FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 8 augustus 2006

Man verzint overval na kwijtraken sleutel

Icoon Domme criminelen Een 21-jarige man uit Woerden heeft een overval verzonnen, nadat hij zijn sleutel thuis had laten liggen. Hij had namelijk de hulp van de politie nodig omdat hij zichzelf had buitengesloten. Hij was bang dat de politie hem niet zomaar zou helpen, dus verzon hij maar een overval.

De man had verteld dat twee mannen hem om de nek waren gesprongen toen hij thuiskwam. De enige manier om te ontkomen was door zijn huissleutels af te geven. Er bleken echter geen aanwijzingen te zijn dat het verhaal klopte. De politie confronteerde hem daarmee, en daarop bekende de man dat hij alles verzonnen had. In werkelijkheid had hij in zijn huis ruzie met een kennis, en dacht hij dat de kennis iets gestolen had toen deze het huis uitliep. De man rende de kennis achterna zonder een sleutel mee te nemen.

De Utrechtse politie is van plan de gemaakte kosten op de Woerdenaar te verhalen.

Cowboy protesteert naakt tegen Irak-oorlog

Icoon Not Safe For Work (NSFW) Een 52-jarige Amerikaan heeft naakt, met alleen een cowboyhoed en laarzen aan, langs een snelweg in Alabama geprotesteerd tegen de oorlog in Irak. Naaktloper Gerald Kelley moedigt 'streaking' niet aan, maar hoopt met zijn actie te bereiken dat mensen zich openlijker uit durven te spreken tegen de oorlog.

De politie kreeg eerder meldingen binnen over twee naaktlopers langs de snelweg in Alabama. Toen de politie polshoogte ging nemen troffen ze daar alleen Kelley aan, die niets wil zeggen over een eventuele mede-naaktloper. De man is onzedelijk gedrag ten laste gelegd en op vrije voeten gesteld.

Kelley betreurt het dat hij naakt langs een kerkelijk ritueel liep, dat aan de gang was in een park in de buurt.

Dekker stapt af tijdens Drentse koers

Icoon WielrennenTijdens zijn één-na-laatste wielertoer is Erik Dekker vandaag, tien ronden voor het einde, afgestapt. Dekker reed op dat moment in zijn eentje op kop. De Rabobank-rijder, die gisteren bekend maakte per direct te stoppen met wielrennen, nam daarmee op ludieke wijze afscheid van de wielersport.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Luxemburger Frank Schleck, die in de Tour succesvol was door de rit naar de Alpe d'Huez te winnen. Schleck bleef in de sprint Michael Boogerd en Addy Engels voor. Vierde werd de Belg Marc Wauters. Erik Dekker werd voor en na de koers gehuldigd. Zijn allerlaatste optreden zal op 4 november op Curaçao zijn.

Voor meer sportnieuws kijk je uiteraard op FOK!sport!

'EU-lidstaten lekken EU-gegevens'

Icoon Europa Lidstaten van de Europese Unie lekken belangrijke documenten over buitenlandse politiek naar landen buiten de EU, waaronder Israël. Dat zegt de Erikki Tuomioja, minister van Buitenlandse Zaken van Finland. Tuomioja stelt dat de EU minder goed als één gesloten blok voor de wereldpolitiek kan optreden door het lekken van gegevens. Finland is de huidige voorzitter van de EU.

"Het is al geruime tijd bekend dat alle EU-documenten die gaan over het Midden-Oosten binnen een uur nadat ze zijn verspreid onder de lidstaten ook in Tel Aviv bekend zijn, en waarschijnlijk ook in Washington en Moskou", schrijft hij in de Finse krant Hufvudstadsbladet. Hij vindt dat het lekken de lidstaten aanmoedigt om buiten de EU om besluiten te nemen. "Dit is problematisch voor de Unie als geheel, maar helemaal schadelijk voor de kleinere lidstaten", gaat hij verder.

Tuomioja is ook niet te spreken over ministers die hun nationale belangen voor laten gaan, of die indruk wekken in de media. "Het zou van grote betekenis zijn voor de moraal, geloofwaardigheid en efficiëntie van de EU als ministers naar EU-bijeenkomsten zouden komen met het gevoel gemeenschappelijke doelen na te streven en niet alleen met het oogmerk winsten te boeken voor het thuisfront", aldus de Fin. Hij vindt dat de media de meningsverschillen tussen de lidstaten overdrijven. Zo heerst er volgens hem overeenstemming binnen de EU over het geweld in het Midden-Oosten, maar laten de media dit heel anders zien.

Bende terroriseert Sao Paulo

Icoon Misdaad In de Braziliaanse staat Sao Paulo heeft een bende honderd aanvallen uitgevoerd op (semi-)overheidsinstellingen. Onder andere banken en stadsbussen werden met brandbommen bekogeld. Er zijn in totaal twaalf arrestaties verricht. Er zijn zes doden gevallen. Vier daarvan zijn verdachten die neergeschoten zijn door de politie.

Naast banken en stadsbussen werden ook politiebureaus, benzinestations, geldautomaten en supermarkten aangevallen. De meeste aanvallen vonden niet plaats in de miljoenenstad Sao Paulo, maar in kleinere steden daaromheen. De politie heeft het aantal agenten verdubbeld om de aanvallen beter de baas te zijn.

De acties worden uitgevoerd door de bende Eerste Dodelijke Commando (PCC). Ze proberen de overheid onder druk te zetten om de overplaatsing van gevangen bendeleden ongedaan te maken. De bende stuurt de acties aan met mobiele telefoons die de gevangenissen ingesmokkeld zijn. Soms geven advocaten van gevangen bendeleden instructies door. Het is al de derde keer dat de staat met dergelijk geweld te maken heeft.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.

Uitslagen en programma Europees voetbal

Vandaag werden er enkele voorronde wedstrijden gespeeld voor de diverse Europese toernooien. De uitslagen zie je in onderstaande overzichtpost evenals een programma voor de komende dagen.

Derde voorronde Champions league

Dinamo Zagreb - Arsenal 0-3
Austria Wien - Benfica 1-1

Tweede voorronde Uefa cup

Omonia - Litex 0-0
OFK Belgrado - Auxerre 1-0

Programma voor woensdag

Derde voorronde Champions League

thuisuit
Spartak MoskouSlovan Liberec
Dinamo KievFenerbahçe
Shakhtar DonetskLegia Warschau
GalatasarayMlada Boleslav
SV SalzburgValencia
Levskia SofiaChievo
CSKA MoskouSCP Ruzomberok
HeartsAEK Athene
LilleRabotnicki Skopje
FC KopenhagenAjax
AC MilanRode Ster Belgrado
Hamburger SVOsasuna
LiverpoolMaccabi Haifa
StandardSteaua Boekarest

Programma voor donderdag

Tweede voorronde Uefa Cup

thuis uit
Hapoel Tel AvivBST Domzale
Partizan BelgradoBranik Maribor
FC TwenteLevadia Tallinn
SK TiranaKayserispor
Bnei YehudaLokomotiv Sofia
FK SarajevoRapid Boekarest
Flora TallinnBrøndby IF
FehérvárGrasshoppers
IK StartDrogheda United
Hertha BSCAmerica Tbilisi
SV RoeselareEthnikos Ahnas
FC Artmedia BratislavaDinamo Minsk
SK BrannAtvidabergs FF
Molde FKSkonto Riga
Dinamo BoekarestBeitar Jeruzalem
Zimbru ChisinauMetalurg Z'rizhzhya
FK Ventspils Newcastle
CSKA SofiaFK Hadjuk Kula
FBK KaunasRanders Freja FC
Rubin KazanBate Borisov
SV MattersburgWisla Kraków
Chornomorets Odessa Wisla Plock
Sudova MarijampoleClub Brugge
GretnaDerry City
FK Karvan EvlakhSlavia Praag
FC BaselFC Vaduz
Odense BKFC Llanelli
SV RiedFC Sion
Olympic MarseilleBSC Young Boys
Apoel NicosiaTrabzonspor

Vervelende baantjes

Sta elke dag vakken te vullen of sta je dag in dag uit aan de lopende band en je denkt wel eens dat je een rotbaan hebt, maak je geen zorgen het kan veel erger.

Als troost kun je eens rondkijken op deze website, die geeft een prachtig overzicht van allerlei rotbanen, keurig onderverdeeld in rotbaantjes voor mannen, vrouwen, kinderen en zelfs rotbaantjes voor dieren.

Het ontwerp van de website is niet wat je noemt helemaal je van het maar de inhoud maakt veel goed.

Dronken Duitser geeft geld weg

Icoon Opmerkelijk Een dronken Duitser heeft vandaag in Darmstadt geld gegeven aan langslopende voorbijgangers. Eerder was de man naar de bank gegaan en haalde daar dertienduizend euro van zijn rekening. Daarna ging hij op een zitbankje voor zijn bank zitten en begon geld uit te delen. Het geld zat in plastic tassen en in zijn jaszak. Sommige biljetten waaiden weg door de wind.

Politieagenten vertrouwden het zaakje niet en namen de man terug naar de bank. Daar telden ze het geld. De man bleek toen al 1505 euro weggegeven te hebben aan vreemden. Hij zei dit niet erg te vinden, "omdat hij toch genoeg had". Ondanks zijn verklaring besloten de agenten het geld zelf te houden totdat de man weer nuchter was.

Met dank aan Vince_Taylor en P.A. voor de submit.

Windje ?

Dus... daar sta je dan... lekker in China(?) een potje te voetballen komt er opeens een halve tornado op het speelveld neer.

Nou, okay, een halve tornado is het nog net niet, maar deze dust-buster doet heel wat stof opvliegen (ha, ha, heb je 'm ? 'stof opvliegen' :') )

Sommige mensen blijven trouwens stug doorfilmen wanneer er een échte tornado op ze afkomt.

En anders kan er best wel iemand in TRU een topic openen over verdwijnende huizen ?

Geen slicks in 2007, wellicht in 2008

Formule 1 zal ook in 2007 op banden rijden met groeven. Het jaar erop worden volledige slicks wel verwacht.

Hisao Suganuma, technisch chef bij Bridgestone, zegt geen berichten van de FIA te hebben gehad dat in 2007 de volledige slicks, de droogweerbanden zonder groeven, zullen worden ingevoerd. Eerder vandaag werden wagens van het Ferrari-team gespot met groefloze banden tijdens een testsessie.

Bridgestone is volgend jaar de enige bandenleverancier in de Formule 1. In 2008 zal de bandenfirma ook de status van officiële FIA-bandenfabrikant krijgen en er wordt verwacht dat dan de slicks wel hun terugkeer zullen maken. De banden met groeven werden in 1998 ingevoerd als experiment om de veiligheid en de kwaliteit van de races te verbeteren.

Avondoverzicht EK atletiek Dag 2

Naast de zilveren zevenkamp-medaille van Karin Ruckstuhl waren er op vijf andere onderdelen ook medailles te behalen.

Op het koningsnummer 100 meter sprint behaalde Francis Obikwelu een gouden plak. Ondanks een matige start kwam hij toch als eerste over de streep met een tijd van net onder de tien seconden: 9.99. Achter hem finishte de Rus Yepisjin en de Slowaak Osovnikar respectievelijk als tweede en derde. Ook het langste loopnummer, de tien kilometer, stond op het programma voor de mannen. Hier verraste de Duitser Jan Fitschen. In de laatste 100 meters snelde hij de Spanjaarden De la Ossa en Martinez voorbij.

Spaans succes was er wel bij het 20 kilometer snelwandelen. Fernandez prolongeerde zijn titel op dit onderdeel met een tijd van 1:19.09. Het verspringen werd gewonnen door de Italiaan Andrew Howe. Met een sprong van 8m20 hield hij de Brit Rutherford (8m14) en de Oekraïner Lukasjevitsj (8m13) achter zich. Tot slot werd het kogelslingeren gewonnen door de Russische Tatiana Lysenko. Met een gooi van 76m67 bleef ze een veertig tal centimeters verwijderd van haar eigen wereldrecord.

Jongerenexcursie naar Auschwitz geslaagd

De jongerenwerker Yesid van de Weg was het opgevallen dat jongeren in zijn buurt weinig weten over de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Daarop besloten vrijwilligers in de buurt een jongerenexcursie naar het concentratiekamp Auschwitz in Polen te organiseren.

Twaalf jongens van vijftien tot negentien jaar uit Leeuwarden hebben meegedaan aan de excursie naar Auschwitz. Van de Weg zegt dat het uitje naar Auschwitz de jongeren bewust heeft gemaakt van de verschrikkingen van de oorlog. "Ze waren erg onder de indruk", aldus de jongerenwerker. De opzet van de reis is volgens hem geslaagd.



Een foto uit het concentratiekamp Auschwitz


Met dank aan Moisex voor de submit.

Amerikaanse rente onveranderd op 5,25%

Icoon BeursHet belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten blijft voorlopig staan op 5,25 procent. Het Amerikaanse stelsel van centrale banken, kortweg de Fed, heeft dinsdag besloten de federal fund rate niet verder te verhogen.

De Federal Reserve onderbreekt met de beslissing een reeks van zeventien renteverhogingen. De grote banken op Wall Street gingen er over het algemeen vanuit dat Fed-voorzitter Ben Bernanke het rentetarief niet verder zou optrekken. Terwijl de inflatie in de VS oploopt, neemt de economische groei af.

De Amerikaanse centrale banken hebben de opdracht om de inflatie te beteugelen en de werkgelegenheid te bevorderen. Vrijdag nog bleek dat de banengroei over de voorbije maand lager lag dan in juni en achter is gebleven bij de verwachtingen van analisten.

Het beleidsbepalende comité van de Federal Reserve heeft sinds juni 2004 het belangrijkste rentetarief onafgebroken verhoogd. De laatste verhoging vond eind juni plaats, toen het tarief met een kwart procentpunt werd opgetrokken tot de huidige 5,25 procent. Voordat de reeks verhogingen werd ingezet, stond de federal fund rate op het extreem lage niveau van 1 procent.

Britse prostituee klaagt niet-betalende klant aan

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een Britse prostituee heeft één van haar klanten aangeklaagd, nadat deze weigerde te betalen voor de bewezen diensten. Na zes uur verwennen eiste de prostituee 1000 euro van de 33-jarige hoerenloper Matthew Bushell, die dat niet kon betalen.

De werkeloze man stelde dat hij blut was omdat hij zich al diep in de schulden had gestoken voor het bellen van sekslijnen en bestellen van andere escortgirls.

De seksverslaafde man is voor twee jaar onder toezicht gesteld. De rechter besloot echter dat de prostituee naar haar geld kan fluiten.

Chelsea te sterk voor Feyenoord

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd vanavond in de eigen Rotterdamse Kuip met 0-1 verloren van het Engelse Chelsea, dankzij een treffer van Lampard.

