Ecuador te sterk voor Costa Rica

Olga (Nuongirl)
Duitsland en Ecuador zijn de eerste twee landen die zich voor de tweede ronde op het WK hebben geplaatst. Door de 3-0 overwinning van Ecuador op Costa Rica zijn beide landen niet meer in te halen in Poule A.

In de achtste minuut wist Ecuador uit de eerste echte aanval de 1-0 te scoren. Op aangeven van Valencia kopte C. Tenorio zijn tweede doelpunt van dit toernooi binnen. Drie minuten later raakte de doelpuntenmaker geblesseerd aan zijn voet nadat zjn tegenstander Marin hem onderuit haalde. Tenorio moest van het veld worden gedragen, maar kon een aantal minuten later weer meespelen.

Ecuador was gedurende eerste helft duidelijk de betere ploeg. Costa Rica kwam er amper aan te pas, en als ze eens de bal in hun bezit hadden, raakten ze die snel kwijt. In de 29e minuut besloot de bondscoach van Costa Rica dan ook in te grijpen, door een extra spits in het veld te brengen. In de 40e minuut was de kans op de 2-0 nadat Marin een voorzet van Valencia bijna in eigen doel schoot. Een minuut later was er de eerste kans van de wedstrijd voor Costa Rica, de bal werd echter net naast het doel van keeper Mora gekopt.

Op slag van rust was er nog een kans voor Delgado, na een voorzet van Méndez, maar Delgado miste de bal net.

C. Tenorio bleef na de rust in de kleedkamer achter, hij had toch te veel last van de blessure die hij in de eerste helft opliep. De eerste kans in het tweede bedrijf was voor Costa Rica, Gomez schoot echter van ver net naast het doel van Ecuador. In de 54e minuut maakte Ecuador de 2-0, wat de genadeslag betekende. Door onoplettendheid van de defensie van Costa Rica was Delgado in staat om te scoren.

In de 59e minuut besloot Solis alleen op pad te gaan, en had na een lange solo de 2-1 op zijn voeten, doelman Mora wist echter te redden. De beste man van het veld Valencia, had in de 61e minuut de 3-0 op zijn schoenen, hij kreeg echter een tik van Sequeira en in plaats van te scoren moest hij behandeld worden aan zijn scheenbeen.

Costa Rica kwam nog goed weg in de 65e minuut toen de scheidrechter een bewuste overtreding van Centeno op Kaviedes niet zag, het was een regelrechte rode kaart, maar Coffi Codjia zag de zware overtreding niet en liet verder spelen. Ondanks dat Costa Rica in de tweede helft een stuk feller en ook beter speelde kwam het niet tot scoren, de ploeg leed daarvoor te veel balverlies. En het feest werd nog groter voor Ecuador toen aan het eind van de wedstrijd invaller Kaviedes de 3-0 wist te scoren.

Opstellingen:

Ecuador: Mora, De la Cruz, Hurtado, Espinoza (Guagua/69), Reasco, Méndez, Castillo, E.Tenorio, Valencia (Urrutia/73), Delgado, C.Tenorio (Kaviedes/46).

Costa Rica: Porras, Wallace, Umaña, Marín, Gonzáles (Hernandez/56), Centeno (Bernardo/84) Ber, Sequeira, Fonseca (Saborio/29), Solís, Wanchope, Gómez .

Wedstrijdverloop:

Ecuador 3 – 0 Costa Rica

8’ C. Tenorio 1-0
54'Delgado 2-0
92' Kaviedes 3-0

11’ Marin (CRI)
28’ Solís (CRI)
44’ Castillo (ECU)
54’ De La Cruz (ECU)
60' Mora (ECU)

Arbiter: Coffi Codjia (Ben)

Toeschouwers: 50.000

Stand groep A:

#AP+-
1.Ecuador2650
2.Duitsland2652
3.Polen2003
4.Costa Rica2027