Live Shop'er speelde foto's Meuldijk door aan Privé

Rob (R@b)
De foto's die weekblad Privé onlangs publiceerde over de vermeende ernstige vervuiling van de woning van tekstschrijfster, actrice en dierenvriendin Belinda Meuldijk, zijn naar het roddelblad toegespeeld door Liveshop-presentator Martijn van den Bergh. Eerder werd al bekend dat de foto's genomen zijn door Meuldijks ex-man Rob de Nijs. De zanger zei deze week dat hij de foto's alleen aan een huisvriendin had laten zien en dat hij ze niet naar Privé had gezonden.

Volgens Van den Bergh heeft hij de foto's op verzoek van die vriendin naar Privé gezonden. ''Zij verzocht mij met klem deze door te sturen, omdat de heer De Nijs hiermee een groot plezier zou worden gedaan'', aldus de verkooppraatjespresentator vanavond tegenover RTL Boulevard.

In de Telegraaf zegt Belinda Meuldijk vandaag zeer teleurgesteld te zijn in haar ex. '' Met de beste wil van de wereld kan ik niet geloven dat Rob tijdens een van onze vakanties in huis is geweest met een fotocamera. Dat hij in heeft gezoomd op alles wat er hier is te zien. Tot en met de dode muis in de kelder aan toe.'' Wat haar nog meer stoort is dat de foto's al tien maanden geleden genomen zijn en nu pas in de openbaarheid zijn gebracht. ''Onze vriendschap blijkt een desillusie. Hoe we onze scheiding gaan afwikkelen? Geen idee, maar het krijgt zeker nog een staartje.'' Volgens Meuldijk had ze een muizenplaag toen de foto's werden genomen.

Rob de Nijs zei eerder dat hij de foto's maakte om duidelijk te krijgen in welke staat het huis verkeerde. Hij maakt zich zorgen om het welzijn van zijn autistische zoon. ''Yoshi groeit op in dit huis. En Belinda is een goede moeder, maar ik had persoonlijk het gevoel dat de leefomstandigheden beter konden.''

Wat de 52-jarige Belinda Meuldijk heel kwalijk vindt, is de ontkenning van De Nijs toen ze hem belde na de publicatie van de foto's. ''Hij zei dat hij geen idee had wie het had gedaan. Ik heb het contact met Rob nu in elk geval even op een laag pitje gezet. We moeten elkaar voorlopig maar niet meer spreken. Ik heb nu een extra reden om te willen scheiden, als ik al niet genoeg redenen had.''

De 64-jarige De Nijs is door de hele affaire zo aangedaan dat hij gisteravond een optreden in Apeldoorn afzegde. ''Rob is ziek van ellende over de commotie'', aldus zijn manager.



Rob en Belinda en betere tijden