Kat loopt naar huis: 44 km

Icoon OpmerkelijkDe 29-jarige Marijtje van der Linde-Schulz uit Brielle keek afgelopen week vreemd op, toen ze haar kater Iwan in de tuin zag verschijnen. Ze had hem namelijk tien dagen eerder naar haar ouders in Achthuizen gebracht, zo'n 44 kilometer verderop. Ze had namelijk drie katten en dat vond ze te veel worden. Ze wilde ze niet naar het asiel brengen, maar twee katten weggeven aan haar familie leek haar een mooie oplossing.

Daar dacht Iwan dus duidelijk anders over. Een dag nadat hij bij zijn nieuwe baasjes aangekomen was, nam hij de benen. Na een tijdje de hele buurt afgezocht te hebben, gaf de familie het zoeken op. Tien dagen was hij spoorloos, totdat Marijtje op een ochtend de gordijnen opendeed en een kat in haar tuin zag die wel heel erg op Iwan leek. Toen deze zag dat de gordijnen opengingen, rende hij op de achterdeur af om binnengelaten te worden. Het was dus inderdaad Iwan. De kussentjes onder zijn poten bloedden, maar verder was hij helemaal gezond.

Marijtje snapt nog steeds niet hoe hij het voor elkaar gekregen heeft om het huis terug te vinden. Om van Achthuizen naar Brielle te komen, moet je bijvoorbeeld de dam tussen Goeree en Voorne over. "Onvoorstelbaar, maar waar," aldus Marijtje.

Iwan mag nu natuurlijk blijven. Hij heeft wel een nieuwe naam gekregen: Tom Tom.
Kat met ingebouwde TomTom ;-)
Tom Tom met zijn bazinnetje Marijtje