Bewoner verpleeghuis ligt paar dagen dood op kamer

Icoon BinnenlandsEen bewoner van verpleeghuis Vita Nova in Oss werd zaterdag dood aangetroffen nadat een medebewoner aangaf bij het personeel dat zijn tv-gids al twee dagen was blijven liggen. De 56-jarige bewoner bleek al enkele dagen dood te zijn. De man is een natuurlijke dood gestorven. Dit meldt het Brabants Dagblad donderdag.

Volgens directeur Hupkens van Verpleeghuis Vita Nova zou de man een zeer teruggetrokken leven leiden. "Hij wilde met niemand contact. Elke toenadering voor zorg wees hij af. Soms ging hij op zijn scootmobiel naar buiten. Hij deed zelf zijn boodschappen en verzorgde zichzelf lichamelijk. Hij werd soms dagen niet gesignaleerd", aldus Hupkens in het Brabants Dagblad.

Deze week zal het verpleeghuis een rapport over dit voorval opstellen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zal aan de hand van dit rapport bekijken of er door hun zelf een onderzoek gestart zal worden of dat er maatregelen getroffen zullen worden tegen het verpleeghuis. Dit liet een woordvoerder van de inspectie weten.

Met dank aan rickybee, Mifomo en Boesh voor de submit.