FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 juni 2007

Rabobank steelt klanten van ABN Amro

Icoon FinancieelHet personeel van enkele filialen van de Rabobank heeft geprobeerd de klanten van de ABN Amro te verleiden om over te stappen. Dit deden ze door een brief te sturen naar de klanten waarin werd gewezen op de onrustige tijden in het bankwezen en wat de Rabobank allemaal zou kunnen betekenen voor de klanten van ABN Amro. RTL Nieuws kreeg drie van deze brieven in handen.

In de brieven werden klanten een eigen account manager aangeboden. Deze zou een beroep kunnen doen op een professioneel netwerk van fiscalisten, juristen en adviseurs. Uiteraard moest de klant wel minimaal een vrij belegbaar vermogen of gezamenlijk inkomen van 80.000 euro hebben.

Op deze manier spelen ze in op de onrust die door het overnamegevecht bij de bank van ABN Amro aan de gang is. Een citaat uit één van die brieven laat niets te wensen over. "Daag ons uit u te tonen dat de Rabobank het anders doet" Normaal zou een bank zich niet tot deze klantendiefstal laten verleiden.Daar dacht het personeel van sommige filialen dus anders over.

Rabobank Nederland vond het jammer dat deze brieven zijn verstuurd. De lokale kantoren zouden vrij zijn om zelf zulke beslissingen te nemen. Er is niet bekend hoeveel lokbrieven er verstuurd zijn. Rabobank Nederland vraagt wel te stoppen met het versturen van deze brieven.

Met dank aan bennootje voor de submit.

Winnaar Roland Garros prijsvraag (6)

De Roland Garros prijsvraag van FOK!games en FOK!sport is in volle gang. Tijdens de finale zondag, ging één van de gelicenseerde heren met de beker aan de haal, ten koste van een andere gelicenseerde speler, Roger Federer.

Op FOK!sport kon je in het bericht over de uitschakeling van Federer het codewoord vinden waarmee je kans maakte op een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC.

We hebben van een flink aantal users een email ontvangen, maar er kon vandaag maar één iemand een exemplaar van Virtua Tennis 3 winnen. Sidious heeft een exemplaar overgehouden aan de laatste uit-bal van Federer. Hieronder nog even de verliezer in beeld:Verliezen doet pijn...


Voor de mensen die niet gewonnen hebben vandaag, niet getreurd. Er is namelijk nog een finaleprijsvraag met kans op de game Virtua Tennis 3 en een heus FOK!shirt!

PS3-dief afgeschrikt door samoeraizwaard

Twee dieven die in de Amerikaanse staat Florida een PlayStation 3-console probeerden te stelen, zijn 's nachts aangevallen en achtervolgd met een samoeraizwaard door een tiener. Zijn 15-jarige zusje had zich verstopt in haar kamer.

Eenmaal binnen roofden de dieven eerst enkele juwelen van de ouders. Daarna ging een van de dieven de kamer van het meisje binnen. Daar zag hij een lege PS3-doos staan. De dief ging op zoek naar het dure apparaat, maar het jongetje had andere plannen: hij wachtte de dief op met een katanazwaard.

De dief schrok zich dood toen het jongetje uithaalde en hem raakte op zijn borst. Hij maakte dat hij wegkwam uit het huis en de PS3 was gered. Het jongetje vond dit niet genoeg en achtervolgde de dief met het zwaard. De 21-jarige rover besloot zich te verstoppen achter een palmboom van de buren. Het had geen effect, want eenmaal aangekomen kon de politie hem arresteren. De andere dief is nog voortvluchtig.

PC softwareverkopen USA, Halo 2 in de lijst

Zoals wekelijks zijn hier weer de PC softwareverkopen uit de USA, deze keer van de week van 27 mei tot 2 juni.

Opvallend is de notering van Halo 2 op de 5e plaats, de game is namelijk niet geweldig ontvangen, en is daarnaast ook nog eens exclusief voor Windows Vista. Verder staat ook Half-Life 2: Episode 1 opeens weer in de lijst, en is Civilization IV weer een paar plaatsjes gestegen. LoTRO:Shadows of Angmar is daarentegen weer gedaald in de notering.


PositieGameUitgever
1World Of WarcraftVivendi
2WoW: Burning CrusadeVivendi
3The Sims 2 SeasonsElectronic Arts
4Command & Conquer 3: Tiberium WarsElectronic Arts
5Halo 2Microsoft
6The Sims 2 CelebrationElectronic Arts
7Civilization IV2K Games
8The Sims 2 DeluxeElectronic Arts
9Lord of the Rings Online: Shadows Of AngmarMidway
10Half-Life 2: Episode 1Electronic Arts

Ed Nijpels pakt insluiper met speedboot

Icoon PolitieCommissaris van de Koningin in Friesland Ed Nijpels heeft na een achtervolging in een speedboot een dief gepakt. De vrouw van Nijpels betrapte in haar schuur in het Friese dorp Dijken, een man. Die sloeg met een bootje op de vlucht. Nijpels belde de politie maar die kon met de auto de boot niet achterna.

Twee agenten en commissaris van de Koningin zetten met de snelle rubberboot van de buurman van Nijpels de achtervolging in. Langs het Prinses Margrietkanaal achterhaalden ze de 28-jarige man die door Nijpels als de insluiper werd herkend.

Nijpels is weleens eerder heldhaftig geweest, zegt hij trots. "Toen ik fractievoorzitter was van de VVD in de Tweede Kamer heb ik een keer achter een man aangezeten die een radio had gestolen uit de auto van collega Fransen, die nu commissaris in Zuid-Holland is. Ik ontdekte de man op het Binnenhof en heb hem daar onder mijn arm geklemd en ben zo de Kamer ingelopen, maar dat is al twintig jaar geleden", aldus Nijpels.

Met dank aan KRIBBET en static voor de submit.

Schadevergoeding na rattenbeet bij Fastfoodketen

Icoon BuitenlandsDe Chinese rechtbank heeft uitspraak gedaan in de zaak waarin een studente werd gebeten door een rat terwijl ze bij McDonalds aan het eten was. De rat zou omhoog zijn geklommen via haar been om vervolgens in haar dijbeen te bijten. De vrouw eiste in de eerste instantie een schadevergoeding van 20.000 yuan (ongeveer 1.950 euro), omdat zij sindsdien bang is voor ratten en andere knaagdieren.

De rechtbank keurde deze claim af, omdat het bewijs daarvoor ontoereikend was. McDonalds moet de vrouw echter wel een schadevergoeding betalen omdat het restaurant niet hygiënisch genoeg was. Uiteindelijk krijgt zij 2.200 yuan, ongeveer 215 euro.Met dank aan annikatjuh voor de submit.

Rechter in Frankrijk aangevallen in rechtbank

Icoon MisdaadMet zijn bedoeling om voor te doen wat er precies was gebeurd, heeft een vader een kinderrechter aangevallen. Dit gebeurde tijdens een zitting in Hazebrouck, in het noorden van Frankrijk. De vader was zichtbaar dronken en bleek een snoeischaar bij zich te hebben, die hij uiteindelijk niet heeft gebruikt. Hij verwondde de rechter die een uitspraak moest doen over de overplaatsing van een van zijn kinderen. De man moet volgende week voorkomen.

Soortgelijke incidenten zijn vaker voorgekomen. Begin juni was er in Metz ook een voorval waarbij een rechter in het gezicht was geslagen door een moeder na de uitspraak dat ook een van haar kinderen zou worden overgeplaatst. Afgelopen maandag kwamen er 1700 mensen bij elkaar uit de juridische wereld, zoals advocaten, procureurs en griffiers. Zij kwamen bijeen als protest tegen de steeds slechtere beveiliging binnen de rechtbank en ze eisen dat die wordt aangepast. Een van hen verklaarde dat er bij de ingang van een museum meer controle is dan bij een rechtbank, waar eigenlijk iedereen zonder- of door heel weinig controle naar binnen kan.


Bijeenkomst tegen agressie in rechtbank

'Boerka geen reden stopzetten uitkering'

BoerkaEen boerka dragende moslima uit Diemen mag niet op haar uitkering worden gekort door de gemeente omdat ze door haar kledij geen passende baan kan vinden. De vrouw werd eind mei door de rechtbank in Amsterdam in het gelijk gesteld. De rechter acht het tevens niet noodzakelijk dat de vrouw haar kledingkeuze verandert teneinde meer kans op werk te kunnen maken. Een voorstel van de gemeente daartoe noemde de rechter "disproportioneel". De uitspraak is vandaag gepubliceerd op de site Rechtspraak.nl.

De gemeente Diemen wilde de uitkering van de vrouw voor drie maanden intrekken. De vrouw zou zich namelijk door het dragen van het allesbedekkende gewaad schuldig maken aan "verwijtbare gedragingen" en haar kansen op een baan zo verkleinen. Twee keer strandde een sollicitatie daadwerkelijk op haar kleding, een derde keer omdat de kandidaat-werkgever niks meer van zich liet horen na een verzoek van de vrouw om meer informatie. Een vierde betrekking, als lotenverkoopster, wees ze om religieuze redenen zelf af.

Wat ook meewoog in het oordeel van de rechtbank is het feit dat de vrouw al gekleed ging in een boerka voordat ze in de bijstand belandde. Ook is haar bij aanvang van de uitkering niet duidelijk gemaakt dat haar kleding een belemmering zouden kunnen vormen bij het zoeken van een baan. Verder vond de rechter dat de vrouw geen baan hoeft te accepteren die tegen haar geloof ingaat, zoals het verkopen van loten.
Met dank aan Aka-Zigor, Beuzebelder en neegij voor de submit.

Tiener valt PS3-dief aan met samoeraizwaard

Icoon Opmerkelijk Twee dieven die in de Amerikaanse staat Florida een PlayStation 3-console probeerden te stelen, zijn 's nachts aangevallen en achtervolgd met een samoeraizwaard door een tiener. Zijn 15-jarige zusje had zich verstopt in haar kamer.

Eenmaal binnen roofden de dieven eerst enkele juwelen van de ouders. Daarna ging een van de dieven de kamer van het meisje binnen. Daar zag hij een lege PS3-doos staan. De dief ging op zoek naar het dure apparaat, maar het jongetje had andere plannen: hij wachtte de dief op met een katanazwaard.

De dief schrok zich dood toen het jongetje uithaalde en hem raakte op zijn borst. Hij maakte dat hij wegkwam uit het huis en de PS3 was gered. Het jongetje vond dit niet genoeg en achtervolgde de dief met het zwaard. De 21-jarige rover besloot zich te verstoppen achter een palmboom van de buren. Het had geen effect, want eenmaal aangekomen kon de politie hem arresteren. De andere dief is nog voortvluchtig.

Baby overleeft val van 3 hoog

Icoon ShockingIn Bosnië heeft een baby een val van de derde verdieping overleefd. De 1-jarige baby kroop richting het raam toen haar moeder even niet oplette en viel naar beneden. De waslijnen braken tijdens de val van de baby. De baby landde op het gras en kroop weg alsof er niets gebeurd was.

De moeder had haar baby zien vallen; ze zei dat haar eerste impuls was geweest om haar dochter achterna te jumpen. Maar ze heeft het uiteindelijk niet gedaan.

Myskina en Srichaphan missen Wimbledon

Anastasia Miskina en Paradorn Srichaphan doen dit jaar niet mee aan Wimbledon.

De Russische tennisster heeft al lange tijd last van een teenblessure. Door de blessure verloor ze op Roland Garros al in de eerste ronde van Meghann Shaughnessy.

Bij de mannen heeft de Thai Paradorn Srichiphan afgezegd. Srichiphan heeft een pijnlijke pols. Het is voor het eerst in acht jaar dat hij niet kan meedoen aan het Grand-Slamtoernooi in Londen.

Frontlines: Fuel of War brandt er op los

Van de voertuig georiënteerde FPS Frontlines: Fuel of War zijn nieuwe screens uitgebracht.

Deze game in de geest van de Battlefield games zal draaien om een conflict tussen het Western Coalition Army en de Red Star Alliance welke ontstaan is door een tekort aan olie. De game richt zich zoals al eerder vermeld op het gebruik van voertuigen, die in een dynamische non-lineaire campagne met elkaar strijden.

De game wordt in het vierde kwartaal van 2007 verwacht voor zowel de PC, PS3 als de 360.


