Nederlander ontwerpt vliegend bed

Icoon Weird De Nederlandse architect Janjaap Ruijssenaars heeft wel een heel apart bed bedacht: het bed zweeft boven de grond door middel van magnetische krachten. Voor 1,2 miljoen euro kan je net als de Arabieren vroeger op een tapijtje in de lucht vliegen.

Het bed heeft een rechthoekige vorm en is zwart van kleur. Magneten in de vloer en in het bed weren elkaar af, waardoor het bed de lucht in gedrukt wordt. De architect is zes jaar met het project bezig geweest. Naast bed kan het product ook gebruikt worden als vliegende tafel. Dat lijkt handig, maar het bed blijkt ontzettend hard om op te liggen. "Het is niet comfortabel op het moment", geeft de architect toe. Hij vindt dat het bed kussens en dekens nodig heeft voordat het een beetje ligbaar wordt.

Mensen met piercings kunnen dit product kopen, maar mogen niet tussen het bed en het vloeroppervlak komen. Een oorbel kan door de magnetische krachten uit het oor naar de vloer getrokken worden.

"Waar je ook woont, alle architectuur wordt bepaald door zwaartekracht. Ik vroeg me af of het mogelijk was om een gebouw of een meubelstuk te maken waar dit niet het geval is. Waar een andere kracht het beeld bepaalt", aldus Ruijssenaars. Hij kwam op het idee voor een vliegend bed naar aanleiding van de film 2001: A Space Oddyssey van de regisseur Stanley Kubrick.Wanneer komt deze in het IKEA-assortiment?

Met dank aan Kevv voor de submit.