Meeuw' in Essen.

FOK!kers die de vis herkennen kunnen die kwijt in de reacties of in een email aan de GvA.Mutant, knutselwerk of nieuwe vissoort?


Update 13.58 uur
We hebben mogelijk een winnaar. Volgens FOK!-user Katermeister betreft het een pitvis. De Latijnse naam is Callionymus lyra en het is een straalvinnige zeevis uit de familie van pitvissen.

De vis leeft boven zand- en modderbodems op 10 tot 430 meter diepte en komt onder meer voor in de Atlantische Oceaan en in het Middellandse-Zeegebied. Vooral in het late voorjaar ziet men ze veel voor de kust van Nederland. Het dier wordt 25 tot 30 cm lang en heeft een afgeplatte buik. De ogen bevinden zich boven op de kop. Bij mannetjes is de voorste rugvin sterk verlengd.Pitvis

Man weet niets te doen met 26 miljoen euro

Icoon OpmerkelijkEen 55-jarige man uit het Canadese Toronto heeft wel een heel apart doel in gedachten voor het geld wat hij gewonnen heeft in een loterij. De 26 miljoen euro die hij gewonnen heeft zal hij niet uitgeven aan een dure Porsche, een luxe villa of een mooi jacht. De gelukkige winnaar antwoordde op de vraag wat hij met het geld zou doen: “Een nieuw schaakspel kopen

De man verklaart "Ik ben er nog steeds sprakeloos van". Hij zegt verder heel blij te zijn met het geld maar dat hij nog niet weet wat hij met het geld gaat doen. De man, die in een pension woont en van een uitkering moest leven, is de eerste persoon ooit die individueel zo’n grote geldprijs won in een loterij in Canada.

[MotoGP] Stoner verlengt contract

De Australische motorcoureur Casey Stoner rijdt ook komend seizoen voor Ducati. Zijn vader en tevens manager Colin Stoner heeft dit bevestigd.

"Casey heeft zijn contract bij Ducati verlengd tot en met 2008 en we praten al over de toekomst. Ik denk dat er aan het einde van het seizoen wel iets concreet zal zijn over 2009 en 2010”, aldus Stoner senior.

Casey Stoner gaat aan de leiding in de tussenstand om de wereldtitel in de MotoGP.

Screenshots en art van Manhunt 2

Eťn van de meest controversiele games van de afgelopen jaren was toch wel Manhunt en zoals elke titel die breed aandacht krijgt in de media, krijgt ook Manhunt een vervolg. De heren van Rockstar hebben een mix van nieuwe screenshots en wat artshots vrijgegeven. In Manhunt 2 speel je met een wetenschapper die opgesloten zit in een gesticht en hier alleen uit kan ontsnappen door, je voelt hem al aankomen, extreem geweld te gebruiken.

Manhunt 2 wordt ontwikkeld voor de PS2, PSP en Wii en staat gepland voor een release komende zomer.Omroep piloot verontrust passagiers

Icoon Vervoer Een vliegtuigpiloot van de Spaanse budgetmaatschappij Vueling heeft de passagiers angstig gemaakt. Hij probeerde juist de passagiers te kalmeren, omdat stoelen aan de linkerkant van het vliegtuig niet gebruikt mochten worden.

"We kunnen slechts een deel van het vliegtuig gebruiken, omdat we een veiligheidsprobleem hebben met de nooddeur aan de voorkant van het toestel. Er is geen reden tot ongerustheid, het is slechts een veiligheidsprobleempje", zo riep de piloot om. Bij binnenkomst kwamen de reizigers erachter dat alle zitplaatsen aan de linkerkant van het vliegtuig waren afgeplakt met tape.

Na de oproep van de piloot vroegen passagiers zich af of het vliegtuig in de lucht misschien zou kantelen. Ook werden passagiers die foto's wilde maken van de afgeplakte stoelen tegengehouden door het personeel. Het maken van foto's zou tegen de bedrijfsregels ingaan. Vueling laat weten niet tegen de regels in te hebben gehandeld.

Wurz: "Nieuwe banden liggen Rosberg beter"

Aan het begin van dit seizoen moest Alexander Wurz toezien hoe teamgenoot Nico Rosberg het beter deed dan hij. De Oostenrijker lijkt echter zijn draai te hebben gevonden. Afgelopen weekend, tijdens de Grand Prix van Canada, eindigde hij zelfs verrassend als derde.

Wurz heeft gezegd dat hij nog wel wat moeite heeft met de nieuwe banden. "Als je naar de data kijkt, kun je concluderen dat de nieuwe banden beter bij de rijstijl, de manier van insturen, van Nico passen, dan bij de mijne. Ik hou er persoonlijk niet zo van dat de banden aan de voorzijde niet zo direct zijn. Ik zou dan ook de voorkeur geven aan de banden van vorig jaar. Ik zal mij echter moeten aanpassen en werk hier dan ook hard aan. In de races gaat het momenteel ook wel, alleen in de kwalificaties moet het nog beter. Dat is op dit moment nog mijn zwakke plek, maar ik lig er verder niet wakker van. Ik moet daar wel bij zeggen dat Nico op dit moment gewoon erg goed werk levert. Dat maakt de situatie voor mij iets moeilijker, maar ik hou wel van een uitdaging," aldus de Oostenrijker.

Vivendi bevestigt World in Conflict 360

Vivendi heeft vandaag tegenover Eurogamer bevestigd dat er een Xbox 360 zal verschijnen van de zeer geanticipeerde PC real-time strategy game World in Conflict. De vertegenwoordiger van Vivendi liet verder weten dat er binnenkort meer details komen over de game. We moeten dus nog even wachten of we deze port tegelijk met de PC-versie in september kunnen verwachten.

World in Conflict wordt ontwikkeld door het Zweedse Massive Entertainment, dat eerder al hoge ogen gooide met de Ground Control serie. World in Conflict speelt zich af in 1989, en in tegenstelling tot hoe het daadwerkelijk gebeurde eindigde de koude oorlog niet in een sisser. In het begin van de game vallen de Sovjet troepen namelijk West-Europa en de Verenigde Staten binnen. Het is aan jou om de kapitalisten te verpletteren of om de commies naar hun moederland terug te schoppen.

Waar Massive Entertainment belooft dat de single-player campaign een cinematische ervaring wordt vergelijkbaar met die van een Call of Duty draait de game hier niet om. De game is van origine geplant als een multiplayer titel en daar ligt dan ook de hoofdfocus van de game, iets wat verder duidelijk wordt door het houden van een grootschalige multiplayer beta momenteel. Het doel van Massive is bij deze multiplayer geweest om de game net zo toegankelijk te maken als een first person shooter. Spelers kunnen wanneer een spel al bezig is alsnog zich erbij voegen en meespelen. Dit doen ze in ťťn van vier verschillende rollen die allemaal toegang geven tot verschillende units. Deze rollen zijn infanterie, pantser, lucht en steun. Samenwerking met de andere spelers in je team is dus cruciaal voor de zege.

Wil je meer te weten komen over de game dan kun je onze recente PC preview hier lezen.

Vincken wil weg bij Feyenoord

Tim Vincken gaat er niet vanuit dat hij komend seizoen deel uitmaakt van de selectie van Feyenoord. De 20-jarige rechtervleugelaanvaller denkt dat het beter voor zijn ontwikkeling is als hij naar een andere club verhuist, eventueel op huurbasis.

