Voorbeschouwing Dag 7

Michel (Baraja)
Op dag zeven van het WK kunnen drie teams zich plaatsen voor de achtste finales: Duitsland, Ecuador en Engeland.

Wanneer Ecuador er vanmiddag in slaagt Costa Rica te verslaan, zijn de doorstromers uit groep A bekend. Bij een zege van Costa Rica blijft theoretisch veel mogelijk: dan is Polen nog in de race en kan zelfs Duitsland niet op haar lauweren rusten. Voorlopig is Ecuador favoriet in de Latijns-Amerikaanse clash. Het team van Suarez maakte indruk tegen Polen (2-0) en zal met dezelfde elf spelers als vrijdag aan de aftrap verschijnen. Agustin Delgado en Carlos Tenorio zijn hersteld van lichte blessures. Bij Costa Rica ontbreekt verdediger Gilberto Martinez met een kwetsuur aan zijn been. In zijn plaats zal Jervis Drummond acteren. Op het middenveld kiest bondscoach Guimarães waarschijnlijk voor extra offensieve drang in de persoon van Christian Bolaños.

Engeland is bij winst op Trinidad en Tobago gekwalificeerd voor de knock-outfase. De wereldkampioen van 1966 rekent op een makkelijker opgave dan zaterdag tegen Paraguay (1-0). Bondscoach Eriksson kan weer beschikken over Wayne Rooney, maar de kans is miniem dat de aanvaller ook wordt opgesteld. Rechtsback Gary Neville is twijfelachtig wegens een kuitblessure. Trinidad en Tobago mist opnieuw doelman Kelvin Jack. De aanvankelijke eerste keus raakte geblesseerd tijdens de warming-up voor de ouverture tegen Zweden en wordt opnieuw vervangen door Shaka Hislop. Logischerwijs is Avery John na zijn rode kaart geschorst.

Zweden gaat tegen Paraguay op zoek naar haar eerste zege van 2006. Het duel in Berlijn lijkt cruciaal voor de tweede plek achter Engeland. Beide teams begonnen het toernooi met een valse noot en jagen op eerherstel. Zweden-coach Lagerbäck verwelkomt de rentree van vaste doelman Andreas Isaksson, terwijl Kim Källström waarschijnlijk een basisplaats krijgt toebedeeld. Ook bij Paraguay staat er een andere keeper onder de lat: Aldo Bobadilla vervangt de geblesseerde Justo Villar. Verder lost Jorge Núñez de aangeslagen Delio Toledo af.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Ecuador verslaat Costa Rica met 1-0 en ontdoet daarmee poule A van bijna alle spanning.

Engeland scoort vroeg tegen Trinidad en Tobago en neemt vervolgens gas terug: 3-0.

Zweden revancheert zich voor de afgang tegen Trinidad en Tobago, al biedt Paraguay meer dan uitstekend verweer: 1-0.