De Sims spelen al Spore

Wij kunnen hem nog niet spelen, maar de personages in The Sims 2: Pets al wel, Spore. Waar Will Wrights ambitieuze titel onlangs werd uitgesteld naar ergens na maart 2008 hebben de personages in de Wii versie van The Sims 2: Pets hier blijkbaar geen last van. Als men in die game een personage opdraagt een spelletje te gaan spelen op de computer heeft men de optie om naast The Sims en The Sims 2 een spelletje Spore te gaan spelen.

Spore is een game die zoals gezegd een creatie van Will Wright is, de man die eerder al verantwoordelijk was voor de enorme hit-franchises The Sims en SimCity. In de game begin je als eencellig organisme en evolueer je deze volledig naar jouw wens naar een intelligent wezen. Uiteindelijk speel je niet meer met slechts één wezen maar krijg je allereerst een dorpje, een stad en een hele beschaving onder je controle. Op dat punt kun je ook beginnen met andere planeten bezoeken. Voor een uitgebreide walkthrough van de game kun je hier kijken.

The Sims 2: Pets is het eerste deel in de Sims franchise dat verschijnt op Nintendo's jongste console. De game is net als al zijn broertjes een simulator waarin je de controle van een gezin op je neemt. Je een hoop zaken besturen, van het zoeken van werk tot de Sims bij tijds naar de WC sturen. Zoals de titel van de game al impliceert spelen huisdieren een grote rol in de game. De Sims kunnen honden, katten en hamsters adopteren en moeten die opvoeden. De Sims 2: Huisdieren, zoals de game hier zal heten, kunnen we eind deze maand nog in de schappen verwachten.