"Ik heb speelminuten nodig om beter te worden", aldus Vincken die het steekt dat hij in Rotterdam amper de tijd heeft gekregen om in zijn ritme te komen. "Een lekkere serie heb ik nooit kunnen maken. Misschien volgend jaar, maar de kans is groot dat het dan in een ander shirt gebeurt. Ik weet dat het op deze manier niet verder kan. Verhuur of verkoop, de gesprekken zijn al gaande. Doordat ik altijd helemaal Feyenoord-minded ben geweest, kan ik het me niet voorstellen ooit elders te spelen, maar op dit moment heb ik wel oren naar die optie. Ik heb speelminuten nodig om beter te worden."

Het contract van de aanvaller in de Kuip loopt nog tot medio 2009.

Oranje zakt fors op FIFA ranglijst

Ondanks de twee overwinningen op Thailand en Zuid-Korea is het Nederlands Elftal op de nieuwe FIFA-ranglijst gezakt van de zesde naar de negende plaats. Dat is de laagste positie sinds november 2002. Toen stond Oranje tiende.

Nederland zakte doordat andere landen wedstrijden van groter belang speelden, zoals EK-kwalificatiewedstrijden, en doordat de zeges op de laag geplaatste landen Zuid-Korea en Thailand weinig gewicht in de schaal legden.

Spanje steeg twee plaatsen en staat nu zevende, Frankrijk is naar de tweede plaats gestegen.

FIFA ranglijst juni 2007

#landpuntenaantal
1ItaliŽ1653
2Frankrijk1585
3BraziliŽ1484
4Duitsland1467
5ArgentiniŽ1373
6Portugal1323
7Spanje1273
8Engeland1240
9Nederland1220
10TsjechiŽ1096

Miljoenen-eis verdwenen broek voor de rechter

Icoon OpmerkelijkGisteren diende in Amerika de eerste rechtszaak over de miljoenenclaim wegens een zoekgeraakte broek. Bestuursrechter Roy Pearson is de man die maar liefst 54 miljoen dollar (40,5 miljoen euro) eist van de Zuid-Koreaanse eigenaren van een stomerij in Washington. Zij raakten twee jaar geleden een broek van hem kwijt.

Pearson, die in deze zaak dus niet de rechter is maar de eiser, komt tot zijn opmerkelijk hoge claim door een wet ter bescherming van consumenten op geheel eigen wijze te interpreteren. Volgens hem staat op overtreding van die wet een boete van 1.500 dollar per dag. Pearson telde in totaal 12 schendingen in 1200 dagen en vermenigvuldigde dat aantal met drie, omdat behalve hijzelf nog twee personen zijn gedupeerd door de stomerij. Zo kwam hij uit op een schadeclaim van 65 miljoen dollar. Later stelde hij dat bedrag iets naar beneden bij tot 54 miljoen.

De boze bestuursrechter verwijt de stomerij dat ze hem voor het lapje probeerde te houden toen hij in eerste instantie 750 dollar eiste voor zijn weggeraakte broek. Ze zouden hem een andere broek aan hebben proberen te smeren als zou dat de zijne zijn geweest. De stomerij heeft zich volgens hem bovendien schuldig gemaakt aan bedrog en misleiding van haar klanten door een bordje in de zaak te hangen met de tekst 'gegarandeerde tevredenheid'.

Pearson zei gisteren vol emotie de claim te hebben ingediend in het belang van alle inwoners van Washington. De advocaat van de stomerij noemde Pearson ''een verbitterde man die het moeilijk heeft met zijn recente echtscheiding en die zijn woede afreageert op een hardwerkende immigrantenfamilie.''

De rechtszaak zal later worden voortgezet.Roy Pearson

[update]Beelden "Zero-G" omgeving Crysis

Van de first person shooter Crysis zijn weer wat nieuwe beelden opgedoken op youtube. De beelden tonen de binnenkant van het buitenaardse ruimteschip alwaar er geen zwaartekracht heerst. Deze omgeving is er ťťn van vier soorten omgevingen in deze first person shooter. De andere omgevingen zijn het tropische eiland, het bevroren deel van het eiland en de Amerikaanse oorlogsvloot.

Crysis draait om een object dat neerstort op een eiland voor de kust van Noord-Korea ergens in de nabije toekomst. Jij gaat als lid van de Amerikaanse Delta Force elite-eenheden erheen om de situatie te onderzoeken. Bij aankomst kom je erachter dat het Noord-Koreaanse leger hetzelfde idee had en dat het object geen meteoriet maar het ruimteschip is dat je in de video ziet. Dit ruimteschip is druk met de aarde te terraformen naar een klimaat dat leefbaar is voor de aliens.

Het is aan jou om allereerst de Noord-Koreanen en vervolgens de aliens te stoppen samen met de rest van het Delta Force team. Dit doe je niet alleen met een paar gewone wapens op zak. Je krijgt tevens de beschikking over een pak dat je buitengewone krachten geeft. De speler kan switchen tussen extra kracht, extra bepantsering, extra snelheid of onzichtbaarheid bij het pak om zo een voordeel te verkrijgen boven de vijanden.

Crysis moet nog dit jaar verschijnen voor de PC.

[update]
Op GamesRadar vinden we een aantal (super) high-res screenshots van de game speciaal voor vosss en tevens een nieuwe preview. De preview biedt niet enorm veel nieuwe info, maar toch een paar kleine dingetjes. Zo laat de preview weten dat je in Crysis elk object kleiner dan een auto zal kunnen optillen (mits je pak in strength-modus staat) en daarmee zal kunnen slaan. Alles kleiner dan een boom kan je in je linkerhand houden, zo kun je dus iemand afwisselen slaan met z'n eigen helm en hem beschieten. Ongetwijfeld een feitje waar Jack Thompson wild van wordt.

Verder nog wat info voor de mensen die willen weten wat er voor nodig gaat zijn om Crysis op de hoogste settings te draaien. Volgens Cevat Yerli, de CEO van Crytek, zal een PC met een E6600, 2GB RAM en een 8800GTS 640MB de game op ultra-settings kunnen draaien. In welke resolutie liet hij niet weten. Verder legde hij nogmaals de nadruk op het hebben van 2GB RAM, volgens hem zou 1GB geheugen te weinig zijn om een dermate grote spelwereld in te laden.

De hele preview lees je hier.


Wii Sports zomertoernooi voor kinderen

Helaas zullen de meeste lezers niet in de categorie vallen, maar voor kinderen van 4 t/m 12 in combinatie met volwassenen vanaf 28 jaar is er deze zomer een Wii Sports toernooi.

Er zullen de komende tijd voorrondes zijn op verschillende plekken in het land waar een team, bestaand uit een kind plus ouder, verzorger of grootouder, zich kan plaatsen voor de finale. Deze eindstrijd zal plaatsvinden op 12 augustus in de Ahoy tijdens de Kdz! Adventure Summer.

Heb je interesse of ken je een team dat kans maakt, klik dan hier. De wedstrijden zullen alleen in Wii Tennis plaatsvinden, oefenen op boksen of bowlen heeft dus weinig zin.Vrouw knock-out door vliegende vis

Icoon OpmerkelijkIn Florida (Verenigde Staten) is een 32-jarige vrouw tijdens een boottochtje bewusteloos geslagen door een vliegende vis. Het voorval vond plaats op de Suwannee River. In april vond er al een soortgelijk incident plaats op ongeveer dezelfde plek.

