FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 juni 2006

PS3 zelf samenstellen in de toekomst?

Sony loopt al een tijd lang te verkondigen dat ze de PS3 meer zien als een soort PC. Ze hebben ook al gezegd dat er volgend jaar waarschijnlijk een 120 GB harde schijf aan zit te komen. Nu heeft Ken Kutaragi echter gezegd dat het in de toekomst misschien mogelijk zal worden om je PS3 zelf samen te stellen.

Volgens Kutaragi is de PS3 modulair ontworpen en is het makkelijk om de PS3 aan te passen per persoon. Op deze manier zou dus elke gamer zijn PS3 naar eigen wens kunnen aanpassen. Hoever dit zal gaan heeft Kutaragi niet verteld, maar waarschijnlijk zal het gaan om het inbouwen van Wifi, HDMI, kaart-lezers, enz.

Tijdens hetzelfde interview het Ken ook gezegd dat hij in de 20 jaar dat hij in de games-industrie werkt dat hij nog nooit zoveel werkende games heeft gezien voor de launch van een console. Hij zegt dat de wereld Sony onderschat met de PS3 qua software ontwikkeling. "The world has obviously underestimated our progress in software development. Itís likely that many shook their heads in disbelief at seeing the large number of titles actually working before their eyes.

'Growshops alleen met vergunning toestaan'

Icoon BinnenlandsDe ministers Johan Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Piet Hein Donner van Justitie gaan de illegale wietteelt verder aanpakken. Zogenaamde 'growshops', winkels die spullen voor wietteelt verkopen, krijgen een vergunningplicht die wordt gehandhaafd door de gemeenten. Dat hebben de bewindslieden vandaag gezegd.

Het duo is bezorgd over de illegale wietplantages in Nederland. De wietplantages zouden volgens Remkes en Donner zorgen voor brandgevaar, overlast en verloedering van wijken. Growshops zouden "de motor acher illegale wietkwekerij" zijn. De winkels op zich zijn echter niet te verbieden omdat de verkoopwaar, waaronder speciale lampen, ook bij andere land- en tuinbouwers wordt gebruikt.

Indien een vergunning wordt aangevraagd zal worden nagetrokken of de aanvrager een crimineel verleden heeft. "Zo ja, dan mag de gemeente de vergunning weigeren", aldus de ministers. Zeven gemeenten hebben de vergunningplicht al ingevoerd of gaan dat doen. Om de beste controle te verkrijgen op illegale wietkwekerijen moeten steden beter gaan samenwerken met politie en justitie, maar daarnaast ook met energiebedrijven, woningbouwverenigingen, verzekeringsmaatschappijen, de Belastingdienst en uitkeringsinstanties.

Remkes en Donner hebben een overeenkomst opgesteld die door gemeenten als voorbeeld kan worden gebruikt om met de instanties samen te kunnen werken. Daarnaast bekijken zij hoe ontmantelde plantages het goedkoopst vernietigd kunnen worden. Kosten die hierbij gemaakt worden zouden zo veel mogelijk op de eigenaar moeten worden verhaald.

WK 2006: Uitslag Mexico - Angola

Icoon WK 2006In een slaapverwekkend duel heeft Angola voor een stuntje gezorgd door Mexico op 0-0 te houden. Door dit resultaat is Mexico nog niet zeker van de achtste finales.

Mexico staat nu op vier punten en speelt volgende week woensdag tegen Portugal, dat morgen eerst nog Iran treft. Angola heeft nu ťťn punt, en speelt woensdag tegen Iran. Alle landen in de poule kunnen nog doorgaan.

Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

De volgende wedstrijd in groep D, tussen Portugal en Iran, begint morgen om 15.00u.

Angola houdt Mexico op 0-0

In een slaapverwekkend duel heeft Angola voor een stuntje gezorgd door Mexico op 0-0 te houden. Los Tricolores zijn daarmee nog niet zeker van de achtste finales en dat met een duel tegen Portugal voor de boeg.

De Mexicaanse keuzeheer Ricardo Lavolpe handhaafde grotendeels het vertrouwen in het elftal dat afgelopen zondag Iran versloeg (3-1). Jared Borgetti keerde niet terug in de basis, maar dat was meer uit overmacht: de spits kampt met een achillespeesblessure. Zinha verving Borgetti. Angola verscheen in Hannover met een blauwdruk van de ploeg die van Portugal verloor (0-1). AkwŠ en Mateus moesten op jacht gaan naar de eer van Afrika, het continent dat teleurstelt op deze mondiale.

Mexico beleefde een veelbelovende beginfase. Een inzet van Salcido suisde nipt over en Marquez trof de paal na een van richting veranderde vrije trap. Mexico’s kracht uitte zich ook in de vele driehoekjes en korte combinaties. Het ultradefensieve Angola opereerde als een muur en speelde erg negatief. Jamba, KalŪ en Delgado hadden Franco en Bravo eenvoudig aan de ketting.

Het Mexicaanse middenveld kon de teugels niet in handen nemen en zo ontstond er een saai schouwspel. Wannťťr er eens een mooie aanval op touw werd gezet, gleed een speler uit. Blessures kortten de effectieve speeltijd bovendien behoorlijk in. Vlak voor rust leefde het duel plots op. Franco kreeg, na een klutssituatie, de eerste grote kans en zag Ricardo redding brengen. Aan Angolese zijde waagde Figueiredo een poging van afstand, maar diens schot vloog naast de paal.

In de tweede helft startte Mexico opnieuw vol goede bedoelingen. Franco zag een lob worden gekeerd door Ricardo en in de rebound miste Arellano. Los Tricolores bleven moeite ondervinden met de stugge defensie van Angola, vooral doordat het tempo te laag lag en de spitsen snel balverlies leden. Doelgevaar bleef schaars, al werd de verder onzichtbare Bravo knap vrijgespeeld, om vervolgens een zwakke schuiver te produceren.


Ricardo met een uitstekende redding

Tien minuten voor het scheiden van de markt moesten de Zwarte Antilopen verder met tien man: Andrť kreeg zijn tweede gele kaart wegens hands. Voor Mexico het sein een slotoffensief te ontketenen. Bravo raakte van zeer dichtbij de paal en een vlammend schot van Marquez werd fantastisch gekeerd door Ricardo. Angola bleef echter knap overeind en is nog altijd in de race voor de achtste finales. Mexico heeft woensdag tegen Portugal nog ťťn punt nodig om de kwalificatie te bewerkstelligen.

Opstellingen:

Mexico: SŠnchez, Marquez, Osorio, Salcido, Mťndez, Pardo, Zinha ( 52. Arellano), Torrado, Pineda ( 78. Morales), Franco ( 74. Fonseca), Bravo.

Angola: Ricardo, Loců, Jamba, KalŪ, Delgado, Zť Kalanga ( 82. Miloy), Andrť, Figueiredo ( 73. Marques), MendonÁa, AkwŠ, Mateus ( 68. Mantorras).

Wedstrijdverloop:

Mexico 0 – 0 Angola

79’ Andrť (ANG)

14’ Delgado (ANG)
43’ Jamba (ANG) **
50’ Zť Kalanga (ANG)
59’ Pineda (MEX)
66’ Ricardo (ANG)

Arbiter: Maidin (Sin)

Toeschouwers: 39.000

** = geschorst voor laatste pouleduel

Stand groep D:

#AP+-
1.Mexico2431
2.Portugal1310
3.Angola2101
4.Iran1013

Imposante patch voor Galactic Civilizations 2

Stardock heeft vandaag de tweede patch vrijgegeven voor hun succesvolle 4x game Galactic Civilizations 2. Vind de volledige lijst hier, maar het komt er op neer dat: de interface op de schop is gegaan, de AI nog verder is verbeterd (en ik kon het al nooit winnen ), mod-support is toegevoegd en het combat systeem is verbeterd. Nice!

Je kan de patch downloaden via Stardock Central, en voor de mensen die dat niet hebben: klik.

Kezman tipt ArgentiniŽ als wereldkampioen

Mateja Kezman ziet ArgentiniŽ de nieuwe wereldkampioen worden. Dit heeft de aanvaller van ServiŽ en Montenegro gezegd na de 6-0 slachting van de Argentijnen.

Kezman, die een negatieve rol in de wedstrijd opeiste door een rode kaart, liet weten dat de Argentijnen een 'heel erg goede ploeg' hebben: "We hadden geen schijn van kans tegen ze." De aanvaller vond daarbij dat zijn ploeg een zeer slechte dag had. "We werden de hele wedstrijd door ArgentiniŽ overklast", aldus de voormalige PSV-spits.

Kezmans ploeggenoot Ivan Ergic ziet de druk van de media en het thuisfront als oorzaak voor het slechte spel van ServiŽ en Montenegro "Dit verlies is vreselijk", zegt de middenvelder. "Door de druk die ons was opgelegd, begonnen we niet fit aan de wedstrijd."

Twee werelden, vijf screenshots

Er zijn vijf nieuwe screenshots vrijgegeven van de RPG Two Worlds die op de PC en de Xbox 360 zal verschijnen, in respectievelijk het derde en het vierde kwartaal van dit jaar.

Qua vrijheid zal Two Worlds vergelijkbaar zijn met The Elder Scrolls IV: Oblivion en de wereld reageert direct op de keuzes die de speler maakt. Ook zal het verhaal erg non-lineair zijn en gevormd worden door manier waarop de speler de main quests en eventueel ook sidequests voltooit.

Pokémon Diamond & Pearl info

Vanuit Nintendo is er nieuwe informatie vrijgegeven over Pokťmon Diamond & Pearl, twee nieuwe RPG's met daarin de bekende knuffelmonstertjes als belangrijkste factor. Je kunt aan het begin kiezen of je met een jongen of meisje wilt spelen, met dit gekozen personage zul je starten in het begingebied Shinou City. De ingebouwde klok van de Nintendo DS zorgt voor de tijd in het spel, welke invloed zal hebben op de te vangen Pokťmon en soms zelfs de richting waarin zij evolueren.

Tot nu toe nog niks nieuws onder de zon. Wel is er een vernieuwde Pokťdex aanwezig, waarbij je met de stylus door de menu's kunt scrollen. Ook heb je een horloge dat tegelijkertijd nog vele andere functies met zich meedraagt die je waarschijnlijk gaandeweg je avontuur vrijspeelt. Tot slot zullen er meer uiterlijke verschillen zijn tussen de mannelijke en vrouwelijke Pokťmon.

Zoekmp3.nl moet activiteiten staken

Icoon PiracyHet gerechtshof in Amsterdam heeft vandaag besloten dat de online zoekmachine Zoekmp3.nl zijn illegale activiteiten moet staken. Anti-piraterij organisatie BREIN had eerder een zaak aangespannen omdat volgens hen het aanbieden van links naar muziekbestanden illegaal is. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor andere sites die slechts linken naar bestanden.

Volgens het Amsterdamse hof zouden de exploitanten van de zoekmachine onrechtmatig handelen omdat ze geen rekening houden met "belangen van de auteurs- en nabuurrechthebbenden op de aangeboden bestanden". Het argument dat de exploitanten een waarschuwing deden uitgaan naar de gebruikers van de website dat het materiaal auteursrechtelijk beschermd kan zijn werd volledig van tafel geveegd. Het hof meent dat mensen op internet juist op zoek gaan naar ongeautoriseerde gratis muziek en zich niet storen aan de meldingen.

De website zelf werd echter gevrijwaard van claims met betrekking tot inbreuk op auteursrechten. De website die eigendom is van Techno Design zou internetters slechts doorverwijzen. Vervolgens konden de gebruikers direct beschikken over de muziekbestanden. Stichting BREIN noemde de uitspraak destijds onacceptabel en verbazingwekkend en ging daarom in hoger beroep.

De site kreeg soms te maken met 50.000 bezoekers per dag en bood plaats aan tienduizenden links naar al dan niet illegale muziekbestanden. Andere sites die op eenzelfde manier te werk gaan kunnen dus ook worden gedwongen om te stoppen.

Met dank aan persooneel en een anoniempje voor de submit.

Wuppies kunnen niet worden aangesleept

Icoon OpmerkelijkIn verband met het WK Voetbal 2006 heeft supermarktconcern Albert Heijn de zogenaamde wuppies weer terug op de kaart gezet. De actie is nu echter een dusdanig succes dat de miljoenen wuppies en de honderdduizenden megawuppen nu al praktisch op zijn. Oranjefans krijgen als alternatief wuppiestickers aangeboden, zodat ze toch nog kunnen plakken.

Een wuppie, een klein pluche bolletje in rood, wit, blauw of oranje met twee oogjes, is opnieuw een rage geworden in Nederland. Op allerlei plaatsen zijn de beestjes terug te vinden, voornamelijk op kleding. Ook de megawuppen prijken inmiddels op menige vensterbank en autohoedenplank. "Het is jammer dat we binnenkort niet genoeg wuppies en megawuppen zullen hebben", aldus Leontine de Groot, themamanager van de wuppie-actie van de Albert Heijn.

Bij besteding van 15 euro in een filiaal van de supermarkt krijgt men, in plaats van een wuppie, een sticker. Volle spaarkaarten kunnen worden omgeruild voor een stickervel met wuppiestickers.

Wuppies zijn er in alle soorten en maten
Wuppies zijn er in alle soorten en maten

Met dank aan blrrrt voor de submit.

Einde reeks voor Van der Sar

Met het tegendoelpunt van Bakany Konť is er een einde gekomen aan een indrukwekkende reeks voor Edwin van der Sar. In de voorgaande tien serieuze duels kreeg hij geen enkel doelpunt te verwerken, een heus Europees record.

Helemaal zuiver is het niet, want in die reeks zijn geen vriendschappelijke duels opgenomen, waarin er wel tegentreffers te noteren waren. Maar zonder deze duels is Van der Sar maar liefst 1013 minuten niet gepaseerd.

Met het doorbreken van deze reeks is nu een ander record in het bereik voor Flappie. Door de plaatsing in de achtste finales kan hij het recordaantal internationals halen. De teller staat bij de doelman nu op 111 interlands, ťťn minder dan Frank de Boer. Wanneer hij opgesteld wordt in de komende twee duels zal hij de nieuwe recordinternational van Oranje worden.