Ouders schenken alcohol en belanden in de cel

Icoon BuitenlandsOuders in de staat Virginia in Amerika zijn tot 27 maanden cel veroordeeld omdat zij vijf jaar geleden alcoholische dranken serveerden tijdens het verjaardagsfeest van hun zoon, die toen zestien werd. Het schenken van alcohol aan minderjarigen is strafbaar en bijna alle bezoekers waren onder de 21.

Indertijd was de politie getipt over het feest en viel binnen. De moeder zei dat ze alle autosleutels had ingenomen en dat iedereen bleef slapen. In Virginia mag je pas drinken als je 21 bent, maar kun je op 15 ½ jarige leeftijd al een rijbewijs halen.

In de eerste instantie werden de ouders tot acht jaar cel veroordeeld, maar zij zijn in beroep gegaan en hebben nu strafvermindering gekregen naar 27 maanden.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Sluiter onderuit in Halle

Raemon Sluiter heeft de eerste ronde van het grastoernooi in het Duitse Halle niet overleefd. De Rotterdamse qualifier ging met 6-7 en 5-7 onderuit tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber.

In de tiebreak van de eerste set sloeg Sluiter op 4-5 een winnende forehand, maar tot ongeloof van de Rotterdammer werd de bal uit gegeven en daarmee was de beslissende minibreak een feit. Op 5-5 in de tweede set kreeg Kohlschreiber zijn eerste breakpoint na een bal op de lijn. Sluiter vond dat de bal echter uit was en sloeg daarna een dubbele fout.

Eerste artwork nieuwe Deus Ex?

Op de site van Junction Point, de developstudio onder bezielende leiding van Warren Spector, zijn enkele stukken conceptart te bewonderen van een "unnamed title".

Nu is Spector natuurlijk het meest bekend geworden door de RPG/FPS Deus Ex (ook al zijn games als Thief en System Shock 2 ook geen onbekenden), maar lijkt het er meer op dat het hier gaat om Ninja Gold.

Deus Ex 3 staat welliswaar in de planning, maar zal gemaakt worden zonder hulp van Spector.

Met dank aan 'Jeeh' voor de aanvullende informatie

Postbankklanten kunnen niet pinnen

Icoon FinancieelEr zijn weer problemen bij de Postbank. Klanten van de bank kunnen in het buitenland niet pinnen. Dat komt volgens het bedrijf door een storing.

De afgelopen maanden is de Postbank al vaker getroffen door storingen. Zo lag de website van de bank drie keer plat. Uit recent onderzoek van internetbedrijf Uptrends.com blijkt dat de Postbankwebsite op sommige dagen zeventig tot tachtig procent van de tijd niet bereikbaar is.

Het is onduidelijk wanneer de Postbanklanten in het buitenland weer geld kunnen pinnen.

Door tv gepimpte bak van de weg geplukt

Een jongeman die onlangs een auto kocht op de veiling van het bekende televisieprogramma De Grote Beurt VIP, is zijn trotse bezit inmiddels weer kwijt. Jan Vayne, de pianist met het lange blonde haar, heeft speciaal voor een goed doel de auto gepimpt. De auto bracht maar liefst 14.500 euro op.

De bezitter, een 23-jarige jongeman uit Woerden was bijna thuis. Op de A12 werd hij ter hoogte van zijn woonplaats door de politie van de weg gehaald. De wagen zou volgens het Korps landelijke politiediensten (KLPD) niet meer voldoen aan de eisen die de Wegenverkeerswet aan een auto stelt. Zo zou de auto te veel herrie maken en de zijruiten te weinig licht doorlaten.

Het zicht naar buiten was bij de Porsche 944 erg slecht. Zo zouden de geblindeerde ramen nog maar 33 procent van het licht doorlaten, terwijl dit minimaal zeventig procent moet zijn. In de betreffende auto mag om deze redenen op dit moment niet meer worden gereden. Hierom is het kentekenbewijs ingenomen.

Binnen vier weken moet de auto weer aan de wettelijke eisen voldoen. Pas dan mag de jongeman zijn auto weer de sporen geven. Hij heeft ook nog een waarschuwing gekregen, omdat de hendels aan de binnenkant van de deuren ontbraken.

Met dank aan Mad-MonKey voor de submit.

Cricketcoach Woolmer niet vermoord

Cricketcoach Bob Woolmer, die tijdens het afgelopen WK dood werd aangetroffen, is niet vermoord. Dat heeft de politie van Jamaica bevestigd.

De Brit, die tijdens het afgelopen wereldkampioenschap op de West-Indies bondscoach was van Pakistan, werd op 18 maart dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Pakistan werd op het WK teleurstellend in de eerste ronde uitgeschakeld. De politie ging aanvankelijk uit van moord en zelfs de spelers van Pakistan werden verhoord. Nu blijkt volgens de politie dat Woolmer een natuurlijke dood is gestorven.

Rogier Wassen verslaat Rafael Nadal op Queens

Rogier Wassen heeft in het dubbeltoernooi van Queens in Londen Rafael Nadal verslagen. Samen met Jeff Coetzee was Wassen met 6-3, 7-6 (6) te sterk voor Nadal, die samen speelde met Feliciano Lopez

In de tweede ronde spelen Wassen en Coetzee tegen de als vijfde geplaatste Clement en Llodra. Als ook die wedstrijd in winst wordt omgezet ligt een wedstrijd met de gebroeders Bryan in het verschiet. De nummers 1 van de wereld moeten daarvoor wel nog afrekenen met Jamie Delgado en Ross Hutchins.

Secret Files: Tunguska ook op de Wii

Nadat al eerder bekend werd dat de PC adventuregame Secret Files: Tunguska ook zou verschijnen op de DS is nu bekend gemaakt door uitgever Koch Media dat de game ook zal verschijnen op de Wii. De port van de game zal verzorgd worden door Keen Games. Deze developer zal naar eigen zeggen door het optimaliseren van de game voor de Wiimote het tot een perfecte match voor de Wii maken.

In Secret Files: Tunguska speel je als Nina Kalenkov, de dochter van de wetenschapper Victor Kalenkov. In het begin van de game verdwijnt haar vader op mysterieuze wijze en het is aan jou om hem op te sporen. Het blijkt al snel dat zijn verdwijning van doen heeft met het Tunguska-incident van 1908. Dit was een enorme explosie van zo'n 10 tot 20 megaton die zich voordeed in een afgelegen regio van Siberië en tot op deze dag nog onverklaard is gebleven.

De game neemt je mee naar locaties over de hele wereld waaronder natuurlijk Tunguska. Op deze locaties moet je hoofdzakelijk puzzels oplossen om verder te komen in de game. Hierbij moet je denken aan bijvoorbeeld het combineren van bepaalde items om een nieuw item te maken. De gameplay is die van een traditionele point & click adventure. Dit houdt in dat de achtergronden pre-rendered zijn en dat daar real-time gerenderde personages in rondlopen. Dit maakt zeer mooie graphics mogelijk, zelfs op mindere systemen.

Een release datum is noch voor de Wii versie noch voor de DS versie bekend. Maar volgens het officiële persbericht zou het binnenkort moeten zijn.


Screenshot van de PC-versie
Aantal screenshots van de DS-versie

Tenniscoach Bogtstra naar Heerenveen


SC Heerenveen heeft tenniscoach Tjerk Bogtstra aangesteld als spelersbegeleider. De voormalige captain van het Nederlandse Davis Cup-team gaat zich bezighouden met de individuele, sociaal-maatschappelijke begeleiding van de spelers van de Friese club.

Bogtstra zal zich in zijn rol niet gaan bemoeien met technische of tactische zaken. Het doel van Bogtstra is om maximaal rendement te halen uit de individuele kwaliteiten van een speler. Daarom gaat hij wel nauw samenwerken met de technische staf en het hoofd opleidingen van Heerenveen.

Maas nog een seizoen bij Heracles

Rob Maas zal ook aankomend seizoen voor Heracles spelen. De 37-jarige verdediger, die het slot van de competitie miste vanwege een gescheurde knieband, verlengde zijn contract vandaag met een seizoen.

"Ik ben blij en trots nog een jaar bij deze mooie club te mogen spelen voor haar trouwe supporters", aldus Maas die in 2005 transfervrij overkwam van MSV Duisburg. In Nederland speelde hij eerder voor FC Eindhoven, RKC Waalwijk en Feyenoord en in Duitsland voor Arminia Bielefeld en Hertha BSC.

[EK-21] Servië hoopt op Krasic

Servië hoopt dat Milo¨ Krasić voor de volgende wedstrijd op het EK onder 21 weer fit is. De spits moest in het duel met Italië nog voor rust naar de kant.

Krasić zal ondanks het feit dat hij zo snel moest afhaken, dolblij zijn met de verrassende overwinning op de Italianen. De Serviër wil er donderdag in de volgende wedstrijd tegen Tsjechië dan ook weer graag bij zijn. Hij heeft inmiddels enkele medische tests ondergaan, en morgen zal duidelijk worden of hij kan spelen in De Goffert.

De 22-jarige middenvelder van CSKA Moskou maakt voor de derde keer deel uit van een Servische jeugdselectie, waarmee hij in 2004 een zilveren medaille behaalde.

Pin-ups in boerka?

Na een traditie van 100 jaar, mogen de gevechtsvliegtuigen van de Royal Air Force niet langer versierd worden met schaars geklede pin-ups.

Want de moslims in Afghanistan zouden daar wel eens aanstoot aan kunnen nemen. Nu mogen er alleen nog maar silhouetten van dames op. Hoe lang duurt het nog, voordat de boerka voor de pin-ups verplicht gesteld wordt?


Binnenkort op de vliegtuigen? (Klik voor origineel)

Met dank aan Boerkini voor de submit.

[D-L] Moreau grijpt de macht

De tweede etappe in de Dauphiné Libéré is gewonnen door de Fransman Christophe Moreau. Na 157 kilometer koersen, tussen Saint-Paul-en-Jarez en Saint-Etienne, klopte Moreau zijn vluchtmakker Juan Alberto Redondo in de sprint. Moreau nam bovendien de leiding in het algemeen klassement.

De ontsnapping van de dag was voor de Wit-Rus Koestjinski en de Fransman Pineau. Het duo wist een voorsprong van meer dan vijf minuten op het peloton te nemen, maar toen ze op 25 kilometer voor de finish werden ingehaald door drie renners, konden ze niet mee.

De Belg Kevin Seeldraeyers zag zijn kans voor de dagzege vervolgens in rook opgaan nadat hij met materiaalpech kreeg te maken. Redondo deed geen trap te veel, maar in de sprint kwam hij toch tekort op Moreau.

In het algemeen klassement heeft Moreau zeven seconden voorsprong op Redondo en 24 seconden op Bradley Wiggins, die nu derde staat.

Schultz verliest nipt in Birmingham

Brenda Schultz-McCarthy is vanmiddag in de eerste ronde van het grastoernooi in Birmingham onderuit gegaan tegen Vania King. De Nederlandse verloor met tweemaal 7-6 nipt van haar Amerikaanse opponente.

Big Brenda trok in beide spannende tiebreaks net aan het langste eind. Volgende week neemt de Nederlandse, die afgelopen zaterdag het challengertoernooi in het Engelse Surbiton won, deel aan de kwalificaties op Wimbledon.

Crush ook op je Wii, DS of PS2?

In een interview met Crush' senior producer Paul Mottram is er wat interessante informatie vrijgegeven. In het interview met Sega Nerds zegt Mottram dat er interesse is om het spel ook naar andere platforms te brengen.

Crush speelt zich af in een chaotische 3D-wereld waar spelers het 'crush'-mechanisme moeten gebruiken om de omgeving geheel te slopen, en het daarna in een 2D-omgeving te veranderen.. Als de omgeving eenmaal plat is zul je in 2D door de nieuwe levels kunnen lopen en andere uitdagingen oplossen. FOK!games heeft dit spel met 87% gewaardeerd, de review is hier te vinden.

"Er is geen enkele reden waarom we Crush niet naar andere platforms zullen brengen, vooral de Wii, DS en PS2", zegt hij. "Dit is ook zeker iets waar we over aan het denken zijn. We willen dit erg graag omdat er in de PSP-versie veel minder features zitten dan we in werkelijkheid willen."

Of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren is nog maar de vraag.


Multiplatform?

