Noorwegen roept Solskjær op

Sjors (Sj0rSz)
Ole Gunnar Solskjær zou, na een afwezigheid van twee jaar, terug kunnen keren in de selectie van Noorwegen. Sir Alex Ferguson, manager van Manchester United, is niet blij met de keuze van bondscoach Age Hareide, omdat de spits in de afgelopen twee jaar zwaar geblesseerd was

Solskjær is namelijk opgeroepen voor de vriendschappelijke interland van Noorwegen tegen Brazilië. "We begrijpen de bezorgdheid van Ferguson", zegt Hareide. "Maar door het gezonde verstand te gebruiken moeten we tot een oplossing kunnen komen. Ole is weliswaar lang uit de roulatie geweest, maar in Amsterdam liet hij zien weer terug te zijn."

De laatste twee jaar kon Solskjær, vanwege een zware knieblessure, niet spelen. Pas aan het begin van dit jaar maakte hij zijn rentree bij de selectie van Manchester United. Inmiddels zijn de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in volle gang. De spits draait goed mee in de selectie van The Mancunians en is nog altijd blessurevrij.

Vorig weekend kwam Solskjær, met Manchester United, in actie op het Amsterdam Tournament. Tegen FC Porto (3-1) droeg de Noor bij aan de overwinning door het derde doelpunt te maken. Het oefenduel van Noorwegen tegen de Braziliaanse nationale ploeg wordt op 16 augustus gespeeld.