Toni blijft bij Fiorentina

Gerard (RedFever007)
Ook volgend seizoen speelt Luca Toni in het shirt van Fiorentina. Een vertrek van de uiterst populaire spits en Europees topscoorder van het vorige seizoen, is daarmee van de baan.

Even leek het erop dat Toni de club uit Florence zou verlaten omdat hij prijzen wou winnen. Met Fiorentina zou dat uitermate moeilijk gaan worden, de ploeg begint namelijk met negentien strafpunten aan de competitie als gevolg van het omkoopschandaal. Ook andere clubs, waaronder Internazionale toonden interesse voor de 30-jarige spits.

Een goed gesprek met Diego Della Valle, voorzitter van Fiorentina, deed alle twijfel verdwijnen. ”Luca heeft begrepen dat hij onmisbaar is. Binnen vijf minuten was het duidelijk, zonder ook maar over geld te hebben gesproken. Men begrijpt vaak niet dat een speler een goede club belangrijker vindt dan een vetter contract. Het is een mooie geste”, aldus de preses.

Ook Toni zelf was tevreden met het akkoord: “Ik weet genoeg, ze hebben me overtuigd om te blijven en om van Fiorentina een grote club te maken.”