NVD gaat door onder nieuwe naam

Icoon PolitiekDe partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD) geeft niet op, na alle negatieve publiciteit en na een verbod op de naam NVD. Ze heeft besloten onder een nieuwe naam verder te gaan: PNVD, wat dus staat voor Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit. Eerder werd de naam NVD verboden door de rechter, doordat het beveiligingsbedrijf NVD uit Haarlem een kort geding aanspande, omdat het niet geassocieerd wilde worden met een pedofielenpartij.

De voorzitter van de partij, Marthijn Uittenbogaard, vertelt vandaag in het AD dat hij heeft lopen Googlen en geen enkele organisatie gevonden heeft met deze afkorting. Hij verwacht dus dat de nieuwe naam geen problemen meer op zal leveren.

Voorlopig gaat de NVD dus door. In augustus is de eerste partijbijeenkomst gepland en volgend jaar plannen ze mee te doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Tot die tijd hebben de bestuursleden het druk met het reageren op alle pogingen om de partij te stoppen. Begin juli zal er een rechtszaak starten waarin slachtoffers van pedofielen zullen vragen de partij te verbieden. Ondertussen ontvangt de partij tientallen doodsbedreigingen. Hiervan heeft Uittenbogaard inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Marthijn Uittenbogaard
Voorzitter Uittenbogaard bij zijn computer