Bende terroriseert Sao Paulo

Icoon Misdaad In de Braziliaanse staat Sao Paulo heeft een bende honderd aanvallen uitgevoerd op (semi-)overheidsinstellingen. Onder andere banken en stadsbussen werden met brandbommen bekogeld. Er zijn in totaal twaalf arrestaties verricht. Er zijn zes doden gevallen. Vier daarvan zijn verdachten die neergeschoten zijn door de politie.

Naast banken en stadsbussen werden ook politiebureaus, benzinestations, geldautomaten en supermarkten aangevallen. De meeste aanvallen vonden niet plaats in de miljoenenstad Sao Paulo, maar in kleinere steden daaromheen. De politie heeft het aantal agenten verdubbeld om de aanvallen beter de baas te zijn.

De acties worden uitgevoerd door de bende Eerste Dodelijke Commando (PCC). Ze proberen de overheid onder druk te zetten om de overplaatsing van gevangen bendeleden ongedaan te maken. De bende stuurt de acties aan met mobiele telefoons die de gevangenissen ingesmokkeld zijn. Soms geven advocaten van gevangen bendeleden instructies door. Het is al de derde keer dat de staat met dergelijk geweld te maken heeft.

Met dank aan YellowBlacks voor de submit.