Drie stoelen, twee dwazen

Sommige stoelen zitten dermate lekker dat je alles om je heen vergeet. Bij vele huishoudens heeft dit al geleid tot het te lang verzuimen van toiletbezoek, verhongerde huisdieren, en in ergere gevallen gingen zelfs complete appartementen in vlammen op. Producent van comfortable stoelen AK Designs heeft dit echter wel erg letterlijk genomen bij hun AK Rocker gamestoel.

Zoals op de foto is te zijn hebben de drie mensen het alleszins comfortabel in hun fraaie stoel. Goede reclame, zo lijkt 't op het eerste gezicht. Als je de foto nader bekijkt zul je echter bemerken dat twee van de drie mensen dermate eigenaardig op de foto staan dat geen enkele gamer deze stoelen ooit in huis zal nemen.

Ten eerste heeft het sympathieke jongetje met O-Benen (links) een N64 controller in zijn handen, moge de Xbox waarin deze is gestoken rusten in vrede. De stereotype Amerikaan in het midden maakt het misschien nog wel wat bonter met zijn gooi naar de titel 'Idioot van 't Jaar'. Hij houdt de Xbox controller namelijk omgekeerd in zijn handen, dit alles met een "Dit is best te doen, wat doe ik fout?"-blik in zijn ogen.Robben opnieuw Man of the Match

Na de 2-1 winst van Oranje op Ivoorkust is Arjen Robben uitgeroepen tot Man of the Match. Deze eer kreeg de linksbuiten ook toebedeeld na de wedstrijd tegen ServiŽ en Montenegro.

Zijn aanvallende stijl droeg bij aan deze uitverkiezing. Ook wordt hij geroemd door zijn combinatiespel met Van Persie en Van Nistelrooij in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Zijn grootste bijdrage is zijn voorzet op Ruud van Nistelrooij, waardoor Nederland op 2-0 kwam. Kim Chon Lim, ťťn van de personen die de Man of the Match kiest, zei het volgende over Robben: "Zijn pass naar Ruud van Nistelrooij bij het tweede doelpunt was op intuÔtie. Hij is zeker ťťn van de sleutelfiguren binnen het Nederlandse elftal."

FIA bant flexibele achtervleugels

het is voor F1-teams niet langer meer toegestaan om flexibele achtervleugels te gebruiken. De FIA heeft na maandenlange discussies de reglementen aangepast.

Vanaf nu is het verplicht om een extra hulpstuk tussen de onderdelen van de vleugels aan te brengen. Dit hulpstukje zal ervoor moeten zorgen dat tijdens de race een minimumafstand van 50 millimeter tussen de verschillende onderdelen van de achtervleugel zit. Bij enkele teams, zoals McLaren , Ferrari en BMW Sauber was dit niet het geval. Ook na aanpassing bleef er achterdocht bestaan.

Met de F1-races van Gilles Villeneuve en Indianapolis in het vooruitzicht zouden teams met flexibele achtervleugels ten onrechte teveel voordeel behalen op de rechte stukken. De FIA besloot uit angst voor nieuwe discussies en protesten het technisch reglement dus op dit punt aan te passen.

Milosevic stopt als international

Savo Milosevic stopt na dit WK als international van ServiŽ & Montenegro. De aanvaller maakte dit bekend na afloop van de 6-0 nederlaag tegen ArgentiniŽ. Het toernooi is teleurstellend verlopen voor de ServiŽrs, ze staan onderaan in Groep C met 0 punten uit twee duels.

De 32-jarige Milosevic speelde tegen de Argentijnen zijn 100ste interland, en de aanvaller van Osasuna is daarmee recordinternational van zijn land.

"Microsoft wil concurreren met iPod"

Icoon DigitalMicrosoft heeft plannen om de strijd aan te binden met de populaire mp3-speler iPod van concurrent Apple. De softwaregigant is momenteel bezig met onderhandelingen met de muziekindustrie over licenties voor een eigen online muziekwinkel. De nieuwe winkel zou een zelfde opzet krijgen als de iTunes-winkel van Apple.

Een digitale muziekspeler zou reeds ontworpen zijn door het bedrijf uit Redmond. Het apparaat zal, net als de nieuwste generatie iPods, zowel audio- als videomateriaal kunnen afspelen. Wanneer de lancering van de speler en de online muziekwinkel precies zal plaatsvinden is nog onbekend.

De Apple iPod is nog altijd een enorm succes. Sinds de introductie in oktober 2001 zijn er wereldwijd maar liefst 42 miljoen stuks over de toonbank gegaan. Momenteel heeft de iPod op de Amerikaanse markt voor mp3-speler een marktaandeel van maar liefst 62%.

Mega Geile Gallerijen - Deel 22

Op vrijdag avond is het voor veel mensen een moment om even lekker naar de kroeg of naar de discotheek te gaan. Maar de mensen die hier niet heen zijn kunnen lekker genieten van drie mooie gallerijen:

Een blondine: Anette Dawn.
Een brunette: Eve Angel.
Een blondine: Gina.

Bekijken en downloaden kun je met bullboardviewer door de_priester.

Veel kijkplezier...

Oude delen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 en 21.

Van Basten: "Erg moeilijke wedstrijd"

Na de benauwde 2-1 overwinning op Ivoorkust, en daarmee de plaatsing voor de volgende ronde, kon bondscoach Marco van Basten opgelucht ademhalen.

"Het was een hele moeilijke wedstrijd. In de tweede helft konden we alleen maar verdedigen.Maar een groot compliment naar de jongens. Zij hebben tot de laatste minuut gestreden," aldus Van Basten.

De Nederlander verwacht dat de laatste groepswedstrijd tegen ArgentiniŽ wederom erg zwaar zal worden. "De Argentijnen spelen ijzersterk. We hebben daarentegen tweemaal met het nodige geluk gewonnen en moeten nog veel progressie maken. Maar we zitten in de volgende ronde en daar zijn we blij mee."

Freire succesvol in Zwitserland

Oscar Freire heeft de zevende en tevens langste etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. Hij kwam solo aan in de finish-plaats Ascona.

In de namiddag ontstond er een vluchtersgroep van acht man, waarbij Michael Rogers en ook Raborenner Freire in deelnam. In een mum van tijd bereikte het achttal een voorsprong van negen minuten. Deze zou snel weer teruggelopen worden door het peloton, waar de sprintersploegen het voortouw namen. Michael Rogers plaatste twaalf kilometer voor de eindstreep demarrage en nam daarbij Freire, Commesso en White mee.

Met een voorsprong van een halve miuut en vier kilometer te gaan koos de slimme Oscar Freire de andere kant van een rotonde, waardoor hij een gat sloeg en solo op de finish afkoerste. De Spanjaard hield maar net stand. Drie seconden achter hem werd de pelotonsprint gewonnen door Daniele Bennati voor Erik Zabel. In het algemeen klassement behoudt Koldo Gil de leiding na deze etappe.

Rotterdammer al anderhalve week spoorloos

Icoon AlgemeenAl meer dan anderhalve week hebben familie en vrienden van Tim Benningshof (21) uit Rotterdam niets meer vernomen van hem. Tim wordt vermist sinds pinksterzondag 4 juni. 's Middags is hij door een vriend nog gezien, en rond 19.00 uur was Tim nog op MSN, daarna is er echter niets meer van hem vernomen.

Tim is ongeveer 1.85m lang, en weegt net geen honderd kilo. Hij heeft een fors postuur en schoenmaat 45. Hij heeft een blanke huidskleur en blauw/groenige ogen. Zijn haar is kort en donkerblond. Hij droeg vermoedelijk een driekwart lange winterjas, een zwart mouwloos t-shirt, een spijkerbroek, zwarte sportschoenen en een zwart petje met felrode Chinese tekens.

Als je iets denkt te weten over deze zaak, mail dan even naar vermist@gmail.com. Op het forum loopt inmiddels ook al een topic over de vermissing.

Tim
Tim Benningshof

Met dank aan danaantje voor de submit.

Oranje in top tien WK-ranglijst

Dankzij de 2-1 overwinning op Ivoorkust heeft Nederland een reuzensprong gemaakt op de ‘eeuwige’ WK-ranglijst. Oranje wipte over Uruguay, JoegoslaviŽ en Rusland heen en staat nu negende.

Oranje heeft aan 34 WK-duels liefst 57 punten overgehouden, een moyenne van 1,68 per wedstrijd. Dit WK kan Nederland zijn opmars vervolgen, want het verschil met Zweden is slechts drie punten. Nadeel is dat de ScandinaviŽrs een grote kans hebben zich eveneens te plaatsen voor de achtste finales. Om nog verder te stijgen zal er een wonder moeten gebeuren.


Top zestien ‘eeuwige’ WK-ranglijst:

#Land:Duels:Punten:Doelsaldo:
1.BraziliŽ88197192 - 82
2.(West)-Duitsland87174181 - 108
3.ItaliŽ71137112 - 67
4.ArgentiniŽ62107110 - 72
5.Engeland528771 - 45
6.Spanje467275 - 53
7.Frankrijk457186 - 61
8.Zweden446072 - 65
9.Nederland345759 - 37
10.Sovjetunie/Rusland375764 - 44
11.JoegoslaviŽ/ServiŽ395660 - 53
12.Uruguay405565 - 57
13.Hongarije324887 - 57
14.Polen304742 - 38
15.Mexico424446 - 80
16.Tsjechoslowakije/TsjechiŽ314147 - 45

Wat is Dit: Opgave 31 - Ronde 2

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je Ä 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave:

Succes!

WK 2006: Uitslag Nederland - Ivoorkust

Icoon WK 2006Nederland heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finales van het WK Voetbal. In Stuttgart rekende Oranje af met Ivoorkust: 2-1. Al na ťťn helft stond deze stand op het scorebord. Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij brachten Oranje op 2-0, even later tekende Bakari Konť voor de aansluitingstreffer.

Marco van Basten zag in de 1-0 overwinning op ServiŽ en Montenegro geen aanleiding zijn basisopstelling te wijzigen. De bondscoach was daartoe ook niet gedwongen, want Oranje bleef verstoken van blessures of schorsingen. Het enige 'twijfelgeval' Edwin van der Sar kreeg ruimschoots op tijd het stempel wedstrijdfit. Keuzeheer Henri Michel van Ivoorkust koos ditmaal voor PSV'er Arouna Konť als kompaan van Didier Drogba. Daardoor liep Bonaventure Kalou om even voor zes uur richting de reservebank in het oranje gekleurde Gottlieb Daimler Stadion van Stuttgart.

Met snel positiespel greep Nederland het initiatief in de beginfase. Ivoorkust begon teruggetrokken en wachtte op wat ging komen. Wanneer les Elťphants de bal eenmaal hadden, werd die snel weer prijsgegeven. Na zo'n tien minuten verflauwde de Nederlandse overheersing. Ivoorkust pinde Oranje vast, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Giovanni van Bronckhorst was bijna de veroorzaker van een penalty. Scheidsrechter Ruiz zag echter niets in het vasthouden van Ebouť.

Net in deze lastige periode benutte Robin van Persie op magistrale wijze een vrije trap. De aanvaller doorkliefde bijna de netten achter keeper Tizie nadat hij zelf onreglementair werd gestuit door Kolo Tourť. Binnen enkele minuten deelde Oranje een nieuwe dolkstoot uit: Ruud van Nistelrooij toonde zijn koelbloedigheid op aangeven van Arjen Robben: 2-0. De buitenspelval van Ivoorkust klapte net te laat dicht, symptomatisch voor het matige verdedigen van de Afrikanen. Na deze treffer viel Nederland ver terug, met veel balverlies. De deur voor Ivoorkust werd zo op een kier gezet. Bakari Konť strafte lamlendig defensief handelen af met een van de goals van het toernooi. Even leek Ivoorkust op gelijke hoogte te komen, maar in een zeer kansrijke situatie wist Drogba de vrijstaande Arouna Konť niet te bereiken.

Khalid Boulahrouz verving John Heitinga aan het begin van de tweede helft. Vijf minuten na de hervatting maakte Rafael van der Vaart zijn WK-debuut. Van der Vaart loste Wesley Sneijder af. Positioneel veranderde er allemaal niets. Het zeer hoge tempo zette zich voort in het tweede bedrijf. Ivoorkust voerde de druk op, daartoe geholpen door slordigheidjes aan Nederlandse zijde. Behoudens afstandschoten, die vaak overvlogen of simpel werden gekeerd door Van der Sar, bleef het echter rustig voor het Nederlandse doel. Ooijer, Boulahrouz en Mathijsen hielden de Ivoriaanse aanvallers keurig in bedwang.

Oranjes positiespel kenmerkte zich echter door onrust. Om het middenveld te versterken bracht Van Basten middenvelder Denny Landzaat voor Van Nistelrooij. Ivoorkust bleef dicteren en nu kwamen wel de kansen. Van Persie haalde een kopbal van Drogba weg van de lijn en Van der Sar maakte een schietpoging van Yapo onschadelijk. Over het algemeen ontbrak het Ivoorkust aan overzicht in de eindfase. De Afrikanen schakelden in de laatste minuten amechtig over op de lange pass van achteruit, maar ook die bood geen soelaas. Nederland kon weer rustig ademhalen, koesterde de bal en speelde zich naar de achtste finales. Woensdag strijdt Oranje samen met ArgentiniŽ om de groepswinst.Stand groep C:
1.ArgentiniŽ** 2-6 (8-1)
2.Nederland** 2-6 (3-1)
3.Ivoorkust 2-0 (2-4)
4.ServiŽ en Montenegro 2-0 (0-7)Meer WK-nieuws vind je op de WK-site

Oranje via Ivoorkust verder

Nederland heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finales van het WK Voetbal. In Stuttgart rekende Oranje af met Ivoorkust: 2-1. Al na ťťn helft stond deze stand op het scorebord. Robin van Persie en Ruud van Nistelrooij brachten Oranje op 2-0, even later tekende Bakari Konť voor de aansluitingstreffer. Na een moeizaam tweede bedrijf bleef Oranje overeind.

Marco van Basten zag in de 1-0 overwinning op ServiŽ en Montenegro geen aanleiding zijn basisopstelling te wijzigen. De bondscoach was daartoe ook niet gedwongen, want Oranje bleef verstoken van blessures of schorsingen. Het enige ‘twijfelgeval’ Edwin van der Sar kreeg ruimschoots op tijd het stempel wedstrijdfit. Keuzeheer Henri Michel van Ivoorkust koos ditmaal voor PSV’er Arouna Konť als kompaan van Didier Drogba. Daardoor liep Bonaventure Kalou om even voor zes uur richting de reservebank in het oranje gekleurde Gottlieb Daimler Stadion van Stuttgart.