Negentien Duitsers in ziekenhuis door zelfmoord buurman

Icoon BuitenlandsEen 48-jarige Duitser die met een bestrijdingsmiddel zichzelf van het leven beroofde, heeft zijn buren en hulpverleners een slechte dienst bewezen. De zelfdoder zorgde ervoor dat in totaal negentien mensen ter observatie in het ziekenhuis moesten worden opgenomen, omdat ze mogelijk giftige dampen hadden binnengekregen.

De zelfdoder had zijn woning volgestrooid met het giftige spul. De buren en hulpverleners mogen de komende dagen nog niet terug naar huis. Hoe de man aan de benodigde stoffen voor de fosfaatverbinding kwam, die in de voormalige streng communistische DDR (Oost-Duitsland) werd ingezet voor bosbouw, is nog niet bekend. Een speciale reinigingsdienst moet de woning van onder tot boven ontsmetten.

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Jade Raymond laat meer los over Assasin's Creed

Assassin's Creed is een game waar nog heel weinig over bekend is. Er zijn een tweetal filmpjes van verschenen, maar over de details is nog heel weinig bekend. In een interview met Jade Raymond blijkt ze toch nog veel nieuwe informatie te geven over de game zelf.

- De kleding waarin je Altair in de filmpjes ziet is niet zijn vaste uitrusting. Gedurende de game zul je verschillende kleding kunnen vinden, maar dat is niet alleen voor de sier. Bepaalde kledingstukken zorgen voor extra gameplay mogelijkheden. Met nieuwe handschoenen zul je beter kunnen klimmen, en met andere schoenen ben je sneller weer op de been.

- Je kunt zelf bepalen in welke volgorde je de missies gaat spelen. Niet alle missies zul je moeten spelen, want er zullen in de woestijn ook een flink aantal side-missies zijn.

- In Assassin's Creed is het mogelijk om zakken te rollen, maar dit is niet nutteloos. Op deze manier kun je extra informatie vinden over de mensen die je moet vermoorden.

- Je bent niet de enige Assassin in de game en niet elke Assassin zal je even aardig vinden.

- Zodra je het slachtoffer hebt vermoord is de missie nog niet afgelopen. Sterker nog: je bent dan pas halverwege want je moet jouw belagers nog afschudden en ongemerkt zien weg te komen.

Bekijk het hele interview in onderstaand filmpje:

Assassin's Creed is een action game wat zich afspeelt in de Middel Eeuwen. Je speelt een Assassin die verstoten is van zijn gilde en zich opnieuw zal moeten bewijzen. De game beloofd geheel nieuwe gameplay, waaronder de manier van bewegen in mensenmassa's. Ook zul je heel makkelijk door de hele stad kunnen klimmen, want Altair (de hoofdpersoon) zal elk uitstekend randje kunnen gebruiken om zich aan vast te houden. De game staat in de planning voor november dit jaar.

Doodstraf geëist voor Utrechtse moord

Icoon Justitie De officier van justitie in Marokko heeft vandaag de doodstraf geëist tegen de verdachte van de moord op de Utrechtse Ilona Nemeth, Amin M. De straf wordt in dat land niet meer uitgevoerd en komt, mochten de rechters de eis overnemen, neer op levenslange gevangenisstraf.

De toen 34-jarige Nemeth werd op 16 juli 2004 voor het laatst levend gezien. Een jaar later werd haar stoffelijk overschot gevonden in een groenstrook bij station Utrecht Overvecht.

M. zelf ontkende vandaag voor de rechtbank in de Marokkaanse stad Sale Ilona te hebben verkracht en gedood. Hij erkende wel het slachtoffer te hebben begraven, maar zei naast haar dode lichaam te zijn wakker geworden. Van de gebeurtenissen daarvoor zegt hij zich niets te kunnen herinneren. Vorig jaar bekende hij aan de Marokkaanse politie wel de moord te hebben gepleegd.

Amin M. deed vandaag voor het eerst zijn verhaal voor de rechter. Hij staat terecht voor verkrachting en doodslag en diefstal van eigendommen van het slachtoffer. De 28-jarige M., die de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit heeft, staat in Marokko terecht omdat hij in 2006 in dat land is opgepakt. Marokko levert geen onderdanen uit aan Nederland.

Familieleden van Ilona Nemeth zijn naar Marokko afgereisd. De zus van IIona, Anita, legde een verklaring af voor de rechtbank. Ze zei voor de rechters dat de familie Nemeth de zaak met vertrouwen in handen van de Marokkaanse autoriteiten legt. Ze hoopt dat M. zo lang mogelijk vast komt te zitten. ''Niet alleen voor de familie, maar ook voor inwoners van Utrecht'', aldus Anita Nemeth.

-
www.IlonaNémeth.nl

300.000 pre-orders voor PS3 game in Japan

De PS3 heeft het overal in de wereld zwaar, de verkopen vallen ietwat tegen en de games worden niet bijzonder genoeg geacht. In Japan komt er binnenkort echter een game uit die nu al meer dan 300.000 keer pre-ordered is.

Deze game, die 26 juli 2007 uitkomt in Japan, is Everybody's Golf 5. Minna no Golf, zoals de game in Japan heet, is al jaren een populaire serie in Japan en ook op de PS3 gaat deze populariteit dus door.

Voor Sony is deze interesse in de game in ieder geval hoopgevend en misschien zelfs wel een keerpunt in de verkoopcijfers.

Pedofiel De Jonge ook in Leiden ongewenst

Secretaris Norbert de Jonge van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD) is niet welkom bij de universiteit Leiden. De pedoseksueel heeft daar informatie aangevraagd over de opleiding pedagogische wetenschappen.

Het College van Bestuur van de universiteit heeft hem dringend ontraden zich in te schrijven. Doet hij dat wel, dan zal zijn inschrijving worden geweigerd.

De Jonge negeert het advies en wil zich toch inschrijven, liet hij vandaag weten. Als hij wordt geweigerd, neemt hij juridische stappen tegen de universiteit.

De Jonge werd in juni vorig jaar weggestuurd van de opleiding tot orthopedagoog aan de Radboud Universiteit te Nijmegen, omdat hij met kinderen zou moeten werken. Kort daarvoor was bekend geworden dat hij secretaris is van de PNVD, die af wil van het verbod op seks met kinderen van 12 jaar en ouder. De universiteit trok De Jonges inschrijving in. Het College van beroep voor het hoger onderwijs gaf de onderwijsinstelling in april gelijk.

In zijn brief aan De Jonge schrijft het College van Bestuur van de Leidse universiteit dat de inschrijving van een student bij pedagogie die zich openlijk als pedoseksueel presenteert, ''een ernstige aantasting'' zou zijn van het vertrouwensklimaat binnen de universiteit en ''in het bijzonder het departement Pedagogische Wetenschappen''.

Pedagogie heeft een bijzondere vertrouwensrelatie met - vaak kwetsbare - opgroeiende kinderen, hun ouders en verdere sociale omgeving. De opleiding gaat uit van ''een integratie van theorie en praktijk en maakt veelvuldig gebruik van beeldmateriaal en observaties van kinderen, vaak in een privé- of anderszins kwetsbare situatie'', schrijft het College van Bestuur.


Norbert de Jonge

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Man geeft 5 miljoen voor nummerbord met 5

Icoon OpmerkelijkEen man uit de Verenigde Arabische Emiraten heeft in mei tijdens een veiling de duurste kentekenplaat ter wereld gekocht. De man betaalde een slordige 25,2 miljoen dirham (ruim 5 miljoen euro) voor het nummerbord. Reden: op het nummerbord was zijn lievelingsgetal 5 aanwezig.

Hij zegt geen spijt te hebben van zijn aankoop, omdat een groot deel van het geld naar het goede doel gaat. Daarnaast zal zijn spectaculaire koop worden opgenomen als officieel record. "Iemand van het Guinness Book of Records heeft zich inmiddels bij mij gemeld", aldus de koper.

Yoshi level in Smash Bros. Brawl

Nintendo heeft vandaag bekend gemaakt dat er in Super Smash Bros. Brawl een level zit dat is geïnspireerd door Yoshi's Island (SNES, N64, DS). In dit level zul je regelmatig vliegende shy-guys voorbij zien komen en ook de snotvijand die op één van de screens zit laat zich af en toe zien waardoor de platformen dynamisch zijn.

In de levels is ook het klimaat veranderlijk, net als in het echt. Het kan zonnig zijn, maar een flink pak sneeuw is ook goed mogelijk.

Dallas-film afgeblazen

Icoon FilmDe film gebaseerd op de succesvolle Amerikaanse televisieserie Dallas is van de baan. Dat maakte Larry Hagman, oftewel JR Ewing uit de serie, dinsdag bekend in KRO's Tijd voor Twee (Radio 2).

De rolprent zou dit jaar worden opgenomen en in 2008 uitkomen. Voor de rol van oliemagnaat JR Ewing was John Travolta gecontracteerd. Jennifer Lopez werd genoemd als vertolkster van de rol van zijn vrouw, Sue Ellen.

Volgens Hagman is de film nu afgeblazen. "Ze hebben het afgelast'", zei hij in het radioprogramma. "Ik kwam er twee weken geleden achter.'' Wat precies de reden is voor het afstel, vertelde Hagman niet.

Dallas was in de jaren '80 wereldwijd een zeer succesvolle serie. Hoogtepunt was de aflevering waarin werd onthuld wie JR had neergeschoten. Alleen al in Amerika keken er 83 miljoen mensen naar deze aflevering.

Drama gaat aan onze neus voorbij
Dallas-film gaat niet door

Paris wil geen domme bimbo meer zijn

De gedetineerde jetslet Paris Hilton heeft gisteren vanuit de gevangenis telefonisch contact gehad met de Amerikaanse journaliste Barbara Walters. Hilton vertelde Walters dat ze geen domme bimbo meer wilde zijn: ''Ik deed vroeger dom. Maar dat toneelstukje heeft zijn langste tijd gehad.''

De journaliste kreeg Paris naar eigen zeggen toevallig aan de telefoon. Ze belde met Paris' moeder Kathy toen Ma Hilton een telefoontje kreeg van haar dochter uit de ziekenboeg van de gevangenis. Toen Kathy haar dochter vertelde dat ze Walters aan de andere lijn had, wilde Paris Barbara Walters wel spreken.

De celstraf die ze nu moet uitzitten ziet Paris als een kans om haar leven te beteren. ''Ik wil iets zinvols doen. God heeft me deze nieuwe kans gegeven.'' Ze heeft in de gevangenis naar eigen zeggen een ''spiritueel adviseur'' en leest kranten en de Bijbel.

Paris kreeg overigens deze week bezoek van haar zus Nicky en haar ex Stavros Niarchos. De LA-Times schreef dat ondanks protesten van wachtenden het tweetal gewoon een rij van vijftig mensen voorbijliep die deels al vijf uur stonden te wachten voor familiebezoek. Ondanks de protesten lieten de medewerkers van de sheriff Nicky en Stavros voorgaan.

De scheurkalender des doods en verderf

Een scheurkalender kennen we allemaal wel. Echter, een scheurkalender des doods en verderf kom je niet elke dag tegen. User JamesGarner begon het ellendige verhaal van Diederik, velen vulde het aan. 

Diederik lag daar, aangereden door een vrachtwagen op een donkere landweg,
Ik zag hem liggen met zijn ingewanden aan de buitenkant en dacht, wat een pech.
Zijn laatste wens was dat ik hem accepteerde,
Ik zei nee, lachte hem uit en liep weg terwijl hij eenzaam crepeerde

Hierbij dus de TTT van JamesGarner.

Horloge handenschuddende Bush gestolen

Icoon OpmerkelijkHet horloge van George W. Bush is afgelopen zondag in Albanië gestolen. Dat gebeurde toen de president van de Verenigde Staten een grote groep enthousiaste Albaniërs de hand schudde. Eén van de omstanders wist brutaal het uurwerkje van de arm van Bush te trekken.

Bush was in Albanië voor een werkbezoek. Hij maakte zich even los van het strakke veiligheidsprotocol om langs een juichende menigte te lopen. Tientallen mensen wilden hem de hand drukken en grepen zijn arm.

Van de roof zijn beelden uitgezonden op de Albanese televisie (zie hieronder). Aan het begin van het filmpje is nog een horloge om de pols van Bush te zien, kort daarop rest enkel nog een wit streepje op zijn arm.


Omstander steelt horloge George W. Bush

Met dank aan SuperVonne voor de submit.

