Foppe de Haan: ik wist niets van taart

Foppe de HaanBondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje zegt vooraf niet op de hoogte te zijn geweest van het 'taartincident' gisteren tijdens het live-televisieprogramma 'Na de wedstrijden' op Tien. Enkele spelers gooiden een taart in het gezicht van presentator Jan Joost van Gangelen.

"Jan Joost werd bestormd, mooi hŤ?, aldus de bondscoach vanmorgen in het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538. "Het was voor mij ook een echte verrassing. Ik wist het niet, want dan had ik het natuurlijk verboden."

Op de vraag van Edwin Evers of De Haan vond dat de actie echt niet door de beugel kon, antwoordde hij: "Haha, ik heb me doodgelachen. Het is een beetje voetbalhumor. Jan Joost maakt ook wel grapjes, dus dan krijg je een grapje terug."

Welke spelers precies de boosdoeners waren is nog steeds niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk waren Boy Waterman en Gianni Zuiverloon de taartgooiers en filmde Ryan Babel het geheel. De Haan: "Volgens mij hadden ze kousen over hun kop, dus ik zou het niet weten."

Overigens waren de regie en de cameramensen wel al vooraf op de hoogte van de actie, zo verklapt ťťn van de cameramannen op zijn weblog. "'s Avonds werd er nog even gerepeteerd, hoe ze precies de heg over zouden moeten springen, maar de uitvoering was meer dan perfect! Als ware commando's kwamen ze aansluipen en het slachtoffer had geen schijn van kans."

Jong Oranje speelt vanavond tegen Jong Portugal. De ploeg van Foppe de Haan won de eerste wedstrijd van Jong IsraŽl met 1-0. Jong Portugal speelde met 0-0 gelijk tegen Jong BelgiŽ. Als Jong Oranje bij de eerste twee ploegen in de poule eindigt, plaatst het zich voor de halve finale van het toernooi ťn voor de Olympische Spelen volgend jaar in Peking.


Videobeelden van het voorval in 'Na de wedstrijden' op Tien.

Taart in gezicht Jan Joost van Gangelen (presentator Tien)
Taart in gezicht van Tien-presentator Jan Joost van Gangelen.