De eerste kans van de wedstrijd was in de zevende minuut voor Dirk Kuyt, maar de bal werd gestopt door de doelman van Chelsea. In de twaalfde minuut kwam Chelsea bijna op 0-1, toen een vrije trap van Robben op het hoofd van De Guzman kwam, en doelman Lodewijks de bal maar net over zijn doel kon tikken.

In de 28e minuut van de wedstrijd was er een kans voor Robben, die flink werd uitgefloten door het Rotterdamse publiek. Zijn lob ging over Lodewijks maar ook net over het doel. Royston Drenthe raakte in de 32e minuut geblesseerd nadat hij met zijn gezicht tegen de rug van diezelfde Robben terecht kwam. Doorspelen was niet meer mogelijk, hij werd met een brancard van het veld gedragen, en werd op het veld vervangen door Hofs. Bosschaart ging nu op de plek van Drenthe spelen, terwijl Hofs op het middenveld terecht kwam.

In de 40e minuut was er nog een kans voor Benjamin de Ceulaer, na een paas van Kuyt, maar de Belg kopte de bal naast. In de 53e minuut was het Chelsea dat op voorsprong kwam, nadat Lampard doelman Lodewijks verschalkte en de bal binnen kon schieten.

Feyenoord probeerde daarna meer druk te zetten op de verdediging van Chelsea, maar de Rotterdammers waren duidelijk een maatje te klein. In de 59e minuut werd een doelpunt van Kalou afgekeurd, nadat hij een overtreging beging op Lodewijks. De doelman van Feyenoord, die al eerder in het duel een blessure opliep, kon niet meer verder spelen en werd gewisseld.

In de 75e minuut was er nog een kans voor Feyenoord, toen Hofs een vrije schop mocht nemen net buiten het strafschopgebeid, maar de bal ging naast. Drogba was in de 84e minuut op weg naar de 2-0, maaar kwam in botsing met Timmer, waardoor Vlaar de bal net naast het doel kon schieten. Uit de hoekschop die volgde, was er nog een kans voor Terry, maar Timmer wist te redden. In de blessuretijd was er nog een kans voor van Hooydonk vanuit een vrije trap, maar de bal ging op de paal.

Knokploegen mishandelen toeristen Gran Canaria

Icoon Misdaad Toeristen op het Spaanse eiland Gran Canaria lopen de kans om afgetuigd te worden door lokale knokploegen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging Canarias (NVC) in De Telegraaf. De politie op de Canarische eilanden heeft inmiddels gewaarschuwd om 's avonds niet alleen over straat te gaan.

David Flipse uit Assendelft werd afgelopen zondag op het eiland in elkaar geslagen door een groep van zes Spanjaarden. De man moest naar het ziekenhuis en heeft aangifte gedaan bij de lokale politie. Het incident staat niet op zichzelf. "Onlangs is een Zweedse student doodgeslagen en een Engelsman zwaar mishandeld", aldus NVC-woordvoerder Riet Smith. Ook Lex Thoonen van een lokaal magazine voor Nederlanders raadt toeristen aan om 's avonds minimaal met z'n tweeën op pad te gaan. "Vooral als je ook nog hebt gedronken".

Branchevereniging ANVR voelt zich niet verantwoordelijk voor de knokpartijen op het eiland. Ze stellen dat iemand die in Amsterdam uitgaat ook overvallen kan worden. "De veiligheid van de mensen valt niet onder de verantwoordelijkheid van de touroperators", aldus de ANVR.

Met dank aan Ganz, TaLoN.NL, Vince_Taylor en Dazzling voor de submit.

Zesde deel internetters voelt zich verslaafd

Icoon InternetUit onderzoek van prijs- en vergelijkingssite Kelkoo is gebleken dat voor een zesde deel van de Nederlanders het internetgedrag voelt als een verslaving. De meeste Nederlanders (83 procent) zijn dagelijks online. Ruim 88 procent zou internet missen als ze er geen toegang toe zouden hebben.

Ruim de helft van de ondervraagden is langer online dan ze eigenlijk zouden willen. Veertig procent gaat daardoor later naar bed dan vooraf gepland. 43 procent doet vaak iets anders op internet dan wat eigenlijk het plan was.

Uit het onderzoek blijkt ook dat sociale contacten met enige regelmaat verwaarloosd worden. Zo brengt bijna tien procent minder tijd door met partner, kinderen of vrienden door het internetgedrag.

"Ik denk niet dat de mensen die internetten als verslaving zien hulp nodig hebben", aldus Piet-Hein Kerkhof van Kelkoo. Volgens hem is internetten gewoon een vrijetijdsbesteding. "Het vervangt een avondje tv-kijken, sporten of een boek lezen."

Met dank aan Ganz voor de submit.

Zilver voor Ruckstuhl op zevenkamp

Icoon SportKarin Ruckstuhl heeft Nederland de eerste medaille bezorgd op het EK atletiek in Göteborg. Op de zevenkamp behaalde ze een zilveren medaille achter de Zweedse Carolina Klüft.

In de avondsessie kwam Ruckstuhl goed door bij het speerwerpen. Ze gooide de speer naar een afstand van 39m54. De Britse concurrentie in de vorm van Jessica Ennis (36m65) en Kelly Sotherton (30m05) stelde teleur op dit onderdeel, waardoor de kansen op een medaille voor de Nederlandse stegen.

Op de afsluitende 800 meter rende Karin Ruckstuhl een uitstekende race. Met een PR-tijd van 2:11.97 snelde ze de Duitse Jennifer Oeser voorbij in het klassement. Ze werd tweede achter de Duitse Lili Schwarzkopf, waarbij ze zeer weinig tijd op haar mocht verliezen om weer niet door haar ingehaald te worden in het klassement. Ook dit lukte Karin Ruckstuhl: slechts twaalf honderdsten (twee punten) gaf ze toe op Schwarzkopf.

Voor eigen publiek waren er voor Carolina Klüft nauwelijks zorgen deze dag. Met drie gewonnen onderdelen was zij overduidelijk het allersterkst op de zevenkamp en behaalde ze een puntentotaal van 6740 punten. Karin Ruckstuhl heeft met 6423 punten naast een zilveren medaille ook een nieuw Nederlands record gevestigd. Schwarzkopf completeert het podium met een totaal van 6420 punten.

Eindklassement
#AtletePuntentotaal
1.Carolina Klüft (Zwe)6740
2.Karin Ruckstuhl (Ned)6423
3.Lilli Schwarzkopf (Dui)6420
4.Jennifer Oeser (Dui)6376
5.Ludmilla Blonska (Oek)6357
6.Natalia Dobrynska (Oek)6356
7.Kelly Sotherton (GB)6290
8.Jessica Ennis (GB)6287


Resultaten top 3:
#KlüftRuckstuhlSchwarzkopf
100 m horden13.3513.1713.65
hoogspringen1m891m831m80
kogelstoten14m5613m2514m05
200 meter23.8624.2224.99
verspringen6m656m516m18
speerwerpen46m9439m5451m36
800 meter2:14.592:11.972:11.85

Zilver voor Ruckstuhl op zevenkamp

Karin Ruckstuhl heeft Nederland de eerste medaille bezorgd op het EK atletiek. Op de zevenkamp behaalde ze een zilveren medaille achter de Zweedse Carolina Klüft.

In de avondsessie kwam Ruckstuhl goed door bij het speerwerpen. Ze gooide de speer naar een afstand van 39m54. De Britse concurrentie in de vorm van Jessica Ennis (36m65) en Kelly Sotherton (30m05) stelde teleur op dit onderdeel, waardoor de kansen op een medaille voor de Nederlandse stegen.

Op de afsluitende 800 meter rende Karin Ruckstuhl een uitstekende race. Met een tijd van 2:11.97 haalde ze de Duitse Jennifer Oeser bij in het klassement. Ze werd tweede achter de Duitse Lilli Schwarzkopf, waarbij ze zeer weinig tijd op haar mocht verliezen om weer niet door haar ingehaald te worden in het klassement. Ook dit lukte Karin Ruckstuhl: slechts twaalf honderdsten (twee punten) gaf ze toe op Schwarzkopf.

Voor eigen publiek waren er voor Carolina Klüft nauwelijks zorgen deze dag. Met drie gewonnen onderdelen was zij overduidelijk het allersterkst op de zevenkamp en behaalde ze een puntentotaal van 6740 punten. Karin Ruckstuhl heeft met 6423 punten naast een zilveren medaille ook een nieuw Nederlands record gevestigd. Schwarzkopf completeert het podium met een totaal van 6420 punten.

Eindklassement

#AtletePuntentotaal
1.Carolina Klüft (Zwe)6740
2.Karin Ruckstuhl (Ned)6423
3.Lilli Schwarzkopf (Dui)6420
4.Jennifer Oeser (Dui)6376
5.Ludmilla Blonska (Oek)6357
6.Natalia Dobrynska (Oek)6356
7.Kelly Sotherton (GB)6290
8.Jessica Ennis (GB)6287

Resultaten top 3:

#KlüftRuckstuhlSchwarzkopf
100 m horden13.3513.1713.65
hoogspringen1m891m831m80
kogelstoten14m5613m2514m05
200 meter23.8624.2224.99
verspringen6m656m516m18
speerwerpen46m9439m5451m36
800 meter2:14.592:11.972:11.85

Michel wil wel

Michel is maar een druk mannetje. Michel is namelijk fotograaf en niet zo'n klein beetje ook. Hij is namelijk altijd op zoek naar modelletjes.
Even Googlen op zijn naam en je komt tientallen advertenties tegen. En hij doet alles voor niets! Gratis dus. Teken even een contractje (en als je minderjarig bent en toch naakt wil poseren, neem dan even je ouders mee) en je krijgt een cd met allemaal foto's van jezelf. Vergeet niet dat je dan meteen verplicht bent om 6 keer per jaar te poseren. Neem gerust een vriendinnetje mee, dan kan die ook meteen even tekenen.

Maar Michel wacht niet op jouw telefoontje, nee hij speurt internet af om tien jarige meisjes uit te nodigen voor een leuke fotoshoot. (even bladeren naar reactie nummer 108)

Michel is overigens wel veelzijdig, hij fokt ook konijnen en cavia's en heeft een eigen Superdude! Maar bedonder deze eerlijke, zorgzame, verlegen, rustige en gewoon erg lieve jongen niet! Je staat zo op zijn zwarte lijst.
Iets waar je volgens ons alleen maar trots op kan zijn.

Volgens de submitter Higgy, is die Michel maar een rare snuiter, daar zijn wij het eigenlijk wel mee eens.
Maar mocht je belang hebben bij een gratis reportage van jezelf in badpak, naakt of gewoon in je luier, neem dan gerust even contact op met Michel.

Update: Michel is er maar druk mee. Nu hij ziet dat zijn bezoekersaantal boven de 10 is gestegen gaat hij zijn website eindelijk eens vernieuwen. Sterker nog, hij maakt het nu nog aantrekkelijker voor onze potentiele NVD stemmers. Meer foto's van minderjarige meisjes worden in bikini op de voorpagina gezet en de zwarte lijst is inmiddels openbaar en netjes in het menu geplaatst. Ja, Michel die wil wel.

Slangen in Amsterdam en Zwolle

Rattenslang In Amsterdam en Zwolle zijn slangen geconstateerd. In Amsterdam is er rond half twee opschudding ontstaan om een slang in de Looiersgracht. Een witte slang met rode stippen stak daar de gracht over. Het aanwezige publiek moest op afstand gehouden worden. Door de rode kleur van de slang zei een ooggetuige dat het in ieder geval niet ging om een brandweerslang. De dierenambulance, die door de politie opgeroepen werd, heeft de 'paddestoelslang' later gevangen. Een medewerker van de dierenambulance in Amsterdam zei dat het ging om een rattenslang, een slangensoort die niet gevaarlijk is voor mensen. Het is nog niet bekend wat er met het dier zal gebeuren.

In de Zwolse wijk Wipstrik is wel een giftige slang gesignaleerd. Een bewoner van de Brederostraat zag het reptiel tussen zijn benen door het struikgewas inschieten. Inmiddels is de slang spoorloos. De Zwolse dierenambulance heeft onmiddellijk deskundigen van de Reptielenzoo en de politie gewaarschuwd.

"Maar volgens hen kunnen ze weinig doen. Die beesten zijn zo snel, die vind je niet zomaar weer, kreeg ik te horen", aldus Folgert de Vries van de dierenambulance. "Wel is het duidelijk, nadat we het dier omschreven hebben, dat het om een giftige slang gaat".

Met dank aan The_Comeback-kid voor de submit.

Jan Wegereef fluit voorronde CL wedstrijd

Jan Wegereef is door de UEFA aangesteld om de wedstrijd AC Milan – Rode Ster Belgrado te fluiten. Het betreft hier een wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

De wedstrijd zal door de Nederlander in goede banen geleid moeten worden. Om dit te bereiken heeft Wegereef ook tot zijn beschikking de grensrechters Hans ten Hoove en Roger Geutjes. Als vierde official is Tom van Sichem opgeroepen.

Brandweer haalt kind uit parasolvoet

Icoon OngelukEen 2-jarig meisje is dinsdag in Ouderkerk aan de Amstel met haar arm vast komen te zitten in een parasolvoet. Het ongeval gebeurde in de tuin. Uiteindelijk moest de brandweer eraan te pas komen om het kleintje uit haar benarde positie te bevrijden.

Aanvankelijk probeerden de brandweerlieden het probleem op te lossen door de voet ondersteboven te keren. Ze hoopten dat het armpje hierdoor los zou schieten. Doordat de dreumes echter flink overstuur raakte, mislukte dit plan.

Een arts verdoofde het meisje uiteindelijk, zodat de hulpverleners aan de slag konden met de parasolvoet. De brandweer wilde het meisje bevrijden door de parasolvoet doormidden te zagen. Toen het ding echter ondersteboven werd gehouden, stroomde het bloed uit de arm en kon de arm gemakkelijk uit de voet worden gehaald.

De aanwezige arts kon het kind ter plekke behandelen. Zowel het kind als de parasolvoet hebben het ongeluk in goede staat overleefd.

Met dank aan R_Style, YubYub en Vince_Taylor voor de submit.

Talpa zendt samenvattingen Europees voetbal uit

Icoon TelevisieTalpa gaat de komende drie jaar samenvattingen uitzenden van maar liefst zeven Europese voetbalcompetities. Het gaat om de Spaanse Primera Division, de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A, de Portugese SuperLiga, Franse Ligue 1, Schotse Premier League en de Engelse FA Cup.

De commerciële televisiezender werkt samen met de digitale betaalzender Sport1 die de wedstrijden rechtstreeks gaat uitzenden, zo maakten beide zenders dinsdag bekend. "Door de overeenkomst ontstaat er voor de voetballiefhebbers een overzichtelijk aanbod", aldus Talpa en Sport1.