De vliegende vis bleek een springende steur te zijn. De grote, prehistorisch-uitziende steuren hebben harde schubben op hun rug zitten. Ze kunnen maar liefst 2,5 meter lang en 90 kilo zwaar worden.

De 32-jarige vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht. Haar verwondingen waren niet levensbedreigend en ze zal naar verwachting weer volledig herstellen. In april had een 50-jarige vrouw minder geluk. Haar milt scheurde en enkele vingers moesten opnieuw worden aangezet. Ze verloor uiteindelijk haar linker pink en een tand.

Verkeerde baby begraven in Antwerpen

Icoon ShockingEen Belgische begrafenisondernemer heeft een flinke blunder begaan met het begraven van een baby. Een aantal dagen na de begrafenis van hun zoontje Cruz kwam een Belgisch echtpaar er achter dat het lijkje van hun baby zich nog gewoon in het mortuarium bevond.

De begrafenisondernemer beging de fout door uit het ene ziekenhuis in Antwerpen een foetus van zestien weken oud mee te nemen en domweg te vergeten om Cruz op te halen in het andere ziekenhuis. Daarna werd de foetus van zestien weken oud onder de naam van Cruz begraven.

De ouders van Cruz krijgen het lichaam van hun eigen kind niet mee voor de fout is gevonden en alle papieren rompslomp is geregeld. Waarschijnlijk werden de overlijdensaktes van de twee kinderen verwisseld.
Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Rapport: VVD-leider moet de koers bepalen

De partijleider moet de koers van de VVD bepalen en de partij moet hem daarbij de volle ondersteuning bieden. Voor sluimerende ambities om zijn positie in te nemen is geen plaats. Die ambities mogen pas weer aan bod komen bij de volgende lijsttrekkersverkiezing.

Dat schrijft de commissie-Dekker, die de oorzaken van de verkiezingsnederlaag van de VVD heeft geanalyeerd, in haar vandaag verschenen eindverslag. Volgens de commissie moet de VVD een liberale beginselpartij zijn, waar geen rol is weggelegd voor ''soloartiesten''. Wanneer die zich manifesteren moet het hoofdbestuur maatregelen treffen.

De commissie suggereert dat Rita Verdonk, die na de Tweede Kamerverkiezingen een machtsgreep leek te doen, uit de partij gezet had moeten worden. Bij de lijsttrekkersverkiezing van vorig jaar tussen Mark Rutte en Verdonk heeft het hoofdbestuur steken laten vallen, stelt de commissie-Dekker. De verkiezing was niet goed voorbereid en onvoldoende doordacht.

De commissie wil dat de ledenraadpleging over de lijsttrekker behouden blijft, maar dan wel beter georganiseerd. Het verkiezingsprogramma moet al gereed zijn en het principe dient te zijn: ''winner takes all''. Dat betekent dat de verliezer niet automatisch de nummer twee wordt, zoals met Verdonk het geval was.

Het VVD-bestuur heeft na de verkiezingen op geen enkele manier waardering uitgesproken voor het enorme aantal voorkeurstemmen dat Verdonk had gehaald. De commissie noemt dit een ''gemiste kans'' die bij Verdonk tot frustratie heeft geleid.

Anderzijds was het optreden van Verdonk na de verkiezingen, toen zij haar ambities voor het leiderschap bleef etaleren ''een dieptepunt in de beeldvorming van de partij''. Bestuur en fractieleider hebben zich ''laten gijzelen om leden te behouden, kiezers te winnen en om een scheuring in de partij te voorkomen''.

Geheimzinnige mannen op Vista-dvd

Icoon DigitalMet het blote oog zijn ze niet te zien, maar wie er een vergrootglas bij pakt of een microscoop, kan in de originele Vista-dvd een foto ontdekken van drie vreemde mannen. Op de Vista-dvd staan een aantal hologrammen. Twee daarvan dragen het Vista-logo in zich, in een cirkel. Rond die cirkel zit een rand, waarin zowel boven als onder een rechthoekje te zien is.

Wie heel erg goed kijkt ziet naast die rechthoekjes minuscule hologram-foto's. Een Spaanse techniekfanaat heeft met zijn Nikon 5700 zoveel mogelijk ingezoomd en kon zo achterhalen dat er drie mannen op de foto staan. Maar de hamvraag is: wie zijn die mannen?

Op de website van de ontdekker is goed te zien hoe hij, door steeds verder in te zoomen, uiteindelijk het portet van de drie mannen vond.

Hier staan dus drie mannen op


Mannen op vista dvd
De bewuste DVD


Met dank aan Icekool voor de vertaalde submit.

'Doofpot seksdossiers overheid'

BinnenlandsDagblad De Telegraaf meldt vandaag dat opsporings- en inlichtingendiensten al jaren op de hoogte zijn van aanwijzingen dat hoge vertegenwoordigers uit het overheidsapparaat zich schuldig zouden hebben gemaakt aan misbruik van minderjarige jongens. De krant zegt over verklaringen te beschikken van diverse bronnen dicht bij onderzoeken die dit bevestigen.

Met de belastende informatie zou door de autoriteiten weinig tot niets gedaan zijn. Mogelijke betrokkenen zijn een Haagse topambtenaar en een voormalig hoofdofficier van justitie. In dat laatste geval leidde een geheim onderzoek van de rijksrecherche, naar nu blijkt, tot het vertrek van de hoofdofficier. De man bekleedt nu een functie bij een internationale organisatie.

De hoofdofficier kwam eind jaren negentig in beeld tijdens toen zijn telefoonnummer was opgedoken in een onderzoek naar pedoseksuele activiteiten. De Haagse topambtenaar wordt volgens ingewijden rond het onderzoek al in 1994 in verband gebracht met het misbruik van minderjarigen. Tegen de topman is onlangs aangifte gedaan, onder meer van feiten die in dezelfde sfeer liggen. De aangever is overigens een veroordeelde crimineel. In het verleden zouden echter ook de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst hebben gerapporteerd over de omstreden seksuele activiteiten van de hoge ambtenaar. Hierdoor zou hij een benoeming op een andere hoge post zijn misgelopen.

Met dank aan JorisDemmink en neegij voor de submit.

Feyenoord heeft belangstelling voor Obodai

Athony Obodai staat in de belangstelling van Feyenoord. De speler van RKC Waalwijk ziet de overgang wel zitten maar zijn club wil hem voorlopig niet laten gaan. Een officieel bod zouden de Rotterdammers nog niet hebben gedaan.

Obodai kwam in de winterstop naar Waalwijk dat een slecht seizoen beleefde. In de nacompetitie viel het doek voor RKC Waalwijk ten koste van VVV. Obodai wil deze zomer vertrekken maar daar denkt de clubleiding anders over. “Sommige spelers kunnen niet weg, zoals Tim Bakens, Obodai en Ruud Berger. Iedereen roept namelijk wel dat alle spelers hier vertrekken, maar dat is helemaal niet waar. Alleen de jongens die te zwaar op de begroting drukken, zijn voor een transfer bespreekbaar,” aldus directeur Henry van der Vegt.


Man trouwt tijdens begrafenis van moeder

Icoon OpmerkelijkEen 28-jarige MaleisiŽr heeft gisteren de laatste eer aan zijn overleden moeder bewezen door tijdens haar begrafenis te trouwen. Op die manier liet hij haar diepste wens om de trouwerij mee te maken alsnog uitkomen.

