Chelsea te sterk voor Feyenoord

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd vanavond in de eigen Rotterdamse Kuip met 0-1 verloren van het Engelse Chelsea, dankzij een treffer van Lampard.

De eerste kans van de wedstrijd was in de zevende minuut voor Dirk Kuyt, maar de bal werd gestopt door de doelman van Chelsea. In de twaalfde minuut kwam Chelsea bijna op 0-1, toen een vrije trap van Robben op het hoofd van De Guzman kwam, en doelman Lodewijks de bal maar net over zijn doel kon tikken.

In de 28e minuut van de wedstrijd was er een kans voor Robben, die flink werd uitgefloten door het Rotterdamse publiek. Zijn lob ging over Lodewijks maar ook net over het doel. Royston Drenthe raakte in de 32e minuut geblesseerd nadat hij met zijn gezicht tegen de rug van diezelfde Robben terecht kwam. Doorspelen was niet meer mogelijk, hij werd met een brancard van het veld gedragen, en werd op het veld vervangen door Hofs. Bosschaart ging nu op de plek van Drenthe spelen, terwijl Hofs op het middenveld terecht kwam.

In de 40e minuut was er nog een kans voor Benjamin de Ceulaer, na een paas van Kuyt, maar de Belg kopte de bal naast. In de 53e minuut was het Chelsea dat op voorsprong kwam, nadat Lampard doelman Lodewijks verschalkte en de bal binnen kon schieten.

Feyenoord probeerde daarna meer druk te zetten op de verdediging van Chelsea, maar de Rotterdammers waren duidelijk een maatje te klein. In de 59e minuut werd een doelpunt van Kalou afgekeurd, nadat hij een overtreging beging op Lodewijks. De doelman van Feyenoord, die al eerder in het duel een blessure opliep, kon niet meer verder spelen en werd gewisseld.

In de 75e minuut was er nog een kans voor Feyenoord, toen Hofs een vrije schop mocht nemen net buiten het strafschopgebeid, maar de bal ging naast. Drogba was in de 84e minuut op weg naar de 2-0, maaar kwam in botsing met Timmer, waardoor Vlaar de bal net naast het doel kon schieten. Uit de hoekschop die volgde, was er nog een kans voor Terry, maar Timmer wist te redden. In de blessuretijd was er nog een kans voor van Hooydonk vanuit een vrije trap, maar de bal ging op de paal.