Met snel positiespel greep Nederland het initiatief in de beginfase. Ivoorkust begon afwachtend en wachtte op wat ging komen. Wanneer les Elťphants de bal eenmaal hadden, werd die snel weer prijsgegeven, vooral ook door vroeg Nederlands jagen. Na zo’n tien minuten verflauwde de Nederlandse overheersing. Ivoorkust pinde Oranje vast, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Giovanni van Bronckhorst was bijna de veroorzaker van een penalty. Scheidsrechter Ruiz zag echter niets in het vasthouden van Ebouť.

Net in deze lastige periode benutte Robin van Persie op magistrale wijze een vrije trap. De aanvaller doorkliefde bijna de netten achter keeper Tizie nadat hij zelf onreglementair werd gestuit door Kolo Tourť. Binnen enkele minuten deelde Oranje een nieuwe dolkstoot uit: Ruud van Nistelrooij toonde zijn koelbloedigheid op aangeven van Arjen Robben: 2-0. De buitenspelval van Ivoorkust klapte net te laat dicht, symptomatisch voor het matige verdedigen van de Afrikanen. Na deze treffer viel Nederland ver terug, met veel balverlies. De deur voor Ivoorkust werd zo op een kier gezet. Bakari Konť strafte lamlendig verdedigen af met een van dť goals van het toernooi. Even leek Ivoorkust op gelijke hoogte te komen, maar in een zeer kansrijke situatie wist Drogba de vrijstaande Arouna Konť niet te bereiken.

Khalid Boulahrouz verving John Heitinga aan het begin van de tweede helft. Vijf minuten na de hervatting maakte Rafael van der Vaart zijn WK-debuut. Van der Vaart loste Wesley Sneijder af. Positioneel veranderde er allemaal niets. Het zeer hoge tempo zette zich voort in het tweede bedrijf. Ivoorkust voerde de druk op, daartoe geholpen door slordigheidjes aan Nederlandse zijde. Behoudens afstandschoten, die vaak overvlogen of simpel werden gekeerd door Van der Sar, bleef het echter rustig voor het Nederlandse doel. Ooijer, Boulahrouz en Mathijsen hielden de Ivoriaanse aanvallers keurig in bedwang.

Oranjes positiespel kenmerkte zich echter door onrust. Om het middenveld te versterken bracht Van Basten middenvelder Denny Landzaat voor Van Nistelrooij. Ivoorkust bleef dicteren en nu kwamen wel de kansen. Van Persie haalde een kopbal van Drogba weg van de lijn en Van der Sar maakte een schietpoging van Yapo onschadelijk. Over het algemeen ontbrak het Ivoorkust aan overzicht in de eindfase. De Afrikanen schakelden in de laatste minuten amechtig over op de lange pass van achteruit, maar ook die bood geen soelaas. Nederland kon weer rustig ademhalen, koesterde de bal en speelde zich naar de achtste finales.


Opstellingen:

Nederland: Van der Sar, Heitinga ( 46. Boulahrouz), Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, Van Bommel, Sneijder ( 50. Van der Vaart), Cocu, Van Persie, Van Nistelrooij ( 74. Landzaat), Robben.

Ivoorkust: Tizie, Ebouť, K. Tourť, Meite, Boka, Romaric ( 62. Yapi Yapo), Zokora, Y. Tourť, B. Konť ( 62. Dindane), A. Konť ( 74. Akalť), Drogba.

Wedstrijdverloop:

Nederland 2 – 1 Ivoorkust

23’ Van Persie 1-0
27’ Van Nistelrooij 2-0
38’ B. Konť 2-1


24’ Zokora (IVO)
34’ Robben (NED)
35’ Mathijsen (NED)
41’ Drogba (IVO) **
58' Van Bommel (NED)
66’ Boka (IVO)
90' Boulahrouz (NED)

Arbiter: Ruiz (Col)

Toeschouwers: 52.000

** = geschorst voor laatste pouleduel


Stand groep C:

#AP+-
1.ArgentiniŽ2681
2.Nederland2631
3.Ivoorkust2024
4.ServiŽ en Montenegro2007

Gees Linnebank (61) overleden

Icoon BinnenlandsActeur Gees Linnebank is gisteren op de leeftijd van 61 jaar overleden. Dit maakte het Nationale Toneel vandaag bekend. De acteur was lid van dit toneelgezelschap. Hij had al geruime tijd last van de ziekte van Kahler, een vorm van beenmergkanker.

Linnebank maakte in 1969 zijn debuut in het Rotterdams Toneel. De laatste jaren was hij verbonden aan het Nationaal Toneel. Hij speelde ook in verschillende speelfilms, zoals "De kleine blonde dood" en "Flodder".

Gees Linnebank
Gees Linnebank

De FOK!WK-pool

Vanaf nu kun je dan eindelijk kijken wat je precies voorspeld hebt bij de FOK!WK-pool.

Via deze link zie je al je voorspellingen terug. Maar let op: hij werkt alleen als je bent ingelogd. Wil je weten hoe goed je het doet ten opzichte van je mede fok!kers? Kijk dan hier. De tussenstand is gebaseerd op de eerste twintig wedstrijden, dus de wedstrijd van vanmiddag is nog niet meegeteld.

Daarnaast zijn we ook bijna rond wat betreft de prijzen die je kunt winnen. Zodra we daar honderd procent duidelijkheid over hebben, horen jullie het van ons.

Heel veel plezier nog tijdens de rest van het WK!

Opstellingen Nederland - Ivoorkust

Over ruim een klein uurtje trapt Nederland af voor het WK-duel met Ivoorkust. Zojuist zijn de opstellingen bekendgemaakt.

Bondscoach Marco van Basten treedt met dezelfde basis in het strijdperk als de wedstrijd tegen ServiŽ en Montenegro (1-0). Wesley Sneijder houdt dus opnieuw Rafael van der Vaart op de bank. De Ivoriaanse keuzeheer Henri Michel ruimt een startplek in voor Arouna Konť, die Bonaventure Kalou aflost. Ook Romaric en Bakary Konť zijn nieuw in de basis. Nederland is bij een overwinning geplaatst voor de achtste finales, na de show van ArgentiniŽ tegen ServiŽ en Montenegro (6-0).


Opstellingen:

Nederland: Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen, Van Bronckhorst, Van Bommel, Sneijder, Cocu, Van Persie, Van Nistelrooij, Robben

Ivoorkust: Tiziť, Ebouť, K. Tourť, Meite, Boka, Zokora, Y. Tourť, B. Konť, Romaric, A. Konť, Drogba.

WK 2006: ArgentiniŽ - ServiŽ & Montenegro

Icoon WK 2006Onder het toeziend oog van Diego Maradona heeft ArgentiniŽ zich voor de tweede ronde weten te plaatsen. De Argentijnen walsten vanmiddag in hun tweede wedstrijd over ServiŽ & Montenegro heen, het werd 6-0.

Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Om 18.00 uur is de aftrap van Nederland tegen Ivoorkust. Als Nederland wint, plaatst het zich voor de tweede ronde.

ArgentiniŽ maakt gehakt van S & M

Onder het toeziend oog van Diego Maradona heeft ArgentiniŽ zich vrijwel zeker geplaatst voor de tweede ronde. De Argentijnen walsten vanmiddag in hun tweede wedstrijd over ServiŽ & Montenegro heen, het werd 6-0.

Al na vijf minuten opende ArgentiniŽ de score via Rodriguez, die op aangeven van Saviola de bal achter doelman Jevric schoot. Daarna probeerde de Argentijnen de wedstrijd te controleren en op slot te doen. ServiŽ & Montenegro kregen nog wel wat kansjes, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

In de vijftiende minuut kregen de Argentijnen een tegenslag te verwerken toen Gonzalez wegens een blessure aan zijn scheenbeen niet meer verder kon spelen en moest worden vervangen door Cambiasso. In de 31e minuut verdubbelde de Argentijnen de score toen Cambiasso de 2-0 wist te scoren. De Zuid-Amerikanen hadden de wedstrijd in de pocket en gunden de tegenstander slechts een paar kansjes.

In de 37e minuut van de wedstrijd werd een doelpunt van Crespo afgekeurd wegens buitenspel, op de tv-beelden was echter te zien dat dat onterecht was. In de 41e minuut werd het dan alsnog 3-0, en leek het erop dat de wedstrijd al na ťťn helft beslist was: Rodriguez scoorde de 3-0 via de paal.

Ook in de tweede helft waren de Argentijnen duidelijk de beste. ServiŽ & Montenegro kreeg nog wel wat kansen maar faalden in de afwerking ervan. In de 65e minuut werd het drama nog groter toen voormalig PSV-er Mateja Kezman wegens een flinke overtreding met rood van het veld gestuurd werd en ServiŽ & Montenegro met tien man verder moest.

Wonderkind Lionel Messi mocht in de 83e minuut dan toch eindelijk zijn WK-debuut maken, dit groot genoegen van de Argentijnse fans. De vernedering voor ServiŽ & Montenegro werd nog groter toen Crespo in 78e minuut de 4-0 en Tevez in de 85e minuut de 5-0 scoorde. En Lionel Messi liet ook van zich horen door in de 87e minuut de 6-0 op het scorebord te zetten.

Opstellingen:

ArgentiniŽ : Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, RodrŪguez (Messi/75), Mascherano, Riquelme, SorŪn, GonzŠlez (Cambiasso/17), Saviola (Tevez/59), Crespo.

ServiŽ & Montenegro: Jevric, Duljaj, Gavrancic, Krstajic, Dragutinovic, Koroman (Ljuboja/50), Nadj (Ergic/46), Stankovic, P.Djordjevic, Kezman, Milosevic (Vukic/70).

Wedstrijdverloop:

ArgentiniŽ - ServiŽ & Montenegro 6-0
5' RodrŪguez 1-0
31' Cambiasso 2-0
41' RodrŪguez 3-0
78' Crespo 4-0
84' Tevez 5-0
87' Messi 6-0

65. Kezman (SeM)

7' Koroman (SeM)
27' Nadj (SeM)
37' Crespo (Arg)
42' Krstajic (SeM)

Arbiter: Rosetti (ITA)

Toeschouwers: 52.000

Voetballers zijn mietjes

Goed, zo vlak voor de volgende wedstrijd van Oranje mag dat wel eens gezegd worden, voetballers zijn mietjes

Pfff, dat lucht op, maar er zit een kern van waarheid in, ze duiken naar de grond als een tegenstander ook maar naar ze wijst, ze worden met brancards van het speelveld afgevoerd als ze vallen, en moeten daarna minstens 4 maanden behandeld worden door een speciale arts.

Nee, neem dan een voorbeeld aan Australian football, een ruige mix van American footbal, rugby en wat ijshockey technieken, echte bikkels die na een keiharde bodycheck gewoon doorgaan.

Reclames enzo.

Dit is dus wat je krijgt als je reclames maakt onder invloed van LSD..ze worden steeds vager

Tango, een soort Fanta drankje, heeft een parodie gemaakt op de Sony Bravia reclame, met de soundtrack van Josť GonzŠlez "Heartbeats." Klik hier om de Tango reclame te bekijken

De volgende reclame is echt vaag! Ik heb er werkelijk niets bij te zeggen, waar gaat dit over?Klik hier voor "Happy Mornings".

Van Nutri-Grain, ga je je grrrreat van voelen, dat is duidelijk na dit filmpje! Bekijk hier Nutrigrain.

En nog een echt vage 'ad', een gast zit bij een sollicitatie met een beweegbare baard Bekijk hier de Skittles reclame!

Kusje terug timbob

Vier jaar eis tegen gewelddadige pooier

JustitieTegen de 29-jarige Hagenaar 'Appie' is deze week 4 jaar cel geŽist wegens een schandalige reeks van loverboy praktijken. De man dwong zeker zes jonge vrouwen tot prostitutie op zeer brute wijze.

Zo trapte en sloeg hij ze (soms met een metalen pijp of met een houten plank), sneed hij een meisje links en rechts met een glas in het gezicht waaraan ze een ernstig litteken overhield, hield hij aanstekers tegen de huid gedrukt, slingerde hij ze aan haren door de kamer, zette hij soms een mes op de keel en dwong hij ze drugs te gebruiken. Dat laatste deed 'Appie' door geregeld een base-pijp in de mond van de vrouwen te duwen en daarbij de neus dicht te drukken zodat ze gedwongen waren coke te roken.

Pooier 'Appie' begon zijn activiteiten in 2005. Samen met een al jaren verslaafde heroÔne hoer ronselde hij kwetsbare jonge vrouwen van begin 20; ťťn meisje was 16. Hij zette ze aan het werk in Den Haag, Rotterdam, Nijmegen, Leeuwarden en Groningen. Het geld moesten ze inleveren, waarna hij er drugs voor kocht.

De advocate van 'Appie' vond het bewijs te mager, maar daar dacht de officier van justitie heel anders over. De uitspraak is over twee weken.

Weense bierbrouwer geeft sixpacks weg

Eerder werd gemeld dat Heineken een probleem had met een krattentekort. Ook in Oostenrijk zijn er logistieke problemen in hun bierindustrie, maar men heeft daar ook een oplossing voor gevonden.

Volgens de Weense brouwer Ottakringer blijven veel lege flessen van een halve liter voor de TV staan. Hierdoor komen ze niet meer terug bij het verkooppunt. De brouwer heeft nu het volgende klantvriendelijke idee bedacht. Vanaf zaterdag krijgen de klanten die hun lege flesjes retour komen brengen meteen een sixpack bier cadeau.

Crazy Maze (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Dumbolf" en zoals de naam al doet vermoeden moet je door een doolhof zien te komen. Stuur het balletje met de muis lang alle obstakels naar de finish. Wat is jullie score en hoeveel doolhoven hebben jullie weten te halen?

Rabobank boos op jury

Gisteren was Rabobank-renner Michael Rasmussen goed onderweg tijdens de Ronde van Zwitserland; toen er nog 25 kilometer te rijden viel ging de Deen alleen weg. Tijdens de beklimming van de Albula wilde de bergspecialist iets eten maar de jury hield de Rabobank tegen.

