Fisichella ook in 2007 bij Renault

Het team van Renault F1 heeft vandaag officiëel bekend gemaakt dat ze het contract met Giancarlo Fisichella met één jaar hebben verlengd. In 2007 zal de Italiaan dus ook voor de Franse renstal uitkomen.

Al een tijdje gingen er geruchten dat Fisichella zeker was van zijn plaats bij Renault in 2007, maar nu is er ook aan de laatste twijfels een eind gekomen. De Italiaan kwam in 2005 naar de Franse renstal, tussen 1998 en 2001 reed hij ook al voor Benetton, het team dat Renault in 2001 opkocht. Fisichella won sinds zijn 'rentree' bij het team twee races. Op dit moment staat de Italiaan vierde in de tussenstand om het wereldkampioenschap met 32 punten.

"Het was belangrijk voor mij om vroeg in het seizoen te weten wat mijn toekomst zou zijn. Ik ben erg blij dat ik volgend jaar ook bij Renault mag rijden en dat ik dan de vruchten kan plukken van twee jaar harde arbeid met het team. Ik wil het Renault F1 Team bedanken voor hun vertrouwen in mij. Nu mijn toekomst duidelijk is, kan ik mij met de volle 100% richten op het verdedigen van het constructeurskampioenschap voor het team en om zelf zo hoog mogelijk te finishen in het rijderskampioenschap," aldus Fisichella.