De bruidegom verklaarde het een fijn idee te vinden dat zijn moeder, hoewel ze in een doodskist lag, aanwezig was. "Dit is zowel de verdrietigste als de mooiste dag van mijn leven", sprak hij. Zijn bruid was het met hem eens: "Het betekent veel voor mij als schoondochter bij deze begrafenis aanwezig te zijn."

De 47-jarige moeder overleed zondag, naar verluidt terwijl zij boodschappen aan het doen was voor de bruiloft.
Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Vrouw baalt: 2 stukjes zoek in megapuzzel

Icoon OpmerkelijkFrida Klaassen uit Bakel baalt ontzettend. Reden: ze is acht maanden bezig geweest met een legpuzzel van maar liefst 18.240 stukjes, maar nu blijkt dat er twee stukjes missen. Dochterlief heeft inmiddels de producent, firma Ravensburger, benaderd om de ontbrekende deeltjes alsnog in bezit te krijgen. Onduidelijk is of Ravensburger daaraan kan en wil voldoen.

"Ik los 'm op en ik maak 'm af!", was wat mevrouw Klaassen acht maanden geleden riep toen ze aan de 2,76 bij 1,93 meter grote puzzel begon. Uren en vaak ook letterlijk tot in de late uurtjes besteedde ze in haar garage aan de puzzel 'Tropische Impressionen'. "Het is echt verslavend. Als ik maar even in de garage kwam, dan kon ik er niet afblijven, en dan was het zo een, twee uur later."

Uiteindelijk bleken er dus twee stukjes te missen in het grote jungletafereel. "Dat vind ik erg, en ik weet niet waarom ik ze niet heb", aldus mevrouw Klaassen. Wat ze nu met de puzzel gaat doen? "Afbreken en dan proberen te verkopen, haha."

Ze heeft zichzelf ook alweer een nieuw doel gesteld. Binnenkort begint ze aan een puzzel met zo'n 9.000 stukjes. Hopelijk heeft de producent dan netjes alle stukjes in de doos gestopt...

Frida Klaassen en haar incomplete megapuzzel
Frida Klaassen en haar incomplete megapuzzel.

Houding Ajax roept irritatie op bij Perez

De overgang van Kenneth Perez naar PSV laat langer op zich wachten dan gepland. De 33-jarige Perez en PSV zijn al tot een akkoord gekomen maar de Eindhovenaren zijn er nog niet uit met Ajax. Perez is verbolgen over de houding van Ajax in deze zaak.

Het probleem is de afkoopsom die voor de oud-international van Denemarken moet worden betaald. Hierover zijn Ajax en PSV het nog niet eens. De Amsterdammers willen de Deen wel laten gaan maar zien hem liever naar het buitenland vertrekken. Perez blijft liever in Nederland spelen. Bij een binnenlandse transfer heeft Ajax liever dat Perez naar Feyenoord verkast.

”Het verbaast mij dat er nog geen akkoord is. Als een club aangeeft dat een speler niet meer dan een reserve is, dan verwacht je toch dat de clubs er snel uit kunnen zijn. Verder wil ik er op dit moment niets over zeggen, ” aldus de waarnemer van Perez Karsten Aabrink in het Algemeen Dagblad.

BMW verwacht meer podiumplekken

Nick Heidfeld wist afgelopen zondag de eerste podiumfinish van dit jaar te scoren voor het BMW F1-team. Het was de eerste keer dit seizoen dat het podium niet alleen door Ferrari en McLaren werd bezet. Als we Mario Theissen, technisch directeur van BMW, mogen geloven dan zal dit nog vaker gaan gebeuren dit seizoen.

"Heidfeld is helemaal op eigen kracht tweede geworden. Alle incidenten in de race van zondag, vonden achter hem plaats. Hij was gewoonweg sneller dan ťťn van de McLarens en beide Ferrari's," kijkt Theissen terug op de race in Canada. "We raken steeds beter in vorm. We hebben nu zes races gehad en hebben al twee punten meer gescoord dan in het hele vorige seizoen. In Montreal hebben we ons beste resultaat tot dusver gescoord. Het is echter niet de bedoeling dat het bij deze ene podiumfinish blijft," spreekt de Duitser zijn verwachtingen voor dit seizoen uit.

Sheriff op het matje om vrijlating Hilton

Toezichthouder Los Angeles County Board of Supervisors heeft sheriff Lee Baca gisteren bevolen nadere uitleg te geven over de vervroegde vrijlating van Paris Hilton vorige week.

De hotelerfgename had toen pas drie dagen erop zitten van een celstraf van 45 dagen voor herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs. De rechter die de straf had opgelegd, liet het blonde feestbeest een dag later weer inrekenen.

Het Board of Supervisors wil weten of het societysterretje een voorkeursbehandeling heeft gekregen. Burgerrechtenorganisaties protesteerden na de vervroegde vrijlating tegen 'celebrity justice', een vorm van klassejustitie voor beroemdheden. Daarvan zouden slechts rijke blanken profiteren.

De Amerikaanse krant New York Post meldt vandaag dat Paris' ouders na haar vrijlating een grote 'Get Out of Jail Party' willen organiseren voor hun dochter die 50.000 dollar moet kosten. Zij hebben een aantal topclubs in Las Vegas gepolst om voor het feestje te betalen, evenals reis- en verblijfskosten voor de gasten, in ruil voor de eer om het evenement te mogen organiseren.Hilton nadat ze weer was vastgezet

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Dorp verzwolgen door scheur in de aarde

Icoon OpmerkelijkHet Zuid-Colombiaanse dorp La Pasera is volledig van de kaart geveegd. Alle 49 huizen zijn verdwenen in een scheur in de aarde. Dit meldden de autoriteiten van het Zuid-Amerikaanse land dinsdag.

De bewoners van het dorp aan de grens met Ecuador voelden al vorige week een aardverschuiving aankomen en zijn op tijd geŽvacueerd naar een andere plaats. Sommige dorpelingen geven oliewinning in de buurt de schuld aan de breuk in de aardkost.

Met dank aan Hans voor de submit.

Boussaboun vertrekt bij Feyenoord

Ali Boussaboun voetbalt komend seizoen in Quatar. De Feyenoorder heeft een contract getekend bij Al-Wakrah Sport Club. Vorig seizoen werd de Marokkaan verhuurt aan FC Utrecht. Boussaboun had nog een doorlopend contract in de Kuip.

In de zomer van 2005 kwam de aanvaller naar Feyenoord. Afgelopen seizoen werd Boussaboun verhuurt aan FC Utrecht. De club had een optie tot koop maar besloot Boussaboun geen contract aan te bieden. In Utrecht speelde de aanvaller negen wedstrijden waarin hij niet wist te scoren. Behalve Boussaboun vertrekt ook Anouar Diba naar Al-Wakrah Sport Club. Hoeveel er voor beide spelers is betaald is onbekend.

'Vaatstra-brief is nonsens'

BinnenlandsVolgens toenmalige directeur Nettie Groeneveld van het asielzoekerscentrum in Kollum slaat de inhoud van de brief die dagblad De Telegraaf zondag publiceerde over de moord op Marianne Vaatstra nergens op. In de anonieme brief stond dat drie dagen na de moord uit 1999 op de 16-jarige Marianne een asielzoeker in het geheim vanuit het asielzoekerscentrum in Kollum is overgeplaatst en daarna het land is uitgezet. Het zou gaan om een seriemoordenaar die in zijn land van herkomst meerdere vrouwen de keel doorsneed na ze te hebben verkracht.

