Israël stelt rijverbod Zuid-Libanon in

Redactie
OorlogDe Israëlische strijdkrachten hebben afgelopen nacht een rijverbod afgekondigd voor het zuiden van Libanon. Ze willen afdwingen dat er geen verkeer meer mogelijk is in de ongeveer 20 kilometer brede strook land tussen de rivier de Litani en de Israëlische grens.

Een legerwoordvoerder zei dat verkeer voor hulpverlening wel wordt toegelaten. Het bevel is maandagavond met behulp van pamfletten en radioboodschappen aan de bevolking meegedeeld. Vanaf 22.00 uur is het bovendien levensgevaarlijk zich buiten de woning te begeven, zo dreigden de Israëlische strijdkrachten.

Israëlische militairen en strijders van de sjiitische verzetsbeweging Hezbollah zijn dinsdag verwikkeld in zware gevechten in het zuiden van Libanon. Daardoor is in de buurt van Bint Jbeil een Israëlische militair om het leven gekomen en raakten vijf andere militairen gewond, meldde het Israëlische leger.

VN
Ondertussen lijkt de VN-Veiligheidsraad een akkoord te hebben bereikt over een resolutie die een einde moet maken aan de oorlog tussen Israël en milities van de sjiitische verzetsbeweging Hezbollah in het zuiden van Libanon. Een stemming over de resolutie wordt later deze week verwacht.