Dakar-woestijnrally sluit inschrijving

Olga (Nuongirl)
De Dakar Rally heeft een record aantal aanmeldingen gekregen voor de editie van 2007. Er hebben in totaal 680 voertuigen (motoren, auto's en vrachtwagens) aangegeven mee te willen doen aan de woestijnrally. Er is echter maar ruimte voor 505.

"We hebben het maximum al ver van de start bereikt. Hieruit blijkt wel hoe groot de internationale interesse voor de rally is", reageerde directeur Etienne Lavigne.

De Brabantse vrachtwagencoureurs Jan en Gerard de Rooy alsook Hans Bekx, die in het recente verleden voor Nederlandse successen in de Dakar-rally zorgden, zijn de grote afwezigen op de inschrijvingslijst voor de 29e monsterrit door West-Afrika. Toch maken zij zich geen zorgen dat zij niet worden geaccepteerd indien zij alsnog besluiten mee te doen.

De Rooy en Bekx laten deelname aan de rally afhangen van hoe het vrachtwagenreglement, dat door de Internationale Automobiel Federatie wordt opgesteld, er voor de komende jaren gaat uitzien. Bij de afgelopen editie kregen De Rooy en Bekx geen toestemming van start te gaan, omdat hun trucks niet conform het technisch reglement en de homologatiepapieren waren. Deze deceptie willen ze zichzelf nu besparen.

De Dakar Rally start volgend jaar op 6 januari in Lissabon.