WK 2006: Uitslag Ecuador - Costa Rica

Michel (Baraja)
Icoon WK 2006Ecuador heeft met 3-0 gewonnen van Costa Rica op het WK Voetbal. Daarmee zijn Ecuador en Duitsland (dat woensdag in extremis Polen klopte) verzekerd van een plek in de achtste finales. Beide ploegen hebben zes punten in poule A, Polen en Costa Rica wachten nog op hun eerste punt.

Ecuador was oppermachtig tegen Costa Rica en kwam eigenlijk nauwelijks in de problemen. Binnen tien minuten opende Carlos Tenorio koppend de score, op aangeven van Luis Valencia. Vlak na de hervatting verdubbelde Agustin Delgado de marge en in de blessuretijd tekende Ivan Kaviedes voor de derde treffer. Costa Rica schoot kwalitatief simpelweg te kort. Ecuador strijdt dinsdag met Duitsland om de groepswinst. Een uitgebreid verslag lees je op de WK-site van FOK!

Om 18.00 uur is de aftrap van Trinidad en Tobago - Engeland. Bij een zege schaart Engeland zich onder de laatste zestien. 's Avonds vormt Berlijn het decor voor Zweden - Paraguay. Deze twee teams jagen op eerherstel na een teleurstellende ouverture.


Stand groep A:
1.Ecuador** 2-6 (5-0)
2.Duitsland** 2-6 (5-2)
3.Polen 2-0 (0-3)
4.Costa Rica 2-0 (2-7)