"Deze Europese competities vormen een prachtige aanvulling op ons Nederlandse voetbalpakket met de Eredivisie, Jupiler League, de KNVB Beker, de uitwedstrijden van Oranje en de wedstrijden van Jong Oranje", aldus Ronald Goes, algemeen directeur van Talpa TV.

Lafeber hoopt op wind tijdens KLM Open

Als het Maarten Lafeber ligt, waait er een forse bries tijdens het KLM Open. Nederlands grootste golfevenement begint morgen en duurt tot zondag.

Voor Lafeber is het KLM Open pas geslaagd als hij er op de laatste dag nog bij zit. Winderige omstandigheden zijn zeker in het voordeel van de Nederlander. “Ik heb graag zware omstandigheden tijdens de wedstrijd. In Ierland en Schotland heb ik mijn beste prestaties geleverd. Bovendien ben ik opgegroeid in een land waar het altijd waait. Als de wind grote invloed heeft op het spel, moet je inventief zijn voor elke slag, steeds inspelen op de omstandigheden.”

De winnaar van 2003 zegt gespannen te zijn voor het toernooi in de Kennemer duinen in Zandvoort. Lafeber: “Voor eigen publiek spelen is toch wat anders. Net als de majors. Ik ben meer gespannen, hoewel ik niet de druk voel van het moeten winnen.”

Samen met zijn coach, Tom O'Mahoney, heeft Lafeber getraind op enkele onderdelen waaronder de swing. De Nederlander is optimistisch over de vorderingen van de training. “De goede dingen moeten een keer samenvallen, dan kan ik hoog eindigen. De basis is er om goed te finishen”, aldus een gemotiveerde Lafeber.

Lafeber begint het toernooi in de eerste twee ronden met de Ier Paul McGinley en de Spaanse titelverdediger Gonzalo Fernandez Castano. Het drietal begint donderdag om één uur en vrijdag om acht uur ’s morgens.

Robert-Jan Derksen begint het toernooi met favororiet Colin Montgomerie en Marc Warren, afgelopen zondag winnaar van het Scandinavian Masters. Zij spelen donderdag om acht uur en vrijdag om een uur.


Maarten Lafeber, dit weekend op het KLM Open

Het is alweer kerstmis bij Harrods

Bij het Londense warenhuis Harrods is vandaag de kerstafdeling geopend. De reclamemakers van Harrods begrijpen dat het vreemd is om midden in de zomer de kerstafdeling al te openen. Daarom hebben ze de kerstman, die de opening kwam verrichten, uitgedost met zonnebril. De rendieren waren wegens de warmte thuis gelaten. De kerstman kreeg assistentie van een zebra.

Het is niet nieuw dat kerstmis al zo vroeg begint bij het warenhuis. Elk jaar liggen de kerstballen al vroeg in de schappen. Meestal is dat in de tweede week van augustus, net na de zomeruitverkoop. Voor het toerisme is het deze keer een week eerder. "Voor veel mensen is kerstinkopen doen bij Harrods een grote droom. In de winter kunnen ze niet naar Londen komen en in de zomer zijn ze hier toch", aldus een woordvoerster van de winkel. "We hebben altijd een speciale kerstbeer, die ieder jaar anders is. Dat is dus een echt collectors item". Dit jaar is de Alexander-beer voor 37 euro het geschenk van het jaar.

Ook andere warenhuizen openen deze maand hun kerstafdeling. In Londen is er dus veel keus als je in augustus je kerststal al neer wil zetten. Ook zijn er in het Verenigd Koninkrijk veel winkels die het hele jaar door kerstproducten verkopen.



Kerstverlichting bij Harrods


Met dank aan DSanka voor de submit.

Tourettesguy

Op Google video doken de laatste tijd video's op van een website genaamd TourettesGuy.com, ik twijfel heel erg hoax of echt ?

Op de website staat het volgende te lezen:

quote:
This site contains videos of a guy we call the "Tourettes Guy". Although he has been diagnosed with Tourette Syndrome, his actions are exaggerated by other problems (including alcohol) and are not consistent with most Tourette Syndrome sufferers. In exchange for a little entertainment, please educate yourself about the reality of Tourettes and "corprolalia" by visiting our Tourettes Syndrome links. A few of Danny's fans actually have TS, and would love to answer your questions in the forums.
Dus we gaan er maar vanuit dat het echt is, gelukkig lachen zijn vrienden en familie ook om zijn acties, dus mogen wij dat ook doen, en lachen om briljante opmerkingen als ''count your dicks'' en ''Bitch I love you''

Het kan soms even duren voordat je een filmpje ziet, even geduld is je beste vriend in dat geval.

Al met al een best wel heftige ziekte.

Seks op vakantie heftiger

Icoon ShockingUit een onderzoek van magazine Cosmopolitan is gebleken dat de Hollandse vrouw op vakantie in bed volledig de remmen los gooit. Eén op de vier vrouwen gaat daarin verder dan thuis. " De seks is wilder en platter omdat je je vakantieliefde hooguit één of twee keer ziet", zegt een van de ondervraagden.

Het onderzoek is gehouden onder vijfhonderd vrouwen tussen de 15 en 35 jaar. Ook blijkt uit het onderzoek dat vrouwen met een relatie thuis vaker een slippertje maken op vakantie dan thuis: één op de twaalf vrouwen maakt zich er schuldig aan. De Italiaan is de beste minnaar, al zijn ze wat opdringerig, aldus sommige ondervraagde vrouwen. Spanjaarden en Grieken doen het ook goed bij de dames. Van de opdringerige Marokkanen, Turken en Egyptenaren moeten ze maar weinig hebben.

Voor stelletjes die op vakantie gaan samen, is het een ware test omdat dan vaak ergernissen aan de oppervlakte komen. Het begint al op de heenreis, ja je raadt het al:kaartlezen. Daarna volgt het flirten met een ander. Geld en het bellen naar huis worden ook als irritant beschouwd.

Maar tegenover al die negatieve dingen zijn er ook veel positieve dingen. Ruim tachtig procent van de ondervraagden ervaart samen een paar weekjes buitenland als een ware oppepper voor de relatie. De helft vindt haar partner super romantisch. En, natuurlijk, ruim de helft zegt meer seks te hebben. Met de eigen partner.

Jas met hakenkruizen in beslag genomen

Icoon Politie Een 46-jarige man uit Wijdewormer is vandaag aangehouden, omdat hij een jas droeg met daarop twee grote hakenkruizen. Dat meldt de politie vandaag. De agenten konden hem aanhouden op basis van een wetsartikel die belediging strafbaar stelt. Een getuige had de politie gebeld toen hij de man zag lopen. Een motoragent ging erachter aan en hield hem aan. De man moest meekomen naar het politiebureau voor verder verhoor.

Opvallend genoeg zei de man zich niet bewust te zijn van de hakenkruizen, die 25 bij 25 centimeter en 15 bij 15 centimeter groot zijn. Ze stonden op de voor- en achterkant van de jas. Nadat proces verbaal tegen hem was opgemaakt, kon hij zonder jas naar huis. Er wordt geen regen verwacht voor vanavond.

Met dank aan YubYub voor de submit.

[Update] Demo Lego Star Wars 2 verschenen

Lego Star Wars was een van de onverwachte successen van 2005. In het spel konden scènes uit de recente Star Wars films worden nagespeeld met Lego-poppetjes. Ondanks dit eenvoudige uitgangspunt was de uitwerking erg geslaagd, de game kreeg uitstekende reviews en stond maandenlang in de top tien van best verkochte games.

Na dit succes is het natuurlijk niet verwonderlijk dat ontwikkelaar Traveller's Tales met een vervolg komt. Lego Star Wars 2 speelt zich af tijdens de oorspronkelijke trilogie. Dus Star Wars: A New Hope, The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.

De demo van de game is nu hier te downloaden. In de demo kan één missie gespeeld worden waarin Obi-Wan en Luke vluchten van Mos Eisley met de Millennium Falcon. De demo is 438MB groot.

Update:
Er zijn zojuist ook nog een lading nieuwe screens vrijgegeven van de PC-versie die je hieronder kunt bekijken.













Alberda beslist begin 2007 over functie NeVoBo

Vanmorgen werd bekend dat Joop Alberda naar Rusland vertrekt om daar Guus Hiddink te ondersteunen. Begin 2007 zal Alberda beslissen of dat te combineren is met zijn baan bij de volleybalbond.

De Friese Alberda bekleed momenteel de functie van technisch directeur bij de volleybalbond NeVoBo. Op een persconferentie liet Alberda weten begin volgend jaar te zullen beslissen of hij technisch directeur blijft, of een stapje terug doet.

"De klus die te doen is binnen het volleybal is nog niet geklaard. We hebben wel een paar goede stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Ik wil er daarom ook niet zomaar uitstappen. Ik zal de twee functies voorlopig blijven combineren en zal dan op 1 januari 2007 de balans opmaken of ik wel of niet doorga”, aldus de Fries, die officieel één dag in de week in dienst is bij de Nevobo.

'Olievervuiling Libanon veroorzaakt kanker'

Icoon Milieu De olievervuiling voor de kust van Libanon, veroorzaakt door een Israëlische luchtaanval medio juli op een energiecentrale, kan leiden tot een verhoogd risico op kanker voor inwoners van Libanon en Syrië. Dat hebben experts van de Italiaanse milieuorganisatie Info-Rac dinsdag gezegd.

Volgens deskundige Simonetta Lombardo van Info-Rac is de brandstof die door de bombardementen in de Middellandse Zee terecht is gekomen een gevaarlijk mengsel van giftige en kankerverwekkende stoffen. De eerste mensen die risico lopen door de vervuiling, zijn de twee miljoen inwoners van Beiroet.



Olie op de stranden van Libanon

Chad Vader...

Het leven van een super villain uit Star Wars gaat niet altijd over rozen. Wanneer George Lucas je niet nodig heeft, dan moet je op een andere manier je geld zien te verdienen.

En waar kun je dat beter doen dan in een supermarkt? Chad Vader probeert er overdag als assistent-bedrijfsleider alles een beetje in goede banen te leiden. Maar soms komen zijn oude trekjes weer boven….

Episode 1 van Chad Vader , Episode 2 van Chad Vader

Trailer en screens SpyHunter: Nowhere to run

In SpyHunter: Nowhere to run kruip je in de huid van Alec Decker (superster Dwayne "The Rock" Johnson), een spyhunter met een belangrijke missie. Het is een 3rd person action game met veel melee combat. SpyHunter: Nowhere to run komt uit voor de Xbox en de PlayStation 2. In Amerika verschijnt de game op 5 september, de releasedate voor Europa is nog niet bekend.

Klik hier voor de trailer (Windows Media)




Ubisoft kondigt meer Petz aan

Wat doe je als je een hele succesvolle hondensim uit hebt gebracht op de GameBoy Advance? Dezelfde sim ook uit brengen op de PC en Nintendo DS en tegelijk nog een heel aantal andere dierensims uitbrengen natuurlijk!

Allereerst zal in september een vervolg op Dogz uitkomen; Dogz Fashion. In deze game kun je je eigen puppy uitkiezen en verzorgen en zelfs allemaal leuke kleding aan trekken. Als je vervolgens een mooie outfit voor je hondje hebt uitgekozen dan kun je deelnemen aan mode wedstrijden.

In november barst het simfestijn vervolgens helemaal los met de release van Dogz, Catz en Horsez op zowel de PC als de Nintendo DS. Bezitters van een DS kunnen vervolgens ook nog eens Hamsterz Life kopen om ook nog met een digitale hamster te kunnen spelen. Mogelijkheden genoeg dus om een huisdier naar keuze uit te zoeken!



Dogz voor de GBA

Toni blijft bij Fiorentina

Ook volgend seizoen speelt Luca Toni in het shirt van Fiorentina. Een vertrek van de uiterst populaire spits en Europees topscoorder van het vorige seizoen, is daarmee van de baan.

Even leek het erop dat Toni de club uit Florence zou verlaten omdat hij prijzen wou winnen. Met Fiorentina zou dat uitermate moeilijk gaan worden, de ploeg begint namelijk met negentien strafpunten aan de competitie als gevolg van het omkoopschandaal. Ook andere clubs, waaronder Internazionale toonden interesse voor de 30-jarige spits.

Een goed gesprek met Diego Della Valle, voorzitter van Fiorentina, deed alle twijfel verdwijnen. ”Luca heeft begrepen dat hij onmisbaar is. Binnen vijf minuten was het duidelijk, zonder ook maar over geld te hebben gesproken. Men begrijpt vaak niet dat een speler een goede club belangrijker vindt dan een vetter contract. Het is een mooie geste”, aldus de preses.

Ook Toni zelf was tevreden met het akkoord: “Ik weet genoeg, ze hebben me overtuigd om te blijven en om van Fiorentina een grote club te maken.”

Westerhof: "Interesse in Ooijer niet serieus"

Rob Westerhof, voorzitter van PSV, neemt de interesse van Blackburn Rovers in André Ooijer niet serieus. Één van de voorwaarden is dat iemand van de Engelse club de Eindhovenaren moet benaderen. Dit is vooralsnog niet gebeurd.

"Een club kan een speler wel een miljoenensalaris bieden, maar als daar vervolgens een belachelijk transferbedrag tegenover staat, zijn we snel uitgepraat", aldus Westerhof. "Ooijer heeft een vastgesteld transferbedrag in zijn contract. Dat moet dus betaald worden. Tot nu toe hebben we slechts contact met tussenpersonen. We wachten dus maar af of het echt serieus wordt."

De verbintenis van de verdediger loopt na dit seizoen af. Pogingen om het contract tot medio 2009 te verlengen hebben tot nu toe nog niets opgeleverd.

Poesje legt verkeer op Oostenrijkse autosnelweg stil

Icoon OpmerkelijkEen vermoedelijk door haar baasje uit een auto gezet zwart poesje heeft tot tweemaal toe de afsluiting van een deel van de autosnelweg door het Oostenrijkse Inn-tal veroorzaakt, berichtten Oostenrijkse media dinsdag.

Zondag had de politie al meldingen van automobilisten gekregen dat er een bang poesje in een tunnel liep. Zoeken leverde niets op. Maandagochtend werd het dier opnieuw waargenomen. De politie besloot de vijf kilometer lange tunnel af te zetten en opnieuw te zoeken. Weer zonder succes.

's Middags stroomden de meldingen weer binnen, waarop de tunnel opnieuw werd gesloten. Ditmaal werd het dier gevangen en naar een asiel gebracht.

Zelfmoordhype onder meisjes in Enschede

Icoon Shocking"Ken jij Jolanda? Zij gaat vanavond zelfmoord plegen." Zo maakten tenminste twaalf jonge meisjes uit Enschede begin dit jaar elkaar het hoofd gek en startten ze een hype. Ze riepen elkaar op om zelfmoord te gaan plegen. Eén suïcidale studente werd opgenomen in een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie.