Het verschil tussen Rasmussen en Alexandre Moos was te klein. Ton van Engelen, die in de tweede Rabobank-wagen zat, kon zo niet de benodigde drank en voedsel aan Rasmussen overhandigen, die nodig waren om de Albula over te komen. "Schandalig", aldus Adri van Houwelingen de ploegleider van de Rabobank, "De jury moet toch begrijpen dat die jongen al 200 kilometer in de aanval is. Maar ze bleven maar zeggen dat het verschil tussen de renners te klein was." De Rabobank zal vandaag naar de jury stappen om navraag te doen naar haar beslissing.

VS: boete voor onfatsoen op tv fors omhoog

De boete voor onfatsoenlijk gedrag op de televisie is in de VS fors omhoog gegaan. President Bush heeft een wet goedgekeurd die de boete voor onfatsoen op tv verhoogt tot 325.000 dollar per incident. Dat is tien keer zo hoog als er tot nog toe op stond.

Volgens Bush was het oude boetebedrag voor veel tv-stations 'peanuts'. Het bekendste onfatsoenlijke incident is dat met de ontblote borst van Janet Jackson. TV-zender CBS kreeg onlangs nog een boete wegens het vertonen van een tienerorgie in een dramaserie.


Nu goed voor ruim 300.000 dollar boete.

Borgetti vertrouwt op ploeggenoten

Jared Borgetti heeft goede hoop dat Mexico vanavond tegen Angola zijn tweede overwinning op dit wereldkampioenschap boekt. Zelf kan de Mexicaanse aanvaller vanwege een achillespeesblessure niet meespelen.

"Ik probeer door het geven van tips wel mijn steentje bij te dragen. Ik kan alleen maar vertrouwen hebben in mijn ploeggenoten. Zij gaan het maken," aldus Borgetti.

Rafael MŠrquez, aanvoerder van het Mexicaanse nationale team, verwacht dat het een moeilijke wedstrijd zal gaan worden. "We hebben respect voor de tegenstander en we zullen echt niet zomaar winnen", aldus de verdediger van FC Barcelona.

C. Ronaldo hersteld van griep

Portugal kan morgen voor de confrontatie met Iran gewoon een beroep doen op Cristiano Ronaldo. De aanvaller had een griepje onder de leden, maar trainde vanmorgen mee.

Bondscoach Luiz Felipe Scolari ruimt opnieuw een basisplaats in voor Ronaldo. Tijdens het openingsduel tegen Angola (1-0) werd de balkunstenaar tot zijn afgrijnzen al na een uur gewisseld. Deco staat voor zijn WK-debuut. De middenvelder ontbrak tijdens de ouverture wegens een spierblessure. Bij een driepunter tegen Iran is Portugal nagenoeg zeker van een plaats bij de laatste zestien.

Engeland evenaart naoorlogs record

Engeland heeft dankzij de 2-0 zege op Trinidad en Tobago een naoorlogs record geŽvenaard. De ploeg won al acht duels achtereen.

Engeland boekte de afgelopen maanden overwinningen tegen Oostenrijk (1-0), Polen (2-1), ArgentiniŽ (3-2), Uruguay (2-1), Hongarije (3-1), Jamaica (6-0), Paraguay (1-0) en Trinidad en Tobago (2-0). In 2003 zette Engeland ook al eens een dergelijke reeks neer, eveneens onder bondscoach Eriksson. Wanneer Rooney en consorten de komende twee duels weten te winnen, doen ze het even goed als de Engelse nationale ploeg van 1908-1909.

Mole in One (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Mole in One" en is een vreemd 'golf' spel als je het al zo mag noemen. Je moet met een mol gaan schieten. En alvorens je naar de vlag moet, moet je eerst de ballen verzamelen. Wat is jullie hoogste score?

Opstellingen ArgentiniŽ - ServiŽ & Montenegro

Over iets meer dan een half uur begint in Gelsenkirchen de wedstrijd tussen ArgentiniŽ en ServiŽ & Montenegro.

De opstellingen van beide landen zijn net bekend gemaakt. Als ArgentiniŽ wint, zijn ze door naar de tweede ronde en is ServiŽ & Montenegro zo goed als uitgeschakeld.

Opstellingen

ArgentiniŽ : Abbondanzieri, Burdisso, Ayala, Heinze, RodrŪguez, Mascherano, Riquelme, SorŪn, GonzŠlez, Saviola, Crespo.

ServiŽ & Montenegro: Jevric, Duljaj, Gavrancic, Krstajic, Dragutinovic, Koroman, Nadj, Stankovic, P.Djordjevic, Kezman, Milosevic.

Turkije zet verhouding met EU op scherp

EuropaDe verhouding tussen Turkije en de Europese Unie is door de Turken op scherp gezet inzake de kwestie Cyprus. De Turken blijven weigeren om Cypriotische schepen toe te laten in Turkse havens, ondanks het feit dat het land vorig jaar de douane-unie met de EU ondertekende.

De Europese Unie heeft deze week gedreigd de onderhandelingen over toetreding met Turkije af te breken als het land blijft weigeren om schepen uit Cyprus toe te laten. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan zegt echter dat de internationale gemeenschap eerst de Turkse zeggenschap over Noord-Cyprus moet erkennen en eist dat het isolement van het eilanddeel wordt opgeheven. Volgens hem zullen de Turken blijven vechten voor erkenning, ook al brengt dat de toetreding met de EU in gevaar.

Overigens zal volgende week EuroparlementariŽr Camiel Eurlings (CDA) een nieuw, kritisch rapport presenteren over het Turkse EU-lidmaatschap. Gisteren deed hij daar in het tv-programma Netwerk al enige uitlatingen over. Volgens hem boekt het land veel te trage vooruitgang in tal van zaken waaronder mensenrechten en vrijheid van godsdienst. Eurling zegt grote problemen te voorzien als de ontwikkelingen in dit tempo blijven doorgaan. De CDA'er volgt in opdracht van het Europees Parlement de Turkse toetreding tot de Europese Unie. Zijn rapport hierover is richtinggevend in het parlement.

Voorbeschouwing Dag 8

Dag 8 alweer van het wereldkampioenschap voetbal. De dag waarop Nederland in actie moet komen tegen Ivoorkust, en ze bij een overwinning zeker zijn van de tweede ronde.

Om drie uur vanmiddag speelt ArgentiniŽ tegen ServiŽ en Montenegro. De Argentijnen zullen waarschijnlijk voor een aanvallender concept kiezen dan in de wedstrijd tegen Ivoorkust. Naar verwachting vormen Hernan Crespo en Javier Saviola weer de frontlinie en wordt Lionel Messi opnieuw gespaard. Het 18-jarige talent is maar net hersteld van een spierblessure en bovendien liep hij woensdag een lichte knieblessure op. Voor ServiŽ en Montenegro is het erop of eronder, na het verlies tegen Oranje moeten ze vanmiddag winnen om kans te maken op een plek in de volgende ronde.

En om zes uur begint de wedstrijd waar wij Nederlanders vooral naar uitkijken: Nederland tegen Ivoorkust. Oranje begint vrijdag met dezelfde opstelling tegen Ivoorkust als in het gewonnen duel tegen ServiŽ. Dat betekent dat Wesley Sneijder centraal op het middenveld wederom de voorkeur krijgt boven Rafael van der Vaart. Bij Ivoorkust raakt Bonaventure Kalou zijn basisplaats kwijt aan Dindane, die hem goed verving in de wedstrijd tegen ArgentiniŽ.

Mexico en Angola moeten het om 21:00 uur vanavond tegen elkaar opnemen en de beide landen zijn in de aanloop naar hun onderlinge ontmoeting vooral bezig een oplossing te vinden voor hun problemen in de voorhoede. Mexico moet het vandavond stellen zonder vaste spits Jared Borgetti en Angola kwam na de 0-1 tegen Portugal tot de conclusie dat het voorin aan stootkracht ontbreekt Verwacht wordt dat La Volpe Mexico laat aantreden in een 5-3-2 opstelling, met Bravo als diepste spits naast Franco.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
ArgentiniŽ heeft het moeilijk tegen ServiŽ en Montenegro, lange tijd blijft het 0-0, totdat Crespo tien minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd scoort en ArgentiniŽ als eerste in Groep C zich plaatst voor de volgende ronde.

Nederland wint met 2-0 van Ivoorkust, via Robben en een eigen doelpunt van Kalou.

Mexico wint vrij eenvoudig met 2-0 van Angola.

TV-tijden vrijdag 16 juni

Op de tweede vrijdag van het WK staat ook de tweede wedstrijd van het Nederlands elftal op het programma. Hieronder volgt een overzicht van alle WK-gerelateerde tv-programma's op deze dag.

ZenderTijdProgramma
Sport 1.17.00-8.30WK gisteren
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Eurosport9.00-11.00World Cup Season Legends
Nederland 29.10-11.00Wedstrijd gisteren (1e helft)
Eurosport11.00-11.30World Cup Show
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
Eurosport11.30-13.30World Cup Season Legends
SBS612.00-12.30Hart van Oranje (hh)
ARD12.15-13.00Persconferentie
Sport 1.113.00-14.30WK gisteren
ARD14.03-15.00WK 2006 live
Nederland 214.20-14.30The Art of Football: From A - Z
Nederland 214.30-14.50Voorbeschouwing ArgentiniŽ - ServiŽ-Montenegro
Nederland 214.50-16.55ArgentiniŽ - ServiŽ-Montenegro (live)
Sport 1.115.00-17.00ArgentiniŽ - ServiŽ-Montenegro (live)
ARD15.00-18.00ArgentiniŽ - ServiŽ-Montenegro (live)
Nederland 315.55-16.15WK Z@ppsport
Nederland 216.55-17.05Nabeschouwing ArgentiniŽ - ServiŽ-Montenegro
Nederland 217.05-17.50Voorbeschouwing Nederland - Ivoorkust
Nederland 217.50-19.55Nederland - Ivoorkust (live)
Sport 1.118.00-20.00Nederland - Ivoorkust (live)
ARD18.00-20.00Nederland - Ivoorkust (live)
RTL719.50-20.30Voetbal Insite
Nederland 219.55-20.30Nabeschouwing Nederland - Ivoorkust
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
ARD20.15-21.00WK 2006 live
Nederland 220.35-20.50Voorbeschouwing Mexico - Angola
Nederland 220.50-22.55Mexico - Angola (live)
Sport 1.121.00-23.00Mexico - Angola (live)
ARD21.00-23.30Mexico - Angola (live)
Talpa21.50-22.00Villa BvD
Talpa22.50-23.55Villa BvD
Nederland 222.55-23.00Nabeschouwing Mexico - Angola
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
Sport 1.123.15-0.45WK vandaag
SBS623.30-0.10Hart van Oranje
RTL0.25-0.50WM: Magazin
Talpa0.25-1.30Villa BvD
BBC10.35.1.20World Cup Match of the Day
Eurosport1.00-1.30World Cup Show

Britse kranten niet erg postief

Na de moeizame zege van Engeland op Trinidad & Tobago is van gejuich in de Britse pers geen sprake.

De enige reden voor veel kranten om opgetogen te zijn is de rentree van Wayne Rooney. "Een kleine stap voor Rooney, een geweldige stap voor Engeland", aldus 'The Times'. 'The Sun' ziet de terugkeer van Rooney ook als een opsteker. "Maar hij kan in zijn eentje het WK echt niet winnen. Engeland zal veel beter moeten samenspelen, willen we niet ver voor de finale naar huis gaan", aldus het tabloid.

Hardware charts Japan

De wekelijkse hardwarecijfers uit Japan zijn er weer. Weinig veranderingen en de DS lite nog altijd dik aan kop.

ConsoleAantalVorige weekTotaal 2006
DS lite132.027135.6142.188.134
PSP21.65624.595845.614
PS218.98118.513690.909
GBA SP4.1164.364154.850
GB Micro1.6541.27099.141
Nintendo DS1.3711.159869.908
Xbox 3601.1001.24552.488
GameCube96179852.335
GBA36302.783
Xbox20431.543

Om een idee te geven over het aandeel van de DSlite in vergelijking met de rest is hier een plaatje dat gemaakt is door een user op NeoGAF.

Feyenoorder Sno vertrekt naar Celtic

Evander Sno vertrekt bij Feyenoord. De middenvelder, die afgelopen seizoen verhuurd was aan NAC Breda, heeft een contract getekend bij het Schotse Celtic.
De trainer van Feyenoord, Erwin Koeman, zag komend seizoen geen basisplaats voor de negentienjarige speler weggelegd en dus mocht hij vertrekken. Behalve Celtic zouden ook diverse Engelse clubs blijk hebben gegeven van interesse zo meldde de zaakwaarnemer van Sno, Chiel Dekker. Welke clubs dit specifiek waren, vermeldde Dekker niet.

Verzekeraars: "Veel Oranje-schade"

De Nederlandse verzekeraars maken melding van een heuse golf van 'oranjeschade' in Nederland, als gevolg van de wedstrijd Nederland-ServiŽ en Montenegro, afgelopen zondag. Voor vandaag en volgende wedstrijden worden vergelijkbare gevallen verwacht. Gelukkig gaat het meestal om kleine gevallen, met een schade van beperkte omvang.

Zo meldt Interpolis dat ze een schadegeval hebben van een gebroken bank. Bij het doelpunt veerde de hele familie, die zat te kijken, op en kwam ook tegelijk weer neer. Dat was meer dan de bank kon verdragen, dus gaf hij er de brui aan. Een ander geval speelde zich af in het dorp Leuth, bij Nijmegen. Hier hadden mensen de straat mooi versierd met oranje vlaggetjes. Dat was erg leuk, totdat een vrachtwagen er precies niet onderdoor kon en een kozijn uit de muur trok, waar de vlaggetjes aan bevestigd waren. In Didam had een familie wel heel erg veel pech: net voor de wedstrijd, tijdens het Wilhelmus, vloog de televisie in brand. Gelukkig waren de buren zo vriendelijk dat ze daar de wedstrijd mochten kijken.