Groeneveld zei maandag nog in De Telegraaf zich ''niet te kunnen herinneren, maar evenmin uit te sluiten'' dat er drie dagen na de moord op Marianne een geheime overplaatsing vanuit haar azc heeft plaatsgevonden. ''Ik weet het niet of dat gebeurd is. Maar dat betekent niet dat ik het uitsluit. Niets in het leven valt uit te sluiten.''

In de Leeuwarder Courant zei Groeneveld gisteren echter dat de brief totaal niet klopt. ''Er is toen geen asielzoeker overgeplaatst. Dat is gewoon niet gebeurd, daar ben ik absoluut zeker van.'' Volgens haar ''is er nooit iets geheimzinnigs gebeurd. Asielzoekers die overlast veroorzaken of extra aandacht nodig hebben, krijgen eerst een aantal waarschuwingen. Als de situatie onhoudbaar is, wordt gedacht aan overplaatsing. Dat had ik moeten weten'', aldus Groeneveld.

In de brief stond ook dat sommige medewerkers van het azc in Musselkanaal op de hoogte waren van de overplaatsing. Zij zouden daarna op een zijspoor zijn gezet. Dat ontkent toenmalig directeur van dat azc Greetje Brugman met klem.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden gaat overigens wel onderzoek doen naar de anonieme brief met informatie over de nog niet opgeloste moord.Marianne Vaatstra

Roy Makaay positief over Feyenoord

Het is zeker niet uitgesloten dat Roy Makaay volgend seizoen bij Feyenoord voetbalt. De aanvaller staat niet bij voorbaat afwijzend tegenover een terugkeer op de Nederlandse velden. Bert van Marwijk, die wordt genoemd als mogelijk opvolger van Erwin Koeman, zou door de komst van Makaay wellicht over de streep getrokken kunnen worden.

Van Marwijk en Makaay zouden al een positief onderhoud hebben gevoerd wat betreft Feyenoord. Voordat de trainer een contract bij de Rotterdammers tekent moet duidelijk zijn welke spelers er worden aangetrokken. Op het lijstje van Van Marwijk staan ook Giovanni van Bronckhorst en Kevin Hofland. De verdediger van VfL Wolfsburg mag van zijn club nog niet vertrekken. De komst van Van Bronckhorst lijkt nog verder weg.

Of Makaay daadwerkelijk kan worden aangetrokken is mede afhankelijk van de ontwikkelingen bij Bayern MŁnchen. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge wil graag Miroslav Klose inlijven. Mocht dit lukken dan mag Makaay vertrekken bij de Zuid-Duitsers. "In dat geval werken wij mee aan een transfer voor Makaay. En Klose komt deze zomer, ga daar maar vanuit," zo liet de voorzitter weten. Behalve Nederlandse interesse is er ook belangstelling uit Spanje en Frankrijk voor de spits.


Opnieuw minder moord en doodslag

Icoon MisdaadHet aantal gevallen van moord en doodslag in Nederland is vorig jaar opnieuw gedaald. Vooral in de vier grote steden kwamen minder mensen om door geweld, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

In 2006 overleden in Nederland 160 mensen door moord of doodslag, het laagste aantal sinds 1996.Het is het derde jaar op rij dat het aantal doden afnam. De afname in 2006 is volgens het CBS volledig terug te voeren op een halvering in elk van de grote steden, waar overigens nog steeds de meeste moorden plaatsvinden. In Rotterdam ging het om gemiddeld 2,2 moorden per 100.000 inwoners, in Amsterdam om 2,1 moorden, ruim twee keer zoveel als het Nederlandse gemiddelde.

Mensen werden in de periode 1996-2006 relatief het vaakst omgebracht in de late avond en 's nachts. In de periode 1996-2006 werden in totaal 2500 mensen omgebracht. Uit de CBS-cijfers blijkt verder dat vrouwelijke slachtoffers relatief vaak worden neergestoken of gewurgd, in de helft van de gevallen door hun partner of ex-partner. Mannen komen vaker om het leven door vuurwapengeweld, namelijk vier op de tien slachtoffers.

Vier op de vijf moorden op een vrouw gebeurde in of rond het huis. De helft van de slachtoffers was tussen de 20 en 40 jaar oud. Het aantal vermoorde mannen in die leeftijdscategorie was 2,5 keer zo hoog.

Gevechten Gazastrook gaan gewoon door

Icoon Isra묯PalestinaDe strijdende Palestijnse partijen zijn vandaag gewoon doorgegaan met hun gevechten. Zeker zes mensen verloren door de gewelddadigheden het leven. Het dodental van de gevechten in de afgelopen vier dagen kwam vanochtend op minstens 53 te staan.

Schutters van Hamas vielen in het midden van de Gazastrook posities aan van veiligheidsdiensten die verbonden zijn aan president en Fatah-leider Mahmoud Abbas. Bij ťťn van de acties vonden vier Fatah-aanhangers de dood.

Strijders van Fatah beschoten op hun beurt met raketgranaten het huis van de Hamas-onderminister voor Informatie. De woning vatte vlam maar er vielen geen slachtoffers.

'Oorlogsmisdaden'
Volgens mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) maken de Hamas en Fatah†zich schuldig aan schendingen van het humanitaire volkenrecht die in sommige gevallen neerkomen op oorlogsmisdaden. HRW wijst op het executeren van gevangen strijders, het vermoorden van burgers die niet deelnemen aan de gevechten, het vechten in ziekenhuizen en het misbruiken van onderscheidingstekens van de pers.

Zo gooide Hamas een kok van de garde van de Palestijnse president Abbas, een Fatah-leider, van een hoog gebouw. Op zijn beurt gooide Fatah een imam die Hamas steunt van een hoog gebouw. Ook werd maandag gevochten in en rond twee ziekenhuizen in de Gazastrook. HRW herinnert eraan dat ziekenhuizen volgens het volkenrecht onder alle omstandigheden beschermd moeten worden.

Brug ingestort na 'aanpassing' blinde aannemer

Icoon BizarEen brug laten bouwen door een blinde aannemer is niet slim. Dat ondervonden twee Chinese overheidsfunctionarissen, een lokale partijleider en een dorpsleider, uit de zuidelijke provincie Jianxi. Ze werden tot respectievelijk twaalf en achttien maanden cel veroordeeld omdat ze een blinde aannemer een brug lieten bouwen. Deze brug stortte in maart in elkaar waarbij 12 arbeiders gewond raakten.

In november vorig jaar werd het project in handen gegeven van een aannemer. Deze had blijkbaar geen zin de klus, want hij schakelde een andere aannemer in. Niets bijzonders, ware het niet dat deze aannemer blind was. Deze blinde aannemer stelde een aantal wijzigingen in het bouwplan voor, die blindelings werden goedgekeurd door de twee veroordeelde mannen zonder dat deze hogere functionarissen op de hoogte hadden gesteld.

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Doodstraf voor Nederlandse Marokkaan

Icoon JustitieDe rechtbank in de Marokkaanse stad Sale heeft de 28-jarige Marokkaan Amin M. gisteren veroordeeld tot de doodstraf voor de moord op de Utrechtse Ilona Nemeth. Eerder was er gisteren ook de doodstraf geŽist tegen M. De straf wordt in het Noord-Afrikaanse land niet meer uitgevoerd en komt neer op levenslange gevangenisstraf.

