McLaren ontkent voorkeurspositie Hamilton

Ron Dennis, de teambaas van McLaren Mercedes, heeft ontkent dat Lewis Hamilton een voorkeurspositie heeft in het team. De Brit reageert daarmee op de uitlatingen van Fernando Alonso gisteren tegenover een Spaans radiostation.

Volgens Dennis zijn de quotes van de Spanjaard verkeerd geïnterpreteerd. "Soms worden quotes uit de context gehaald en wordt er aan een onschuldige opmerking een volledig andere draai gegeven. Het is logisch dat de Britse en Spaanse media elke mogelijkheid aangrijpen om nieuws te maken," aldus Dennis die verder zegt dat er een gezonde concurrentiestrijd bestaat tussen Alonso en Hamilton. "Dat is onvermijdelijk en er is niets mis mee."

Gisteren zei Alonso tegenover radiostation Cadena Ser dat hij niet gelukkig was met een Engelse ploeggenoot bij het Engelse team. "Je kunt er op wachten dat de meeste hulp zijn kant op gaat," zei de Spanjaard.

Dennis ontkent dit vermoeden van zijn coureur categorisch. "Beide rijders hebben evengoed materiaal, evenveel steun en evenveel mogelijkheden om te winnen."