Ook mensen die zelf niets om voetbal geven hebben het zwaar. Zo was er een man die bij het doelpunt van blijdschap pardoes de bril van zijn vrouw van haar neus sloeg. Toen hij dat in de gaten kreeg, was het al te laat: hij was op de grond kapotgetrapt. Vergeet verder niet op je bezoek te letten. Interpolis heeft namelijk ook al een schadeclaim binnen van een familie die vrienden ontving, die zich helemaal in het oranje uitgedost hadden, inclusief een geschminkt gezicht en oranje gespoten haren. Na de wedstrijd bleek de dure bank ineens ůůk in oranjestemming te zijn, maar die vlekken gingen er helaas niet meer uit.

Vitesse haalt Sansoni

Sťbastien Sansoni maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Vitesse. De 28-jarige Franse verdediger tekende een tweejarig contract bij de club uit Arnhem.

Sansoni maakt de transfervrije overstap van Ethnikos Asteras, dat als elfde eindigde in de Griekse tweede divisie. Daarvoor speelde de verdediger in eigen land voor FC Martigues en Chateauroux en in Zwitserland voor Xamax Neuchatel. Afgelopen zomer werd Sansoni in een team met onder meer Eric Cantona wereldkampioen beachvoetbal. Vitesse legde eerder al Civard Sprockel vast, maar verloor Michael Dingsdag aan SC Heerenveen.

"AZ met Adriaanse leuker"

Barry van Galen, oud speler van AZ, is in de nieuwste Voetbal International kritisch over Van Gaal. Niet alleen noemt hij het voetbal dat Louis Van Gaal speelt 'zakelijk', ook geeft hij toe het voetbal onder Adriaanse leuker te vinden. Niet alleen voor hemzelf, maar ook voor de supporters op de tribune.

"Bij Adriaanse was het volle kracht vooruit, dat is bij Van Gaal heel anders", aldus de oud-middenvelder. Van Galen, die afgelopen seizoen de voetbalschoenen aan de wilgen hing, gaat verder: "Op een gegeven moment heb je het gevoel dat je klaar bent. Ik speelde niet meer zo lekker, voelde me niet belangrijk, wat ik me wťl onder Co Adriaanse voelde."

Het gespeelde voetbal was onder Adriaanse veel mooier vindt Van Galen. "Het is allemaal zakelijker bij Van Gaal. Je hoort ook van alle supporters dat het toen leuker was om te zien". Wel benadrukt Van Galen dat hij Van Gaal een toptrainer vindt: "Het gaat om de resultaten en die waren onder hem veel beter."

Tumbler (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Tumbler" en je gaat hier op jacht naar groene balletjes, maar pas wel op voor alle obstakels want die moet je natuurlijk niet raken. Hoe lang hebben jullie het vol gehouden en hoog hoe was de score daarbij?

Met dank aan cptmarco voor de submit.

Verzekeraars: veel 'oranjeschade'

Icoon WK 2006De Nederlandse verzekeraars maken melding van een heuse golf van 'oranjeschade' in Nederland, als gevolg van de wedstrijd Nederland-ServiŽ en Montenegro, afgelopen zondag. Voor vandaag en volgende wedstrijden worden vergelijkbare gevallen verwacht. Gelukkig gaat het meestal om kleine gevallen, met een schade van beperkte omvang.

Zo meldt Interpolis dat ze een schadegeval hebben van een gebroken bank. Bij het doelpunt veerde de hele familie, die zat te kijken, op en kwam ook tegelijk weer neer. Dat was meer dan de bank kon verdragen, dus gaf hij er de brui aan. Een ander geval speelde zich af in het dorp Leuth, bij Nijmegen. Hier hadden mensen de straat mooi versierd met oranje vlaggetjes. Dat was erg leuk, totdat een vrachtwagen er precies niet onderdoor kon en een kozijn uit de muur trok, waar de vlaggetjes aan bevestigd waren. In Didam had een familie wel heel erg veel pech: net voor de wedstrijd, tijdens het Wilhelmus, vloog de televisie in brand. Gelukkig waren de buren zo vriendelijk dat ze daar de wedstrijd mochten kijken.

Ook mensen die zelf niets om voetbal geven hebben het zwaar. Zo was er een man die bij het doelpunt van blijdschap pardoes de bril van zijn vrouw van haar neus sloeg. Toen hij dat in de gaten kreeg, was het al te laat: hij was op de grond kapotgetrapt. Vergeet verder niet op je bezoek te letten. Interpolis heeft namelijk ook al een schadeclaim binnen van een familie die vrienden ontving, die zich helemaal in het oranje uitgedost hadden, inclusief een geschminkt gezicht en oranje gespoten haren. Na de wedstrijd bleek de dure bank ineens ůůk in oranjestemming te zijn, maar die vlekken gingen er helaas niet meer uit.

Misschien kunnen zij ook de slachtofferlijn bellen... ;-)
Oranje eist overal slachtoffers...

Drukke eerste training voor AZ

Als eerste profclub is AZ vandaag begonnen aan de trainingen voor het nieuwe seizoen. Het was nog vrij druk in de Alkmaarder Hout, waar de Noord-Hollandse ploeg tot en met 1 september haar trainingen blijft afwerken.

Van de nieuwelingen ontbraken enkel Joey Gudjonsson en Gijs Luirink op de eerste training. Gudjonsson is op huwelijksreis en sluit op 10 juli aan, net als de drie Jong Oranje-internationals Luirink, Demy de Zeeuw en Stijn Schaars. Het viertal Henk Timmer, Kew Jaliens, Tim de Cler en Denny Landzaat krijgt drie weken vakantie nadat Oranje is uitgespeeld op het WK.

Van de nieuwelingen hoefde Kemy Agustien zich nog niet te melden, omdat hij tijdens het internationale jeugdtoernooi in Toulon met de Olympische ploeg speelde. Maar de middenvelder, die overkwam van Willem II, was er toch om zijn ploeggenoten te leren kennen.

Shota Arveladze is op 19 juni terug in Alkmaar, omdat hij nog een interland speelde met GeorgiŽ na afloop van het reguliere seizoen. Pius Ikedia, die mag vertrekken, was in Londen om zijn zieke broer te bezoeken. Julian Jenner trainde vanmorgen apart van de groep, omdat hij nog kampt met een lichte liesblessure. De enige speler die spoorloos was, was Adil Ramzi. De Marokkaan, die vorig seizoen op huurbasis bij FC Utrecht speelde, mag ook vertrekken bij AZ.

Tetris Weightlifting

De meeste gamers komen hun huis niet uit om te gaan sporten. Maar er is iemand die hier een oplossing voor heeft gemaakt. Namelijk de oeroude Tetris game spelen en tegelijk ook nog aan gewichtheffen doen.

Door op een bepaalde manier met de gewichten om te gaan stuur je de Tetris blokjes naar de goede plaats en op die manier kunnen gamers twee vliegen in een klap vangen. "Tetris Weightlifting" heet deze nieuwe oefening. Natuurlijk ook geschikt voor niet gamers.

Parreira zet Ronaldo onder druk

De bondscoach van BraziliŽ, Carlos Alberto Parreira, heeft Ronaldo vandaag verder onder druk gezet. Als de spits zijn conditie niet verbetert, zal zijn basisplaats in gevaar komen. De teamarts van de Brazilianen, Josť Luiz Runco, denkt dat Ronaldo's lichamelijke klachten mogelijk een psychische achtergrond hebben.

Parreira zei dat hij zijn twijfels heeft over de spits van Real Madrid. "Op dit toernooi is slechts plaats voor topfitte spelers, die snel denken en handelen. Ronaldo behoort vooralsnog niet tot die groep. Tegen AustraliŽ bekijken we kritisch hoe het met hem gaat. Eventueel zullen we niet nalaten maatregelen te nemen."

Gisteren liet Ronaldo zich nog eens uitgebreid onderzoeken in een ziekenhuis in Frankfurt omdat hij zich niet lekker voelde. Zelf zijn schedel zou zijn doorgelicht, om te kijken of er geen tumor zat. Er bleek echter niets aan de hand met de topschutter van weleer, en daarom wil Runco de mogelijkheid van een overdaad aan stress niet uitsluiten. Woensdagavond was Ronaldo ook al voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan.

De spits zei zelf dat hij optimistisch vooruit blikt op de wedstrijd aankomende zondag tegen het AustraliŽ van bondscoach Guus Hiddink. "Ik zie geen reden voor twijfel. Het team staat achter mij en ik sta achter het team. Iedereen steunt mij. Toch verwacht ik geen uitzonderingspositie. Dat hoeft ook niet. Ik ben er van overtuigd dat ik de komende wedstrijd beter zal spelen."

Le Mans: Lammers start als zesde

Jan Lammers start zaterdag in de 24 uur van Le Mans vanaf de zesde plek. Samen met zijn teamgenoten Alex Yoong en Stefan Johansson had Lammers 83 ronden op het Circuit de la Sarthe nodig om die startplek met hun Dome Judd te veroveren.


De winnaar van vorig jaar, de Deen Tom Kristensen, staat op Pole. Hij was met zijn Audi vier seconden sneller dan Lammers. De 74e editie van de 24 uur van Le Mans begint zaterdag om 17.00 uur. De 47-jarige Lammers, winnaar in 1988 en vorig jaar zevende, doet voor de negentiende keer mee.

Ajax niet langer geÔnteresseerd in Defour

Ajax is niet langer geÔnteresseerd in Steven Defour. De Belg heeft zijn contract bij RC Genk gisteren afgekocht, maar de Amsterdammers hoeven de middenvelder niet meer.

"De selectie voor het volgend seizoen is nu rond. Ik wilde er een linkspoot bij hebben en die is er nu," aldus Henk ten Cate, de nieuwe trainer van Ajax. De Amsterdammers presenteerden gisteren namelijk de 29-jarige Roger Garcia, die transfervrij overkomt van Villarreal. Aanvankelijk was Ten Cate van plan om Edgar Davids terug te halen naar Amsterdam, maar de geroutineerde oud-international voelde daar echter weinig voor. "Het is jammer dat Ed niet komt. We hebben onze interesse in hem uitgesproken en we hoorden niks van hem. Op een bepaald moment moet je keuzes maken."

Ten Cate is erg blij met de komst van Roger. "Roger Garcia is een spelverdeler met een fantastische trap. Hij speelde vorig seizoen bij Villarreal, maar hij stond vaak niet in de basis omdat Riquelme de vaste spelmaker is van die ploeg."

Van Bronckhorst en Heitinga op scherp

Zowel Giovanni van Bronckhorst als John Heitinga staan voor de wedstrijd van het Nederlands elftal vanavond tegen Ivoorkust op scherp.

Tijdens de eerste wedstrijd tegen Servie & Montenegro kregen beide verdedigers een gele kaart. Mocht Heitinga of Van Bronckhorst in de wedstrijd tegen Ivoorkust wederom tegen een gele kaart aanlopen, dan zijn ze geschorst voor de laatste groepswedstrijd tegen de Argentijnen

Bettini langer bij Quick-Step

Paolo Bettini rijdt ook in 2007 en 2008 voor Quick-Step. Il Grillo was einde contract en leek niet te behouden voor het team van Patrick LefŤvre.

De afgelopen maanden gonsde het in het geruchtencircuit over een eventueel vertrek van Bettini. Met name T-Mobile trok aan het koersmouwtje van de Italiaan. ”Ik blijf bij de groep mensen met wie ik mijn grootste successen heb behaald”, zegt Bettini. Ook manager Patrick LefŤvre toont zich content: ”Paolo is al lang een van de steunpilaren binnen het team, een man op wie we altijd kunnen rekenen. Na Luik-Bastenaken-Luik en de Giro waren we zeker dat hij ons nog zeges zou bezorgen.”

Blessure voor Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic is gewisseld in de rust van het duel met Paraguay wegens een liesblessure. Zweden won de confrontatie met 1-0 en heeft goede uitzichten op de laatste zestien.

”De klachten begonnen al tijdens de warming-up en naarmate het duel vorderde werd het steeds erger”, meldde Ibrahimovic. Of de aanvaller meedoet tegen Engeland is nog onzeker: ”Ik weet het niet, we zullen zien wat de dokter zegt.” Volgens bondscoach Lars Lagerbšck kreeg hij van de medische staf het advies Ibrahimovic te wisselen. ”Pas vrijdag of zaterdag weten we de ernst van de blessure”, aldus Lagerbšck.

Nieuwe screenshots Splinter Cell: Double Agent

Ubisoft heeft vandaag de officiŽle site voor Splinter Cell: Double Agent geopend.

In dit nieuwe deel uit de Splinter Cell reeks zal hoofdrolspeler Sam Fisher een terroristische cel moeten infilteren. Hierbij zullen zowel opdrachten voor de terroristen als voor de NSA moeten worden uitgevoerd. Hoe goed de speler deze verschillende missies volbrengt heeft invloed op het verloop van het spel. Wanneer terroristische acties iets te succesvol worden uitgevoerd zullen de terroristen Sam meer gaan vertrouwen maar zal de steun van de NSA afnemen, en omgekeerd.

Klik hier om de site te bekijken.

Hieronder enkele screenshots van de Xbox 360 versie van het spel.

Bovine Aviator

quote:
Everyone knows the story about the cow which jumped over the moon. But few can have claimed to have witnessed it. So a daring experiment was planned and the world prepared for its first Bovine aviator.
Er bestaat een verhaaltje dat er een koe over de maan gesprongen zou hebben, maar dit fenomeen hebben maar weinig mensen meegemaakt. Nu hebben een paar andere mensen een katkoeapult gemaakt met een speciale reden. Mensen laten denken dat er toch een koe was die over de maan kon springen...

Victoria vertrekt naar Cyprus

Raymond Victoria (33) zet zijn carriŤre voort op Cyprus. De middenvelder verruilt Willem II voor AEK Larnaca.

Victoria had nog een doorlopende verbintenis bij Willem II, maar de Tricolores liggen niet dwars. ”Raymond heeft een fraaie staat van dienst voor de club. Wij gunnen hem graag de mogelijkheid zijn carriŤre in het buitenland af te sluiten ondanks dat hij nog een doorlopend contract heeft”, liet voorzitter Hans Verbunt weten. In acht seizoenen in Tilburg speelde Victoria liefst 232 wedstrijden. Daarvoor kwam hij uit voor Feyenoord, Bayern MŁnchen en De Graafschap.