Maandenlang zwegen scholen en hulpverlening om te voorkomen dat meer jongeren betrokken raakten bij de oproepen. Hulpverleners moesten de pubers op andere gedachten brengen. "Het was bijna besmettelijk, zoals de meiden elkaar opjutten", zegt schoolpsycholoog Frank Rijnders van het Stedelijk Lyceum in Enschede. Op dit moment lijkt de hype voorbij te zijn. Volgens Rijnders spoorden de pubers elkaar aan via internet en mobieltjes, zelfmoord werd verheerlijkt. "Je zou een held zijn als je het echt zou doen. "Wie durft?" riepen ze allemaal", aldus de schoolpsycholoog.

Dit is niet de eerste hype waar jongeren massaal aan meededen. "Er is een periode geweest dat meiden hyperventileerden. Dat ging zover dat meerdere leerlingen tegelijk lagen bij te komen. Hetzelfde geldt voor zelfverminking, dan vinden kinderen het interessant zichzelf te beschadigen met pennen en messen."

Met dank aan i2Them2 voor de submit.

Voldoe op veilige wijze aan je sollicitatieplicht

De sollicitatieplicht: een uiterst zure appel waar elke week weer door heen gebeten moet worden. Naast een vervelende en inspannende taak ook nog eens uiterst risicovol want voor je het weet tref je in die zure appel de wurm der werkgelegenheid en zit je op gesprek of in assesment, of nog erger: op kantoor.

Gelukkig biedt Werkschuw Tuig u een unieke, snelle en vooral veilige methode om aan de sollicitatieplicht te voldoen. Ga naar de 2ClickSollicitator, kies naast functie en naam het "mankement" van uw brief en de Sollicitator genegeert razendsnel een "unieke" brief die ongetwijfeld in een afwijzing zal resulteren.

Met dank aan HarryMT voor de submit.

Ook in tijdrit is Voigt oppermachtig

Jens Voigt heeft zijn suprematie opnieuw laten blijken in de Ronde van Duitsland. Na het winnen van een vlakke rit en een bergetappe was de Duitser nu ook het snelst in de tijdrit.

Rond Bad Säckingen moesten de coureurs een parcours van 40 kilometers afleggen. De Hongaarse tijdrijder Laszlo Bodrogi had lang de snelste tijd op de klokken gezet. Vinokourov en Lang kwamen luttele seconden tekort om hem van de eerste plaats te stoten. Voor Jens Voigt was dit echter totaal geen probleem.

Met een gemiddelde van 53,3 kilometers per uur rondde de leider in het algemeen klassement het parcours af. Ruim een minuut was hij sneller dan Bodrogi en de rest van de concurrentie, waardoor Voigt morgen vrijwel zeker zich tot winnaar van de Ronde van Duitsland kan kronen. Beste Nederlander in de strijd tegen de klok was Thomas Dekker, die 2 minuut 11 moest toegeven op Voigt. In het algemeen klassement staat Gerben Löwik met een twaalfde plaats genoteerd als beste Nederlander.

Uitslag zevende etappe

#CoureurPloegTijd
1.Jens Voigt (Dui)CSC45:03
2.Laszlo Bodrogi (Hon)C.A1.03
3.Sebastian Lang (Dui)GST1.04
4.Alexander Vinokourov (Kaz)AST1.05
5.Levi Leipheimer (VS)GST1.14

Algemeen klassement

#CoureurPloegTijd
1.Jens Voigt (Dui)CSC28:24.32
2.Levi Leipheimer (VS)GST1.38
3.Andrei Kasjetskin (Kaz)AST2.23
4.Vladimir Gusev (Rus)DSC2.33
5.Evgeni Petrov (Rus)LAM2.57

Brein wil hostingproviders voor rechter dagen

PiracyStichting Brein (Bescherming Rechten Entertainment Industrie Nederland) is van plan om drie Nederlandse hostingbedrijven voor de rechter te dagen. Het gaat om providers die volgens Brein de makers van p2p- en Bittorrentsites in bescherming nemen. De drie providers weigeren vooralsnog om de naw-gegevens (naam, adres en woonplaats) van de mensen die volgens Breins achter dergelijke sites of diensten zitten, aan Brein te verstrekken. Brein wil die informatie hebben om mensen te kunnen aanklagen voor auteursrechtenschending.

Het zou voor het eerst zijn dat Brein een hostingprovider via de rechter probeert te dwingen tot afsluiting van een site en inzage in iemands naw-gegevens. Tim Kuik, directeur van stichting Brein, wilde aan de ICT-nieuwssite Webwereld niet bekend maken om welke drie hostingbedrijven het gaat. ''Er zijn handvol dwarsliggers die niet meewerken en die zullen we voor de rechter dagen. Maar ik ga nu niet via de pers aankondigen wie ik voor de rechter ga dagen. Dat mogen ze zelf uitvinden'', aldus Kuik.

Met dank aan rsassen en StuiTeRr voor de submit.

België heeft zijn eigen Graham Poll

Het verhaal van Graham Poll die, op het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland, drie gele kaarten gaf aan Josep Simunic is bekend, maar in België gebeuren nog gekkere dingen.

Tijdens de bekerwedstrijd tussen Dilbeek sport en KSV Temse kreeg een speler maar liefst 2 rode kaarten, en daarna mocht hij gewoon blijven doorspelen. Scheidsrechter De Bie zal door de Belgische voetbalbond KBVB op non-actief worden gesteld.

Bij een 2-0 stand in het voordeel van de thuisploeg werd een zeker doelpunt tegengehouden door de hand van een verdediger. De Bie had zelf niets gezien, en vroeg zijn assistenten om advies. Tot ieders grote verbazing gaf hij een speler van de verkeerde ploeg rood. Er brak een klein relletje uit, en De Bie wilde zijn fout goedmaken, maar hij maakte het alleen maar erger door dezelfde speler wederom rood te geven. Nadat KSV Temse weigerde om de wedstrijd verder te spelen, trok de arbiter ook deze straf in.

Kane sommeert fansites muziek te verwijderen

De Nederlandse rockgroep Kane van voorman Dinand Woesthoff is 'not amused' met de actie van enkele fansites die muziek van de band ter download aanbieden. Het gaat om muziek die middels mobiele telefoons en mp3-spelers is opgenomen tijdens enkele try-out concerten van de afgelopen weken. Het betreft nieuwe nummers als 'Scream' en 'I belong to you'.

De band zegt normaal niet zo'n probleem te hebben met zulk soort opnamen, maar wel nu het om nieuwe nummers gaat. Op de officiele site van Kane staat onder het kopje 'NO NEW MUSIC...' te lezen: ''Bij deze een vriendelijk doch dringend en ook wel niet zo vriendelijk bedoeld verzoek aan enkele fansites. Willen fansites die MP3's of wat voor drager dan ook van onze nieuwe songs downloadbaar hebben, die onmiddellijk van de sites verwijderen. We doen nooit echt moeilijk over dit soort dingen, behalve waar het gaat om nieuwe dingen. Vriendelijk dus nog deze keer; maar wel rap moven dus!''

De try-out concerten waren de aanloop voor het grote concert op het Malieveld in Den Haag, dat voor 26 augustus gepland staat.

Met dank aan Ganz voor de submit.

Losgeraakte trap eigendom gemeente Utrecht

Icoon Binnenlands De trap aan de Oude Gracht in Utrecht die zondagavond van de muur losbrak terwijl er mensen op en onder stonden, is eigendom van de gemeente. Dat heeft een woordvoerder dinsdagmiddag gezegd. Door het neerstorten van de trap van staal en hout raakten tientallen mensen gewond.

In het grachtengebied in de binnenstad van Utrecht bevinden zich in totaal tientallen trappen, mogelijk zelfs een kleine tweehonderd, aldus de woordvoerder. Het gaat om stenen en houten bouwsels en een combinatie van die materialen. De meeste zijn in de kade ingebouwd. De trap bij de Stadhuisburg is een uitzondering in zijn soort, vooral de verankering verschilt sterk van die van de overige trappen. "De constructie van de ophanging in de muur is niet typerend voor de meeste trappen".

Vrijwel alle trappen zijn eigendom van de gemeente, waarschijnlijk op een na, aldus de woordvoerder. Zij krijgen twee keer per jaar een schoonmaakbeurt om te voorkomen dat ze glibberig worden. Daarbij heeft ook iedere keer een visuele inspectie plaats.

De gemeente Utrecht ziet in het ongeval van zondagavond geen aanleiding om komende evenementen op en rond de grachten te schrappen. Ook behoeven de regels geen aanpassing, al is de gemeente wel wakker geschud om nog alerter te zijn. De stad biedt jaarlijks onderdak aan ongeveer zevenhonderd evenementen, grote en kleine. Bij de vergunning voor grote is er altijd een draaiboek, bij de kleinere staan de afspraken met de gemeente, politie en brandweer en andere partners (zoals beveiligers) in de vergunning.

De gemeente is nog bezig met het formuleren van de opdracht voor het externe onderzoek naar het ongeval. De woordvoerder zei dat zij daar dinsdag of woensdag mee klaar zal zijn. Dan valt ook het besluit wie het onderzoek doet.



Harrison zwaait discdrives uit

De PS3 ligt nog niet in de winkel, de strijd tussen HD-DVD en Blu-Ray is nog niet beslist en het succes van beide ligt nog alles behalve vast, maar de eerste geluiden uit Japan met de woorden "Playstation" en "Four" erin hebben het internet inmiddels bereikt.

Wat blijkt? Harrison heeft de toekomst van Playstation gezien, en die toekomst is discloos. De PS4 zal zonder physical storage-drive uitgeleverd worden. Games, films, muziek, alles zal via e-distribution geleverd worden. Dat is een online dienst waarmee digitale producten gekocht kunnen worden, en via het internet geleverd worden.
Dit scheelt aanzienlijk in de kosten van verpakkingsmateriaal, drukkerskosten, logistieke kosten, personeelskosten, etc. De kosten van het opzetten en onderhouden van een degelijk netwerk die dit mogelijk moet maken zal echter vrij aanzienlijk zijn, en het is nog maar te bezien of dit een prijsverlagende ontwikkeling zal zijn, en zo ja, hoeveel er bespaard kan worden.

Sony weigert overigens alle commentaar, dus het zou kunnen dat Harrison op persoonlijke titel sprak.

'Keurige' vrouw slaat ambulancemedewerker

De 47-jarige ambulancemedewerker Tom Tuijl uit Amsterdam heeft vrijdagnacht een rake klap gekregen van de dochter van een vrouw aan wie hij eerste hulp verleende. De moeder was onwel geworden in een café, volgens Tuijl door teveel wijntjes en een blowtje.

Tuijl vandaag in Het Parool: ''Toen we binnenkwamen, zei ze: 'Je moet me naar het ziekenhuis brengen'. Maar daar was geen directe aanleiding voor. Ik probeerde haar ter plekke te helpen, er voor te zorgen dat ze goed thuis kwam en te regelen dat er iemand bij haar bleef. En toen kreeg ik die klap. Zomaar. Er stonden inmiddels vier politiemannen om me heen. Die hadden het ook niet zien aankomen. Je bent in bepaalde situaties natuurlijk extra alert. Maar dit was een keurige jonge vrouw, prima gekleed''.

De ambulancemedewerker hield aan de klap slechts een tand door de lip over, maar heeft toch aangifte gedaan wegens mishandeling: ''Het is toch te gek voor woorden dat je op je gezicht wordt geslagen terwijl je hulp probeert te bieden? Het gaat er bij mij niet in dat je een hulpverlener sláát. Ik ben opgevoed in de geest dat je respect moet hebben voor mensen die je willen helpen. Tegenwoordig begint het er steeds meer op te lijken dat dat je kwalijk wordt genomen.''

De dochter verklaarde tegen de politie de vuistslag te hebben uitgedeeld omdat ze vond dat de hulpverlening aan haar moeder niet snel genoeg ging. Ze heeft inmiddels wel spijt van haar daad en wil de ambulancemedewerker een excuusbrief sturen.

Geen versterkingen voor Sparta

Sparta Rotterdam heeft geen nieuwe verdediger meer aan kunnen trekken. De club was op zoek naar versterkingen op de backposities, maar zijn er niet in geslaagd de ideale speler te contracteren.

Sparta Rotterdam had Ajax gevraagd om Emmanuel Boakye en Robert Schilder voor een seizoen te huren. De club slaagde hier echter niet in, want Schilder gaf aan dat hij liever op de linkshalf-positie wilde spelen. Ook Boakye bereikte geen akkoord met de club uit Spangen.

Verder deed Sparta Rotterdam ook nog een gooi naar de diensten van Didier Dheedene, maar ook hier ving de club bot. Beiden partijen konden het namelijk niet eens worden over het contract.

Noorwegen roept Solskjær op

Ole Gunnar Solskjær zou, na een afwezigheid van twee jaar, terug kunnen keren in de selectie van Noorwegen. Sir Alex Ferguson, manager van Manchester United, is niet blij met de keuze van bondscoach Age Hareide, omdat de spits in de afgelopen twee jaar zwaar geblesseerd was

Solskjær is namelijk opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van Noorwegen tegen Brazilië. "We begrijpen de bezorgdheid van Ferguson", zegt Hareide. "Maar door het gezonde verstand te gebruiken moeten we tot een oplossing kunnen komen. Ole is weliswaar lang uit de roulatie geweest, maar in Amsterdam liet hij zien weer terug te zijn."

De laatste twee jaar kon Solskjær, vanwege een zware knieblessure, niet spelen. Pas aan het begin van dit jaar maakte hij zijn rentree bij de selectie van Manchester United. Inmiddels zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in volle gang. De spits draait goed mee in de selectie van The Mancunians en is nog altijd blessurevrij.

Vorig weekend kwam Solskjær, met Manchester United, in actie op het Amsterdam Tournament. Tegen FC Porto (3-1) droeg de Noor bij aan de overwinning door het derde doelpunt te maken. Het oefenduel van Noorwegen tegen de Braziliaanse nationale ploeg wordt op 16 augustus gespeeld.

Duitse politie zoekt piranha-killer

Icoon Opmerkelijk De politie in het West-Duitse Essen is op zoek naar een piranha-killer. De onbekende doodde tijdens een inbraak in een woning twee van de vleesetende vissen. Hij sneed ze de koppen af en spietste een van de piranha's met een keukenmes aan een deurpost.

Uit de woning werd niets gestolen, maakte de politie dinsdag bekend. De recherche sluit een wraakactie niet uit. De eigenaar is een fanatiek visser. Maar er wordt ook rekening gehouden met een dierenbeul.

Noord-Koreanen riskeren leven voor portret leider

Icoon Noord-Korea Noord-Koreanen hebben hun leven geriskeerd om te voorkomen dat portretten van hun leider Kim Jong-Il ten prooi zouden vallen aan de overstromingen die het land vorige maand teisterden. Staatsmedia meldden dinsdag dat Noord-Koreanen met ware doodsverachting probeerden te voorkomen dat beeltenissen van de Grote Leider door de golven zou worden verzwolgen.

