Slangen in Amsterdam en Zwolle

Rattenslang In Amsterdam en Zwolle zijn slangen geconstateerd. In Amsterdam is er rond half twee opschudding ontstaan om een slang in de Looiersgracht. Een witte slang met rode stippen stak daar de gracht over. Het aanwezige publiek moest op afstand gehouden worden. Door de rode kleur van de slang zei een ooggetuige dat het in ieder geval niet ging om een brandweerslang. De dierenambulance, die door de politie opgeroepen werd, heeft de 'paddestoelslang' later gevangen. Een medewerker van de dierenambulance in Amsterdam zei dat het ging om een rattenslang, een slangensoort die niet gevaarlijk is voor mensen. Het is nog niet bekend wat er met het dier zal gebeuren.

In de Zwolse wijk Wipstrik is wel een giftige slang gesignaleerd. Een bewoner van de Brederostraat zag het reptiel tussen zijn benen door het struikgewas inschieten. Inmiddels is de slang spoorloos. De Zwolse dierenambulance heeft onmiddellijk deskundigen van de Reptielenzoo en de politie gewaarschuwd.

"Maar volgens hen kunnen ze weinig doen. Die beesten zijn zo snel, die vind je niet zomaar weer, kreeg ik te horen", aldus Folgert de Vries van de dierenambulance. "Wel is het duidelijk, nadat we het dier omschreven hebben, dat het om een giftige slang gaat".

Met dank aan The_Comeback-kid voor de submit.