[EK-21] Portugezen zonder Gonçalves en Vaz Té

Portugal mist morgenavond in de wedstrijd tegen Nederland twee spelers. Verdediger José Gonçalves heeft een knieblessure, aanvaller Ricardo Vaz Té een pijnlijke schouder. Vaz Té hield de kwetsuur over aan de wedstrijd tegen België van afgelopen zondag.

Manuel Da Costa van PSV maakte tegen de Belgen een sterke indruk, en start morgen wederom in de basis. Andere aansprekende namen zijn die van Nani, die volgend seizoen voor Manchester United speelt, Manuel Fernandes (Everton), João Moutinho (Sporting Portugal) en Hugo Almeida (Werder Bremen).

Heusden twee weken vrouwloos

Icoon TelevisieNa in meerdere plaatsen interesse te hebben gehad, weet de NET5 programmaleiding inmiddels welke plaats het twee weken zonder vrouwen moet doen. "De keuze is gevallen op het Brabantse Heusden", meldt een NET5 woordvoerster. Voor het programma Vesting Zonder Vrouwen sturen de tv-makers in de twee weken zo veel mogelijk vrouwen het vestingstadje uit.

Het komend najaar is de tv-reeks op NET5 te zien. Een soortgelijk sociaal experiment werd al eerder gedaan door de Britse omroep BBC. Dat bleek een succes, waarna andere landen volgden.
Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Alonso: "Hamilton wordt voorgetrokken"

Wereldkampioen Fernando Alonso heeft tegenover het Spaanse radiostation Cadena Ser gezegd dat zijn teamgenoot Lewis Hamilton bij McLaren Mercedes een voorkeursbehandeling krijgt.

"Ik was er vanaf het eerste moment al niet gelukkig mee: een Engels team en een Engelse ploeggenoot. Je kunt er op wachten dat de meeste hulp zijn kant op gaat," aldus de Spanjaard.

De Spanjaard, die dit seizoen van Renault naar McLaren overstapte, geeft de strijd om de wereldtitel nog niet op. Dit ondanks dat Hamilton nu eerste staat in de stand om de wereldtitel dankzij zijn overwinning afgelopen zondag bij de Grand Prix van Canada. "Ik weet hoe de situatie is, maar ik klaag er niet over. Ik blijf ontspannen omdat ik weet dat ik goed ben. Aan de andere kant begrijp ik dat het team ongeduldig is omdat ze hadden verwacht dat ik meer zou domineren. Maar ik weet waar ik sta en wil hoe dan ook de wereldtitel winnen. Dat is wat we allemaal willen."

Ouders 'sekskleuter' doen aangifte

OnderwijsDe ouders van de 6-jarige vermeende sekskleuter uit het Brabantse Heerle hebben aangifte gedaan tegen het adviesbureau Bijstand en Ondersteuning Bij Omgangsonrecht (BOBO) van Marion Greveling. Ze beschuldigen Greveling en haar bureau van laster en smaad.

Afgelopen weekend maakte Greveling bekend dat het 6-jarige jochie op basisschool Berkenveld opnieuw in de fout was gegaan. Hij zou een even oud meisje aan de haren hebben getrokken, de keel dichtgeknepen en tussen de benen hebben betast. Eerder werd hij al van school verwijderd omdat hij met twee andere kleuters een aantal peuters op school tot seksspelletjes zou hebben gedwongen.

De advocaat van de ouders van de vermeende sekskleuter zegt dat BOBO en haar zegslieden ''moeten ophouden met ongefundeerde beschuldigingen over het jongetje in de media rond te bazuinen.''

Schoolleiding en schoolbestuur, de stichting KPO, ontkennen in alle toonaarden dat er ook maar iets zou zijn voorgevallen sinds het jochie terug is op school. Dat er eerder iets is voorgevallen tussen het bewuste jongetje en een even oud meisje erkennen betrokkenen wel. Maar dat er in het verleden wel twintig kinderen zouden zijn misbruikt, is volgens hen niet waar.

BOBO-zegsvrouwe Marion Greveling trad onlangs op in het tv-programma NOVA en had het er daar over dat er zelfs maagdenvlies zou zijn gepenetreerd. Greveling zou daar echter nog geen bewijzen van hebben geleverd.

Teaser FIFA 08 te bekijken

Er is een hele korte teaser verschenen van de voetbalgame FIFA 08. In het filmpje zie je nog geen gameplaybeelden, maar alleen een voetballer die een paar mooie bewegingen maakt en vervolgens scoort in een leeg doel.

In FIFA 08 zal de gameplay wederom iets aangepast worden en ook zal de AI beter worden dan in de vorige delen. Het passen van de bal zal realistischer worden en je zult ook goed moeten mikken om een pass goed aan te laten komen. Simpel op een knop drukken om te passen zal er niet meer bij zijn. Een andere nieuwe feature is 'Be a Pro' waarbij je één speler kan spelen en het is de bedoeling dat je met die speler naar de top van het voetbal probeert te komen.

Capcom komt op stoom

Goed nieuws voor de mannen van Valve, want hun Steam zal binnenkort versterkt worden door Capcom. Capcom zal de eerste grote Japanse publisher zijn, die haar spellen via het revolutionaire online distributieprogramma aan zal gaan bieden.

Deze zet van Capcom onderstreept het feit dat de Japanse gigant de PC-markt steeds meer ziet als een serieus platform. Zo werd twee weken geleden ook al bekend dat Devil May Cry 4 definitief in de planning staat voor de PC. En gebruiken developers van Capcom de 'Framework engine' die het voor hen zeer makkelijk maakt om te kunnen porten naar de PC.

Binnenkort zul je de volgende spellen kunnen vinden op Steam: Lost Planet: Extreme Condition, Onimusha 3, Devil May Cry 3: Special Edition, Super Puzzle Fighter II Turbo HD Remix.

Tevens zullen alle toekomstige spellen van Capcom gaan verschijnen op het distributieplatform van Valve.

Manchester City eist uitleg van Thaksin

Manchester City eist een uitleg van de potentiële nieuwe eigenaar Thaksin Shinawatra. In verband met een onderzoek naar corruptie zijn de banktegoeden van de voormalige premier van Thailand bevroren. Afgelopen maand zou Thaksin een bod op City hebben uitgebracht van 100 miljoen pond, waarop zijn adviseurs de boekhouding mochten inzien.

"Het bestuur voert momenteel overleg met de adviseurs van Thaksin over de laatste ontwikkeling", aldus een statement van de club. In 2004 mislukte een poging van Thaksin om Liverpool te kopen.

[TT] Wildcards voor acht Nederlanders

Voor de TT van Assen, die van 28 tot en met 30 juni wordt verreden, hebben vandaag acht Nederlandse wegracers een wildcard ontvangen. Vijf zijn vergeven in de lichte klasse 125cc en drie in de 250cc.

Van de acht debuteren vijf motorcoureurs in de 77e TT, de negende race van het wereldkampioenschap. Ferry Stoffer, Jasper Iwema en de 15-jarige Roy Pouw doen dat in de 125cc. Vorig jaar werd Pouw nog uitgroepen tot 'rookie' van het jaar.

Ronald Beitler en Mike Velthuizen maken hun debuut in de TT in de kwartliters. Hans Smees, Randy Gevers en Jan Roelofs reden al vaker in de TT mee.

In totaal komen tien Nederlanders in actie tijdens de TT van Assen. Joey Litjens en Hugo van den Berg rijden allebei mee in de 125cc.

Arabische zender boos na afwijzing in A'dam

Icoon TelevisieDe Arabische familiezender Rotana Europe is ''verbijsterd'' dat kabelexploitant UPC het tv-station niet meeneemt in het pakket voor Amsterdam.

''Elf procent van de Amsterdamse populatie spreekt Arabisch'', aldus Henk van der Vliet, verantwoordelijk voor de lancering van de zender in Europa. ''Het is een belediging van deze doelgroep om ons niet toe te laten.''

UPC besloot maandag Rotana Europe niet op te nemen in het zenderpakket, omdat dit ten koste zou gaan van RTL7. Marktonderzoek wees uit dat de kijkers meer behoefte hebben aan RTL7, verklaarde een woordvoerder vandaag.

De Algemene Programmaraad (APR) in Amsterdam adviseerde UPC eerder dit jaar de Arabische zender wel mee te nemen, gezien de bevolkingssamenstelling in de hoofdstad. RTL7 kampte volgens de programmaraad met te lage kijkcijfers.

id Software engine in beweging

De engine die id Software aan het ontwikkelen is onder leiding van John Carmack (bekend van Wolfenstein en DOOM) is nu in beweging te zien in een filmpje. Het is geen direct-feed, maar opgenomen vanuit het publiek. Tijdens de E3 zullen er meer beelden verschijnen van de engine en de game die id Software aan het ontwikkelen is voor de engine. De engine zal draaien op de Mac, PC, PS3 en Xbox 360.

De gehele keynote van Apple, inclusief dus de presentatie van John Carmack, kun je ook via deze link bekijken. De engine is te zien van 11:30 minuten.

Met dank aan Mr.Noodle voor deze link

Abbas: Hamas wil coup plegen

Icoon Isra묯PalestinaDe Palestijnse president Mahmoud Abbas heeft Hamas er vandaag van beschuldigd een coup te willen plegen en de Palestijnse gebieden in de richting van een burgeroorlog te duwen.

''Alle informatie en alle feiten wijzen naar een factie, waartoe politieke en militaire leiders van Hamas behoren, die samenzweren om een coup te plegen'' tegen de Palestijnse Autoriteit, aldus een verklaring van Abbas.

Intussen bestormde de Presidentiële Garde in Ramallah op de Westelijke Jordaanoever een tv-station dat wordt gecontroleerd door Hamas, aldus bronnen binnen de veiligheidsdienst. De garde staat onder direct bevel van Abbas. De gardisten namen apparatuur in beslag.

Het huis van de Palestijnse premier Ismail Haniyah in Gaza-stad werd vanmiddag met een raketgranaat beschoten. De woning van de Hamas-politicus is beschadigd, maar hijzelf bleef ongedeerd.Mahmoud Abbas

Van Dessel weg bij Roda JC

Kevin van Dessel vertrekt bij Roda JC. De 28-jarige middenvelder is in verregaande onderhandeling met een club uit de Belgische Jupiler League. De naam van die club wil hij nog niet zeggen.

Jarenlang was Van Dessel één van de steunpilaren van Roda JC. De afgelopen twee seizoenen kwam hij echter door blessures weinig in actie. De club uit Kerkrade wilde het huidige contract met de Belg dan ook niet verlengen, ze wilden de Belg wel een verbintenis aanbieden waarmee hij betaald zou worden op basis van prestaties. Daar ging Van Dessel niet akkoord mee, waardoor hij de club zal verlaten.

Plaspauze wordt machinist fataal

Icoon OpmerkelijkEen treinmachinist die vorige week in Duitsland om het leven kwam is waarschijnlijk uit de trein gevallen toen hij moest plassen. Tot deze conclusie kwam de politie na een uitgebreid onderzoek. De trein reed 120 kilometer per uur op het moment dat de man uit de trein viel. Nadat de machinist uit de trein was gevallen, kwam de trein al snel stil te staan door het automatische remsysteem dat in werking treedt wanneer er iets met de machinist aan de hand is.

De 41-jarige machinist werd dood langs de rails gevonden met zijn broek open. Volgens de politie wilde de man plassen en opende hij hiervoor de deur van de locomotief. Hierbij zou hij ten val gekomen zijn. Een woordvoerder verklaarde dat het niet abnormaal is dat personeel hun behoefte op deze manier doet. "Als er maar één man in de locomotief zit kan het vaak niet anders", hij voegde er nog wel aan toe dat de snelheid van de trein dan meestal een stuk lager ligt.
Met dank aan crv, rschui en bobsqaud -voor de submit.

Mustapha tot 2011 bij Levante

Riga Mustapha blijft bij Levante. De 25-jarige aanvaller heeft zijn contract verlengd tot 2011.

De geboren Ghanes met een Nederlands paspoort is erg populair bij de fans van Levante, zeker nadat hij tweemaal wist te
scoren in de derby tegen Valencia (4-2). In het nieuwe contract van Mustapha is een clausule opgenomen waarbij hij pas voor een transferbedrag van 15 miljoen euro mag vertrekken.

Mustapha stond in de belangstelling van vier clubs uit de Engelse Premier League.

[V8] Uitslag Eastern Creek Raceway

Mark Skaife heeft op de Eastern Creek Raceway een uitstekend resultaat geboekt door de overwinning te pakken. De broers Todd en Rick Kelly werden uiteindelijk tweede en derde, met evenveel punten.

