Lafeber hoopt op wind tijdens KLM Open

Als het Maarten Lafeber ligt, waait er een forse bries tijdens het KLM Open. Nederlands grootste golfevenement begint morgen en duurt tot zondag.

Voor Lafeber is het KLM Open pas geslaagd als hij er op de laatste dag nog bij zit. Winderige omstandigheden zijn zeker in het voordeel van de Nederlander. “Ik heb graag zware omstandigheden tijdens de wedstrijd. In Ierland en Schotland heb ik mijn beste prestaties geleverd. Bovendien ben ik opgegroeid in een land waar het altijd waait. Als de wind grote invloed heeft op het spel, moet je inventief zijn voor elke slag, steeds inspelen op de omstandigheden.”

De winnaar van 2003 zegt gespannen te zijn voor het toernooi in de Kennemer duinen in Zandvoort. Lafeber: “Voor eigen publiek spelen is toch wat anders. Net als de majors. Ik ben meer gespannen, hoewel ik niet de druk voel van het moeten winnen.”

Samen met zijn coach, Tom O'Mahoney, heeft Lafeber getraind op enkele onderdelen waaronder de swing. De Nederlander is optimistisch over de vorderingen van de training. “De goede dingen moeten een keer samenvallen, dan kan ik hoog eindigen. De basis is er om goed te finishen”, aldus een gemotiveerde Lafeber.

Lafeber begint het toernooi in de eerste twee ronden met de Ier Paul McGinley en de Spaanse titelverdediger Gonzalo Fernandez Castano. Het drietal begint donderdag om één uur en vrijdag om acht uur ’s morgens.

Robert-Jan Derksen begint het toernooi met favororiet Colin Montgomerie en Marc Warren, afgelopen zondag winnaar van het Scandinavian Masters. Zij spelen donderdag om acht uur en vrijdag om een uur.


Maarten Lafeber, dit weekend op het KLM Open