Vrouwen deze zomer niet topless

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een meerderheid van de Nederlandse vrouwen piekert er niet over komende zomer zonder topje in de zon te gaan liggen. Een derde van de dames vindt het overigens wel leuk als mannen naar hun borsten kijken.

Dat blijkt uit een enquête van vrouwenblad Top Santé, waarvan de uitslag te lezen is in het julinummer van het tijdschrift. Van de ruim 2000 ondervraagde vrouwen gaf 17 procent aan het helemaal niet op prijs te stellen wanneer mannen naar hun borsten staren.

Uit de enquête blijkt dat de Hollandse vrouw redelijk tevreden is over haar borsten. Zelfs als esthetische borstoperaties volledig zouden worden vergoed dan voelt 57 procent daar niets voor. Toch heeft 52 procent ''wel eens twijfels'' over hoe zij bedeeld is. 21 Procent denkt dat haar borsten te klein zijn, 19 procent vindt de vorm niet mooi en 12 procent meent dat haar borsten te groot zijn.

Mannen zijn opvallend goed te spreken over de borsten van hun vrouw/vriendin. Van de ondervraagde mannen zegt 91 procent het niet nodig te vinden dat zij iets aan haar borsten laat veranderen. Bovendien vindt hij het helemaal niet vervelend als andere mannen naar haar borsten kijken.

Mannen kijken bij een vrouw eerste naar haar ogen (33 procent), borsten (28 procent) en billen (21 procent). Daarna naar het gezicht en de totale uitstraling (15 procent) en haar benen (2 procent). Minder mooie borsten zijn voor 29 procent van de mannen wel eens een afknapper geweest.De meeste vrouwen gaan dit niet doen