De rechters hadden iets meer dan twee uur nodig om tot de uitspraak te komen. Zij vonden de bewijzen tegen M. sluitend. Zij achtten het bewezen dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan alle feiten die M. ten laste werden gelegd: moord, verkrachting en diefstal. De familie van Ilona Nemeth wezen ze een schadevergoeding toe voor geleden materiŽle en immateriŽle schade.

De toen 34-jarige Nemeth werd op 16 juli 2004 voor het laatst levend gezien. Een jaar later werd haar stoffelijk overschot gevonden in een groenstrook bij station Utrecht Overvecht. M., die de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit heeft, stond in Marokko terecht omdat hij in 2006 in dat land is opgepakt. Marokko levert geen onderdanen uit aan Nederland.

M. zelf ontkende gisterochtend Ilona te hebben verkracht en gedood. M. erkende wel het slachtoffer te hebben begraven, maar zei naast haar dode lichaam te zijn wakker geworden. Van de gebeurtenissen daarvoor zegt hij zich niets te kunnen herinneren. Vorig jaar bekende hij aan de Marokkaanse politie wel de moord te hebben gepleegd.

De Marokkaanse advocaat van M., Mhamed Saou, bepleitte vrijspraak. Volgens hem was er een groot gebrek aan bewijzen dat zijn cliŽnt de dader is. Bovendien zijn er, zo zei hij, verklaringen gebruikt van getuigen die niet door de Marokkaanse rechtbank zijn gehoord. De advocaat gaat in hoger beroep tegen het vonnis.

BMW: "Kubica mag van ons racen"

BMW F1 heeft Robert Kubica toestemming gegeven om te racen in Indianapolis. Morgen wordt bekend of de FIA het daar mee eens is.

Kubica maakte afgelopen zondag in de Grand Prix van Canada een zware crash mee, maar al snel werd duidelijk dat de coureur niet zwaar gewond was geraakt. Teambaas Mario Theissen gaf vandaag aan dat de coureur fit genoeg is om te rijden.

Of de Pool dit weekend daadwerkelijk weer in actie mag komen, hangt af van de medische test die hij morgen moet ondergaan bij de FIA. Pas als hij die met succes doorstaat, krijgt hij van de FIA toestemming om te racen.

Donderdagmiddag om vier uur lokale tijd wordt een definitief oordeel verwacht.

Belg surft voor 117.000 euro op pornosites

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een Vlaamse computerspecialist van het ziekenhuis in Genk komt thuis blijkbaar niet genoeg aan zijn gerieven. Hij blijkt op zijn werk voor 117.000 euro aan pornosites te hebben gezocht. De man uit Maasmechelen heeft toegezegd het geld te vergoeden.

De man moest voor de rechtbank in Tongeren verschijnen vanwege het voorval. De rechter legde hem voorlopig geen straf op, om zijn nieuwe baan niet in gevaar te brengen. Daarbij blijkt hij een vaste vriendin te hebben.

De man werd in 2004 al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf wegens bezit van kinderporno.

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Teasertrailer Soul Calibur 4

Soul Calibur is inmiddels aan z'n vierde editie toe (als je Legends niet meetelt) en je zal dit keer een pak slaag kunnen uitdelen en ontvangen op de PS3 en X360. Volgens ontwikkelaar Namco-Bandai kent de game realistische omgevingen, een verbeterde AI en een geheel herzien vechtsysteem.

De high-res versie kun je via deze link bekijken.

Soul Calibur 4 zal in 2008 in de winkels verschijnen.

CD: Dream Theater - Systematic Chaos Special Edition

In hun 22e bestaansjaar produceren ze hun tiende studioalbum (pre-LaBrie tijdperk meegerekend), maar ditmaal onder de hoede van een nieuw label, Roadrunner Records. Andere werkgever of niet, Dream Theater blijft doen wat ze al ongeveer twee decennia lang doen: technisch hoogstaande progrock maken. Dream Theater is nog steeds ťťn van de grootste namen van de progressieve rockscene heden ten dage en met Systematic Chaos verankeren ze die positie nog steviger in de steenharde grond.

CD: Krezip - Plug it in

Zeven jaar na hun geweldig populaire eerste album (democd Run Around niet meegerekend) komt Krezip met hun vierde studio-album: Plug it in. De destijds piepjonge rockertjes (ze bestaan zelfs al vanaf 1997) zijn nog steeds vrij jong, maar hebben al een behoorlijke carriŤre opgebouwd. Ze zijn ťťn van Nederlands bekendste bands en zijn te vinden op allerlei feestjes en festivals. Concerten zijn vaak snel uitverkocht en hun cd's doen het over het algemeen gewoon goed, net als hun singles.

Man in de fik gestoken door collega's

Icoon OngelukEen 31-jarige man uit Rijen is gisteren met ernstige brandwonden opgenomen in het ziekenhuis nadat hij spontaan vlam vatte. Het slachtoffer voelde een vloeistof over zich heen lopen en vrijwel meteen stond hij in brand. Enkele collega’s van het slachtoffer wisten de man te redden door hem meteen in een grote bak met water onder te dompelen..

Twee werknemers van hetzelfde bedrijf worden ervan verdacht de man in brand gestoken te hebben. Onduidelijk is of het opzet, een ongeval of een uit de hand gelopen grap is. De politie heeft de zaak in onderzoek en bekijkt onder andere waar de vloeistof, waarschijnlijk wasbenzine, vandaan kwam.

Veldkamp kan coach worden

Bart veldkamp heeft een aanbod van de Amerikaanse bond ontvangen om coach te worden bij het langebaanschaatsen.
De Hagenaar heeft een oriŽnterend gesprek gehad in Salt lake City waaraan hij een goed gevoel overhield. Ook zou het contract dat hij daar voorgeschoteld kreeg zťťr interessant zijn. Wel zal Veldkamp waarschijnlijk moeten kiezen tussen zijn werk als commentator bij de NOS en de job als coach.

Eerder waren Gerard Kemkers en Bart Schouten actief als coach voor de Amerikaanse allrounders.

Boek: Janna & Lean - Bakvissen met ballen

Het genre van reisverhalen doet het goed. Elk klein uitstapje is wel goed voor het schrijven van een boek, als je het maar op de juiste manier brengt. De giechelreisverhalen zijn ook niet nieuw meer, met Zadelpijn en ander Damesleed van Liza van Sambeek als mooi voorbeeld. Blijkbaar werd er gedacht dat de puberjeugd ook behoefte had aan zo'n boek. Bakvissen met Ballen van Janna Overbeek Bloem en Lean Baas gaat dit gat in reisverhalenland dichten. Verfrissend om eens niet te bedenken wat ze met een titel bedoelen, want de titel van dit boek dekt de lading volledig. Het is een reisverhaal van een stel giechelende bakvissen, die het lef (of het gebrek aan hersenen) hebben om in de vreemdste situaties terecht te komen.

Wotte alweer onder de pannen

Mark Wotte heeft alweer een nieuwe club. De trainer die na de degradatie uit de eredivisie ontslag nam bij RKC Waalwijk, zal vandaag een contract voor ťťn seizoen tekenen bij Al-Ahly in Qatar.

"Het is een mooie uitdaging om hier aan de slag te gaan", aldus de voormalig trainer van ADO Den Haag, FC Utrecht, de KNVB,Willem II, FC Den Bosch en het Egyptische Ismaelia, die daarnaast ook als technisch directeur bij Feyenoord werkzaam was. "Vooral omdat Al-Ahly gek is van de Nederlandse school en ik ook twee assistenten en een hoofd opleidingen mag aanbevelen."