Skaife opende sterk door direct de eerste race op zondag te winnen. De 40-jarige Australiër bleef Jamie Whincup en Rick Kelly voor, terwijl Garth Tander teleurstelde met een vijfde stek. Op maandag ging Skaife gewoon verder waar hij gebleven was. Hij won de tweede race ook, Rick Kelly bezette opnieuw het podium met een tweede plaats. Team Vodafone rukte op en stal de derde en vierde positie. In de derde race moest Skaife twee mensen voor laten gaan. Todd Kelly pakte de overwinning, voor Craig Lowndes. Skaife zou wel de eindoverwinning voor zich opeisen.

Uitslag Eastern Creek Raceway:

#CoureurTeamAutoPunten
1Mark SkaifeHolden RacingHolden65
2Todd KellyHolden RacingHolden52
3Rick KellyToll HSVHolden52
4Craig LowndesTeam VodafoneFord44
5Jamie WhincupTeam VodafoneFord37
6Steven RichardsFord PerformanceFord35
7Mark WinterbottomFord PerformanceFord29
8Garth TanderToll HSVHolden28
9Steven JohnsonJim BeamFord27
10Russell IngallStone BrothersFord22
11Will DavisonJim BeamFord20
12James CourtneyStone BrothersFord13
13Jason BrightBritek MotorsportFord13
14Greg MurphyTasman MotorsportHolden11
15Jason BargwannaWPS RacingFord10
16Paul MorrisSirromet WinesHolden10
17Lee HoldsworthValvoline Cummins5
18Jason RichardsTasman MotorsportHolden4

Stand:

#CoureurTeamAutoPunten
1Rick KellyToll HSVHolden276
2Garth TanderToll HSVHolden251
3Todd KellyHolden RacingHolden205
4Jamie WhincupTeam VodafoneFord205
5Mark SkaifeHolden RacingHolden169
6Craig LowndesTeam VodafoneFord148
7Steven JohnsonJim BeamFord130
8James CourtneyStone BrothersFord125
9Russell IngallStone BrothersFord119
10Mark WinterbottomFord PerformanceFord116
11Steven RichardsFord PerformanceFord115
12Will DavisonJim BeamFord110
13Greg MurphyTasman MotorsportHolden94
14Lee HoldsworthGarry RogersHolden54
15Jason BrightBritek MotorsportFord50
16Paul RadisichTeam Kiwi RacingFord36
17Jason RichardsTasman MotorsportHolden29
18Steve OwenAutobarn RacingHolden26
19Paul MorrisSirromet WinesHolden24
20Max WilsonWPS RacingFord21
21Jason BargwannaWPS RacingFord21
22Shane PriceJack Daniel'sHolden16
23Cameron McConvilleSupercheapHolden13
24Dean CantoGarry RogersHolden11
25John BowePaul CruickshankFord8
26Andrew JonesTeam BOCFord8
27Fabian CoulthardSirromet WinesHolden2
28Alan GurrBritek MotorsportFord2

Overvaller schiet vrouw in hand

Icoon MisdaadIn Den Haag heeft gistermorgen een gewelddadige overval plaatsgevonden in een boekhandel aan de Laan van Meerdervoort. Rond 7 uur 's ochtends liep de vrouw de winkel binnen en even later kwam de overvaller binnen.

De nog onbekende dader, die een vuurwapen op zak had, loste een schot en raakte de vrouw in haar hand. De overvaller verliet hierna zonder buit de winkel. De vrouw is door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Met dank aan bobsqaud voor de submit.

Petacchi in Veenendaal-Veenendaal

Alessandro Petacchi is de grote trekpleister in de wielerwedstrijd Veenendaal-Veenendaal die morgen zal worden verreden. De Italiaanse topsprinter is de kopman van de afvaardiging van Team Milram, van wie ook de Nederlander Niki Terpstra aan de start verschijnt.


De wedstrijd gaat tegenwoordig als Dutch Food Valley Classic door het leven en zal morgen live worden uitgezonden op SBS6. Vorige maand won Petacchi in de Ronde van Italië nog vijf etappes.

Massaschok

Ook in Amerika worden de duimschroeven aangedraaid en moet er worden bezuinigd op de politietraining, maar dat veroorzaakt links en rechts wat probleempjes. De Amerikanen vinden het fijn als een agent weet hoe het voelt om getaserd te worden, maar daar is nu geen geld meer voor.

Hun oplossing: dicht tegen elkaar aan gaan liggen en je hebt zes voor de prijs van een.

[EK-21] Aissati slaat training over

Ismaïl Aissati zal morgenavond waarschijnlijk niet inzetbaar zijn voor Jong Oranje in de wedstrijd tegen Portugal. De middenvelder van PSV ontbrak vanmorgen op de training. Hij werkte in het hotel aan zijn herstel met een eigen oefenprogramma.

Afgelopen zondag viel Aissati in de eerste wedstrijd, tegen Israël, uit met een knieblessure. Onderzoek wees gisteren uit dat de middenvelder geen schade aan het gewricht had opgelopen. Wel klaagde Aissati over irritatie aan de knieschijf en de binnenmeniscus van zijn rechterknie.

Inhoud Halo 3 collectors en legendary edities bekend

Een paar dagen geleden is de inhoud van de Halo 3-edities bekend gemaakt. Zoals eerder bekend bevat de Legendary-editie ook een Spartan-helm waar je de game in kunt bewaren. Je zult hem helaas niet kunnen opzetten.

Er gingen ook geruchten dat Halo 3 op twee discs zou uitkomen, omdat er plaatjes van de edities op het internet verschenen met twee game-discs. Dit bleek een interne fout te zijn, want de tweede game-disc was de Legendary bonus-disc die ook 'speelbaar' is op de Xbox 360.

Halo 3 Normale editie:

- Bevat gewoon de game Halo 3 en een handleiding.

Halo 3 Collectors editie:

- Metalen hoesjes
- Halo 3
- Bestiarum: Een boek met daarin informatie over Halo 3.
- Bonus Disc

Halo 3 Legendary editie:

- Spartan-helm
- Halo 3
- Storyboard collection: een verzameling plaatjes van het originele
storyboard.
- Bonus-disc
- Legendary Disc met daarop:

- Halo Cinematics Reloaded: Volledig vernieuwde scenes uit Halo 2,
uiteraard in HD
- Bestiarum: Digitale versie van boek uit de collecters editie, maar met
extra content.
- The Cortana Chronicles: Een documentaire over de Halo-fans
- Exclusieve Machinima episodes van Red vs. Blue.


De bonus-disc bevat de volgende features:
- High-Def Halo Calibration tool: hiermee kun je je HD-set volledig calibreren.
- Art-Attack: gamerpictures, thema's voor de Xbox 360 en veel artwork. Ook is het mogelijk om een Halo mini-game te spelen.
- Featurettes: verschillende documentaires over de ontwikkeling van Halo 3.Collecters-editie

Grote upgrade voor McLaren in Frankrijk

De Grands Prix van Monaco en Canada werden een makkelijke prooi voor het team van Ron Dennis, maar dat is voor McLaren Mercedes geen reden om het rustig aan te doen. McLaren komt bij de volgende race in Europa met een grote upgrade voor de MP4-22. Voor de Grand Prix van Frankrijk zal de bolide een paar nieuwe onderdelen krijgen. Hiermee wil het team proberen om de eerste wereldtitel sinds 1999 veilig te stellen.

“We hebben een redelijk grote upgrade gepland voor de race in Frankrijk en willen Noord-Amerika verlaten met de leiding in beide kampioenschappen. Als alles in Indianapolis net zo goed gaat als de voorgaande paar races dan komt het kampioenschap weer een stapje dichterbij. We moeten als doelstelling hebben om onze voorsprong uit te breiden en dat hebben we in Canada in ieder geval gedaan. We moeten Ferrari niet onderschatten, het blijft een uitermate goed team. En BMW Sauber zit er ook aan te komen, die zitten niet stil. Ferrari vrezen wij op dit moment nog iets meer dan BMW Sauber, maar wij hebben veel respect en waardering voor wat Mario Theissen en zijn mannen laten zien,” aldus McLaren-directeur Martin Whitmarsh.

America's Army naar Xbox 360

Het spel America's Army: True Soldier zal deze herfst uitkomen op de Xbox 360. America's Army is een game die gemaakt is voor en door het Amerikaanse leger en wordt ook gebruikt als marketingtool voor het leger.

America's Army: True Soldier op de Xbox 360 is een First Person Shooter zal gebruik maken van de Ghost Recon Advanced Warfighter 2 engine. Het is mogelijk om met 16 mensen co-op te spelen via Xbox Live. De reden dat er voor de Xbox 360 is gekozen komt vooral door het aantal verkochte consoles en de multiplayer in GRAW1 en GRAW2 via Xbox Live.

True Soldier zal vooral gebaseerd zijn op teamplay en het grootste verschil met GRAW zal het first person view zijn. Zoals gezegd ligt de nadruk vooral op teamplay en daarom zijn er geen multiplayermodi waarin je alleen speelt. De geweren en andere voertuigen zullen direct uit het Amerikaanse leger komen, wat logisch is voor een spel dat gemaakt wordt door het Amerikaanse leger. Ondanks het realisme zullen levensechte situaties, zoals Irak, gemeden worden. Er zullen acht verschillende co-op missies zijn die te spelen zijn met 16 verschillende mensen.

Het gehele interview met de ontwikkelaars van America's Army: True Soldier kun je hier lezen.
[update] Aap blijkt rolstaartbeertje

Icoon OpmerkelijkDe aap die in Rotterdam gezien werd vanmorgen blijkt helemaal geen aap te zijn. Aanvankelijk werd dit wel gedacht en werd Stichting AAP ingeschakeld. Die constateerde dat het om een rolstaartbeertje gaat. Volgens de directeur van de stichting is het diertje ontsnapt uit een nabijgelegen dierenwinkel.

Stichting AAP is niet van plan het diertje op te vangen. Ze verwacht dat het teruggaat naar de dierenwinkel waar hij is ontsnapt of dat het beertje word afgeschoten. De directeur vertelt: "Het beertje, ter grootte van een kat, heeft een uitermate gemeen gebit, akelige klauwen en is één bonk spier." De rolstaartbeer is volgens hem ‘de nachtmerrie van het vangen’. De stichting vermoedt dat er in Nederland enkele honderden tot duizend van deze dieren als huisdier gehouden worden.

Update 13.08 uur
Het beertje is inmiddels gevangen met behulp van de brandweer en de dierenambulance. Op de site van RTV Rijnmond is een geluidsfragment te beluisteren van het vangen van het beertje.

Rolstaartbeertje
Duidelijk geen Bokito.

AG2R met sterke ploeg naar Tour

AG2R Prévoyance heeft zijn voorlopige selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. Kopman van de ploeg is veldrijder en berggeit John Gadret.

Veteraan Christophe Moreau, Cyril Dessel, Stéphane Goubert, Martin Elmiger en José Luis Arrieta zijn ook zeker van hun stekje. Simon Gerrans, Sylvain Calzati, Jean-Patrick Nazon, Ludovic Turpin, Hubert Dupont, Alexandre Usov en Yuriy Krivtsov strijden om de laatste drie plaatsen.

Finaleprijsvraag Roland Garros toernooi

Zoals jullie hebben kunnen lezen op FOK!sport, heeft afgelopen zondag Nadal Roland Garros gewonnen.

Zijn eindstrijd voerde hij tegen Federer. Aangezien deze match tussen twee mensen plaats vond, moest de winst puur vanuit de tenniskwaliteiten van de speler komen. In games gaat dat nogal eens anders....

Onze opdracht voor de eindprijsvraag van de Roland Garros wedstrijd is dan ook om een tennisgame-eindbaas in elkaar te photoshoppen, knippen, plakken, tekenen of schilderen, die een wat minder eerlijke tegenstander voor Nadal (of jou zelf) zou zijn. Welk monster zou jij willen laten zweten tot het gravel een modderpoel wordt, welke gigant zou je in het gras willen laten bijten?

Mail je creatie naar games@fok.nl en maak kans op een exemplaar van Virtua Tennis 3 voor de PC en een authentiek FOK! shirt!

Vermeld voor de duidelijkheid in het subject "Roland Garros Finaleprijsvraag", en vermeld in de mail duidelijk je naam, nickname en adres.

