Jo-Wilfried Tsonga verslaat Lleyton Hewitt op Quee

XL
Jo-Wilfried Tsonga verslaat Lleyton Hewitt op Queens. De Fransman die in zijn voorbereiding al negen officiele partijen op gras speelde won met 7-6, 7-6.

Beide spelers lieten goed tennis zien, maar Tsonga, die zich via kwalificaties plaatste en in hetzelfde weekend ook de Challenger van Surbiton won (5 partijen in 1 weekend), liet zien dat zijn ritme op gras beter is. In de tweede set mocht Tsonga op 6-5 serveren voor de wedstrijd, hij liet Hewitt echter terugkomen tot een tiebreak. Daarin was Tsonga met 7-2 te sterk voor de Australier.

Tsonga was niet het enige Franse succes. Ook Arnaud Clement, Paul Henri Mathieu en Nicolas Mahut plaatste zich voor de tweede ronde. De Fransman Gael Monfils mocht met een 5-4 voorsprong in de derde set de wedstrijd uitserveren tegen Myrnyi. Hij verloor echter met 7-5.

Nadal versloeg op Queens in het enkelspel opnieuw de Argentijn Juan Martin Del Potro, waarvan Nadal ook op Roland Garros de eerste ronde won. 6-4, 6-4.

Novak Djokovic, halve finalist op Roland Garros, had meer moeite met Robert Kendrick. Kendrick die vorig jaar op Wimbledon Nadal tot een vijfsetter dwong won de eerste set, maar verloor de twee daarop volgende sets. 3-6, 6-3, 6-2.