Een bosbouwkundige kwam om het leven nadat hij portretten van de stalinistische leider en diens vader Kim Il-Sung uit zijn woning in Yangdok had weten te redden. Een mijnwerker wist een portret van de totalitaire heerser aan collega's op het dak van zijn huis te overhandigen, maar verdronk daarna zelf. De afbeeldingen van Kim Jong-Il en zijn vader nemen traditioneel een centrale plaats in in Noord-Koreaanse woningen en bedrijven.

Noord-Korea heeft erkend dat honderden mensen vorige maand om het leven zijn gekomen toen het land werd getroffen door een tyfoon en zware regenval. Een Zuid-Koreaanse hulporganisatie stelde het mogelijke dodental op 10.000.

Resultaten fraudeonderzoek bekend

Woensdag worden de resultaten van het onderzoek bekend gemaakt wat het Openbaar Miniserie (OM) heeft ingesteld naar aanleiding van fraude in het betaald voetbal. Dit liet het OM dinsdag weten.

Om 11:00 uur zal hoofdofficier Han Moraal een persconferentie geven. Plaats van handeling is het Paleis van Justitie in Den Haag. Hij zal bekend gaan maken welke personen strafrechtelijk worden vervolgd en welke niet.

Een aantal maanden geleden begon het OM met het onderzoek. Er zou een vermoeden bestaan dat in het Nederlands betaald voetbal illegale gokpraktijken plaats zouden vinden. In verband met dit onderzoek zijn diverse personen van ADO Den Haag gehoord door justitie. Een woordvoerster van het OM liet overigens weten dat de Haagse residentieclub niet de enige is die in dit onderzoek nader is onderzocht.

Mertesacker naar Werder Bremen

Per Mertesacker speelt komend seizoen voor Werder Bremen. De verdediger is afkomstig van Hannover 96 en zal een contract tekenen wat hem voor vier seizoenen aan de club uit Bremen verbind. Zijn voormalig werkgever ontvangt vijf miljoen euro voor de Duitse international.

Mertesacker speelde zich in de kijker door een geweldig WK in eigen land te spelen. Samen met Christoph Metzelder vormde hij een verdedigingsduo wat bijna niet werd gepasseerd. "Als je zo overtuigend speelt op een WK, ben je een directe versterking voor Werder", zegt Thomas Schaaf, trainer van Werder Bremen.

Frank Fahrenhorst, verdediger van Werder Bremen, bewandelt de omgekeerde weg en zal Mertesacker op gaan volgen bij Hannover 96. De speler tekent in Hannover een contract voor drie jaar.


Per Mertesacker

KLM-ticket duurder door brandstof

Vliegtuig KLMKLM verhoogt de brandstoftoeslag op al zijn vluchten. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij vandaag laten weten. De verhoging op intercontinentale vluchten bedraagt 5 euro. Op een vlucht binnen Europa wordt 1 euro meer gevraagd. De hogere prijs voor een vliegticket gaat donderdag in.

De verhoging hangt samen met de stijging van de olieprijs. KLM verlaagt de tarieven pas weer als de prijs per vat olie (van 159 liter) dertig dagen achtereen tot onder de 70 dollar is gezakt. De prijs voor een vat Amerikaanse ruwe olie bedroeg dinsdag bijna 77 dollar.

Ottey verslaat jongste deelneemster op 100 meter

Merlene Ottey is het sprinten nog steeds niet verleerd. De inmiddels 46-jarige atlete versloeg in de 100 meter series de jongste deelneemster van het EK atletiek.

Tegenwoordig komt de geboren Jamaicaanse uit voor Slovenië en is nog steeds vastberaden actief te blijven in de atletiekwereld. Het lot bepaalde dat ze vanochtend in de 100 meter-series rechtstreeks uitkwam tegen Diana Borg, afkomstig uit Malta en met 15 jaren de jongste deelneemster. Ottey was met een tijd van 11.41 een ruime seconde sneller dan Borg (12.42) en wist zich hiermee voor de halve finales te plaatsen. Snelste in de series was de Belgische Kim Gevaert, die een tijd van 11.19 klokte.

Lange Frans en Baas B. opgelicht

Icoon Muziek Het succesvolle rapduo Lange Frans en Baas B. is het slachtoffer geworden van een nepmanager die optredens regelde en het geld in eigen zak stak. Dat bevestigde manager Willem van den Brandt van D-men Entertainment& D-management. De vermoedelijke dader is volgens hem naar het buitenland gevlucht.

De zogenaamde manager R. van der H. ontpopte zich sinds januari, voor zo ver bekend, als de manager terwijl hij op freelance basis al 2,5 jaar als tourneemedewerker voor Lange Frans en Baas B. werkte. "Bij mij zijn vooralsnog drie gevallen bekend waarin hij zich als manager manifesteerde", zegt Van den Brandt. Zo lichtte hij een discotheek op voor meer dan 17.000 euro.



Final Fantasy 3 laat zich zien in nieuwe screens

Final Fantasy III voor de DS is een totale make-over van de oude NES versie. In het spel zal de nadruk meer op defensie liggen en minder op de health points. Zo zul je eerst moeten zorgen dat de verdediging van de vijanden afneemt voordat je daadwerkelijk schade kan verrichten. Het spel zal gebruik gaan maken van de Wi-Fi mogelijkheden van de DS.

In augustus verschijnt de game in Japan, maar wanneer de westerse release zal zijn is nog onbekend.







Ajax zoekt een tweede Gabri

Henk ten Cate heeft gezegd dat hij de selectie van Ajax graag nog wil versterken met een controlerende middenvelder die voorop wil gaan in de strijd.

"Ik zou nog een type Gabri willen. Een speler met diepgang zonder bal, met gif en die mentale hardheid bezit," aldus Ten Cate.

Ten Cate heeft in Gabri, die werd overgenomen van Barcelona, zo'n dergelijke middenvelder tot zijn beschikking. "We hebben nu één zo'n speler. Met vijftig tot zestig duels in een seizoen heb je wel eens een vervanger nodig. Ik zou een speler kunnen gebruiken die met zijn dynamiek grote afstanden kan overbruggen. Achter Gabri hebben we geen alternatief."

Olmert noemt Libanees plan interessant

Icoon Buitenlands De Israëlische premier Ehud Olmert heeft dinsdag het Libanese plan om 15.000 militairen in het zuiden van Libanon te legeren een "interessante stap" genoemd, waarnaar moet worden gekeken.

Libanon wil de troepen naar het zuiden van het land sturen als Israël zich heeft teruggetrokken. De militairen zouden in het grensgebied aanvallen van Hezbollah op Israël moeten voorkomen. "Deze beslissing is een interessante stap die we moeten bestuderen en waarvan we alle mogelijke gevolgen moeten bekijken, om te zien of het praktisch is en in welke tijdspanne", zei Olmert tijdens een persconferentie. Hij voegde daaraan echter toe dat het Israëlische veiligheidskabinet woensdag bijeen komt om te beslissen over een mogelijke uitbreiding van de militaire operatie in het zuiden van Libanon.

De VN-Veiligheidsraad lijkt na dagen intensief beraad een akkoord te hebben bereikt over een resolutie die een einde moet maken aan de oorlog tussen Israël en milities van de sjiitische verzetsbeweging Hezbollah in het zuiden van Libanon. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier dinsdag gezegd. "Een overeenkomst tussen de leden van de Veiligheidsraad lijkt te zijn bereikt", zei Steinmeier, nauw betrokken bij onderhandelingspogingen, zonder uit te wijden. Hij vertrok meteen daarna naar het Midden-Oosten om de tekst van de resolutie voor te leggen aan de betrokken partijen.

Een stemming over de resolutie, die later deze week wordt verwacht, is al dagen uitgesteld wegens hevig verzet van Libanon. Terwijl de Duitse bewindsman het nieuws over een mogelijk akkoord bekendmaakte, was een delegatie van de Arabische Liga nog onderweg naar New York om de Arabische kritiek op de door de VS en Frankrijk ingediende resolutie over te brengen. Zij doen dat op verzoek van de Libanese premier Fouad Siniora. De regeringsleider barstte maandag tijdens de top van Arabische ministers van Buitenlandse Zaken in tranen uit, terwijl hij vroeg om een "onmiddellijk en onvoorwaardelijk staakt-het-vuren".

De tekst die tot nog toe voorlag, vraagt om een "volledige stopzetting van de vijandelijkheden" en stelt het sturen van een internationale troepenmacht naar het gebied in het vooruitzicht. De ontwerp-resolutie geeft Israëlische grondtroepen echter de ruimte om in het zuiden van Libanon te blijven. Bovendien heeft de Israëlische regering al aangekondigd dat het keihard zal blijven reageren op Hezbollah-aanvallen.

Meer dovige dertigers door walkman

Artsen krijgen steeds vaker bezoek van dertigers met gehoorklachten. Dit blijkt uit een onderzoek van De Telegraaf. De krant ondervroeg hiervoor een aantal specialisten. Het zou gaan om een aantal van ongeveer twintigduizend nieuwe slechthorende dertigers per jaar, bij wie de artsen constateren dat de gehoorschade onherstelbaar is. De specialisten wijzen de in de jaren '80 populair geworden walkman aan als hoofdschuldige. De walkmangeneratie zou jarenlang te intensief naar haar geliefde speeltje geluisterd hebben. De media berichten de laatste tijd steeds vaker over de huidige generatie tieners die door een hard afspeelvolume van hun mp3-speler vroegtijdig slechthorend dreigt te worden. Artsen erkennen dat het om een actueel probleem gaat.

De eigenschap van mp3-spelers om tot wel 130 decibel onvervormd geluid weer te kunnen geven, kan funest zijn voor jonge mensen die daar onverantwoord mee omgaan. Vijf minuten luisteren naar muziek die op dit geluidsniveau wordt afgespeeld, kan al tot beschadiging leiden. Eind vorig jaar kwamen de oordopjes van de populaire i-pod in opspraak. Onderzoekers stelden dat langer dan een half uur met deze dopjes naar muziek luisteren al schadelijk kan zijn.

Met dank aan TaLoN.NL voor de submit.

Ivanov fluit Standard - Steaua Boekarest

De wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tussen Standard en Steaua Boekarest staat onder leiding van de Rus Valentin Ivanov.

De 45-jarige scheidsrechter liet geen positieve indruk achter op het WK voetbal in Duitsland. Tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Portugal in de achtste finales verbrak de Rus het record aantal kaarten in een wedstrijd op het WK. De Russische scheidsrechter gaf toen 16 gele en 4 rode kaarten.

Ivanov staat ondertussen bekend als een scheidsrechter die veel kaarten trekt. In de twee wedstrijden die Ivanov in eigen land floot liet de Rus 15 maal geel zien.

Landis: "Hier zit zeker iets achter"

Floyd Landis blijft ontkennen dat hij doping gebruikte om de Tour de France te winnen. Hij gaf een interview aan de Amerikaanse televisie.

"Er is me iets vreselijks overkomen, maar ik vind het wielrennen nog steeds de mooiste sport die er is. Ik wil er graag deel van blijven uitmaken. Ik werd acht keer getest tijdens de Tour. Vier keer vóór de rit naar Morzine en vier keer erna. Slechts één keer werd ik positief bevonden. Niemand met een beetje verstand haalt het in zijn hoofd slechts één keer testosteron te nemen", aldus Landis die aan de zijde van zijn vrouw op de tv verscheen.

Specialisten lachen de flinterdunne verdediging van Landis bijna weg. Zo legt Hans Cooman, hoofdarts van de dopingcontroles van de Vlaamse Gemeenschap, uit dat het nemen van testosteron wel degelijk op korte termijn de prestaties kan bevorderen: "Er bestaan preparaten die het gehalte testosteron, dat zakt bij zware inspanningen, op korte tijd weer kunnen opkrikken. Die producten zijn maar enkele uren opspoorbaar. Dit kan zo geweest zijn bij Landis, maar daar spreek ik me niet over uit."

Maar Landis haalt ook uit naar de media en het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA: "De media kennen de resultaten van de tests voor mij. Hoe kan ik mezelf in zo'n situatie verdedigen? Ik weet niet precies wat de waarheid is. Maar het probleem is dat de mensen die de tests moesten onderzoeken hun eigen regels niet gevolgd hebben. Ze hebben de resultaten bekendgemaakt nog voor ik de kans had uit te zoeken wat er misgelopen is. En dus moest ik onvoorbereid met de pers gaan praten. Als ze hun eigen regels gevolgd hadden, zou dit allemaal niet gebeurd zijn. Hier zit duidelijk iets achter, maar ik weet niet wat het is."

Op de vraag wie de resultaten dan wel zou manipuleren bleef hij het antwoord schuldig. "Ik heb er geen pasklare theorie over."

Landis is voor de Amerikaanse tv 'beschuldigd' van doping, niet betrapt

"50 procent kans op terugkeer Villeneuve"

Yan Lefort, manager van Jacques Villeneuve, heeft gezegd dat er een kans van vijftig procent is dat de Canadees terug zal keren in de Formule 1.

Lefort heeft echter niet gezegd welke teams tot de mogelijkheden van de coureur, die is vertrokken bij BMW Sauber F1, behoren. "We moeten bekijken wat de beste optie is."

Villeneuve zelf is "diep teleurgesteld" in het feit dat hij plaats moet maken voor derde rijder Robert Kubica, omdat Villeneuve nog altijd de hoop had in de race te zijn voor een stoeltje bij BMW Sauber in 2007.

Ochtendoverzicht EK atletiek Dag 2

Op het EK atletiek kwamen vanochtend twee Nederlandse dames in actie. Karin Ruckstuhl vervolgde haar zevenkamp met het verspringen en Romara van Noort kwam uit op in de series van de 400 meter.

Na het vijfde onderdeel verspringen heeft Karin Ruckstuhl een mooie sprong in het klassement gemaakt. Omdat de Oekraïense onreglementair tape om haar vingers had gewikkeld, kreeg ze in plaats van de winnende 14m82 een afstand van 14m22 genoteerd. Hiermee verloor ze de vierde positie en kon Ruckstuhl een plaats opschuiven in het klassement.

Bij het verspringen behaalde Ruckstuhl een prima afstand van 6m51. Hiermee schoof ze op naar de derde plaats in het tussenklassement. Inlopen op de concurrentie deed ze echter niet. Carolina Klüft versterkte haar koppositie met een winnende sprong van 6m65 en zou wellicht de magische 7000 puntengrens kunnen overwinnen. Kelly Sotherton, de nummer twee, sprong net als Ruckstuhl naar 6m51. Vanavond volgt het slot van de zevenkamp met het speerwerpen en een afsluitende 800 meter. De tussenstand ziet er momenteel als volgt uit:

#AtletePuntentotaal
1.Carolina Klüft (Zwe)5046
2.Kelly Sotherton (GB)4876
3.Karin Ruckstuhl (Ned)4829
4.Jessica Ennis (GB)4769
5.Natalja Dobrinska (Oek)4739

Romara van Noort miste op een haar de halve finales van de 400 meter. De jongste deelnemer van de Nederlandse atletiekafvaardiging liep knap naar een PR van 52,64. Dit was echter 0,09 seconden te langzaam om zich onder de tijdsnelsten te scharen.