Filmpje BioShock laat developers aan het woord

Er is weer een nieuw filmpje van BioShock uitgekomen. Deze is onderaan deze post te vinden.

BioShock is een FPS waarin je terecht komt in een laboratorium dat niet niet meer in gebruik is sinds de Tweede Wereldoorlog, maar in de 21e eeuw toch weer in gebruik is geraakt. Het lab ligt vol met lijken en jij gaat op onderzoek uit. Nadat je vliegtuig is neergestort kom je een verroeste duikersklok tegen waarmee je naar Rapture gaat, een stad die verborgen ligt op de bodem van de zee. De stad is oorspronkelijk gebouwd als een gemeenschap voor een handmatig gekozen groep wetenschappers, kunstenaars en industriŽlen. De stad ligt nu vol met lijken. Om elke hoek staan vijanden klaar om je af te slachten. Speciale lijfwachten genaamd Big Daddy's lopen door de gangen van Rapture en beschermen kleine meisjes, die de doden beroven...

Softbalsters verslaan Zuid-Afrika

De Nederlandse softbalvrouwen hebben hun derde wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in ItaliŽ gewonnen. De ploeg van bondscoach Liz Kelly won met 5-0 van Zuid-Afrika.

Oranje verloor maandag van ItaliŽ, tegen Zuid-Afrika was daar niets van te merken. Debby Connor sloeg al in de eerste inning Sandra Gouverneur over de thuisplaat en twee innings later liep Connor een punt binnen. De laatste hoop voor de Zuid-Afrikaanse vrouwen werd in de vijfde inning de grond ingeboord. Via een homerun van Gouverneur en runs van Saskia Kosterink en Connor liep Oranje uit naar 5-0.

Tbs'er sticht brand in kliniek

Icoon BrandBij TBS-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal (Zuid-Holland) heeft gisteravond korte tijd brand gewoed. Het vuur ontstond in een centrale ruimte en was aangestoken door een patiŽnt. De brand brak uit rond kwart voor negen ’s avonds en was binnen drie kwartier geblust volgens de brandweer.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie behoefde het slachtoffer alleen ter plaatse worden behandeld vanwege de rook die hij binnen had gekregen. Verder bleek de patiŽnt ongedeerd te zijn.

De schade aan de kliniek lijkt mee te vallen volgens de woordvoerder. Er was wel sprake van een flinke rookontwikkeling. Over de achtergrond van de dader wil justitie geen mededelingen doen.
Met dank aan Catwoman1986 voor de submit.

Henman onderuit op Queens

Zelfs op gras is Tim Henman niet meer de tennisser die hij ooit was. De viervoudig halvefinalist van Wimbledon werd in de eerste ronde van het toernooi van Queens uitgeschekeld door de Kroaat Marin Cilic: 6-7(5), 6-2 en 4-6.

De Brit, die last van zijn maag had, gaf in de derde set een 4-2 voorsprong uit handen. Hij heeft dit jaar pas ťťn partij gewonnen. Door blessures is hij inmiddels afgezakt naar de 54e plaats op de wereldranglijst. Hij had gehoopt op gras, zijn favoriete ondergrond, weer eens een overwinning te boeken.

Salzburg zet Matthšus aan de kant

Lothar Matthšus is ontslagen als trainer bij Red Bull Salzburg. Het bestuur van de Oostenrijkse club zegt dat er een verschil van mening is over de te varen koers tussen de club en de trainer. Hierdoor is verdere samenwerking niet meer mogelijk.

In mei 2006 werd de 46-jarige Duitse recordinternational samen met de Italiaan Giovanni Trapattoni aangesteld om voor het eerst sinds 1997 weer de landstitel te behalen. Daar slaagde de club in. Trapattoni neemt nu de ploeg alleen onder zijn hoede.

'Meer wegen aanleggen is niet nodig'

Icoon File'Telewerken' is het toverwoord om de files op te lossen. Dat adviseert consultancybedrijf Capgemini op basis van onderzoek. Ook het gesubsidieerd verhuizen naar plaatsen dichter bij het werk kan een bijdrage leveren.

Het aanleggen van meer wegen is volgens Capgemini niet nodig, aangezien er buiten de spits voldoende capaciteit is op de weg. Ook over kilometerheffing zijn de onderzoekers kritisch. "De vraag is immers hoe de relatie tussen financiŽle prikkels en gedrag is." De grote drukte komt namelijk door zakelijke rijders die de kilometerheffing toch niet in de eigen portemonnee voelen. Voor deze rijders is de kilometerheffing volgens Capgemini vaak een kostenpost die wordt doorberekend aan de klant.

Daarom moet de bestaande capaciteit beter benut worden, vindt Capgemini. Het onderzoek wijst uit dat er veel animo bestaat voor thuis- en telewerken en gesubsidieerd verhuizen naar plaatsen dichter in de buurt van het werk. Toch werkt slechts acht procent van de forensen bij een bedrijf dat mogelijkheden tot thuiswerken biedt, stelt Capgemini. Ongeveer de helft van de ondervraagde forensen geeft aan eventueel te willen verhuizen als dit financieel aantrekkelijk zou worden gemaakt.

Amsterdam populairste stad van Nederland

Icoon Enqu�teAmsterdam is de populairste stad van Nederland. De meeste Nederlanders vinden dit de fijnste stad om te wonen, werken, winkelen en vrije tijd door te brengen. Dit blijkt uit een onderzoek van ING Real Estate en onderzoeksbureau Berenschot onder ruim duizend respondenten.

Op alle punten was Amsterdam het populairst. De stad won met 62 procent van de stemmen. Maastricht kwam op de tweede plek in de top-3 en Utrecht werd derde.

Met dank aan static voor de submit.

Seks op eerste date funest voor relatie

Icoon Not Safe For Work (NSFW)In tegenstelling tot wat we eerder meldden blijkt seks op de eerste date geen succesformule voor een vaste relatie te zijn. Dat bleek gisteren uit de Nationale Singlemonitor van onderzoeksbureau Ruigrok Netpanel en relatiebemiddelingsbureau Just2Match.

Van de ondervraagden met een relatie heeft slechts ťťn op de tien meteen seks gehad met de huidige partner. Toch komt snelle seks steeds vaker voor, zo bleek uit het onderzoek. Zeker de helft van de mannelijke singles staat open voor seks bij een eerste ontmoeting. Bij de vrouwen is dit een op de vijf. Ook wordt er makkelijker gepraat over seksuele wensen en voorkeuren.

De eerste voorwaarde voor seks op de eerste date is bij de meeste singles een geslaagde date. Als de ander hiervoor open staat, wil 22 procent van de mannen meteen seks. Ongeacht het slagen van de eerste date duikt slechts 3 procent van de vrouwen daadwerkelijk op de eerste date het bed in.

Rotterdamse fietsendief stak uit 'zelfverdediging'

Icoon MisdaadFietsendief Romano L. handelde uit zelfverdediging. Aldus zijn advocaat mr. Stolk. De 18-jarige Romano L. heeft het volgens zijn advocaat mr. G. Stolk nooit bedoeld om Rahman Ari afgelopen donderdagavond dood te steken.

