Sheriff op het matje om vrijlating Hilton

Toezichthouder Los Angeles County Board of Supervisors heeft sheriff Lee Baca gisteren bevolen nadere uitleg te geven over de vervroegde vrijlating van Paris Hilton vorige week.

De hotelerfgename had toen pas drie dagen erop zitten van een celstraf van 45 dagen voor herhaaldelijk rijden zonder rijbewijs. De rechter die de straf had opgelegd, liet het blonde feestbeest een dag later weer inrekenen.

Het Board of Supervisors wil weten of het societysterretje een voorkeursbehandeling heeft gekregen. Burgerrechtenorganisaties protesteerden na de vervroegde vrijlating tegen 'celebrity justice', een vorm van klassejustitie voor beroemdheden. Daarvan zouden slechts rijke blanken profiteren.

De Amerikaanse krant New York Post meldt vandaag dat Paris' ouders na haar vrijlating een grote 'Get Out of Jail Party' willen organiseren voor hun dochter die 50.000 dollar moet kosten. Zij hebben een aantal topclubs in Las Vegas gepolst om voor het feestje te betalen, evenals reis- en verblijfskosten voor de gasten, in ruil voor de eer om het evenement te mogen organiseren.Hilton nadat ze weer was vastgezet

Met dank aan bobsqaud voor de submit.