'Gevangenissen krijgen onder spanning staand hek'

Icoon Justitie Een groot deel van de Nederlandse gevangenissen krijgt hekken die onder spanning staan. Door een soort schrikdraad om de luchtplaatsen te spannen, moet ontsnappen onmogelijk worden. Dat blijkt volgens het Eindhovens Dagblad uit een vertrouwelijk stuk van het ministerie van Justitie.

Het ministerie wil de plannen nog niet letterlijk toegeven, maar erkent wel dat er gezocht wordt naar technische hulpmiddelen in het gevangeniswezen. "Dat kunnen bewakingscamera's zijn, maar ook een stroomvoerende draad", aldus een woordvoerder. "We zien daarin een toegevoegde waarde bij de beveiliging van penitentiaire inrichtingen."

Het plan kan overigens nog niet rekenen op bijval uit alle hoeken. J. van den Brand, van de vereniging van gevangenisdirecteuren, begrijpt bijvoorbeeld het nut van het plan totaal niet. "Zouden ze echt zo gek zijn? Ik kan niet bedenken wat dit bijdraagt aan de veiligheid."

Veramerikanisering
In de Verenigde Staten is het al langere tijd gebruikelijk om onder spanning staande hekken om gevangenissen heen te plaatsen. Soms staat er genoeg spanning en stroom op de hekken om een mens te kunnen doden.

Volgens Henk Aalbers, voorzitter van de Bond voor Personeel van Straf- en Aanverwante Gestichten (BPSAG), past het plan dan ook binnen de veramerikanisering van de Nederlandse gevangenissen. "Justitie verzint de raarste plannen. Het gevangeniswezen wordt steeds minder een mensenbedrijf. Terwijl alleen mensen gedetineerden succesvol kunnen voorbereiden op terugkeer in de samenleving."

Met dank aan Boilingpoints voor de submit.

Landis: Hier zit zeker iets achter

Icoon WielrennenFloyd Landis blijft ontkennen dat hij doping gebruikte om de Tour de France te winnen. Hij gaf een interview aan de Amerikaanse televisie.

"Er is me iets vreselijks overkomen, maar ik vind het wielrennen nog steeds de mooiste sport die er is. Ik wil er graag deel van blijven uitmaken. Ik werd acht keer getest tijdens de Tour. Vier keer vóór de rit naar Morzine en vier keer erna. Slechts één keer werd ik positief bevonden. Niemand met een beetje verstand haalt het in zijn hoofd slechts één keer testosteron te nemen", aldus Landis die aan de zijde van zijn vrouw op de tv verscheen.

Specialisten lachen de flinterdunne verdediging van Landis bijna weg. Zo legt Hans Cooman, hoofdarts van de dopingcontroles van de Vlaamse Gemeenschap, uit dat het nemen van testosteron wel degelijk op korte termijn de prestaties kan bevorderen: "Er bestaan preparaten die het gehalte testosteron, dat zakt bij zware inspanningen, op korte tijd weer kunnen opkrikken. Die producten zijn maar enkele uren opspoorbaar. Dit kan zo geweest zijn bij Landis, maar daar spreek ik me niet over uit."

Maar Landis haalt ook uit naar de media en het Wereld Anti-Doping Agentschap WADA: "De media kennen de resultaten van de tests voor mij. Hoe kan ik mezelf in zo'n situatie verdedigen? Ik weet niet precies wat de waarheid is. Maar het probleem is dat de mensen die de tests moesten onderzoeken hun eigen regels niet gevolgd hebben. Ze hebben de resultaten bekendgemaakt nog voor ik de kans had uit te zoeken wat er misgelopen is. En dus moest ik onvoorbereid met de pers gaan praten. Als ze hun eigen regels gevolgd hadden, zou dit allemaal niet gebeurd zijn. Hier zit duidelijk iets achter, maar ik weet niet wat het is."

Op de vraag wie de resultaten dan wel zou manipuleren bleef hij het antwoord schuldig. "Ik heb er geen pasklare theorie over."



Landis is voor de Amerikaanse tv 'beschuldigd' van doping, niet betrapt


Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!

Topman Square Enix over games en hardware

Yoichi Wada, president van Square Enix en chairman van de Computer Entertainment Suppliers Association (CESA) heeft een praatje gemaakt met NBonline, de webversie van Nikkei Business. In het interview werd er gebabbeld over de toekomst van de gamesindustrie.

Volgens Wada zal de gamesindustrie zich langzaam verplaatsen van de (console)hardware naar de software. Hoewel hardware zijn positie niet zal verliezen in het geheel, zal software zich nog meer als een aparte industrie gaan vormen.

Men hoeft niet meer zo veel rekening te houden met de hardware, de software krijgt een eigen hardwareonafhankelijke markt.

"One no longer need rely on a certain game machine with a certain business model. […]Game content itself is starting to get its own defined market. The supply side has to ask, 'How should we make our product, how should we deliver it to the user, and for how much?'...This is a new state of affairs, which I think is confusing both to the users and the suppliers."

Het kopen en verkopen van CDs en DVDs met voorspelbare prijzen maakt het makkelijker om budgets te plannen, maar met het internet als nieuw medium kan je dat wel vergeten, aldus Wada. Volgens hem is het nu nog moeilijker om vast te stellen hoeveel geld er uitgegeven moet worden aan ontwikkeling.
Een goede manier om dit gedeeltelijk op te lossen, is het gebruik van maandelijkse bijdrage, zoals dat nu met online spellen vaak het geval is. Maar volgens Wada is dit niet het toekomstige zakenmodel. Het maakt alles een stuk ingewikkelder.

Should they be shipped on media or distributed through downloads? There is no one best method […] In the future there will not be just one business model, and it's worrisome that no one is preparing for this.

Over het onderwerp van IP, Intellectual Property, is Wada duidelijk. Volgens hem moeten games het voorbeeld geven aan de industrie. Het tweerichtingsverkeer dat ontstaat bij netwerkgames geeft het geheel een uitzonderlijke positie.

Almost all [other media] content is one-way: The supplier will always be the supplier, while the consumer will always be the consumer...The baffling thing about network gaming is that it's two-way. The content of networked communities is a joint product of the game's maker and the users.

Balans en eerlijkheid moeten voorop staan in de behandeling van copyright zaken. Vooral zaken zoals het maken van filmpjes met in-game content balanceren al op het randje. Voor dit soort zaken zouden eerlijke regels moeten worden opgesteld en toegepast, en niet puur op gevoel worden beslist.

We wouldn't have gotten a game as wonderful as Counter-Strike without Half-Life. So the original rights must be preserved. However, any copy limitations would have hindered the development of Counter-Strike and prevented it from emerging,

Verder werd er nog veel gepraat over de nabije toekomst van de gamesindustrie.
Wada zei dat er met de komst van de Wii, de PS3 en Windows Vista nog meer vraag komt naar innovatie. Als er geen frisse nieuwe ideeën tevoorschijn komen in de nieuwe generatie games heeft de industrie een probleem. Een goed voorbeeld van de mogelijkheden die innovatie biedt zijn de games voor de DS. Gamers willen iets nieuws. Ze weten niet wat ze willen, dus daar moeten de ontwikkelaars zelf achterkomen. Aldus Wada.

Verder ziet hij nog geen directe grote veranderingen, hoewel je het met de spelindustrie nooit zeker weet. Goede ontwikkelaars lukt het om materiaal opnieuw te verpakken en uit te brengen.

... An exceptional creator can pull off rehashing the same material. [...] This is what we've been doing for a long time, and in the process reached a profit rate of over 30 percent. However, this is what Square Enix did when the model was unchanging. Now things are different.

Het is niet makkelijk om met nieuwe frisse content te komen, je kan het niet forceren. Volgens Wada moeten de ontwikkelaars veranderen, maar omdat bedrijven niet alles kunnen omgooien zonder dat de industrie instort, zullen de bedrijven een apart budget moeten instellen voor deze “nieuwe richting”.

We must change. But if we change all at once, the system will collapse, and since our profits are built on that system, it's a difficult question. So you have to introduce change from a completely unrelated direction within a separate budget framework. […]Fortunately, we're financially prepared to handle change.

Hij heeft gekeken naar succesverhalen van de laatste tijd – de DS en de iPod. Beide zijn hardware. Volgens hem is de strategie van het creëren van een nieuwe omgeving rondom hardware een goed idee. Maar werkt dit alleen als je ervaring hebt met het maken van hardware.
Dit is het punt waar Wada een verrassende uitspraak deed over de toekomst van zijn bedrijf, dat zich normaal hoofdzakelijk op software richt:

This is one of the reasons Square Enix will collaborate with Taito, a company that produces physical hardware. […] In our talks with Taito, ideas for an actual physical product have come up. In any case, we will be releasing some 'thing.' It's interesting in that it's not the sort of thing you expect from Square Enix.

GTA binnenkort speelbaar zonder (spel)computer

Heb je altijd jaloers gekeken naar de mensen die GTA konden spelen terwijl jij dat niet kon omdat je geen PC/Xbox/PS/PS2/PSP* had? (* doorhalen wat niet van toepassing is) Daar is nu een oplossing voor!

Binnenkort verschijnen er exclusieve Kubrick GTA speelfiguren. De figuren zijn twee jaar in ontwikkeling geweest en zijn met zorg gemaakt. Ze worden in een set verkocht met daarin Tommy Vercetti, Lance Vance, Ricardo Diaz, Candi Suxx en Ken Rosenberg. De set verschijnt deze herfst nog en is hier te bestellen voor nog net geen 35 dollar.



[Gerucht] Datum en prijs Wii bekend?

Een aantal insiders hebben IGN weten te vertellen dat de Wii op twee november zal lanceren. Helaas is niet iedere insider het hier mee eens, want anderen hebben het weer over twaalf november. Maar november lijkt dus in ieder geval duidelijk.

Een ander detail wat de insiders konden vertellen was de prijs voor de Nintendo Wii: 229 dollar. De Wii zal tijdens de launch komen in een zwarte en een witte versie. Ook zal de console niet regiovrij zijn, maar dit zou alleen softwarematig zijn en via een firmware-update door Nintendo later veranderd kunnen worden.

Volgens dezelfde geruchten is de productie van de Nintendo Wii opgevoerd en zullen er nu meer dan vijf miljoen consoles aanwezig zijn bij de launch. De reden van het verhogen van die productie is de positieve response van de pers en het publiek na de E3 in mei.

Dit zijn dus echter allemaal geruchten en Nintendo wil niks officieel bevestigen. De verwachting is dat Nintendo tijdens de Leipzig Games Convention meer info zal loslaten.

Met dank aan MMaRsu voor het melden van dit nieuws in het Wii-topic

Ibrahimovic bijna rond met AC Milan

Zlatan Ibrahimovic staat op het punt om een contract te tekenen bij AC Milan. Juventus en Milan zouden inmiddels een akkoord hebben bereikt over de transfer van de Zweed. Naar verluidt betalen de Milanezen 28 miljoen euro voor de aanvaller.

Onlangs maakte de voormalig speler van Ajax bekend dat hij weg wilde bij Juventus, dat aankomend seizoen in de Serie B moet spelen vanwege zijn rol in het Italiaanse corruptieschandaal. De Zweed wilde absoluut niet op een lager niveau spelen, en kwam afgelopen vrijdag ook niet opdagen voor een oefenwedstrijd tegen La Spezia in Roverto. De clubleiding van de Oude Dame zei dat Ibrahimovic 'een fout had gemaakt' en dat zijn vertrek onbespreekbaar was. Nu lijkt het er toch op dat de Zweed zijn zin heeft gekregen, en volgend seizoen in de Serie A speelt.

Aantal data Xbox Live Arcade-games bekend

In het Xbox Magazine staan een aantal data van aankomende Xbox Live Arcade games. Vanaf 16 augustus zul je online kunnen pokeren met Texas Hold'em. Een week later op 23 augustus zal Time Pilot beschikbaar komen. Op 30 augustus zal Scramble te downloaden zijn en weer een week later zal Lumines Live op de marketplace komen te staan.

Microsoft heeft echter gezegd dat er officieel nog niks bekend is over de data voor de verschillende games. Over een weekje zullen we weten of deze lijst klopt.

Wat is Dit: Opgave 36 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De opgave

Succes!

Vijftal Mad Tracks screens

Mad Tracks is een arcade party race-game. Leg de vreemde parcoursen met loopings en ongewone tunnels af met een van de twaalf voertuigen. Er zijn in totaal 46 uitdagingen om te voltooien (23 races en 23 minigames) en daarnaast kun je split-screen of online spelen.

Van deze Xbox Live Arcade titel zijn een aantal nieuwe screens verschenen die je hieronder kunt bekijken. Wanneer de game zal verschijnen is nog niet bekend, maar verwacht wordt dat dit ergens in oktober zal zijn.





Castelen twee maanden aan de kant

Romeo Castelen zal in augustus en september niet in actie kunnen komen voor Feyenoord. Door een blessure aan zijn enkel zal de rechtsbuiten van de Rotterdammers zeker tot begin oktober aan de kant staan. Afgelopen zondag raakte Castelen in de oefenwedstrijd tegen Middlesbrough opnieuw geblesseerd aan zijn enkel.

In eerste instantie liet de blessure zich niet ernstig aanzien, maar nader onderzoek wees het tegendeel uit. Castelen krijgt vier weken gips om zijn enkel, en daarna zal hij zeker nog een maand nodig hebben om weer speelklaar te zijn.

Tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen Katwijk raakte Castelen ook al geblesseerd aan zijn knie. Daarna blesseerde hij zijn enkel. Tegen Middlesbrough maakte hij zijn rentree, maar na iets meer dan tien minuten moest hij zich laten vervangen toen de blessure aan zijn enkel weer begon op te spelen.

Downloadable content Call of Duty 2 goed verkocht

Activision heeft verklaard dat de premium content voor Call of Duty 2 op de Xbox 360 goed verkocht is. Er zijn twee verschillende paks verkocht, eentje van 5 dollar en eentje van 10 dollar. De goedkoopste is 105.000 keer verkocht en de duurste 66.000 keer. Bij elkaar levert dit dus een bedrag op van iets meer dan 1 miljoen dollar.

De CEO van Activision Bobby Kotick heeft gezegd dat de eerste belangrijke stappen in het aanbieden van online content is gezet en dat de levensduur van games op deze manier prima verlengd kan worden.

Half-Life 2: Episode Two speelbaar in Leipzig

Valve heeft bekend gemaakt dat Half-Life 2: Episode Two, Team Fortress 2 en Portal speelbaar zullen zijn op de game-beurs in Leipzig. Het zal voor het eerst zijn dat het algemene publiek deze games zal kunnen spelen. Het enige materiaal wat beschikbaar was, waren trailers en besloten presentaties aan de pers.