Insturen kan tot vrijdag 15 juni, om 23.59. Veel succes!

N.B. Je creatie mag niet groter zijn dan 3 MB.

[EK-21] Tsjechië vreest nieuw verlies sleutelspele

Tsjechië vreest dat het Europees kampioenschap voor Daniel Kolar voorbij is. Gisteren viel de 21-jarige middenvelder in de wedstrijd tegen Engeland na ruim een kwartier uit met een enkelblessure.

Kolar, verkozen tot beste jonge speler van Tsjechië in het seizoen 2005/2006, miste geen minuut in de kwalificatiereeks. Vlak voor de start van het EK zagen de Tsjechen ook al aanvoerder Martin Latka wegvallen.

YouTube overweegt lokale sites

Icoon InternetDe makers van YouTube denken erover om lokale versies van de populaire videosite te introduceren. Dat heeft mede-oprichter van YouTube, Steve Chen, op een congres over actuele internetontwikkelingen in zijn geboorteland Taiwan bekendgemaakt.

Ongeveer de helft van de gebruikers van YouTube woont niet in de Verenigde Staten, aldus Chen. Om de site aantrekkelijker te maken voor die groep overweegt YouTube nu om met lokale varianten van de site te komen, dus ook in verschillende talen.

Chen ging ook in op het grote aantal websites dat het succes van YouTube - de grootste site in zijn soort en anderhalf jaar na oprichting voor 1,65 miljard dollar opgekocht door Google - probeert te evenaren. In China bijvoorbeeld zijn inmiddels al meer dan 200 YouTube-achtige sites actief. Chen liet weten zich daar niet druk over te maken. "Zolang YouTube de site is met de meeste content voor een brede groep mensen is er niet zoveel aan de hand."

Tijdens het congres deed hij ook de basisbeginselen van 'Web 3.0' uit de doeken. Het Web 2.0-tijdperk, waarmee wordt bedoeld dat websites gebruikers zelf aan het woord laten onder andere door middel van foto's en videofilmpjes, loopt volgens hem ten einde. Web 3.0 komt eraan, aldus Chen. In het Web 3.0-tijdperk zitten gebruikers niet meer vast aan hun pc. Ze kunnen volgens Chen gepersonaliseerde content bekijken terwijl ze onderweg zijn. In de loop van volgend jaar komt YouTube dan ook met een mobiele variant.

Steve Chen en Chad Hurley
Steve Chen (links) en Chad Hurley, de oprichters van YouTube.

China heeft een tekort aan achternamen

Icoon OpmerkelijkDe regering van China is in overleg om een oplossing te zoeken voor het tekort aan aantal achternamen in het land. Het beperkte aantal achternamen in China zorgt voor praktische problemen. Het land heeft 1.3 miljard inwoners terwijl er maar honderd Chinese achternamen zijn. Van de ruim één miljard inwoners hebben 93 miljoen inwoners van China de naam Wang als achternaam.

De regering denkt aan een oplossing in de vorm van een combinatie van achternamen. Bijvoorbeeld zou een vader Zhou en een moeder Wang de keuze krijgen om hun kind een combinatie van deze namen als achternaam te geven.

Boyzone plant afscheidstournee

Icoon MuziekDe vroegere Ierse popgroep Boyzone werkt aan een afscheidstournee, die volgend jaar z'n beslag moet krijgen. Dat meldden Ierse media vandaag. De groep ging in 2000 uit elkaar nadat Ronan Keating de andere vier jongens verliet voor een solocarrière.

Sinds die tijd wordt er gesproken over een tijdelijke reünie en volgens voormalig lid van de boyband, Stephen Gately, zit die er nu echt aan te komen. ''We hebben de fans een afscheid beloofd en hopen die belofte volgend jaar waar te maken. We moeten alleen nog uitzoeken wanneer precies we alle vijf beschikbaar zijn.''

Boyzone is bekend van hits als Love Me For A Reason en Words. Het grootste succes in Nederland had de band met het nummer No Matter What, dat destijds zeven weken de eerste plaats van de hitlijsten bezet hield.


'Love Me For A Reason'

Bliksem treft bezorgster condoleancekaart

Icoon BizarDe 56-jarige vrouw uit Goirle die dodelijk door de bliksem werd getroffen, was met een condoleancekaart in haar hand onderweg naar een brievenbus. Haar verschroeide lichaam werd gevonden op de Van Haestrechtstraat door plaatsgenoot Don van Gool. "Ik zag een felle flits, direct gevolgd door een heftige donderslag", zegt van Gool, die eerst dacht dat de bliksem ingeslagen was bij de buren. "Maar toen zag ik iemand aan het einde van de oprit liggen." De bliksem had de kleding en schoenen van de vrouw vernield.

Van Gool en zijn buurvrouw Sonia van Sprang aarzelden geen moment en belden gelijk 112, maar door het noodweer kwam de verbinding moeilijk tot stand. In de tien minuten voordat de ambulance kwam, controleerde Van Gool met enige twijfel of het slachtoffer nog een hartslag had. "Ze moet op slag dood zijn geweest".

De buurtbewoners konden niet meer doen dan het lichaam afdekken. "Ik heb gehuild", zegt buurtbewoonster Van Sprang. "De vrouw woonde iets verderop. Haar dochter is een dag later hier terug geweest om de bril te zoeken die haar moeder droeg. Toen we die vonden, vertelde de dochter dat ze buiten liep om een condoleancekaartje voor haar oude buurvrouw in de brievenbus te doen. En toen overleed ze zélf. Zielig".

Met dank aan SuperVonne, Catwoman1986 en Aka-Zigor voor de submit.

Rob de Nijs nam foto's woning Belinda Meuldijk

ShowbizzDe foto's die weekblad Privé onlangs publiceerde over de vermeende ernstige vervuiling van de woning van tekstschrijfster, actrice en dierenvriendin Belinda Meuldijk zijn genomen door haar ex-man Rob de Nijs. De zanger zegt dat het echter nooit zijn bedoeling was dat de foto's in een roddelblad zouden worden afgedrukt.

De 66-jarige De Nijs maakte de foto's van Meuldijks villa in Bosch en Duin naar eigen zeggen om vast te leggen in wat voor omgeving hun autistische zoon Jos opgroeit. Hij betreurt het dat de foto's in de media zijn geraakt maar blijft erbij dat de situatie in de woning onleefbaar was. ''Belinda heeft een hele hoop talenten, maar schoonmaken is niet haar prioriteit. Ik maakte de foto's om persoonlijke redenen. Iedereen kan zich wel indenken waarom, bij het zien ervan.''

Volgens De Nijs heeft een vriendin van hem aan wie hij de foto's liet zien ze doorgespeeld naar weekblad Privé. Dat blad werd vorige week veroordeeld wegens het schenden van Belinda's privacy en veroordeeld tot het betalen van een voorschot op een schadevergoeding van 7.500 euro. Het tijdschrift moest eveneens de identiteit van de fotograaf bekendmaken en aangeven hoe het beeldmateriaal was verkregen. Ook mocht het blad niet meer suggereren dat de woning van Meuldijk een zwijnenstal zou zijn.De Nijs was bezorgd over leefomgeving van zoon Jos

Instructeur rijdt 171 kilometer per uur

Icoon OpmerkelijkEen rijinstructeur uit het Noord-Hollandse dorpje Limmen is aangehouden met een snelheid van 171 kilometer per uur. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

De politie klokte de snelheidsduivel op de Provincialeweg tussen West-Graftdijk en Westzaan. Hier geldt een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur.

Bij de aanhouding zaterdag vorderden de politieagenten direct het rijbewijs van de instructeur in. De snelheidsovertreding werd geconstateerd met een zogenoemde lasergun. Hoe de man zijn onderneming voorlopig voort moet zetten, is niet bekend.

Blijdorp aansprakelijk voor schade Bokito

BinnenlandsDiergaarde Blijdorp is aansprakelijk voor de schade die gorilla Bokito op 18 mei heeft aangericht. Dat heeft de verzekeraar van de Rotterdamse dierentuin laten weten. Hiermee is de weg vrij voor onderhandelingen met de slachtoffers van de woeste aap.

Het hoogste bedrag zal ongetwijfeld geclaimd worden door de Zoetermeerse Yvonne de Horde op wie Bokito het speciaal gemunt had. Zij werd zo'n honderd keer gebeten en liep tevens een geperforeerde long en een gebroken pols, arm, voet en twee gebroken ribben op. Ze kampt bovendien met bloedvergiftigingen. ''We gaan nu de medische dossiers bekijken. Over de omvang van het blijvende letsel noch de hoogte van de claim is al iets te zeggen'', aldus advocaat Maarten Tromp die namens de familie De Horde optreedt.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog steeds of ze Blijdorp ook strafrechterlijk zullen vervolgen. Een ander gezin dat slachtoffer werd van Bokito dringt daar op aan. Zij zeggen getraumatiseerd te zijn door de uitbraak van de gorilla. Voor de familie De Horde hoeft een strafrechterlijke vervolging niet.Bokito in actie

Loslopende aap gezien in Rotterdam

Icoon OpmerkelijkIn Rotterdam Kralingen is vanmorgen een kleine aap gesignaleerd. Dat maakte de politie vandaag bekend. De aap zou zich hebben verscholen in een boom aan de Arent van ’s-Gravesandestraat. Hij werd rond 8 uur vanmorgen gezien door een voetganger.

Het is niet duidelijk waar de aap vandaan komt of waar hij thuishoort volgens een politiewoordvoerder. Ook is niet bekend om wat voor soort aapje gaat, maar het aapje zou niet gevaarlijk zijn volgens de woordvoerder.

Bokito de tweede
Bokito de tweede?

'Stekende fietsendief was net vrij'

MisdaadDe 18-jarige man die bekend heeft afgelopen donderdag de evenoude Rahman Ari aan de Persoonshaven in Rotterdam te hebben doodgestoken, was pas een week voor zijn daad ontslagen uit de gevangenis. Dat beweert althans de vader van de vermoorde jongen. Hij zegt dat de politie dat hem heeft verteld.

In De Telegraaf zeggen bewoners van de wijk Feijenoord dat de dader ene Romano is wiens familie afkomstig is uit Suriname. De 32-jarige Melvin L. die op 8 maart jongstleden, op vrijwel dezelfde plek in de Persoonshaven, werd doodgeschoten in zijn auto zou een broer zijn van Romano. Vermoedelijk betrof dat overigens een afrekening in het drugscircuit.

Romano werd volgens jongeren uit de wijk Feijenoord onlangs ook al gepakt voor een fietsendiefstal. De familie van Rahman zegt nu aan het rouwproces te kunnen beginnen. ''Wij willen iedereen in Nederland en ver daarbuiten bedanken voor hun medeleven'', aldus vader Mehmet Ari. Vandaag kunnen vrienden en familie afscheid nemen van het slachtoffer. Daarna wordt het stoffelijk overschot naar Kayseri in Turkije overgevlogen, waar Rahman ter aarde wordt besteld.Rahman Ari

Engelse interesse in Steinsson

Middlesbrough heeft met AZ contact gezocht om een eventuele overgang van Grétar Steinsson te bewerkstelligen. De Ijslandse rechtsback zelf ziet een Engels avontuur wel zitten.

"Grétar heeft het enorm naar zijn zin in Alkmaar, maar zijn ultieme droom is in Engeland te spelen. De Engelse voetbalopvatting is misschien ook wat meer de zijne", vertelt de zaakwaarnemer van Steinsson. Het bedrag dat voor Steinsson betaald moet worden ligt om en nabij de zes miljoen euro. Steinsson kwam twee jaar geleden over van het Zwitserse BSC Young Boys en speelde 45 keer in het AZ tenue.

Rechter draait 10 jaar cel voor orale seks terug

OpmerkelijkEen Amerikaanse rechter heeft in hoger beroep een gevangenisstraf van 10 jaar voor orale seks met een 15-jarig meisje ongedaan gemaakt. De 21-jarige Genarlow Wilson uit de staat Georgia kreeg 2,5 jaar geleden maar liefst 10 jaar celstraf opgelegd omdat hij op 17-jarige leeftijd een 15-jarig vriendinnetje had gebeft danwel zich had laten pijpen.

De Amerikaans aanklager beschuldigde hem van 'grove kindermishandeling' en de rechter ging daar indertijd in mee. Op het hoge vonnis was enorm veel kritiek gekomen van onder meer prominente Amerikanen als oud-president Jimmy Carter.