Ljubicic onderuit op Queen's

Ivan Ljubicic is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de vierde ronde van het toernooi van Queen's. De Kroaat verloor in de derde ronde met 6-7 en 5-7 van het Franse talent Gael Monfils.

Rafael Nadal plaatste zich wel voor de kwartfinale. De winnaar van Roland Garros had het zwaar tegen zijn landgenoot Fernando Velasco, maar trok met 2-6 7-6 7-6 uiteindelijk aan het langste eind. Andy Roddick bereikte de laatste acht door met 7-6 en 6-3 van Paradorn Srichaphan te winnen.

Aanklager eist degradatie Lierse SK

De aanklager betaald voetbal van de Belgische voetbalbond heeft om de degradatie van eersteklasser Lierse verzocht. Tevens wil de procureur voor ex-trainer Paul Put een schorsing van drie jaar.

De straffen worden geŽist wegens de rol van de club en diens voormalig trainer in de omkoopaffaire in het Belgisch voetbal. De Chinese gokmaffia zou clubs en spelers in BelgiŽ hebben beÔnvloed om weddenschappen te winnen. De aanklager heeft ook zware straffen geŽist tegen spelers van Lierse: Hij wil bijvoorbeeld twee jaar schorsing voor Yves Vanderstraeten en Cliff Mardulier. Lierse kreeg onlangs nog wel de licentie van de Belgische voetbalbond om komend seizoen in de hoogste voetbaldivisie uit te komen.

De tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond gaat zich nu buigen over de strafvoorstellen van de aanklager.

Oranjefeest komt langzaam op gang

De supporters van Oranje komen op de dag van de wedstrijd tegen Ivoorkust langzaam op gang. Om half tien vanmorgen, een half uur na het begin van het supportersfeest op de Schlossplatz in Stuttgart, was het nog erg rustig in de binnenstad.

Van 9 uur tot half drie vanmiddag worden de Oranjefans vermaakt met een feest waar artiesten optreden en ook de Nederlandse ambassadeur en de burgemeester van Stuttgart hun opwachting zullen maken.

"Het is nog erg rustig. Er waren vanochtend in Nederland nogal wat files bij de grensovergang, veel mensen zijn nog onderweg," aldus Lloyd Vandenberg, voorzitter van de supportersvereniging Oranje. Op de snelwegen richting Stuttgart was het vanmorgen al behoorlijk druk met veel Nederlandse auto's.

Gamen goed voor je carrière

Velen van ons zijn sporthelden. Van de beste centre van de NBA tot de superspits van Oranje en zelfs de gehele olympische spelen doen wij gamers niet moeilijk over.

Helaas gaat al die sportieve glorie verloren zodra we de console of PC uitschakelen. Maar niet voor Brad Coleman, die jarenlang verslaafd was aan racegames.

Het stuurwieltje, beeldscherm en bureau heeft hij namelijk ingeruild voor een NASCAR racing contract. Als een kleine kleuter racede hij het winkelcentrum in Houston rond met een afstandbedienbare race-auto, later ging hij over op videogames.

"It all started out on the NASCAR video games," Coleman said. "When I was a little kid, I knew all the NASCAR tracks like the back of my hand. That helps me now."

De vastbeslotenheid van Coleman kon zelfs niet door de tragische dood van coureur Earnhardt afgeremd worden. Earnhardt verongelukte in de laatste ronde van de Daytona 500 race van 2001.

Zijn vader besloot om hem mee te nemen naar een kart-centrum, waar hij zijn race-fascinatie in de praktijk kon brengen. Profesioneel karter Price Cobb was toevallig die dag aanwezig, en na vijf minuten op de baan vroeg hij of zijn zoon in een competitie racede.
De volgende dag kreeg hij een uitnodiging om met Cobbs team mee gaan tijdens de zomer. Na die zomer ging Coleman profesioneel karten, en won 64 races in drie verschillende karts. Hiermee verdiende hij z'n race-licentie op z'n 14e. Hij werd ook benoemd tot Rookie of the Year door de organisatie van de Fran-Am Pro Formula Series.

Nu, vier jaar later mag hij voor een professioneel NASCAR-team racen, en door z'n video-games kent hij elke baan uit z'n hoofd, welke snelheid ideaal is voor welke bocht, welke versnelling, waar je wel en waar je niet in kan halen.

Sommigen geloven niet dat Brad dit lang vol kan houden, dat coureurs niet uit gamers kunnen voortkomen. Ondertussen leert Brad om met sponsors om te gaan, hoe een auto afgesteld kan worden en welke aanpassingen welke effecten hebben.
En als hij niet op het circuit te vinden is, zit hij ergens met z'n iPod aan een racegame op z'n Xbox te spelen.

Verkoop WK-producten valt tegen

Icoon WK 2006De producten die speciaal zijn uitgebracht voor het WK voetbal, zoals oranjegekleurde etenswaren, hebben de supermarkten de afgelopen weken weinig extra omzet bezorgd. Dit is gebleken na een onderzoek van marktonderzoeksbureau ACNielsen.

De afgelopen zes weken volgde het bureau de verkopen van de ongeveer driehonderd speciale producten die ter gelegenheid van het WK voetbal in de supermarkten liggen. ACNielsen liet weten dat er in die periode slechts voor 10 miljoen euro aan actieproducten is verkocht.

De omzet van de supermarkten zelf steeg wel door het WK. In de week dat het toernooi van start ging, namen de verkopen toe met 11% vergeleken met 2005. Zelfs in de week van Pinksteren stegen de verkopen, ondanks het feit dat de winkels toen een dag minder geopend waren.

Verkoop WK-producten valt tegen

De producten die speciaal zijn uitgebracht voor het WK voetbal, zoals oranjegekleurde etenswaren, hebben de supermarkten de afgelopen weken weinig extra omzet bezorgd. Dit is gebleken na een onderzoek van marktonderzoeksbureau ACNielsen.

De afgelopen zes weken volgde het bureau de verkopen van de ongeveer driehonderd speciale producten die ter gelegenheid van het WK voetbal in de supermarkten liggen. ACNielsen liet weten dat er in die periode slechts voor 10 miljoen euro aan actieproducten is verkocht.

De omzet van de supermarkten zelf steeg wel door het WK. In de week dat het toernooi van start ging, namen de verkopen toe met 11% vergeleken met 2005. Zelfs in de week van Pinksteren stegen de verkopen, ondanks het feit dat de winkels toen een dag minder geopend waren.

FOK! feliciteert alle geslaagden

Icoon ExamenDeze week horen veel scholieren of zij geslaagd zijn voor hun eindexamen. De meesten weten het al, een enkeling hoort het morgen, en hen willen wij namens FOK! dan ook van harte feliciteren met het behalen van hun papiertje!

In het bijzonder willen we de volgende FOK!kers nog feliciteren met hun diploma: Koenz0r, Nashje, Volvoman, Repeat, CrazyVortex, Sloavink, That_T, Esto, PositiV, nlboy, thijsje123, AkTje, dekkered, Pr0xidy, rockstah, sebabje, DownGirl, anti-virus, Don_Antoin, Death_Angel_89, terryvorst, Justonlye, sasser, Schotse_Hooglander, Me_Wesley, altface, kleineblondetrut, -Mo-, Merkie, TC03, Fentoozler, Oscar_de_Grouch, Hammerbee, Originele_Naam, het broertje van -_Guitarist_-, TheRuud, teh-Rammie, Xeanor, Silentuz, dWc_RuffRyder, Crizje, Yashaaaaa, J0stie, Simmertje, mordradead, Mastertje, Bob., Sirolf, -Beer-, Shantee, MmadviewW, Kroen, brighton, Arctica, Brunette, fs180, Fir3fly, Dupje, Spite_and_Malice, chriztiaan, Kenoep2, stephanie_xx, thomzor, Borreke, MarkNMGN, Floeperdepoep, _dirkjan_, Janteh, AntiHero, Jay-Pee, waht, Hpzone, Memento-Mori, de broer van B.ertha, -Mzraki-, Pido, poepeneesje, MedicalStudent, amdboy, Rejected, arnold-d, Djaser, midje, Palau, roodverzet, XxxpimxxX, Cryonic, gtsmrt, Drifter__, het broertje van Radjesh, Wiwi101, myfairlady, Gertjuhhh, scharrelkip, HenkBenzinetank, ErnieCool, rubenrtv2, Gloeidoos, Aibmi, Curva, crossover, Silentuz, apenvanger, Ladyxima, luisje, ma_jojo, _dirkjan_, Parvus, credence, Guidfriet, R-Mon, Frunnikje, alors, Paulusch, FabFabFabFab, Thomas B., K33T, _Xbox_Master_, af, timp0e, Tware, powerflux, Stefander, zijle, A321456, plumbum, de broer van freiss, Aesar, pkwarts, the_jasper, Wobbel, DarkVeg, JeepeDanjou, Ramb0o, Stephan23, s0k, cornerman, Quick-Boys, Lukaso, Blaatschaap, Extend, Jieh, PumpingsoaB, drekkoff, Ereshkigal, MrFish, PekingDuck, xxxdancing-girlxxx, justhg, _Yapser_, veer0318, MljoeK, TwyLight, Skyloto, -En4Cer-, de vriendin van TheActraiseR, koffiegast, DutchmanDMP, TriPa, IFASS, TheRoach, stanthegunman, Ordinair, CosmoNut, colin739, CSfreakje, Nachtrog, AlttC, magnolia2166, FranticDJ, sanderp, HomerJ, Megramons, JassieNL, Xuavis, Frankvbr, JusNieuwegein, Matt, frenky90, Gronnaephos, dennistd, Phreak., Harker, Taart, reconnect, SyClooS, twetwe, dedeur, CG, toetsel, ayaxola, Nuna, joriz88, allardh, R-Mon, HenkieVdV, Airelle, Mr-Malarini, cappp, Reubiereumer, Steve-O, 4.2Quattro, Boeman, Haiduc, Sjizzel, Sandertje89, King_of_cubes, woutertje, B_Boy, Jajong, Furies, MilanvanEck, Eveli, Burbo, Paulusch, MartijnTP, biggetje, Pjetr, Asmodean, Bravebart, Wesfrdam, CittaR, _superboer_, SlipSlop, muts88, Acidfire, Milou__, i2Them2, fresta, keezy, Jakie, YellowLedbetter, Tankiej, PAA-053, Slaapkopjes, SilverBullet, Lixi, -Annuh-, MosPos, ThomHart, Salmonella, Dickjeh, Frankeinstein, nickyyy, arrowstomahawk, ILCILA, Crux, Haunter, Symsonic, humm3l, DJ_Day-V, L4mpje, Sandor_Rebel, Kowalabeertjuh, xuarey, voskat, spamslet, Bullet-tooth, Intergalactrick, Molluck, Kokstra, CHC, Mip1988, Knekwurst, mustisuc.

Mocht jouw naam er niet tussen staan, surf dan snel naar het eindexamenforum om ons op de hoogte te stellen van jouw zege.

Mocht je het nu net niet gehaald hebben en nog een herkansing doen, dan wensen we je heel veel succes!

'Ook Real Madrid wil Mathijsen'

Sevilla, dat interesse heeft in AZ-er Joris Mathijsen, kan concurrentie krijgen van Real Madrid.

Eťn van de kandidaten om de nieuwe president van 'de Koninklijke' te worden, wil Pedrag Mijatovic, voormalig spits bij Real, als technisch directeur naar voren schuiven wanneer hij wordt gekozen. Als dat zal gebeuren, dan is Mathijsen ťťn van de gewenste aankopen van Real.

Vanavond zal Mathijsen bekeken worden door een delegatie van Real Madrid. En ook Sevilla zit in Stuttgart op de tribune bij Nederland-Ivoorkust.

Nul euro betalen, anders afsluiting gas en elektra

OpmerkelijkZo'n 800 klanten van het Zeeuwse Energiebedrijf Delta hebben de afgelopen dagen een brief ontvangen dat ze welgeteld 0 (nul) euro moesten betalen binnen 10 dagen, omdat anders afsluiting zou dreigen. Boze Zeeuwen spreken over een puinhoop bij Delta, anders is volgens hen zoiets niet mogelijk.

Delta zegt dat het inderdaad een foutje betreft. De aanmaningen van nul euro kunnen worden verscheurd. ''De brief is natuurlijk onterecht verzonden. Dat is jammer genoeg achthonderd keer gebeurd'', aldus een woordvoerder.

'Talpa en Berlusconi willen Endemol'

Icoon Media Talpa heeft plannen om samen met Silvio Berlusconi's Mediaset een belang te kopen in het productiebedrijf Endemol. Dat heeft het FinanciŽle Dagblad gemeld. Talpa is grotendeels in handen van mediamagnaat John de Mol, voormalig mede-eigenaar van Endemol. Endemol behoort tot de grootste tv-productiebedrijven ter wereld en heeft onder andere Big Brother en Goede Tijden Slechte Tijden geproduceerd.

Talpa Media Holding wilde maar deels reageren op het bericht. "Daarop heb ik geen commentaar. Maar vanuit Talpa gezien is Endemol natuurlijk wel strategisch een interessant bedrijf. Het past prima binnen datgene wat we zelf doen. Endemol maakt tv-programma's die het bedrijf aan tientallen landen verkoopt", aldus een woordvoerder. Endemol is nu nog voor het grootste deel in het bezit van het Spaanse Telefůnica. Het bedrijf wil zijn belang verkopen.

Boze bestuurder vernielt radarwagen

PolitieEen 46-jarige automobilist uit het Friese Dearsum heeft woensdagavond in Zaltbommel zijn agressie gebotvierd op de auto- en radarapparatuur van een politieagent die hem flitste. De man reed in een bedrijfsauto 120 waar 100 kilometer per uur was toegestaan. Toen hij merkte dat hij geflitst was, ging hij compleet door het lint.

Hij stopte zijn wagen en liep naar de politieauto toe. Daar sloeg hij het raam stuk en griste de portofoon uit de handen van de agent. Die wist nog wel net de noodknop in te drukken. De woedende man smeet de portofoon weg en vernielde daarop de flitsapparatuur en maakte zich daarna uit de voeten.

De Fries heeft zich overigens inmiddels gemeld bij de Brabantse politie. Hij heeft bekend dat hij de snelheidscontroleur heeft aangevallen, ernstig heeft bedreigd en dat hij de apparatuur en de radarwagen heeft beschadigd.

