Engeland met moeite voorbij T&T

Engeland heeft Trinidad & Tobago weten te verslaan. Van harte ging dat niet, de enige goals vielen pas laat in de wedstrijd.

De eerste helft bestond vooral uit kleine kansen voor Engeland. De Lions begonnen aanvallend en hadden het beste van het spel. Michael Owen kreeg al snel een opgelegde kans, maar schrok van de rebound die TNT-doelman Hislop hem schonk. De Engelse spits schoot daarop over.

Kort daarop kwam er weer een kans voor de Britten. De voorzet van Cole was goed, maar Peter Crouch kon er net niet goed bij. Via de grond en Hislop ging de bal richting zijnet. Wat volgde waren veel schotjes van afstand van Engeland, vooral Gerrard en Lampard probeerden het. Tegen het eind van de eerste helft kwam het team van coach Eriksson dichter en dichter bij de 1-0, maar toch viel deze niet voor de rust. Integendeel, de 0-1 viel zelfs bijna in de laatste minuut. Lawrence kwam tot een kans, maar in een gevecht met John Terry en Ashley Cole mislukte de actie nipt. Terry wist de bal net op tijd van de lijn te halen, aangezien doelman Robinson al geklopt was.

Ook in de tweede helft barste het niet van mooi voetbal, maar saai was het niet. Wayne Rooney mocht na een klein uur eindelijk zijn rentree maken in het Engelse nationale elftal. Michael Owen werd naar de kant gehaald voor het jonge talent. Ook Carragher werd gewisseld, voor hem kwam Aaron Lennon, een middenvelder. Voor een echte verandering zorgde dit niet, Engeland bleef wel de sterkste ploeg op het veld.

Dichter naar het slot toe gingen de Britten alles op de aanval zetten, en dus vielen er gaten in de verdediging. Enkele snelle counters van Trinidad & Tobago werden afgestopt door de goed spelende Terry. Engeland zelf wist niet gevaarlijker te worden dan voorheen, maar toch bleven ze gevaarlijk. Vooral Lampard bracht de grootste spanning met enkele schoten op doel. Doelman Hislop wist zijn doel echter met pijn en moeite leeg te houden.

Toen veel Trinidad-aanhangers dachten dat de stunt al weer een feit was, kwam Engeland toch op voorsprong. Wie anders dan David Beckham gaf de voorzet op maat, binnengekopt door de boomlange Crouch. Met nog slechts vijf minuten op de klok kon Engeland deze wedstrijd praktisch niet meer uit handen geven. Integendeel zelfs, Steven Gerrard zette in blessuretijd zijn land op een 2-0 voorsprong met een geplaatst afstandsschot. Trinidad dacht de eer nog te redden, maar hun 2-1 werd afgekeurd vanwege discutabel buitenspel.

Vanavond kan Engeland al zeker zijn van de eerste plaats in de groep, als Zweden punten laat liggen tegen Paraguay. Ook voor Trinidad & Tobago is het toernooi nog niet afgelopen, alles hangt af van hun laatste groepswedstrijd.

Opstellingen:

Engeland: Robinson; Carragher (Lennon/58), Ferdinand, Terry, Ashley Cole; Beckham, Lampard, Gerrard, Joe Cole (Downing/74); Crouch, Owen (Rooney/58).
Bondscoach: Sven Göran Eriksson

Trinidad & Tobago: Hislop; Sancho, Lawrence, Gray, Edwards, Birchall; Yorke, Whitley, Theobald (Wise/85); Jones (Glen/70), Stern John.
Bondscoach: Leo Beenhakker