"Zege op Polen verdiend"

Michel (Baraja)
Bondscoach Jürgen Klinsmann van Duitsland was in zijn nopjes na de 1-0 zege op Polen. Zijn collega Janas weet nog niet of hij aanblijft.

Klinsmann toonde zich met name content over zijn wisselbeleid: ”Als je plan klopt dan krijg je echt een warm gevoel. Ik wou meer snelheid en daarom bracht ik Odonkor en Neuville in de ploeg. Als die twee dan voor de goal zorgen, ben je goed bezig. Toen de Polen tot tien werden herleid, hebben we alles op alles gezet en dat is gelukt.”

Volgens matchwinnaar Oliver Neuville heeft Duitsland de winst niet gestolen: ”Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben. We zijn blijven aanvallen en dat loont. Natuurlijk had ik wat geluk bij mijn doelpunt, maar dat heb je nodig.” Ook Miroslav Klose dacht er zo over: ” We hadden lange tijd juist geen geluk, waardoor het doelpunt niet eerder is gevallen.” Michael Ballack zag een goed spelende Mannschaft: ” We hebben het hele duel gecontroleerd. In de tweede helft hebben we er nog een schepje bovenop gedaan en op zoek gegaan naar het doelpunt.”

Pawel Janas, de bondscoach van Polen, constateerde verbetering: ”De spelers waren erg gemotiveerd en hebben gevochten als leeuwen. We hebben beter gespeeld dan tegen Ecuador. Scoren zat er helaas niet in, al hebben we daar wel de kansen voor gehad. Na de rode kaart zag je de vermoeidheid de bovenhand krijgen bij mijn spelers.” Over zijn toekomst wilde Janas niets prijsgeven: ”Of ik coach van Polen blijf? Dat kan ik op dit moment niet zeggen.”