Janas wil bondscoach van Polen blijven

Pawel Janas wil aanblijven als bondscoach van Polen, ook al gaat zijn ploeg niet door naar de volgende ronde van het WK.

"Ik neem geen ontslag. We hebben nog ťťn wedstrijd te gaan tegen Costa Rica. Dacht je dat ik zomaar mijn koffers zou pakken en het team zou verlaten?," aldus Janas.

Woensdag ging Polen met 1-0 onderut tegen Duitsland, nadat het afgelopen vrijdag ook de eerste wedstrijd met 2-0 verloor van Ecuador. Ecuador won donderdag met 3-0 van Costa Rica en daarmee ligt Polen definitief uit de poule, zonder tot nu toe ook maar ťťn doelpunt in de groepsfase te hebben gemaakt.

Radio 538 weer marktleider

Icoon RadioRadio 538 is weer de grootste zender van Nederland. Uit het luisteronderzoek van onderzoeksbureau Intomart GFK bijkt dat de hitzender in de periode april - mei van dit jaar een marktaandeel van 11,5 procent had. Daarmee ging het Radio 2 voorbij. 8996 mensen deden aan het luisteronderzoek mee.

De nieuwe zender Caz!, die in de plaats kwam van Yorin FM, deed het niet goed. Het radiostation moest 0,3 procent marktaandeel inleveren tot 1,6 procent. Ook Radio 1 moest 0,3 procent inleveren. Radio 3FM daarentegen steeg met 0,3 procent. Ook Radio Veronica wist dezelfde winst te behalen.

De gemiddelde luistertijd per dag (personen 10+ jaar) bedraagt in het tijdvak 07:00-24:00 uur 3 uur en 8 minuten. De gemiddelde luistertijd is daarmee zes minuten korter dan in de vorige meetperiode.

Een compleet overzicht van de cijfers vind je hier.

Met dank aan Devrim_ voor de submit.

PAOK definitief niet in de UEFA-Cup

De Griekse voetbalclub PAOK Saloniki mag volgend seizoen definitief niet meedoen aan het toernooi om de UEFA-beker. De UEFA heeft dit gisteren beslist.

De Europese voetbalbond zei dat de Griekse club te laat is gekomen met de garanties over hun financiŽle status, PAOK had een schuld van 6 miljoen euro. Door middel van een bank garantie gaf de Griekse voetbalbond de club vorige week toestemming voor een licentie voor volgend seizoen. Maar in de UEFA Cup was dat te laat.

PAOK eindigde afgelopen seizoen als zesde in de Griekse competitie. Atromitos is zevende geworden en mag nu UEFA Cup spelen en Larissa speelt nu in de plaats van Atromitos in de Intertoto Cup.

Allochtonen trekken naar randgemeenten

BinnenlandsHet inwonertal van Amsterdam zal de komende jaren blijven groeien. In 2025 telt de hoofdstad 813.000 inwoners, een stijging van 9,5% ten opzichte van nu. Het percentage allochtonen in de drie grootste steden van Nederland zal zich de komende 20 jaar stabiliseren rond de 30%. Daarentegen zullen er naar de randgemeenten allochtonen vertrekken. Zo zal het aantal niet-westerse allochtonen in bijvoorbeeld Schiedam, Diemen en Almere groeien tot bijna 30% in 2025.

De niet-westerse allochtonen zullen namelijk net als eerder de autochtonen in toenemende mate uit de grote steden wegtrekken naar kleinere plaatsen. Vooral het aantal Surinamers daalt. Het aantal Turken en Marokkanen in de steden neemt juist nog toe.

In 2025 telt Nederland naar schatting 16,9 miljoen inwoners, een stijging van 600.000. Als onderdeel van de totale bevolking neemt het aantal allochtonen toe van 1,7 miljoen naar 2,2 miljoen; de autochtone bevolking loopt licht terug, van 13,2 miljoen tot 12,9 miljoen.

Een en ander blijkt uit cijfers - de regionale bevolkings en allochtonenprognose - die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren publiceerde.

Onveranderde basis BraziliŽ

Bondscoach Carlos Alberto Parreira van BraziliŽ heeft bekendgemaakt zijn basisopstelling niet te zullen wijzigen. Ook Ronaldo zal dus weer aan de aftrap verschijnen.

Parreira heeft dus geen conclusies getrokken uit de zeer matige vertoning in het duel met KroatiŽ. De bondscoach sprak zijn vertrouwen uit in Ronaldo:”De Selec„o heeft geen onaantastbare spelers. We hebben belangrijke spelers. Ik beloof dat Ronaldo goed zal gaan spelen. Het is ook de mogelijkheid die we hem moeten bieden om zich te herstellen”.

Aanstaande zondag nemen de Brazilianen het op tegen AustraliŽ. In die wedstrijd kunnen de Goddelijke Kanaries plaatsing voor de achtste finale afdwingen.

Konť blij met Rita Verdonk

Voetballers zijn normaal gesproken bekender bij politici dan andersom, maar PSV-spits Arouna Konť kent de Nederlandse minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie maar al te goed.

Aan de vooravond van de tweede, en voor Ivoorkust tevens beslissende WK-wedstrijd tegen Oranje, zegt de Ivoriaanse international: "Rita merci!"

De inspanningen van minister Rita Verdonk van vreemdelingenzaken om de naturalisatie van Salomon Kalou tot Nederlander te dwarsbomen, zijn in Ivoorkust met instemming ontvangen. "Ik ben heel blij dat Salomon Kalou niet bij Nederland meespeelt, want dan had Oranje naast Arjen Robben nog een speler gehad met buitengewone kwaliteiten. Het zou voor ons ook heel raar zijn om op het WK tťgen een Ivoriaan te moeten spelen. Nu kan Salomon in de toekomst bij 'Les Elephants' meespelen en dat is goed voor het Ivoriaanse voetbal" , aldus Konť.

Europa beslissend volgens MS

Nu de verkoop in Japan tegen blijft vallen, lijkt Microsoft de focus naar Europa te verschuiven. Hoewel Microsoft bij de lancering van de 360 nog duidelijk maakte dat Microsoft koste wat het kost de Japanse markt wilde veroveren, lijkt men die strijd, zes maanden na de lancering, opgegeven te hebben.
Het land van de rijzende zon wil maar niet warm lopen voor de parelwitte console van Microsoft.

Matt Lee is namelijk overtuigd dat Europa de plek is waar de consolewar gewonnen zal worden. Hij heeft hiervoor twee redenen, namelijk dat de Europese markt veel groter is dan die van Japan, en dat de Japanse markt bijna verzadigd is.

Lee wijdt het uitblijven van verkoopsucces verder aan het ontbreken van voor Japanners aansprekende spellen.

quote
"The main problem with the Xbox 360 launch in Japan was that none of the big Japanese titles (such as Dead or Alive) were ready for launch day. That hurt us a lot. The main concern is getting the games that players in that market want to play."


Kleurrijke Screenshots LocoRoco

LocoRoco is een kleurrijk en verslavend spel met rollende beestjes. De beestjes zingen, rollen en huppelen zich een weg naar hun doel door allerlei verschillende levels en niveaus. Ze hebben een eigen taaltje en worden aangestuurd door de grond te kantelen met de [L]- en [R]knoppen van de PSP. Zo moet je zorgen dat de beestjes uit de weg blijven van scherpe voorwerpen en vijanden. Ondertussen moeten ze ook zo veel mogelijk fruit eten, daar worden ze namelijk groter en dikker van en dat levert meer punten op. Als ze door het vele eten te dik zijn om door nauwe passages te kunnen, kun je ze met een druk op een knop opsplitsen in kleinere versies zodat die verborgen kamers en feesttafels op kunnen sporen. Vervolgens kunnen de kleine LocoRocootjes zich weer samenvoegen tot een grote LocoRoco om de reis weer voort te zetten.

LocoRoco verschijnt op 28 juni voor de PlayStation Portable. Hieronder een aantal kleurrijke screenschots:


Meer muziekgames van makers Guitar Hero

Guitar Hero is een van de meest succesvolle muziekgames van de afgelopen jaren. Met het spel en de speciale Guitar Hero controller in de vorm van een elektrische gitaar kun je via je PS2 in de huid van een rockster kruipen. Onze review van Guitar Hero kun je hier lezen.

Guitar Hero en het binnenkort te verschijnen vervolg zullen echter niet de enige muziekgames van ontwikkelaar Harmonix zijn. De site Next Generation business meldt dat er meer muziekgames in de Hero-reeks zullen verschijnen, en niet allemaal met een elektrische gitaar als uitgangspunt.

Het volledige artikel kun je hier lezen.Orgel Hero binnenkort op je PS2?

CD: Nailpin - White Lies & Butterflies

Zou dit dan eindelijk de doorbraak in Nederland worden voor Nailpin? De Belgische pop/punk/rock*-formatie doet het in eigen land erg goed, en stond in Japan onlangs zelfs in het voorprogramma van Avril Lavigne. Op de ťťn of andere manier wilde het hier nog niet lukken, maar nu de nieuwe single 'Worn Out' ook op 3FM gedraaid wordt, zou dat wel eens kunnen veranderen. Het nieuwe album 'White Lies & Butterflies' ligt sinds kort in de winkels.

*: Doorhalen wat niet van toepassing is


Nacho Libre op de DS

Binnenkort verschijnt de nieuwe komedie Nacho Libre in de bioscoop. In deze film speelt Jack Black een priester die als luchador (een Mexicaanse worstelaar) gaat bijklussen om geld te verdienen om een weeshuis open te houden. Zoals vaak het geval is, zal ook een spel verschijnen dat op de film gebaseerd is.

Nacho Libre wordt ontwikkeld door Budcat Creations en uitgegeven door Majesco. Nacho Libre zal (verrassend!) een worstelgame worden waarin spelers in de huid van Nacho of 10 andere Mexicaanse worstelaars kunnen kruipen. Elke worstelaar heeft uiteraard zijn eigen specifieke kenmerken en moves. Daarnaast zal het spel nog een verscheidenheid aan mini-games geÔnspireerd door de film bevatten en een multiplayer mode.

Vooralsnog is alleen de DS-versie van Nacho Libre aangekondigd, deze zal in oktober verschijnen. Maar ongetwijfeld zal deze game op meer platforms verschijnen.Elke gamer wil toch in de huid van deze man kruipen?

Oorlog in Irak kost Amerikanen 319 miljard

Icoon Oorlog De oorlog in Irak zal de Amerikanen naar schatting 319 miljard dollar (252 miljard euro) hebben gekost aan het einde van dit jaar. Dit jaar kost de oorlog de Verenigde Staten nog zo'n 8 miljard dollar per maand. Dat heeft de onderzoeksdienst van het Amerikaanse Congres bekendgemaakt. In 2005 was de nasleep van de oorlog nog goedkoper voor de Amerikanen, met 'maar' 6,4 miljard dollar per maand.

De onderzoeksdienst heeft ook berekend dat er sinds 11 september 2001 in totaal 437 miljard dollar (346 miljard euro) is uitgegeven aan Amerikaanse campagnes in het buitenland, binnenlandse veiligheid en de oorlog tegen terrorisme. De einde is nog niet in zicht, want de Senaat stemde er gisteren nog mee in om 65,8 miljard dollar extra uit te trekken voor de missies in Irak en Afghanistan.

'Tom Cruise invloedrijkste beroemdheid'

Icoon Showbizz Tom Cruise heeft van alle beroemdheden ter werld de meeste invloed. Dat stelt althans het Amerikaanse tijdschrift Forbes in een jaarlijkse top 100. In die toplijst wordt gelet op het inkomen van de sterren, maar ook op hun naamsbekendheid. Vorig jaar stond Oprah Winfrey nog op de eerste plaats.

Tom Cruise verdiende afgelopen jaar bijna 50 miljoen euro, en kwam veelvuldig (al dan niet positief) in het nieuws. Onder meer zijn kritiek op de farmaceutische industrie, de geboorte van zijn dochtertje en zijn Scientology-verslaving haalden de kranten bijna wekelijks.

De tweede plaats in de lijst wordt bezet door de Rolling Stones, die afgelopen jaar 66 miljoen euro verdienden. Oprah Winfrey moet het dit jaar doen met een schamele derde plaats. Ze verdiende echter met 166 miljoen euro wel een stuk meer dan de rest van de top 3.

De top 10 wordt afgemaakt door U2, golfer Tiger Woods, Steven Spielberg, presentator Howard Stern, rapper 50 Cent, de cast van tv-serie The Sopranos en schrijver Dan Brown.

WK voetbal

Vanavond speelt Nederland tegen Ivoorkust.

Lang heb ik er niet over na hoeven te denken. Ik heb vandaag een compilatie van Arjen Robben voor jullie uitgezocht.

In de eerste groepswedstrijd van Nederland tegen ServiŽ-Montenegro was Robben echt fantastisch op dreef met prachtige dribbels en een mooi doelpunt.

In sommige Duitse kranten werd zelfs geschreven over die 'unvergleichlichen und unerreichbaren FuŖballgott Robben'. Robben bleef er zelf gelukkig nogal nucher onder.

Ivoorkust is een sterke tegenstander, maar de eerste voortekenen zijn in ieder geval gunstig: Britse gokkers hebben een lichte voorkeur voor Nederland. Er wordt het meest gegokt op Ruud van Nistelrooij of Arjen Robben als 'First Goalscorer' en dat zijn ook de twee namen die het vaakst genoemd worden als 'Man of the Match'.

Mehrunes' Razor voor Oblivion vanaf vandaag te downloaden

Vanaf vandaag kun je een nieuwe uitbreiding voor The Elder Scrolls IV: Oblivion downloaden vanaf XBox Live Marketplace. De uitbreiding heeft de naam Mehrunes' Razor gekregen en kost 250 punten om te downloaden.

Volgens Bethesda Sofware is Mehrunes Razor de grootste dungeon van Cyrodiil en bevat deze onderstaande zaken:

Een uitgebreide quest die draait om een complot om de macht in Tamriel te grijpen
De beloning voor het voltooien van de quest is Mehrunes Razor;
een wapen waarmee vijanden in ťťn slag gedood kunnen worden
Zeventien nieuwe magische items
Twaalf nieuwe boeken, notes en andere geschriften die je helpen het mysterie
te ontrafelen.Ontdek Mehrunes' Razor

Van Basten wijzigt opstelling niet

Bondscoach Marco van Basten voert geen wijzigingen door in zijn basisteam voor het duel met Ivoorkust. Dezelfde elf als tegen ServiŽ en Montenegro zullen vanavond van start gaan.