Naast deze content voor de PC is Valve ook hard bezig met een versie voor de PS3 en de Xbox 360. Dit pakket, bestaande uit Half 2, Episode One, Episode Two, Team Fortress 2 en Portal, zal als het goed is eind van dit jaar klaar zijn.

De Leipzig Games Convention zal eind deze maand plaats vinden; van 24 augustus tot 27 augustus. Naast Half-Life 2: Episode twee zal er waarschijnlijk ook een nieuwe trailer van MGS4 getoond worden, speelbare versies van Test Drive: Unlimited, Pro Eleven Soccer (Xbox 360) en Neverwinter Nights 2.

Opera DS komt op 6 oktober

Dat Nintendo zijn online service uit wilde gaan breiden met een speciale versie van de Opera browser was al enige tijd bekend, maar wanneer dat precies zou zijn was nog niet duidelijk. Het bedrijf heeft vandaag bekend dat de Europeanen vanaf 6 oktober het internet op hun DS kunnen gaan verkennen.

De webbrowser zal twee weergave functies bevatten. Eentje waarbij de webpagina verdeeld wordt over de twee schermen van de handheld. De andere weergave laat een gedeelte van de webpagina zien op het onderste screen, terwijl je op het bovenste scherm door middel van een paars vierkantje kunt zien welk stukje van de website je zit te bekijken op het onderste scherm. De browser zal dezelfde standaarden bevatten als de Desktop browser van Opera.

Opera DS bestaat uit twee cartridges. Een cartridge met het programma zelf en eentje die zal dienen als cache en om bookmarks op te slaan. Deze laatste heeft de vorm van een GBA cartridge. Gelukkig hebben de makers rekening gehouden met de DS Lite, want er verschijnt ook een versie die niet uit de onderste slot uitsteekt.

De browser zal voor voor circa veertig euro te koop zijn, en dus ongeveer even duur zijn als een normale DS-game.


Mooie koppels krijgen dochters

Sommige mensen houden zich bezig met wetenschappelijke onderzoeken. En of ze nu zinloos of zinvol zijn maakt niet uit, ze zijn in ieder geval van de straat af. Maar ook psychologen doen van dit soort onderzoeken en dan krijg je de vreemdste uitspraken.

Volgens Satoshi Kanazawa hebben mensen die er 'mooi' uit zien 36% meer kans op een dochter. Hij vind het dus ook niet raar dat Tom Cruise en Katie Homes een dochter hebben en ook Brad Pitt en Angelina Jolie. Heb je dus een dochter (of ga je ooit een dochter krijgen), dan mag je er van uit gaan dat je ook mooi uit ziet.

Briatore ziet Kovalainen wel zitten

Nu Mark Webber volgend seizoen voor het team van Red Bull Racing gaat rijden, heeft Heikki Kovalainen er in ieder geval een concurrent minder bij voor volgend jaar.

De Fin hoopt het stoeltje van Fernando Alonso over te nemen bij het team van Renault. Als zijn landgenoot Kimi Räikkönen niet naar het Franse team vertrekt, lijkt de kans groot dat Kovalainen het mag proberen. Teambaas Flavio Briatore ziet het in ieder geval wel zitten.

"Er zijn veel coureurs in de Formule 1, ook rijders die niet iedereen kent. Als we Raikkonen niet krijgen, is het geen probleem. Je kunt ook een goed seizoen hebben met een jonge coureur als Heikki. Hij kan gelijk instappen," aldus de Italiaan. "We weten wie beschikbaar is, maar het is prettig als je iemand hebt die al veel getest heeft en klaar is voor het racen in de Formule 1."

Opschudding om aardbeving in Groningen

Icoon Binnenlands Een aardbeving in de provincie Groningen heeft dinsdagochtend voor veel verontruste telefoontjes gezorgd. Volgens het KNMI werd er om 7.05 uur een schok met een kracht van 3,5 op de schaal van Richter gemeten. Daarmee zou het om de grootste aardschok gaan die ooit in Groningen en Drenthe is gemeten. Het epicentrum lag in de buurt van Middelstum, zo'n 15 kilometer ten noorden van de stad Groningen.

Direct na de beving werden het KNMI en de regionale zender RTV Noord platgebeld door bezorgde Groningers. Niet verwonderlijk, want de aardbeving was in bijna de hele provincie te voelen.

De oorzaak van de beving is vermoedelijk de gaswinning in de regio. Middelstum ligt namelijk precies in het midden van het Groningse aardgasveld. Het is niet voor het eerst dat de aardgaswinning voor trillingen in de regio zorgt. Sinds 1986 zijn er tientallen grote en kleine schokjes gevoeld in de regio. De laatste grote bevingen in Groningen vonden in 2003 plaats, toen de provincie in korte tijd door drie krachtige schokken werd opgeschrikt.

Duran Duran geeft concerten in Second Life

De jaren 80-iconen Duran Duran zullen live optredens houden in de MMORPG Second Life. Dit doen ze op hun eigen virtuele eiland. De Avatars van de bandleden zijn inmiddels al geproduceerd, en zullen volgende maand te bewonderen zijn op het podium. Duran Duran zijn niet de eersten die een ruimte binnen het spel gebruiken om de 380.000 inwoners vermaak te bieden. Eerder dit jaar hield BBC Radio al festivals op hun eigen eiland, en het BBC 2 programma Newsnight hield interviews in het spel.

De band zelf is erg enthousiast over het project. Keyboard-speler Nick Rhodes verklaarde dat games als Second Life oneindige mogelijkheden bieden voor muzikanten en artiesten: "Second Life has brought a third dimension to the internet; it is the new frontier where dreams have become reality. When the video revolution began we instantly saw the opportunity to experiment and explore a new form of expression to enhance the musical experience. Second Life is the future right now, offering endless possibilities for artists."



Pijlstormvogel vliegt record 64.000 kilometer

Een pijlstormvogel heeft in één jaar tijd 64.000 kilometer afgelegd. Geen andere trekvogel doet hem dat na. Dat staat in een artikel dat maandag op de internetsite van het Amerikaanse vaktijdschrift PNAS (Proceedings of the Nationale Academy of Sciences) verscheen.

De donkere pijlstormvogel was met elektronica uitgerust zodat het dier gedurende zijn reis kon worden gevolgd. Op zoek naar voedsel vloog het dier in ongeveer tweehonderd dagen over het gebied van de Grote Oceaan. Van de Straat van Bering in het noorden tot Antartica in het zuiden en van Chili in het oosten tot Japan in het westen.



Grote pijlstormvogel

Automobilist wil meer duidelijkheid over maximumsnelheid

Icoon File Als het aan de leden van de ANWB ligt, moet er meer duidelijkheid over de toegestane maximumsnelheid komen. Maar liefst 85 procent van de 750 testpersonen gaf aan tijdens het rijden van een proefroute informatie te kort te komen. Dat meldt het ANWB vandaag in het Algemeen Dagblad.

De ANWB denkt dat de onduidelijkheid vooral wordt veroorzaakt door de snel wisselende snelheidslimieten. Binnen de bebouwde kom wisselen 50 kilometer per uur-zones en zones waar je maximaal 30 mag rijden zich vaak in hoog tempo af. Ook buiten de bebouwde kom gelden er op verschillende plekken verschillende maximumsnelheden.

"Herhaling van de maximumsnelheid is een kleine moeite, bijvoorbeeld via kleine bordjes in de berm", aldus Ton Hendriks van het ANWB. Ook het laten staan van de 50 kilometer per uur-borden onder de blauwe plaatsnaamborden kan volgens Hendriks helpen. "In de bebouwde kom geldt 50 km per uur, maar veel automobilisten raken toch in verwarring." Een andere oplossing is het aanbrengen van herkenbare lijnen die de maximumsnelheid aangeven.

Verkeersveiligheidsorganisatie 3VO waarschuwt overigens wel voor het plaatsen van te veel borden. Dat zou namelijk weer onduidelijk kunnen worden. "Borden moeten in een fractie van een seconde helder zijn."


Veel informatie is goed, maar dit is weer overdreven

Israël stelt rijverbod Zuid-Libanon in

OorlogDe Israëlische strijdkrachten hebben afgelopen nacht een rijverbod afgekondigd voor het zuiden van Libanon. Ze willen afdwingen dat er geen verkeer meer mogelijk is in de ongeveer 20 kilometer brede strook land tussen de rivier de Litani en de Israëlische grens.

Een legerwoordvoerder zei dat verkeer voor hulpverlening wel wordt toegelaten. Het bevel is maandagavond met behulp van pamfletten en radioboodschappen aan de bevolking meegedeeld. Vanaf 22.00 uur is het bovendien levensgevaarlijk zich buiten de woning te begeven, zo dreigden de Israëlische strijdkrachten.

Israëlische militairen en strijders van de sjiitische verzetsbeweging Hezbollah zijn dinsdag verwikkeld in zware gevechten in het zuiden van Libanon. Daardoor is in de buurt van Bint Jbeil een Israëlische militair om het leven gekomen en raakten vijf andere militairen gewond, meldde het Israëlische leger.

VN
Ondertussen lijkt de VN-Veiligheidsraad een akkoord te hebben bereikt over een resolutie die een einde moet maken aan de oorlog tussen Israël en milities van de sjiitische verzetsbeweging Hezbollah in het zuiden van Libanon. Een stemming over de resolutie wordt later deze week verwacht.

Alberda volgt Hiddink naar Rusland

Joop Alberda wordt technisch coördinator van de Russische voetbalbond. Hiermee gaat hij in op het verzoek van Guus Hiddink, de nieuwe bondscoach van de Russen.

Alberda maakte naam als bondscoach van de Nederlandse volleybalmanen, die olympisch kampioen werden bij de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Momenteel is hij technisch directeur bij de Nederlandse volleybalbond NeVoBo, en die functie zal hij blijven vervullen.

"Rusland staat 30ste op de FIFA-lijst. Ik denk dat in een land met 5,2 miljoen actieve spelers succes maakbaar is. Ik ga me samen met Hiddink toeleggen op het teammanagement van de nationale en de olympische ploeg, met het oog op het EK en de Spelen," aldus Alberda.

Argentijn vindt 37 kinderen genoeg

Icoon ShockingEen 44-jarige Argentijnse werkeloze schilder wil dat de overheid een einde laat maken aan de geboortegolf die hij veroorzaakt. De man heeft al 37 nakomelingen en wil nu toestemming om een sterilisatie te ondergaan, meldden Argentijnse media maandag.

Vasectomie is in grote delen van Argentinië verboden. Cleto Ruiz Diaz zou al op zijn negende seksueel actief zijn geworden. Hij woont sinds veertien jaar samen met drie verschillende vrouwen. Hij erkent dat hij zich niet altijd de namen van al zijn kinderen herinnert en hun verjaardagen weet hij al helemaal niet.

Ruiz Diaz heeft af en toe een baantje, maar moet rondkomen van omgerekend 2 euro per dag. Daarom heeft hij ook nooit condooms gebruikt, want naar eigen zeggen kan hij van dat geld beter eten kopen.

Muziek veroorzaakt sex

Er is weer eens een onderzoek dat de oorzaak van de verlagende moraal onder jongeren bepaald. Deze keer ligt het aan de muziek keuze. Het doet allemaal een beetje denken aan de manier waarop ouders vroeger op rock & roll reageerden.

Die muziek zorgt ervoor dat onze dochter sex heeft, de muziek is de oorzaak van de dalende moraal!

quote:
"Blootstelling aan een boel seksueel denigrerende muziek geeft een duidelijk signaal af over seks. Jongens leren dat ze doorlopend op meiden moeten jagen en de meiden leren zichzelf als seksobject te zien."
Nou vraag ik mij voor een deel af welke muziek er nou precies bedoeld wordt in het onderzoek. Gaat het hier om de Rap muziek met de shizzelende bitches of gaat het om de gothic rock met de duivelasociaties. Welke muziek is er nou echt de seksueel denigrerende muziek en naar wat voor concerten moet ik gaan om het best te kunnen scoren...

Lesje zwaardvechten in Elveon trailer

Elveon draait om twee dingen: elfjes en bruut zwaardzwaaien. De nieuwe combat-trailer laat veel zien wat het laatstgenoemde betreft. Twee elfen demonstreren wat moves met verschillende wapens. Om de combat zo realistisch mogelijk te maken hebben de makers van Elveon wat experts aangetrokken op het gebied van Middeleeuwse combat (zowel Europees als Aziatisch). Deze hebben, samen met de motion-capture afdeling, ervoor gezorgd dat de combat vloeiend en echt overkomt.

De trailer is 240 MB (in Hi-Res). De meeste mirrors hebben echter wel de mogelijkheid om te streamen.

mirrors
GamerHell
K-Files
4Players
StrategyInformer (alleen lage resolutie download)


Google waarschuwt voor foute sites

Icoon InternetGoogle gaat vanaf eind deze week waarschuwen voor sites waar 'badware' in zit. De 'foute sites' bevatten virussen of spyware. De zoekmachine wil mensen met de actie bij voorbaat waarschuwen. Als een site met 'badware' wordt aangeklikt, verschijnt een melding waarop wordt uitgelegd wat badware is. Daarna kan ervoor gekozen worden de site toch niet aan te klikken. Op dit moment wordt er op kleine schaal al getest met het systeem.

Sites die volgens Google niet te vertrouwen zijn, zijn bijvoorbeeld die van de uitwisselprogramma's Kazaa en Limewire. Maar ook gratis screensavers van Jessica Simpson doen regelmatig meer dan het tonen van een leuk filmpje of plaatje, zegt Google.

Google werkt voor deze dienst samen met het non-profit StopBadware.org, een initiatief van de universiteiten van Harvard en Oxford. Die site krijgt de informatie weer van internetters die zelf aangeven welke site 'fout' is.

Reggina ook verdacht van fraude

Na Juventus, AC Milan, Fiorentina en Lazio Roma lijkt Reggina het vijfde slachtoffer te gaan worden in het Italiaanse fraudeschandaal. De club is door de aanklager van de Italiaanse voetbalbond in beschuldiging gesteld van het beïnvloeden van zes wedstrijden.

De aanklacht is gebaseerd op de inhoud van afgeluisterde telefoongesprekken van Lillo Foti, de voorzitter van Reggina. Daarnaast staan ook drie arbiters, twee grensrechters en een vierde official onder verdenking. Allen zouden contact hebben gehad met oud-Juventus-voorzitter Luciano Moggi, die wordt gezien als de spil in het schandaal.

Blackburn meldt zich voor Ooijer

Blackburn Rovers heeft zich officieel gemeld bij PSV om André Ooijer los te weken bij de Eindhovenaren.