Wison, die dus al 2,5 jaar in de cel zit, is nu veroordeeld tot 12 maanden jeugddetentie. Voor de extra tijd die hij in de cel heeft doorgebracht krijgt hij een schadevergoeding.

Overigens komt Wilson nog niet op vrije voeten. De aanklager gaat tegen de nieuwe uitspraak in beroep. Wilson zal dat beroep in de cel moeten afwachten.De toen 17-jarige Genarlow Wilson

Ruim 80 kinderen in ziekenhuis door alcohol

In de eerste helft van dit jaar zijn in Nederland ruim tachtig kinderen in het ziekenhuis opgenomen omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Dat zegt kinderarts Nico van der Lely, verbonden aan het ziekenhuis Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

Van der Lely waarschuwde vorig jaar al dat het aantal kinderen dat veel te veel drinkt, enorm is gestegen. Hij zette een registratiesysteem op waarmee kan worden bekeken hoeveel kinderen die te veel hebben gedronken, worden opgenomen. Omdat nog niet alle meldingen van artsen bij hem binnen zijn, denkt hij dat het meer worden dan tachtig.

De kinderen zijn rond de 13 jaar oud en drinken vaak liters bier of sterke drank. Hij registreert kinderen tot en met 16 jaar oud. ''Aan 17-jarigen begin ik niet eens meer.''

Het alcoholgebruik kan ernstige gevolgen hebben. Zo maakte de kinderarts mee dat kinderen die een advies voor vwo hadden gekregen, afgleden naar vmbo-niveau. De oorzaak daarvan was alcoholgebruik, stelt Van der Lely.

Afgelopen weekeinde werd in Middelharnis nog een 12-jarige jongen aangetroffen die door overmatig alcoholgebruik in comateuze toestand was geraakt. Het jongetje was met twee 13-jarige vriendjes aan het voordrinken om daarna te gaan stappen. De alcohol was door een 16-jarige vriend gekocht.

Duitse politie vlagt illegale straatrace af

Icoon PolitieDe Duitse politie heeft gistermiddag een einde gemaakt aan een illegale race op de A3, de weg van het Ruhrgebied naar Arnhem. Er werden vijftien auto's in beslag genomen en de coureurs moesten hun rijbewijs inleveren. De auto's waren van startnummers voorzien. De auto's scheurden met hoge snelheid, en er werden allerlei rare capriolen uitgehaald over de Duitse Autobahn.

Volgens de politie waren het deelnemers van een illegale Europese autorace. De coureurs zijn in Londen gestart, en reden dan via Amsterdam richting Keulen, met als finish Genève via Praag, Wenen, Milaan en Lyon. Het finishen kunnen ze nu wel op hun buik schrijven. De politie vlagde de coureurs bij een parkeerplaats voor een wegrestaurant aan de A3 af.

Met dank aan crv voor de submit.

CD: Natasha Bedingfield - N.B.

Natasha Bedingfield bracht onlangs haar tweede album uit. Dat eeuwige moeilijke tweede album. Haar debuutalbum Unwritten was een verrassend grote hit begin 2005. Vrolijke, catchy popliedjes en een makkelijk toegankelijk imago zorgde ervoor dat ze in heel Europa hits scoorde met onder meer 'These Words' en de titeltrack 'Unwritten'. Nu is er dan het nieuwe album N.B. Wederom domineren luchtige popliedjes de plaat, maar of het ook genoeg is voor een even groot succes als z'n voorganger is nog maar de vraag.


Ontslag na rit met ambulance

Icoon BuitenlandsDe Italiaanse senator Gustavo Selva heeft zijn ontslag moeten indienen. Afgelopen zaterdag dreigde hij te laat te komen voor een tv-interview. Om dat op te lossen simuleerde hij een hartaanval en belde hij een ambulance. Die bracht hem uiteindelijk door het drukke verkeer van Rome naar de tv-studio.

De 80-jarige Selva had ook nog de pech dat de straten rond de senaat waren afgezet in verband met het bezoek van de Amerikaanse president Bush. Dus een ambulance kwam extra goed van pas. Op tv schepte Selva op over zijn rit, die hij een "oude journalistentruc" noemde.

Het ambulancepersoneel kon er de grap niet van inzien. Ze kregen zaterdag zeshonderd echte noodoproepen en hadden vijftig ambulances gereserveerd voor het bezoek van Bush, in verband met mogelijke rellen.

Ook de politiek was woedend. Minister van Volksgezondheid Livia Turco noemde Selva’s daad "schaamtelijk en onverantwoordelijk" en beloofde te onderzoeken of Selva strafbaar is. "Deze arrogante stunt had tragische gevolgen kunnen hebben als iemand anders die ambulance echt nodig had gehad."

Met dank aan bennootje en KRIBBET voor de submit.

Vitesse wil Israëlier contracteren

Haim Magralishvili is in Arnhem om de laatste details te bespreken voor zijn transfer naar Vitesse.

De Israëlisch international Magralishvili heeft Georgische roots en komt op dit moment uit voor Maccabi Haifa. Manager Jan Streuer is in Israël geweest om de 25-jarige middenvelder te bekijken. Magralishvili is een vaste kracht bij Maccabi Haifa.

Maccabi Haifa heeft een slecht seizoen doorgemaakt en heeft uiteindelijk genoegen moeten nemen met deelname aan de Intertoto Cup. Iets minder dan een jaar geleden maakten de Israëliërs het Liverpool nog moeilijk in de voorronde van de Champions League. Magralishvili speelde toen beide wedstrijden mee.

Bodde definitief naar Swansea City

De clubs waren er al een tijdje uit, maar nu heeft ook Ferrie Bodde een akkoord bereikt met Swansea City. De 25-jarige Bodde verruilt ADO Den Haag voor de club uit Wales en tekent een contract voor drie seizoenen.

De 25-jarige middenvelder komt voort uit de Haagse jeugdopleiding. Hij stond sinds 2000 onder contract bij ADO Den Haag en gold als een grote belofte. In het seizoen 2001-’02, toen de Haagse club nog in de eerste divisie speelde, stond Bodde zelfs even in de belangstelling van PSV. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 2003 toen hij met de club kampioen werd van de eerste divisie.

Aan het einde van het seizoen 2004-’05 brak hij zijn been. Vijf maanden later, op 1 oktober, zou hij weer zijn rentree maken in de hoofdmacht van ADO Den Haag, maar het duurde lang voordat hij zijn oude vorm weer te pakken had. Ferrie Bodde speelde 161 wedstrijden voor ADO Den Haag waarin hij elf maal wist te scoren.

[Upd]Denemarken in beroep bij UEFA

De Deense voetbalbond gaat in beroep bij de UEFA tegen de straffen naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Denemarken en Zweden op 2 juni. Één minuut voor tijd werd de wedstrijd door scheidsrechter Herbert Fandel gestaakt nadat hij werd aangevallen door een Deense fan.

De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond kende Zweden een zege van 0-3 toe. Bovendien moet de Deense voetbalbond een boete van 61.000 euro betalen en haar eerstkomende vier kwalificatieduels op minimaal 250 kilometer van Kopenhagen spelen.

Update

De Europese voetbalbond heeft zich iets milder getoond voor Denemarken. Als straf voor het incident in de recente interland tegen Zweden moest het land zijn komende vier thuisduels op tenminste 250 kilometer van thuishaven Kopenhagen spelen. De afstand mag nu iets minder zijn.

De Denen kunnen zodoende de duels in eigen land te spelen. Als de afstand van 250 kilometer gehandhaafd was, had dat in het vrij kleine land waarschijnlijk niet gekund.

Het eerste thuisduel moet nog steeds zonder publiek afgewerkt worden en ook de boete van 100.000 Zwitserse frank blijft behouden. De 3-3 uitslag wordt omgezet in een 0-3 nederlaag voor Denemarken.

Einde loopbaan Ricardo Sá Pinto

Ricardo Sá Pinto stopt definitief met voetballen. De spits kreeg geen contractverlenging aangeboden bij zijn huidige club Standard Luik en heeft besloten niet meer verder te zoeken naar een andere club.

"Het was moeilijk om deze stap te zetten, maar ik moest deze beslissing nemen. Ik had mijn carrière liever afgesloten bij Sporting Lissabon, maar dat kan je niet altijd kiezen. Zo is het leven nu eenmaal", aldus de Portugees die bezig was aan zijn eerste seizoen bij Standard. Daarvoor kwam de 34-jarige speler uit voor Salgueiros, Sporting Lissabon, Real Sociedad en nogmaals Sporting Lissabon. Tevens speelde hij 45 interlands voor het Portugese nationale elftal.

'Einde leiderschap Rutte nabij'

Icoon BinnenlandsDe positie van Rutte bij de VVD is zo wankel geworden, dat mogelijk nog deze week plaatsgemaakt wordt voor Kamp. Dat schrijft althans De Pers vanochtend. Zijn nieuwe aanval op Rita Verdonk, een paar dagen nadat ze het hadden bijgelegd, is slecht gevallen. De stemming is nu voorgoed bedorven.

De crisis binnen de VVD is maandag verergerd. De ferme taal ('ophoepelen') van fractieleider Mark Rutte leidt tot onbegrip. Ook zou Rita Verdonk volgens geruchten klaar zijn met Rutte en voor zichzelf willen beginnen. Een ander gerucht beweert dat spindoctors van Verdonk het eerste gerucht de wereld in hebben geholpen om een nieuwe aanval op Rutte voor te bereiden.

Morgen verschijnt het rapport over de dramatisch verlopen verkiezingscampagne voor de VVD. In dit rapport is ook een hoofdrol voor het duo Verdonk / Rutte.

De verdeeldheid binnen de partij is groot. Als ze stemmen over de stelling 'De VVD moet naar rechts opschuiven', is de helft voor en de helft tegen. Het is tekenend voor de verdeeldheid binnen de partij.

Wie denk jij dat de nieuwe VVD-leider wordt? Of denk je dat Rutte aanblijft? Stem op onze poll!

Met dank aan Longmen voor de herschreven submit.

Vandenbroucke wil terug op de fiets

Kort na zijn mislukte zelfmoordpoging heeft wielrenner Frank Vandenbroucke alweer praatjes. In een interview met de Italiaanse tv-zender La7 heeft de 32-jarige Belg gezegd dat hij zo snel mogelijk op de fiets wil stappen en terugkeren in het profpeloton.


Vandenbroucke herstelt in een ziekenhuis in Milaan van de verwondingen die hij vorige week woensdag opliep door zijn polsen door te snijden. De depressieve wielrenner heeft bekend dat hij uit wanhoop handelde vanwege problemen in de huiselijke sfeer.

VDB was een groot wielertalent, maar kwam veelvuldig in opspraak onder meer door het in bezit hebben van verboden stimulerende middelen.

Krajicek wel door in dubbelspel Birmingham

Michaëlla Krajicek heeft zich gisteren snel weten te herstellen van de nederlaag tegen qualifier Joeljana Fedakin de eerste ronde van het grastoernooi in Birmingham.

Direct na haar optreden in het enkelspel won zij samen met haar Amerikaanse partner Jill Craybas in het damesdubbel van de Amerikaanse Laura Granville en de Tsjechische Vladimíra Uhlírová. Het werd 6-4, 4-6 en 6-4.

Diarra verkiest Mali boven Real

Real Madrid zal het op de laatste speeldag moeten doen zonder Mahamadou Diarra. De middenvelder van De Koninklijke zal afreizen naar Mali om daar een interland te spelen.

Diarra vindt dat de wedstrijd van zijn geboorteland een hogere prioriteit heeft. "Ik ga naar Mali. Na de wedstrijd in Zaragoza zijn we zo goed als zeker kampioen. De wedstrijd in Mali vindt plaats in mijn geboortestad en de nationale ploeg zit in een moeilijke situatie. Voor Mali zijn de drie punten cruciaal. Ik ben verplicht om voor mijn land te spelen en hen te helpen om de overwinning te behalen".

Wurz: "Het lijkt wel een droom"

Alexander Wurz eindigde afgelopen zondag bij de Grand Prix van Canada als derde. Weliswaar met een beetje mazzel, maar dat mag de pret niet drukken.