"Hij reed op een geleende fiets in de buurt, toen twee jongetjes samen met een oudere man op hem afliepen en zeiden dat de fiets was gestolen. Daarop heeft hij het rijwiel afgestaan en zijn excuses aangeboden. Vervolgens werd hij omsingeld door een groep van vijf ŗ zes Turkse jongens die het niet pikten dat 'een neger iets van een Turk zou stelen'. Hij kreeg een klap van voren en een klap van achteren. Hij trok zijn mes om zichzelf te beschermen. Het slachtoffer springt vervolgens uit het niets op hem af. Waarschijnlijk om een vriend te beschermen. Mijn cliŽnt maakte een wegduikende beweging, houdt het mes vast en het slachtoffer komt vervolgens fataal in aanraking met het mes". zegt advocaat Stolk na een gesprek met Romano L.
Met dank aan Reigndear voor de herschreven submit.

Film: Ocean's Thirteen

Clooney en Soderbergh hebben het goed begrepen. Deze heren weten heel goed hoe ze een blockbuster in elkaar dienen te flansen, om met de bergen geld die ze ermee verdienen vervolgens pareltjes als Syriana en Solaris te kunnen maken. Een van deze moneymakers is natuurlijk de Ocean's-serie. Wat begon als remake van Sinatra’s Ocean’s Eleven (1960) , waarin “the Voice” samen met zijn ratpack vijf casino's overviel, is nu toe aan het derde deel: Ocean’s Thirteen. Een film waarin een ultracoole sterrenkast Al Pacino ten gronde wil richten.


Wim-Lex en MŠxima boos op roddelblad Party

Icoon KoningshuisPrins Willem-Alexander en prinses MŠxima beginnen een rechtszaak tegen het roddelblad Party, omdat het blad vorige week foto's van een privť-uitje heeft gepubliceerd. De foto's toonden prinses MŠxima, de prinsesjes Amalia en Alexia en hun 'nanny' tijdens een bezoek aan het strand.

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bevestigde een bericht in Het Parool dat het prinselijk paar de publicatie als ''een ernstige aantasting van hun privacy'' beschouwt. De RVD noemt de foto's een schending van de mediacode, waarin is vastgelegd dat media respect hebben voor de 'persoonlijke levenssfeer' van de koninklijke familie.

De RVD zegt het weekblad de kans te hebben gegeven een gang naar de rechter te vermijden. ''We hebben ze de gelegenheid gegeven dit te voorkomen, mits ze een rectificatie zouden plaatsten, excuses zouden aanbieden en zouden beloven dat dit nooit meer zou gebeuren. Bovendien moesten ze een bedrag overmaken naar een goed doel.''

Over de hoogte van het bedrag konden de partijen het echter niet eens worden. ''Ze wilden voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Maar dat was onvoldoende. De publicatie van dergelijke foto's levert zo'n blad een heleboel op en anders zou het volgende week zo weer gebeuren.''

De RVD-woordvoerder zegt 'het volste vertrouwen' te hebben in de uitspraak van de rechter, omdat de prins bij een zeer vergelijkbare zaak in het gelijk is gesteld. ''Dat ging om de publicatie van foto's in Privť, eveneens van een strandbezoek in Porto Ercole.''

Palestijns conflict eist meer mensenlevens

Icoon Isra묯PalestinaHet Palestijnse conflict heeft opnieuw mensenlevens geŽist. Tijdens felle schotenwisselingen en andere geweldsdaden tussen rivaliserende facties in de Gazastrook kwamen†gisteren zeker 28 personen om het leven, zo is gisteravond vernomen van ziekenhuisfunctionarissen.

De meeste doden zijn leden van veiligheidsdiensten die zijn gelieerd aan de Hamas- of Fatah-partij. De omstreden Palestijnse premier Ismail Haniyah van Hamas riep gisteravond op tot een onmiddellijke hervatting van de onderhandelingen met de meer gematigde Fatah. Maar van enige concrete toenadering tussen beide facties was†Ūn de loop van de avond†geen sprake.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas†beschuldigde Hamas er†gisteren van†een coup te willen plegen en de Palestijnse gebieden in de richting van een burgeroorlog te duwen. Intussen bestormde de PresidentiŽle Garde 's middags in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever een tv-station dat wordt gecontroleerd door Hamas. Verder werd het huis van de Palestijnse premier Ismail Haniyah in Gaza-stad met een raketgranaat beschoten. De woning van de Hamas-politicus is beschadigd, maar hijzelf bleef ongedeerd.

De Palestijnse Fatah-partij liet gisteravond weten†nog niet uit de regering van nationale eenheid te stappen†die ze samen met de radicale Hamas-partij vormt. Ze schort voorlopig wel alle activiteiten in de regering op, aldus de Arabische nieuwszender al-Jazeera.

Fatah dreigde eerder op de dag nog met een direct vertrek, maar na spoedberaad van de partijtop gebeurde dat dinsdagavond niet. Fatah onderstreepte wel dat ze de regering verlaat als er niet snel een bestand komt tussen rivaliserende Fatah- en Hamas-milities.

Jong Oranje-spelers 'taarten' presentator Tien

Jan Joost van GangelenEnkele spelers van Jong Oranje hebben gisteravond in de live-uitzending van het televisieprogramma 'Na de wedstrijden' op Tien een taart in het gezicht van presentator Jan Joost van Gangelen gegooid. Dat gebeurde tijdens een interview dat Van Gangelen had met Jong Oranje-coach Foppe de Haan.

De coach en de presentator praatten over voetbalzaken toen ineens vanachter Van Gangelen drie spelers uit de bosjes kwamen zetten. Twee van hen, in trainingspak en met panty's over hun hoofd getrokken, drukten een taart in het gezicht van de presentator. Een derde persoon filmde het geheel.

Waarschijnlijk ging het om Boy Waterman, Gianni Zuiverloon en Ryan Babel. Of er een specifieke reden achter de actie zat of dat het puur uit baldadigheid was, is niet duidelijk. Na het incident werd het programma weer overgenomen door Humberto Tan en Frits Barend in de studio in Hilversum.


Videobeelden van het voorval in 'Na de wedstrijden' op Tien.

Taart in gezicht Jan Joost van Gangelen (presentator Tien)
Taart in gezicht van Tien-presentator Jan Joost van Gangelen.

Roger Martinez wint "In Charge" DJ Contest

Icoon MuziekDJ Roger Martinez is de winnaar van de DJ wedstrijd voor de "In Charge"-arena op Dance Valley. DJ Marco V heeft hem uit een selecte groep DJ's gekozen. V was geÔmponeerd dat er zo veel goede talenten meededen aan de wedstrijd. Aan de wedstrijd deden 382 DJ's mee.

"Van de 25 DJ's was ik zeer onder de indruk, en als blijk van waardering geef ik hun gratis toegang tot de In Charge promo lijst tot het einde van dit jaar", aldus Marco V.

Onder andere Roger Martinez, Brian Cross, Sebastien Leger, Robbie Rivera, Benjamin Bates, Benny Rodrigues, Marco V, Sander van Doorn en DJ Preach zullen tijdens Dance Valley optreden. Het dancefeest wordt dit jaar op 14 juli gehouden.

Vergeet natuurlijk niet mee te doen aan de Marco V prijsvraag om kans te kunnen maken op leuke Marco V prijzen!
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: The Secret Life of Pets 2
review
Blu-ray: Hellboy 4K
review
Blu-ray: Yesterday
special
Interview Team Paraluna op DreamHack Rotterdam
review
Blu-ray: Spider-Man: Far From Home
review
The Irishman
©FOK.nl e.a.