Tijdens de afsluitende training bleek dat Van Basten niets te verbergen had. Edwin van der Sar staat gewoon onder de lat en ook Wesley Sneijder zal weer vanaf het begin acte de presence geven. Van Basten weet precies hoe Ivoorkust moet worden bestreden: ”We zullen het heel zwaar krijgen maar we moeten wel ons eigen spel blijven spelen. Ik hoop dat we Ivoorkust met goed positiespel kunnen bestrijden. Als dat lukt moet het goed komen.”

Van Basten beseft dat de tegenstander van goeden huize komt: ”Ivoorkust is een hele sterke ploeg. De spelers zijn sterk en technisch goed geschoold. Ze kregen in de wedstrijd tegen ArgentiniŽ eigenlijk te weinig. Ze hadden meer verdiend dan een nederlaag van 2-1.” De bondscoach heeft geen eenduidig beeld van Ivoorkust, omdat de ploeg vaak in wisselende systemen speelt: ”We houden ons dan ook vast aan de oefenwedstrijd tegen Kameroen. Dat was een tegenstander die veel op Ivoorkust lijkt.” Oranje won dat duel drie weken geleden met 1-0.


Opstelling Nederland: Van der Sar; Heitinga, Ooijer, Mathijsen en Van Bronckhorst; Van Bommel, Sneijder en Cocu; Van Persie, Van Nistelrooij en Robben.

Opluchting in Zweedse kamp

Opluchting regeerde in het Zweedse kamp na de late overwinning op Paraguay (1-0). De Zuid-Amerikanen likten hun wonden.

Na achtste finales in 1998 en 2002 valt nu in de eerste ronde het doek voor Paraguay. ”De Zweden hadden meer kansen en balbezit. Ik wil mijn tegenstander feliciteren, maar dit doet erg veel pijn. Excuses zijn er niet. We kwamen gewoon niet aan het doel”, meldde bondscoach Anibal Ruiz. Santa Cruz zocht naar een verklaring voor het echec: ”We speelden een goeie wedstrijd, maar met de laatste pass liep er altijd wel iets verkeerd. We misten dat tikje om een goal te maken.”

Matchwinnaar Fredrik Ljungberg verwoordde de gevoelens van de Zweden: ”We creŽerden opnieuw genoeg goede kansen, maar wanneer de bal er niet invliegt raak je een beetje bezorgd. Ik verheug me in ieder geval op de wedstrijd tegen Engeland. Dat wordt een kraker, want allebei willen we de groep winnen.”

Lars Lagerbšck, de bondscoach van Zweden, blaast nog niet zo hoog van de toren: ”Laten we niet vergeten dat we ons nog moeten kwalificeren. Dit is goed voor ons vertrouwen. Ik denk dat het team een ‘boost’ zal krijgen.” De sterk ingevallen Markus Allbšck had al in een eerder stadium Zweden op voorsprong kunnen schieten: ”We hadden zoveel mogelijkheden dat het gewoon frustrerend werd om niet tot scoren te komen. Positief is dat we in vergelijking tot de vorige wedstrijd veel beter bewogen.”

Mol dringt aan bij Shnaider

Midland-eigenaar Alex Shnaider is er nog steeds niet over uit of hij zijn team zal verkopen of niet. Michiel Mol van Lost Boys, die al sponsor is van Christijan Albers, zou de Rus rond de 120 miljoen dollar hebben geboden voor het team. Shnaider heeft 18 maanden geleden, toen hij het team van Eddie Jordan kocht, slechts een derde van die prijs betaald.

"Ik heb nu al erg lang gewacht", vertelde Mol. "Ik hoop dat ik hem geen ultimatum hoef te stellen." Mogelijk zal Shnaider rondom de GP van Canada meer duidelijkheid geven: De in Rusland geboren staal-miljonair leidt zijn zaken vanuit het Noord-Amerikaanse land.

Testdag 15-06-2006

Gisteren is er door de verschillende teams getest op Silverstone, Paul Ricard en Monza. In Groot-BrittaniŽ kwam alleen Christijan Albers in actie. In Frankrijk was Felipe Massa de snelste van de dag, en in ItaliŽ was dit Jenson Button. Vandaag zal er nog getest worden op Paul Ricard.

Uitslag testdag Paul Ricard:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 F. Massa Ferrari 01:23.052 88
2 L. Badoer Ferrari 01:23.980 97
3 K. RšikkŲnen McLaren 01:24.289 83
4 G. Paffett McLaren 01:25.549 110

Uitslag testdag Monza:

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 J. Button Honda 01:22.925 135
2 R. Kubica BMW 01:23.318 89
3 J. Villeneuve BMW 01:23.648 124
4 G. Fisichella Renault 01:23.793 57
5 R. Barrichello Honda 01:23.877 90
6 M. Webber Williams 01:23.916 86
7 H. Kovalainen Renault 01:23.932 108
8 J. Trulli Toyota 01:24.037 67
9 N. Rosberg Williams 01:24.169 80
10 R. Schumacher Toyota 01:24.232 63
11 D. Coulthard Red Bull 01:24.416 80
12 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 01:24.671 96
13 R. Doornbos Red Bull 01:25.074 70

[A1GP] Regelveranderingen 2006/2007

Woensdag is er in Londen een vergadering geweest tussen de A1GP-organisaties en de seatholders. Men heeft onder andere overlegd over een aantal regelveranderingen ten opzichte van het eerste seizoen. De nieuwe regels zullen ingaan tijdens de eerste race van het nieuwe seizoen, op 1 oktober op Circuitpark Zandvoort.

De belangrijkste veranderingen zijn:
- De duur van de feature-race wordt verlengd van 60 naar 70 minuten.
- De duur van de sprintrace wordt verkort van 30 naar 20 minuten.
- In de sprintrace zullen alleen de eerste zes coureurs punten krijgen.
- De tijd tussen de sprintrace en de feature-race zal verlengd worden naar 3,5 uur.

In het komende A1GP-seizoen zullen er twaalf races plaatsvinden. Op dit moment is alleen de openingsrace op Zandvoort bekend, maar de andere locaties zullen snel bekend gemaakt worden.

de Webstort (Buren)

De kinderen, pubers, een jongen en een meisje, groeten nooit. Het meisje schreeuwt aanstellerig als ze haar zin niet krijgt. De jongen heb ik al enige malen betrapt op geniepige gluiperigheid. De jongen lijkt op zijn vader, sprekend, zij dragen zelfs dezelfde jas, hoewel niet in dezelfde maat. Het meisje lijkt op de moeder met haar dunne halflange haar en, wanneer op straat, de blik net zo naar beneden gericht...

Maar terug naar die avond achter in de tuin, waar ik zat te studeren Ė ik was juist aanbeland bij de Middeleeuwse filosofen. En had daarbij de Sisters of Mercy aanstaan. Opperste concentratie. De muziek steeds ietsjes harder om de woedender wordende taal en de daarmee gepaard gaande dreiging tot lijfelijk geweld niet te zeer te hoeven bespeuren...en, als gezegd, om te pesten. Om die kelerelijer van een vent over de rooie te jassen!

GTA IV zal draaien op de RAGE-engine

Rockstar heeft in een interview met MTV bekend gemaakt dat de nieuwste GTA op de next-gen consoles gebruik zal maken van hun eigen RAGE-engine. Deze engine zal je niet bekend voorkomen, maar hij is ook gebruikt in Table Tennis voor de Xbox 360. Wat velen al dachten is dus waarheid gebleken: Table Tennis was dus gewoon een soort van techdemo. GTA IV staat voor 19 oktober volgend jaar in de planning voor de Xbox 360 en de PS3.

Indianapolis bereidt zich voor

Er moet nog het een en ander gedaan worden voordat het circuit, waar nog geen drie weken geleden de Indy 500 werd verreden, klaar is voor de Formule 1. Met de grote verbouwing is men al bijna klaar.

De verbouwing begon vrijwel meteen na de Indianapolis 500 om optimaal te kunnen profiteren van de korte tijd voor de komst van het F1-circus. Het circus is over ťťn week in Canada en een week later in Indianapolis.

Voor de ombouw van 2,5 mijl oval naar een 2,605 mijl (4,192 km) stratencircuit is een behoorlijke Todo-lijst:

1. Het plaatsen van 130 stukken betonnen muur van 7,25 ton om de pitstraat voor de Grand Prix te maken. Het plaatsen van 60 stukken betonnen muur van 5,4 ton en 60 stukken van 3,6 ton op verschillende plekken op het circuit.

2. Hekwerk om de paddock van de Formule 1 plaatsen.

3. Twee tribunes op het infield plaatsen. De tribunes staan op belangrijke wegen in het infield en moeten dus snel na de race weer worden verwijderd.

4. Hekwerk en tijdelijke muren verwijderen in bocht 2 en 4 van de oval. Daar gaat het Formule 1 circuit de oval op en weer af. De stukken muur wegen circa 7250 kg.

5. Bandenmuren plaatsen bij bocht 12 van het Formule 1 circuit, waar het de oval opdraait. Borden en vangrails plaatsen in bocht 1 van het Formule 1 circuit. In totaal worden 43.933 banden gebruikt op verschillende plekken langs het Formule 1 circuit. Hiervan worden er ongeveer 10.000 verplaatst.

6. Verschillende wegen op het infield afsluiten met betonnen muren en bandenmuren om het rechte stuk achter op het circuit te maken, en een 4 meter hoog hek neerzetten.

7. De vlagpost bij de startlijn verwijderen en de balk met de Formule 1 startlichten 6 meter boven de startlijn plaatsen.

8. Meer dan 300 meter hekwerk aan de binnenkant van de pitlane van de oval verwijderen.

9. Omdat de rijrichting anders is moet belijning worden verwijderd en moet nieuwe belijning worden aangebracht.

10. De start grid opnieuw schilderen.

11. Meer dan 600 meter hekwerk plaatsen om de paddock, het terrein voor televisie en andere veilige gebieden af te sluiten.

12. Verschillende gebouwen leegmaken zodat ze kunnen worden gebruikt door de Formule 1 teams. De garages waar vorige maand nog de Indy 500 teams sleutelden, moeten grondig worden schoongemaakt om als hospitalityruimte met eerste klas keuken te kunnen worden gebruikt.

13. Plaatsen van tijdelijke bebording die is voorgeschreven door de Formule 1 om de paddocks wereldwijd vergelijkbaar te houden.

De hele operatie is voor slechts ťťn weekend. Vijf weken na de Indy 500 wordt de Formule 1 Grand Prix verreden, en weer vijf weken later moet de oval weer gereed zijn voor de Allstate 400 at the Brickyard.

Politie onderzoekt aanranding kinderen in Tilburg

Icoon PolitieEen viertal meisjes uit Tilburg in de leeftijd van 10 en 11 jaar heeft aangifte gedaan van aanranding. De politie meldt donderdag dat de kinderen door tot op heden onbekende daders in de wildwaterbaan van zwembad Stappegoor in Tilburg ongewenst werden betast. Twee van de vier deden dinsdag aangifte, de andere twee hebben donderdag aangifte gedaan.

Het voorval had plaats tijdens een schooluitstapje. Eerst werden twee jongens als schuldigen aangewezen, maar later bleek uit een gesprek met de jongens en hun begeleiders dat zij niet betrokken waren. Het zwembadmanagement besloot een rapport te maken, maar niet de politie in te schakelen.

Dinsdag werd de politie echter toch gebeld door ťťn van de ouders van een slachtoffertje. Het meisje zou volgens de ouder door meerdere jongens zijn vastgehouden en "ernstig" zijn aangerand. Dat was aanleiding voor de politie om een onderzoek te starten naar de aanrandingen in het zwembad.

Afgelopen zaterdag vond een soortgelijk incident plaats in het zwembad. Hierbij zijn vier jongeren aangehouden door de politie. De jongens in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar belemmerden bij de uitgang van het zwembad de doorgang voor twee meisjes van 12 en 13 jaar oud. Vervolgens betastten de jongens hen onzedelijk. Badmeesters konden ingrijpen en de politie werd gewaarschuwd. De meisjes konden de vier jongens aanwijzen waarop ze werden opgepakt.

[upd] Taida Pasić geslaagd voor examen

Icoon BuitenlandsDe openbare scholengemeenschap De Driemark in Winterswijk laat donderdag weten dat de Kosovaarse scholiere Taida Pasić geslaagd is voor haar vwo-examen. Taida moest Nederland verlaten nadat de rechter had bepaald dat ze onrechtmatig in Nederland verbleef.

De afgelopen maanden voerde Taida verschillende procedures om te voorkomen dat ze voor haar examen werd uitgezet. De rechter besliste uiteindelijk dat ze het land moest verlaten. Wel mocht ze haar examens afleggen op de Nederlandse ambassade in Sarajevo.

De Nederlandse docenten hebben Taida tot op het laatste moment via internet begeleid. "Zij heeft, gezien de omstandigheden, een goede prestatie neergezet. De resultaten die zij nu heeft behaald, weerspiegelen duidelijk de moeilijke periode die zij heeft doorgemaakt. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer Taida onder gelijkmatige omstandigheden haar examens had kunnen voltooien, de resultaten nog beter waren geweest", laat de school schriftelijk weten.

In een eerste reactie zegt de leerlinge dankbaar en opgelucht te zijn. "Er is een last van mijn schouders afgevallen en ik kan nu verder werken aan mijn toekomst." Taida bedankt alle mensen die vertrouwen in haar hebben. Ook bedankte ze Nederland en de Nederlandse ambassade die haar de kans gaven alsnog haar diploma te halen. De vwo-scholiere is geslaagd met een lijst met voldoendes en ruime voldoendes voor moderne vreemde talen en Latijn.

Update 23.59: Ondanks dat Taida geslaagd is met gemiddeld een 6.9 gaat ze toch herexamen doen. "Ik wil de komende weken werken om de gemiddelden te verbeteren", aldus Taida. Ze wil een vervolgstudie gaan doen aan de Universiteit Leiden.

Met dank aan Eveli voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.