De verdediger heeft er geen geheim van gemaakt open te staan voor een avontuur in het buitenland. Maar die wens leek op de lange baan geschoven, nadat hij de geruchten over een aanstaand vertrek de kop indrukte. "Ik wil niet weg, ik hoef niet weg. zeg nooit nooit," zei Ooijer onlangs.

Naast Blackburn heeft ook Portsmouth interesse in Ooijer. Maar manager Harry Redknapp lijkt met Sol Campbell zijn gewenste defensieve versterking binnen bereik te hebben. De verdediger van Arsenal zou inmiddels ook al een medische keuring hebben gehad.

Mogelijk operatie Swerts

Verdediger Gill Swerts mist mogelijk de start van het seizoen. De Belgische verdediger van Vitesse kampt met een blessure aan zijn knie en er is een kans dat hij daaraan geopereerd moet worden.

Swerts liep de blessure gisteren op, en hij zal in ieder geval een paar weken buitenspel staan. Mogelijk mist hij hierdoor ook de opening van de EK-kwalificatie van België. Vandaag zal Swerts nader worden onderzocht in het ziekenhuis en zal er meer duidelijkheid komen over de ernst van de blessure.

Pech en geluk

Eerst heb je geluk, lekker klimmen in de bergen, genieten van het uitzicht en de frisse lucht dan heb je pech, dikke pech er is je iets gebeurd waardoor je gered moet worden, de pech word alleen maar groter als jij en je redder naar beneden vallen, en niet een klein stuk maar een erg flinke val.

Gelukkig leven beide mannen nog, al zijn ze er niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar liever wat gebroken dan dood.

DVD: The Merchant of Venice



Als onuitputtelijke bron van inspiratie geldt William Shakespeare. Hij die zijn fantasie en rijke geest als basis gebruikte voor bekende en geroemde verhalen, die op hun beurt weer de basis vormden voor succesvolle films. Eén van de grote titels die de Engelsman op zijn naam heeft staan, maar het tot voor kort nog zonder verfilming moet stellen, is het controversiële verhaal 'De koopman van Venetië'. Een schier onmogelijk verhaal om te verkopen in de hedendaagse (Amerikaanse) maatschappij, vanwege de negatieve wijze waarop de Joden worden geportretteerd. Toch nam Michael Radford het risico en nam het script en de regie voor zijn rekening, wist enkele grote namen te strikken voor de bezetting van de rollen en probeerde het oude verhaal om te zetten naar moderne film. Binnenkort komt de film op dvd uit, in een speciale release met twee discs.

'Kring rond Michael Jackson beoogde faillissement'

Michael JacksonEen deel van de kennissenkring van de Amerikaanse popster Michael Jackson ijverde heimelijk voor de financiële ondergang van Jackson. Dit beweert een woordvoerster van Jackson. Ze baseert zich op documenten die Jackson zijn toegespeeld. Het gaat met name om een schriftelijk verzoek aan derden om mee te doen aan een poging om Jackson tot een faillissement te brengen.

De popster stond vorig jaar terecht wegens misbruik van kinderen terwijl zijn financiële situatie snel verslechterde. Jackson laat zijn huidige juridische medewerkers de samenzwering omderzoeken. De woordvoerster zei dat mogelijk ook de Amerikaanse strafjustitie wordt ingeschakeld en dat claims tot schadevergoedingen volgen.

Jackson (47) leidt sinds hij vorig jaar van kindermisbruik werd vrijgesproken een teruggetrokken bestaan. Hij zoekt een huis in Europa en werkt aan een album, wat zijn eerste studio-album sinds 2001 moet worden.

Goede doelen halen veel geld op

Icoon BinnenlandsDe goede doelen in Nederland hebben in 2005 veel geld binnengehaald. In totaal stroomde er 518 miljoen euro aan donaties binnen, blijkt dinsdag uit een inventarisatie van de Volkskrant. Dat is 4,3 procent meer dan het jaar ervoor.

KWF Kankerbestrijding haalde het meeste geld binnen: 63 miljoen euro. Zestien van de twintig grote goede doelen ontvingen vorig jaar meer geld dan in 2004. Zo stegen de inkomsten van Woord en Daad met 20 procent en die van Natuurmonumenten en de Dierenbescherming beide met 13 procent.

Plan Nederland ontving met 44,2 miljoen euro bijna 11 procent minder aan donaties dan een jaar eerder. In 2003 gaven donateurs de organisatie nog 74 miljoen. Plan Nederland, voorheen Foster Parents Plan, kwam enkele jaren geleden negatief in het nieuws, onder meer over het hoge salaris van een manager. Greenpeace zag de inkomsten dalen met 4 procent, naar 17,3 miljoen.

De Volkskrant telde bij de inventarisatie de giften voor de tsunami-actie niet mee.

'Castro pas na maanden weer aan het werk'

Fidel CastroHet duurt nog zeker enkele maanden voordat de Cubaanse leider Fidel Castro zijn werkzaamheden als president weer kan oppakken. Tot die tijd neemt zijn broer Raul diens taken waar. Dat heeft een lid van de Cubaanse Staatsraad maandag gezegd.

Tot nu toe zeiden de Cubaanse autoriteiten dat de communistische leider al over enkele weken weer het roer zal overnemen.

De 79-jarige Castro is vorige week geopereerd aan zijn darmen na zware inwendige bloedingen. Havanna heeft niet bekendgemaakt waar de president precies aan lijdt.

Stuurlui aan wal

Zoals in alle verhalen over zeereizen belandde ook mijn schip in een storm. Een storm die ik al van ver had zien naderen. Echter mijn verzoek om de koers te wijzigen teneinde de storm te ontlopen werd resoluut van de hand gewezen. Discussie gesloten! En dus zette ik noodgedwongen koers in de richting van mijn eigen ondergang. De geur van onweer in de lucht. Golven van onraad. Mijn gebeden overstemd door het huilen van de wind. Ik stond alleen.

Nederlander ontwerpt vliegend bed

Icoon Weird De Nederlandse architect Janjaap Ruijssenaars heeft wel een heel apart bed bedacht: het bed zweeft boven de grond door middel van magnetische krachten. Voor 1,2 miljoen euro kan je net als de Arabieren vroeger op een tapijtje in de lucht vliegen.

Het bed heeft een rechthoekige vorm en is zwart van kleur. Magneten in de vloer en in het bed weren elkaar af, waardoor het bed de lucht in gedrukt wordt. De architect is zes jaar met het project bezig geweest. Naast bed kan het product ook gebruikt worden als vliegende tafel. Dat lijkt handig, maar het bed blijkt ontzettend hard om op te liggen. "Het is niet comfortabel op het moment", geeft de architect toe. Hij vindt dat het bed kussens en dekens nodig heeft voordat het een beetje ligbaar wordt.

Mensen met piercings kunnen dit product kopen, maar mogen niet tussen het bed en het vloeroppervlak komen. Een oorbel kan door de magnetische krachten uit het oor naar de vloer getrokken worden.

"Waar je ook woont, alle architectuur wordt bepaald door zwaartekracht. Ik vroeg me af of het mogelijk was om een gebouw of een meubelstuk te maken waar dit niet het geval is. Waar een andere kracht het beeld bepaalt", aldus Ruijssenaars. Hij kwam op het idee voor een vliegend bed naar aanleiding van de film 2001: A Space Oddyssey van de regisseur Stanley Kubrick.



Wanneer komt deze in het IKEA-assortiment?

Met dank aan Kevv voor de submit.

Rusland op zoek naar politiekluizen

Icoon Politie De politie van Rusland is op zoek naar twee grote kluizen met daarin geheime documenten. De kluizen waren per ongeluk weggehaald, omdat vuilnismannen ze hebben aangezien voor oud metaal. De politie wil niet zeggen waar de documenten over gaan.

Het gebouw waar de kluizen in stonden werd gerenoveerd. Degenen die aan de renovatie bezig waren vonden de twee grote kluizen in de weg staan en hebben deze in de tuin neergezet. Vuilnismannen hebben toen de kluizen meegenomen. Ook andere spullen die de renovators in de tuin hadden gezet zijn meegenomen. Op het centrum waar het oud metaal verzameld wordt zijn de kluizen niet gevonden. De politie is een onderzoek gestart naar het incident. Als ze dat onderzoek maar niet in de kluis opbergen.

Grootse gevechten in Warhammer: Mark of Chaos screens

Ontwikkelaar Black Hole Games laat ons wat nieuwe beelden zien van de RTS Warhammer: Mark of Chaos. Met deze game wil Black Hole de grootse oorlogen van de boardgame in Real Time naar je beeldscherm brengen. Het United Empire en de High Elves jagen op de Chaos Horde, terwijl ze dwars gezeten worden door groepen huurlingen. Je zult controle nemen over vier rassen in de game, Empire, High Elves, Chaos en Skaven. Daarnaast zitten er nog wat kleinere rassen in als de dwarves en vampires.

Warhammer: Mark of Chaos verschijnt 17 oktober in Amerika, een exacte datum voor Europa is er nog niet.





Beelden en nieuws Star Trek: Legacy

Bethesda heeft een aantal nieuwe screenshots vrijgegeven waarop we een aantal Romulan en Federation schepen zien. Daarnaast maakte het bedrijf bekend dat ze samen gaan werken met Dorothy "D.C." Fontana en haar partner Derek Chester. Zij zullen zich gaan bezig houden met het verhaal achter de game. Fontana schreef al talloze afleveringen voor de tv serie, van de Original Series tot aan Deep Space Nine. Ze heeft verder geschreven voor science fiction series als "The Six Million Dollar Man", "Babylon 5" en "Earth: Final Conflict". In 2001 werd ze opgenomen in de "American Screenwriters Association Hall of Fame"

Zelf had ze het volgende te zeggen over de samenwerking:"From TV to videogames, the Star Trek story continues to excite and engage fans of all ages. I applaud Bethesda Softworks’ loyalty to the franchise and I am looking forward to providing fans with memorable adventures and characters, all set in creative, compelling storylines."

Star Trek: Legacy verschijnt in september voor de Xbox 360 en PC.




'Muziekteksten zetten tieners aan tot seks'

Icoon OnderzoekDe mate waarin een tiener seksueel actief is, hangt steeds sterker samen met de soort muziek waar iemand naar luistert en hoe vaak. Tevens is de muzieksmaak in toenemende mate bepalend voor de manier waarop tieners zich seksueel uiten. Dat is de conclusie van een meerjarig onderzoek van de RAND Corporation dat aanstaande maandag in het vakblak Pediatrics wordt gepubliceerd.

Volgens het onderzoek is het niet één bepaald muziekgenre, maar de manier waarop seks in de teksten naar voren komt dat van invloed is op het seksuele gedrag. Nummers waarin mannen als wellustige veroveraars worden neergezet en waarin vrouwen zich schikken in de rol van seksobject, zouden sneller aanzetten tot seksuele activiteit dan nummers waarin seks hoogstens suggestief is en waarin relaties een vaster karakter hebben.

Van de deelnemers aan het onderzoek die regelmatig naar muziek met 'seksueel denigrerende teksten' luisterden, gaf 51 procent aan dat ze binnen twee jaar seksueel actief werden. Voor de deelnemers die weinig tot geen van deze soort muziek luisterden, ligt dit cijfer op 29 procent. Volgens onderzoeksschrijver Steven Martino is dit goed te verklaren.

"Blootstelling aan een boel seksueel denigrerende muziek geeft een duidelijk signaal af over seks. Jongens leren dat ze doorlopend op meiden moeten jagen en de meiden leren zichzelf als seksobject te zien. Wij zijn van mening dat dit drempelverlagend werkt en dat het tieners een mate van perspectief ontneemt. Ze maken sneller seksuele keuzes waar ze later spijt van kunnen krijgen", aldus Martino.

Volgens Benjamin Davis van het Hip-Hop Summit Action Network wijst men te snel met de beschuldigende vinger naar muziek. "Expliciete teksten zijn niet alleen een culturele expressie, maar tevens een reflectie van sociale en economische realiteiten. Er zijn veel meer factoren dan alleen muziek die invloed uitoefenen op hoe seksueel actief tieners zijn."

Davis weet zich in zijn opvattingen gesteund door seksuologe en schrijfster Yvonne K. Fulbright. Zij stelt dat druk van leeftijdsgenoten, iemands gevoel van eigenwaarde en de thuissituatie van grotere invloed zijn dan muziekteksten. "Het is een beetje gevaarlijk om alles op één oorzaak te gooien. Je moet kijken naar alles wat gaande is in iemands leven. Iemand die goed in zijn of haar vel zit, neemt dergelijke teksten niet echt serieus", aldus Fulbright.

Aan het onderzoek, dat in 2001 van start ging werkten 1461 deelnemers mee, variërend in leeftijd van twaalf tot zeventien jaar. De deelnemers werden in 2001, 2002 en 2004 telefonisch geïnterviewd. De meeste waren bij aanvang van het onderzoek nog maagd.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Capcom maakt PAL-releaselijst van komende termijn bekend

Capcom heeft weer een lijstje vrijgegeven waarin ze aan een aantal games een definitieve datum verbinden. Voor games als bijvoorbeeld Mega Man ZX zullen we nog even moeten wachten voor Capcom duidelijkheid verschaft.

08-09-06 - Dead Rising (Xbox 360)
08-09-06 - Ultimate Ghosts 'n Goblins (PSP)
29-09-06 - Devil May Cry 3 (Special Edition) (PS2)
06-10-06 - Capcom Puzzle World (PSP)
13-10-06 - Resident Evil 4 Platinum (PS2)
13-10-06 - Power Stone Collection (PSP)
10-11-06 - Capcom Classic Collection Reloaded (PSP)
Kwartaal 4 2006 - Mega Man ZX (NDS)
19-01-07 - Capcom Classics Collection 2 (PS2)
Januari 2007 - Lost Planet: Extreme Condition (Xbox 360)
Februari 2007 - God Hand (PS2)
Februari 2007 - Okami (PS2)
Kwartaal 1 2007 - Phoenix Wright Ace Attorney: Justice for All (NDS)

Sword of the Stars 'gold'

Ontwikkelaar Kerberos en uitgever Lighthouse hebben onlangs bekend gemaakt dat de strategie game Sword of the Stars gold status heeft bereikt. De game zal 22 augustus in Noord-Amerika verschijnen en een ruime week later op 1 september in Europa.

Sword of the Stars wordt betiteld als een 4X space game. 4X staat voor "eXplore, eXpand, eXploit, and eXterminate". Dit is zowel offline als online mogelijk. Het resultaat moet epische ruimte gevechten zijn.

De beide bedrijven zijn in ieder geval (tot niemands verrassing) erg blij met het resultaat. Zo zei CEO van Kerberos:"We here at Kerberos are pleased and excited to see our flagship title, Sword of the Stars, on its way to shelves. Working with Lighthouse has been a real treat for a bunch of industry vets like ourselves and we are proud to go into stores under the Lighthouse banner. We are looking forward to bringing gamers a new and evolutionary franchise to the realm of 4X."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.