Wurz zei dat het lijkt alsof het allemaal een droom is. Na zijn kwalificatie zaterdag, hij reed de 20e tijd, had hij zelf niet kunnen dromen dat hij een dag erna toch op het podium mocht staan. "Het ging het hele weekend niet echt lekker en ik kwam maar niet in mijn ritme. Maar ik heb laten zien dat ik een goede racer ben. Ik had de snelheid, hoewel het met de zachte banden niet van harte ging. Bovendien heb ik geen fouten gemaakt, en ik ben blij met dit resultaat,” aldus de Oostenrijker die wel zo realistisch is. "De vier safetycarsituaties hebben mij geholpen. Als die er niet waren geweest dan zouden mijn banden te snel zijn gesleten.”

[NLLAX] Speelronde 12

Dit weekeinde zijn voor de Nederlandse Lacrosse Competitie een drietal wedstrijden gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Groningen GladiatorsEmmen Highlanders 10-0
Rotterdam JaguarsDen Haag Knights9-4
Domstad DevilsMaastricht Lamas8-2

Stand:

#ClubDuels-pntn
1Amsterdam Lions10-8
2Rotterdam Jaguars11-8
3Groningen Gladiators11-7
4Maastricht Lama's10-5
5Den Haag Knights10-4
6Emmen Highlanders10-2
7Domstad Devils10-2

De eerste vier teams spelen aan het einde van de competitie een halve finale en tot slot wordt de finale juli in Amsterdam gespeeld.

Filmmaker die schoot in Uruzgan niet vervolgd

Icoon JustitieDe Nederlandse documentairemaker Vik Franke wordt niet vervolgd voor het schieten op vijandelijke troepen in Uruzgan. Het Openbaar Ministerie ziet geen reden tot vervolging. Een verdere toelichting werd niet gegeven.

Franke was voor zes weken in Uruzgan om een documentaire te maken. Hij ging op pad met commando's en op 11 oktober stootte de patrouille op een bermbom. Hierop volgde een vuurgevecht, waarin Franke het persoonlijke wapen van een militair pakte. De militair was met een groepswapen aan het schieten.

Journalisten die naar Uruzgan gaan krijgen inmiddels een cursus. Zij mogen alleen schieten als de militairen hun niet meer kunnen beschermen. Dit zou bij Vik Franke niet het geval zijn geweest.

Blake en Berdych naar tweede ronde Halle

James Blake en Tomas Berdych hebben op het grastoernooi in Halle de tweede ronde bereikt. De als derde geplaatste Blake was met 6-4, 4-6 en 6-3 te sterk voor Sam Querrey. Berdych versloeg Nicolas Kiefer met 6-4 en 7-6.

Mikhail Youzhny, als zesde geplaatst, had weinig moeite met Michael Russell en won met tweemaal 6-2. Ook Marcos Baghdatis won betrekkelijk eenvoudig. De als achtste geplaatste Cyprioot versloeg de Fransman Gilles Simon met tweemaal 6-3.

CD: Jennifer Lopez - Como Ama Una Mujer

Mr_Booze stuurde deze review in via de submit, waarvoor onze dank!


Jennifer Lopez is een soort huisbegrip geworden. Eerst bekend voor het grote publiek als actrice, daarna als zangeres en toen kwam daar nog bij dat ze als een van de eerste pop-artiesten groot succes had met haar luchtjes en kledinglijnen. Na de overbelichte relatie met Ben Affleck moesten beiden hun carrières weer op de baan brengen. Jennifer Lopez begon snel weer nieuw werk te laten zien. Dat deed ze op acteergebied maar in 2005 ook met het uitbrengen van een album. Daarbij stond manlief Marc Anthony haar bij. Het album kwam niet goed aan bij haar publiek en was naar Jennifers doen een flop. En nu twee jaar verder komt ze uit met haar eerste Spaanse album Como Ama Una Mujer wat betekent "Hoe een vrouw lief heeft". Is het haar dit keer wel gelukt?

Drugs gesmokkeld in cateringbakken Martinair

Icoon JustitieEen 49-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij het smokkelen van 170 kilo cocaïne uit de Dominicaanse Republiek naar Nederland, hoorde gisteren bij de rechtbank op Schiphol 7,5 jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen zich eisen. De drugs werden gesmokkeld in cateringbakken van Martinair.

G. K., afkomstig uit Amsterdam, zou een belangrijke schakel zijn in de bende die de smokkel organiseerde. De organisatie werd in februari door de Marechaussee opgerold, waarbij in totaal zes mannen werden aangehouden. Onder hen waren drie medewerkers van Martinair. Zij staan maandag en dinsdag terecht.

Met dank aan KRIBBET voor de submit.

Fatah en Hamas verbreken bestand

Icoon OorlogAanhangers van de Palestijnse organisaties Hamas en Fatah zijn maandag in de Gazastrook opnieuw met elkaar in botsing gekomen. Zeker acht mensen vonden de dood.


Fatah en Hamas sloten op 19 mei een staakt-het-vuren na weken van gevechten waarbij meer dan 50 mensen omkwamen. Enkele dagen geleden werd een leider van Fatah doodgeschoten. De man werd uit zijn huis gesleurd en met kogels doorzeefd, dit als wraak voor de dood van een lid van Hamas. Sindsdien is het geweld tussen de rivalen weer in volle hevigheid opgelaaid.

Gewapende strijders van de rivaliserende groepen vochten niet alleen op straat met elkaar. Ook in twee ziekenhuizen namen ze elkaar onder vuur. De strijd woedde tot in de zalen met patienten. Volgens Palestijnse veiligheidsfunctionarissen werden zes leden van Fatah en twee aanhangers van Hamas gedood, aldus de interneteditie van de Israëlische krant Haaretz. Er werd gevochten in onder anderen Gaza-stad en Beit Hanoun.
Met dank aan bennootje voor de herschreven submit.

Bijna doodgeslagen om koptelefoon

Icoon PolitieEen 18-jarige Hagenaar is bijna doodgeslagen om een koptelefoon. De politie is op zoek naar getuigen van een brutale roofoverval in de Elandstraat in Den Haag, afgelopen zaterdagmorgen.Het 18- jarige slachtoffer werd daar zonder aanleiding pardoes in het gezicht geslagen. Hij raakte bewusteloos en werd later door de politie gevonden. Hij was beroofd van zijn koptelefoon. In het ziekenhuis bleek na onderzoek dat hij een hersenschudding en een scheur in zijn schedel had opgelopen. De jongeman verklaarde tegen de politie dat hij drie belagers had gezien. Eén van hen had blonde stekeltjes. De politie is een onderzoek gestart.
Met dank aan Reigndear voor de herschreven submit.

In the picture! (met prijs)


Verzin een onderschrift bij deze foto!

Politie doet uiterste best vermiste meisje op skeelers terug te vinden.

En de top-5:

5: VlaDje : "Belastingcenten steeds vaker het riool in"

4: kadoter : " Poltie naarstig op zoek naar lek in hun organisatie."

3: Kadaster : "Geile politiehond gaat in hoger beroep, na ontslag"

2: Sh0g : "Omgeschoolde parkeerwachters nog niet helemaal klaar voor het echte werk."

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: PeJaKo

Jenga is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 2.

PeJaKo is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 2.

Er valt wat te winnen! In verband met de naderende zomer geven we de komende maand iedere week een schitterde USB-ventilator weg bij In the picture!. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal zoals gebruikelijk volledig subjectief...

Dit is trouwens niet zomaar een USB-vantilator maar een erg goeie. De Mistral? heeft roem verworven, doordat het de beste USB-ventilator op de markt is. Hij bezit de grootste en beste motor van allemaal met 10.000 rotaties per minuut en zal je zeer zeker koel houden.

previous picture

Update: We hebben erg goed nieuws: Megagadgets.nl heeft deze actie geadopteerd en daarom loopt deze nu door tot 17 juli. Superactie van Megagadgets.nl!

Tweede trailer GTA IV 28 juni

Rockstar Games heeft bekend gemaakt via haar website dat op 28 juni een tweede trailer van de free roaming actiegame Grand Theft Auto IV op het web zal verschijnen. De trailer heeft de titel "Looking for that special someone" meegekregen en zal als eerdere GTA trailers een indicatie zijn een stuk actierijker zijn dan de eerste. Bij Grand Theft Auto: Vice City en Grand Theft Auto: San Andreas waren het ook al de eerste trailers die de sfeer van de game neerzetten om vervolgens in het tweede deel vernieuwingen op het gameplayvlak te tonen.

Een aantal van de vernieuwingen die we mogen verwachten hoorden we al eerder. Zo zal de hoofdpersoon, een Oost-Europese immigrant genaamd Niko Bellic, in veel objecten kunnen klimmen zoals bijvoorbeeld lantaarnpalen. Het verhaal achter deze immigrant is dat een familielid hem gouden bergen beloofde in het land van de ongekende mogelijkheden maar dat hij bij aankomst enkel problemen aantreft. Verder zal de gameplay ook aardige veranderingen ondergaan, zo zal men bijvoorbeeld het veel bekritiseerde aiming-systeem op de console onder handen nemen en gaan we eindelijk de eerste console-GTA zien met een volwaardige multiplayer-modus.

Ondanks dat de setting en het verhaal een stuk grimmiger zullen zijn zal het in GTA IV echter niet ontbreken aan de humor uit eerdere delen. Overal in de spelwereld zal je weer kleine grapjes tegenkomen en naar alle waarschijnlijkheid zal ook een verzameling ingame radiozenders zijn opwachting maken vol met getikte DJ's.

Grand Theft Auto IV zal op 19 oktober van dit jaar nog in de schappen liggen voor Xbox 360 en PlayStation 3. Een PC versie valt gezien de geschiedenis een half jaartje later te verwachten. Wil je nog de eerste trailer van de game, met de naam "Things Will be Different", bekijken dan kan dat hier


De hoofdpersoon van GTA IV, Niko Bellic

Met dank aan Pony_Pak voor de submit

De uitdagingen van Messi

Lionel Messi baarde onlangs opzien door met akelige precisie de Engeland-solo van Diego Maradona te imiteren. De jonge Argentijn imiteerde gisteren Diego Maradona opnieuw. Messi scoorde met zijn hand, net zoals Maradona tegen Engeland. Mogen we er nu vanuit gaan dat Messi Maradona op alle fronten wil imiteren?

In dat geval kunnen we nog heel wat verwachten van het talent. Messi heeft dan nog een heuse uitdaging.

Het talent is natuurlijk leuk begonnen met zijn ambities de grootmeester na te streven. Messi is er echter nog lang niet. Een echte Maradona:

-vecht met een Baskisch voetbalteam
Maradona vocht ooit met een bijna voltallig Athletic Bilbao. Dit nadat de “slager van Bilbao” Andoni Goycoechea Maradona de gehele wedstrijd had geraakt waar hij hem raken kon. Maradona reageert gepast.

-scoort en dan kijkt dan woest
Diego Maradona is tijdens het WK 1994 in de Verenigde Staten onverwacht slank en fit. Maradona speelt fabuleus tegen Griekenland. Pluisje rondt een fantastische aanval van Argentinië door het hart van de Griekse verdediging af. De goal is mooi, het juichen opvallend. Met een woeste tronie rent Maradona schreeuwend richting de camera. De ogen staan op onweer. Later wordt Maradona beschuldigd van dopinggebruik. Er is cocaïne in zijn plasje gevonden.

-doet zijn warming up op zijn eigen manier
Maradona’s beroemdste warming up is zijn voorbereiding op de halve finale Uefa Cup tegen Bayern München. Op de tonen van “Life is live” van Opus bereidt Maradona zich op zijn geheel eigen manier voor. Die keer in Duitsland viel het op, maar Maradona was altijd op die manier met een bal bezig. Of met een pingpongballetje, een waterfles, voor de wedstrijd, met losse veters.

-scoort en passeert vooral veel...
Maar als Messi écht de grootmeester nadoet, zal hij nog veel schitterende acties en nog mooiere goals moeten maken.

Sony komt met eigen blog

Microsoft heeft al geruime tijd een Xbox 360 blog die in handen is van Major Nelson, maar Sony had nog geen soortgelijke blog om allerhande nieuwtjes op te posten. Sinds gisteren is echter de eerste officiële Sony-blog online te vinden.

De blog, die bijgehouden wordt door de Amerikaanse tak van Sony Computer Entertainment, is te vinden op http://blog.us.playstation.com.

"At the moment, we’re thinking about sharing all sorts of things here, ranging from product news and title announcements to developer updates and industry opinion posts – all of which will come straight from the people here inside SCEA who are working, thinking and playing with this stuff everyday" aldus de allereerste blog.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
©FOK.nl e.a.