[EK-21] België dankzij geluk langs Israël

Olga (Nuongirl)
België heeft de tweede wedstrijd op het EK, tegen Israel, met 1-0 gewonnen. Ondanks dat Israel sterker was, was het Mirallas die matchwinner werd.


België begon zeer fel aan de wedstrijd. Dat leverde veel overtredingen op voor de Rode Duivels. In de achtste minuut was de eerste kans voor de wedstrijd voor de Belgen, maar de Israelische keeper wist de bal net over te tikken. In de beginfase van de wedstrijd kreeg Israël geen enkel kans om een aanval op te zetten: de Belgen waren heer en meester op het veld.

In de achttiende minuut moesten de Rode Duivels met tien man verder na een dubieuse tweede kaart van Fellaini. Even daarna een grote kans voor Israël, het harde schot kon ternauwernood worden gestopt. Ook het vervolg van de wedstrijd kenmerkte zich door vele overtredingen van beiden kanten. In de 26e minuut kreeg Vanderborre nog een kans, maar de bal ging net over. Naarmate de eerste helft op zijn eind liep, kreeg Israël de overmacht met meer kansen. De belgen probeerden het wel, maar ze waren niet opgewassen tegen de sterke Israelische verdediging. Op slag van rust de kans voor Ben Sahar, maar dankzij Belgisch ingrijpen bleef de stand 0-0.

De Belgen begonnen met één wissel aan de tweede helft. AZ-er Martens bleef in de kleedkamer achter ten favoure van Haroun. Israel begon weer sterk, met onder meer kansen voor Sahar. In de 60e minuut de kans op de 1-0, nadat Sahar Arbitman wist aante spelen. Vermaelen wist het schot van de speler van Chelsea echter over het doel te werken.

België begon langzamerhand gevaarlijker te worden, vooral via kansen van Jonathan Blondel. In de 80e minuut was het bijna raak voor Kevin Mirallas, maar zijn schot kwam op de paal terecht. Een minuut later kon hij wel juichen, op aangeven van Vanderborre werkte hij de 1-0 in het doel.

Na de 1-0 leek Israel het op te geven, ondanks dat zij het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg waren. Het bleef 1-0.