Opera DS komt op 6 oktober

koei
Dat Nintendo zijn online service uit wilde gaan breiden met een speciale versie van de Opera browser was al enige tijd bekend, maar wanneer dat precies zou zijn was nog niet duidelijk. Het bedrijf heeft vandaag bekend dat de Europeanen vanaf 6 oktober het internet op hun DS kunnen gaan verkennen.

De webbrowser zal twee weergave functies bevatten. Eentje waarbij de webpagina verdeeld wordt over de twee schermen van de handheld. De andere weergave laat een gedeelte van de webpagina zien op het onderste screen, terwijl je op het bovenste scherm door middel van een paars vierkantje kunt zien welk stukje van de website je zit te bekijken op het onderste scherm. De browser zal dezelfde standaarden bevatten als de Desktop browser van Opera.

Opera DS bestaat uit twee cartridges. Een cartridge met het programma zelf en eentje die zal dienen als cache en om bookmarks op te slaan. Deze laatste heeft de vorm van een GBA cartridge. Gelukkig hebben de makers rekening gehouden met de DS Lite, want er verschijnt ook een versie die niet uit de onderste slot uitsteekt.

De browser zal voor voor circa veertig euro te koop zijn, en dus ongeveer even duur zijn als een normale DS-game.