'Keurige' vrouw slaat ambulancemedewerker

Rob (R@b)
De 47-jarige ambulancemedewerker Tom Tuijl uit Amsterdam heeft vrijdagnacht een rake klap gekregen van de dochter van een vrouw aan wie hij eerste hulp verleende. De moeder was onwel geworden in een café, volgens Tuijl door teveel wijntjes en een blowtje.

Tuijl vandaag in Het Parool: ''Toen we binnenkwamen, zei ze: 'Je moet me naar het ziekenhuis brengen'. Maar daar was geen directe aanleiding voor. Ik probeerde haar ter plekke te helpen, er voor te zorgen dat ze goed thuis kwam en te regelen dat er iemand bij haar bleef. En toen kreeg ik die klap. Zomaar. Er stonden inmiddels vier politiemannen om me heen. Die hadden het ook niet zien aankomen. Je bent in bepaalde situaties natuurlijk extra alert. Maar dit was een keurige jonge vrouw, prima gekleed''.

De ambulancemedewerker hield aan de klap slechts een tand door de lip over, maar heeft toch aangifte gedaan wegens mishandeling: ''Het is toch te gek voor woorden dat je op je gezicht wordt geslagen terwijl je hulp probeert te bieden? Het gaat er bij mij niet in dat je een hulpverlener sláát. Ik ben opgevoed in de geest dat je respect moet hebben voor mensen die je willen helpen. Tegenwoordig begint het er steeds meer op te lijken dat dat je kwalijk wordt genomen.''

De dochter verklaarde tegen de politie de vuistslag te hebben uitgedeeld omdat ze vond dat de hulpverlening aan haar moeder niet snel genoeg ging. Ze heeft inmiddels wel spijt van haar daad en wil de ambulancemedewerker een excuusbrief sturen.