Jongen (14) verkracht tienjarige meisjes

Moniek (moniek2006)
Icoon JustitieEen 14-jarige jongen uit Noord-Ierland is aangeklaagd bij de jeugdrechtbank van Belfast, omdat hij ervan wordt verdacht twee tienjarige meisjes te hebben verkracht. De jongen, waarvan de naam vanwege zijn leeftijd niet in de Britse pers wordt genoemd, wordt ook nog verdacht van het plegen van geweld tegen één van de meisjes.

De jongen werd tot het proces in hechtenis gehouden in een jeugddetentiecentrum. Een rechercheur zei dat hij werd vastgehouden, omdat dat de autoriteiten bang zijn dat hij nieuwe misdrijven zou begaan of getuigen zou beïnvloeden. De moeder van de Noord-Ierse jongen beweerde tegenover de rechtbank dat haar zoon lijdt aan een vorm van ADHD. Hij werd volgens haar behandeld om daar mee om te kunnen gaan.

Zij vroeg de rechtbank de hechtenis van de jongen op te schorten. Ze zou hem dan 24 uur per dag in de gaten houden. De rechter besloot de 14-jarige verdachte echter in voorhechtenis te houden. Zijn ouders knuffelden hem nog, voordat hij werd weggevoerd door de politie.